Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:Η δηθενιά του δήθεν αφαιρετικού λογοτύπου για τα 200 χρόνια από το 1821 με βρίσκει σφόδρα αντίθετο.

Η δηθενιά του δήθεν αφαιρετικού λογοτύπου για τα 200 χρόνια από το 1821 με βρίσκει σφόδρα αντίθετο. Λογότυπο τέτοιας επετείου χωρίς την Ελληνική Σημαία και τον Σταυρό της είναι απλά αδιανόητο. Το ίδιο αδιανόητη είναι και η (σκόπιμη;) προσπάθεια ορισμένων κύκλων να αποιεροποιήσουν τον Αγώνα του 21 και το ρόλο της Εκκλησίας σε αυτόν. Συμφωνούμε όλοι ότι μέσα στους 4 αιώνες σκλαβιάς, η Εκκλησία δεν είχε πάντα τον πρέποντα ρόλο στα εθνικά πράγματα. Αλλά αυτό δεν μπορεί να διαγράψει ούτε τον Παπαφλέσσα, ούτε τον Παλαιών Πατρών Γερμανό, ούτε τους απλούς παπάδες των χωριών που έπιασαν καριοφίλια και σκοτώθηκαν στα πεδία των μαχών.

Ήλπιζα ότι η τα 200 χρόνια από το 1821 θα τα γιορτάζαμε με μια νέα εθνική συνείδηση, με ένα νέο πατριωτισμό που - προς Θεού - δεν θα θεωρούσε ντεμοντέ ή ξεπερασμένη την τιμή προς τη Σημαία, τα Σύμβολα και τους Ήρωες. Δεν είναι όλα ένα, δεν είναι όλα ίδια, δεν είναι όλα κιμάς. Υπάρχουν αξίες, ιστορία, αγώνες, ήρωες, Σημαία, Σύμβολα. Αν αυτά τα ξεχάσουμε ή τα υποτιμήσουμε χαθήκαμε.

6 σχόλια :

  1. Ωραία . Αφού αυτό το αφαιρετικό ( σημαία σταυρός ) σε βρίσκει αντίθετο δεν πιστεύω να κάνεις καμία εκδήλωση στον δήμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λεγε. Τι ρουσφέτι του ζήτησες και σε έγραψε;

      Διαγραφή
    2. Ρουσφέτια από τον βεζίρη ζητάνε αυτοί που τον προσκυνάνε και τον γλείφουν. Και δεν ανήκω σε κανένα μαντρί.

      Διαγραφή
    3. Μια χαρά ανήκεις σε μαντρί. Στο χειρότερο βασικά. Των αριστερών.

      Διαγραφή
    4. Καλυτερα αριστερος παρα νεογιδοκρατης

      Διαγραφή
    5. Αν ήταν σαν εσένα οι αριστεροί δεν θα χρειαζόταν η ΝΔ. Συνταξιούχε ετών 45

      Διαγραφή