Τρίτη 7 Απριλίου 2020

ΑΝΑΒΟΛΗ ΨΕΚΑΣΜΟΥ ΠΡΟΝΥΜΦΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΘΗΡΩΝ 9.4.2020


Προκήρυξη ανοικτής διαδικασίας επιλογής αναδόχου κατασκευής έργου «Αντικατάσταση και παραλλαγή δικτύων ύδρευσης 2020»



Ο Δήμος Κυθήρων προκηρύσσει ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης εργασιών του έργου με τίτλο «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ 2020», εκτιμώμενης συνολικής αξίας σύμβασης 64.516,13 χωρίς Φ.Π.Α., με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή). Η οικονομική προσφορά των διαγωνιζομένων, θα συνταχθεί και θα υποβληθεί με το σύστημα προσφοράς των επιμέρους ποσοστών έκπτωσης κατά ομάδες τιμών, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 95 παρ. 2(α) του Ν.4412/2016, με έλεγχο ομαλότητας των επιμέρους ποσοστών έκπτωσης.
Δείτε αναλυτικές πληροφορίες στο επισυναπτόμενο έγγραφο.

Έως και 1.000 ευρώ πρόστιμο σε όποιον σουβλίσει με “παρέα”


Τι επιτρέπεται και τι όχι για το ψήσιμο του οβελία.
Όσο πλησιάζει το Πάσχα, τόσο πιο κοντά έρχονται τα αυστηρότερα μέτρα που έχει στο τραπέζι η Κυβέρνηση, με απώτερο σκοπό να εμποδίσει τους ελάχιστους, πλην όμως αποφασισμένους να κάνουν Πάσχα στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.
Το γεγονός πως η καμπύλη των κρουσμάτων της πανδημίας στην χώρα μας δεν έχει παρουσιάσει μεγάλη άνοδο και παραμένει σ’ ένα σταθερό και μάλιστα ικανοποιητικό επίπεδο, ναι μεν κάνει τους αρμοδίους συγκρατημένα αισιόδοξους, από την άλλη όμως τους προβληματίζει, καθώς είναι δυνατόν κάποιοι θερμόαιμοι να πιστέψουν πως τελειώσαμε με τον εφιάλτη του κορονοϊού και να θελήσουν να γιορτάσουν το Πάσχα στα χωριά τους.
Αυτό το δεδομένο ελλοχεύει πολλούς κινδύνους, επιπλέον διασποράς του ιού στην Ελληνική Επαρχία και μάλιστα σε περιοχές που μέχρι σήμερα έχουν μείνει αλώβητες από τον κορονοϊό.
Για το λόγο αυτό στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, είναι έτοιμοι να λάβουν μέτρα και μάλιστα αυστηρά, όσον αφορά στην απαγόρευση μετακίνησης από Νομό σε Νομό.’The Exorcist’ Actor Max Von Sydow Has Died Aged 90

Έκοψαν το βήχα στους «πονηρούς»

 Ήδη η Κυβέρνηση, με γρήγορες κινήσεις έκοψε το «βήχα» σε ορισμένους πονηρούς, οι οποίοι από νωρίς έσπευσαν να αλλάξουν στις εφορίες τον τόπο δηλωμένης μόνιμης κατοικίας τους, ώστε την κατάλληλη στιγμή να βεβαιώσουν πως διαμένουν μόνιμα στην Άνω Ραχούλα της τάδε Επαρχίας και έτσι να βρεθούν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, για ψήσουν τον οβελία και συνάμα να διαχύσουν τον ιό και σ’ αυτές τις περιοχές.
 Η παρέμβαση της κυβέρνησης ήταν άμεση με την απαγόρευση αλλαγής κατοικίας στις κατά τόπους ΔΟΥ των μεγάλων Αστικών κέντρων, με αποτέλεσμα οι ελάχιστοι θερμοκέφαλοι και οι έχοντες άγνοια κινδύνου, να μείνουν απλά με την χαρά της πονηριάς τους.

 Αυξημένα μπλόκα διπλασιασμός των προστίμων

 Ενόψει λοιπόν της Μεγάλης εβδομάδας, η ΕΛ.ΑΣ είναι πανέτοιμη να αντιμετωπίσει, έστω κι αυτούς τους λίγους που θα θελήσουν να σπάσουν την πολιτική κοινωνικής αποστασιοποίησης λόγω της πανδημίας και να «διαφύγουν» στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.
Το μέτρο κλεισίματος των διοδίων στα μεγάλα οδικά δίκτυα τις χώρας, είναι ένα μέτρο που εξετάζεται σοβαρά και βέβαια όταν λέμε κλείσιμο των διοδίων, δεν εννοούμε κατεβασμένες μπάρες για όλους, αλλά μόνο για αυτούς που δεν θα είναι σε θέση να δικαιολογήσουν επαρκώς την μετακίνηση τους.
Δηλαδή, τα φορτηγά μεταφοράς νωπών η κατεψυγμένων προϊόντων και γαλακτοκομικών, για την επαρκή τροφοδοσία της Αγοράς, σαφώς και θα επιτρέπεται όπως και η μετακίνηση πολιτών από τον έναν Νομό στον άλλο για λόγους υγείας.
Είτε δηλαδή για την μεταφορά και την περίθαλψη ασθενούς σε Νομό που διαθέτει μεγάλη Νοσοκομειακή Μονάδα, ή Μονάδα αναφοράς για τον κορονοϊό, είτε για την παροχή βοήθειας σε ηλικιωμένο, ή ασθενή που διαμένει μόνος του.
Όλα αυτά βέβαια με απόδειξη και πιστοποίηση της μετακίνησης με τους γνωστούς τρόπους, sms ή γραπτή βεβαίωση από την Γ.Γ.Π.Π. και βέβαια με την απόδειξη ιατρικής βεβαίωσης, για την μετακίνηση σε σχέση με την προσφορά βοήθειας σε ηλικιωμένο συγγενή.

Κλειστές όλες οι παρακαμπτήριες οδοί

Τώρα και όσον αφορά τους πονηρούς που θα θελήσουν να παρακάμψουν τα Εθνικά Δίκτυα και να οδηγηθούν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους μέσω παρακαμπτηρίων, ή επαρχιακών οδών, μάλλον θα αντιμετωπίσουν εκπλήξεις, καθώς έχει δοθεί η εντολή από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας να στήσουν μπλόκα τις επίμαχες ημέρες και κυρίως την Μεγάλη Εβδομάδα, στα Επαρχιακά δίκτυα και στις παρακαμπτήριες οδούς, ώστε κανείς να μην μπορεί να σπάσει τα μέτρα απαγόρευσης και έτσι να χαλάσει την προσπάθεια ολόκληρου του Ελληνικού λαού να αντιμετωπίσει με υπευθυνότητα το σοβαρό εφιάλτη που πλήττει πολλές χώρες του πλανήτη.

Πρόστιμο έως και 1.000 ευρώ

Βέβαια το πλέον πιθανό είναι τις αμέσως επόμενες ημέρες να ανακοινωθεί και η αύξηση του προστίμου για τις άσκοπες μετακινήσεις και μάλιστα κατά μια πληροφορία η «μπίλια» είναι δυνατόν να «κάτσει» στα 1.000 ευρώ.
Σίγουρα πρόκειται για ένα σοβαρό αποτρεπτικό μέτρο, καθώς ο «πονηρός» θα το σκεφτεί να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, απλά για να γευτεί την πέτσα του ψημένου αρνιού.

Πως θα ψήσουμε

Όσον αφορά τώρα την Κυριακή του Πάσχα και το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία, ο σχεδιασμός από την πλευρά της Κυβέρνησης δεν έχει αλλάξει.
Συναθροίσεις με συγγενείς, κουμπάρους, φίλους και λοιπούς παρατρεχάμενους και συγγενείς, να το ξεχάσουμε, όπως λέει και το γνωστό διαφημιστικό σποτ για το μένουμε σπίτι.
Εάν διαθέτετε περίκλειστη αυλή και βέβαια εγκατάσταση για το ψήσιμο του οβελία και περιοριστείτε μόνο στην οικογένεια σας, με αυτούς δηλαδή που διαμένετε μόνιμα στην οικία, έχει καλώς, την πετσούλα θα την τραβήξετε.
Επίσης, στην περίπτωση που διαθέτετε μεγάλο μπαλκόνι στο διαμέρισμα σας και βέβαια την ανάλογη εγκατάσταση, ώστε να μην ενοχλήσετε τους υπόλοιπους ενοίκους και ιδιοκτήτες διαμερισμάτων με τον καπνό, σαφώς και θα φάτε το νόστιμο σουβλιστό οβελία, πάντα με ευλαβική προσοχή και στενά με την οικογένειας σας. Δηλαδή, μαζί μ’ αυτούς που μένετε στο διαμέρισμα.
Για τους υπόλοιπους, εκτός από τον φούρνο υπάρχει και η λύση τις ηλεκτρικής ψησταριάς, που θα σας επιτρέψει να ψήσετε παϊδάκια, η κομμένα κατάλληλα κομμάτια αρνιού. Νόστιμα είναι και αυτά.
Με δεδομένη την αύξηση των προστίμων για άσκοπες μετακινήσεις και συναθροίσεις, όσοι θελήσετε να παραβείτε τις εντολές και να βγάλετε στο πεζοδρόμιο ψησταριά με σούβλα, η στο διπλανό ελεύθερο οικόπεδο, καλό θα είναι να μην το κάνετε, καθώς εκείνη την ημέρα οι περιπολίες Αστυνομικών και Δημοτικής Αστυνομίας θα είναι πυκνές και οι εντολές που ήδη έχουν, είναι τα πρόστιμα να πέσουν βροχή.
Κατά συνέπεια και εάν δεν είναι δυνατές οι λύσεις ψησίματος που προαναφέραμε …τότε ο φούρνος είναι το απόλυτο «γκάτζετ» για το ψήσιμο του αρνιού, για το περίεργο Πάσχα που θα βιώσουμε με την ελπίδα, σε σύντομο χρονικό διάστημα, απλά όλο αυτό να είναι μια κακή ανάμνηση και να επανέλθουμε σύντομα στην κανονικότητα.
 kontraseolous.gr

ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ:«Μεγάλος ο κίνδυνος διάδοσης του Covid 19 στα στρατόπεδα της χώρας»

«Μεγάλος ο κίνδυνος διάδοσης του Covid 19 στα στρατόπεδα της χώρας»

Ερώτηση που συνυπογράφουν 46 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε σήμερα ο βουλευτής Λακωνίας Στ. Αραχωβίτης σχετικά με την αδιέξοδη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε όλα τα στρατόπεδα της χώρας, μετά τις καταγγελίες στρατιωτών ότι υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα και στρατιώτες με συμπτώματα κορωνοϊού, οι οποίοι εκτός της ψυχολογικής πίεσης που έχουν να αντιμετωπίσουν, αγωνιούν και για το μέλλον της υγείας τους.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:
Στρατιώτες που υπηρετούν στο ΚΕΕΜ Σπάρτης και σε πλήθος άλλων στρατοπέδων σε όλη την Ελλάδα, καταγγέλλουν ότι υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα και στρατιώτες με συμπτώματα Covid 19. Ο συνωστισμός είναι μεγάλος σε πολλά από αυτά τα στρατόπεδα, και η ψυχολογική πίεση και η αγωνία των στρατιωτών δημιουργεί εντάσεις.
Υπάρχουν καταγγελίες από σχεδόν όλα τα στρατόπεδα ότι δεν τηρούνται τα μέτρα καραντίνας εντός αυτών. Ο συνωστισμός είναι μεγάλος και ο κίνδυνος διάδοσης της ασθενείας εντός των χώρων είναι πραγματικά τρομακτικός. Και βέβαια σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει επάρκεια σε μέσα ατομικής προστασίας.
Η Ιεραρχία έχει απαγορεύσει τις εξόδους και τις άδειες, στη λογική της μη διασποράς της νόσου. Όμως, ο συνωστισμός και η ψυχολογική πίεση που αντιμετωπίζουν οι στρατιώτες εντείνεται με αυτές τις πρακτικές.

Επειδή τέτοιου είδους καταγγελίες βγαίνουν όλο και περισσότερο στην επιφάνεια και σπάει ένα πέπλο σιωπής,
Επειδή η αγωνία των στρατιωτών και των οικογενειών τους κορυφώνεται όσο αυξάνουν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα,
Επειδή στη χώρα μας δεν γίνονται διαγνωστικά τεστ στο γενικό πληθυσμό, με συνέπεια να μην γνωρίζουμε, ούτε τον ακριβή αριθμό των κρουσμάτων, αλλά ούτε τη γεωγραφική εξάπλωση,
Επειδή τα πιθανά κρούσματα, στρατιωτών ή πολιτών, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα,
Επειδή η επάρκεια υγειονομικού υλικού και η διανομή του, αφορά όλους τους χώρους μαζικής συνάθροισης και πολύ περισσότερο των σωμάτων ασφαλείας και της άμυνας,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
• Έχουν επιβεβαιωθεί κρούσματα σε στρατιωτικές μονάδες και ποιος ήταν ο χειρισμός των ασθενών, των συναδέλφων τους και των χώρων;
• Σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος, υπάρχει σχέδιο για την άμεση προστασία των φαντάρων, για πραγματοποίηση τεστ και απομόνωση του ασθενή;
• Eφαρμόζεται πρόγραμμα απολυμάνσεων στις μονάδες από πιστοποιημένα, εξειδικευμένα συνεργεία;
• Πρόκειται να μεριμνήσει ώστε να δοθεί υγειονομικό υλικό σε φαντάρους και μόνιμο προσωπικό;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Αραχωβίτης Σταύρος
Αβραμάκης Ελευθέριος
Αλεξιάδης Τρύφωνας
Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Σία)
Αυγέρη Θεοδώρα
Αυλωνίτης Αλέξανδρος-Χρήστος
Βαρδάκης Σωκράτης
Βέττα Καλλιόπη
Γιαννούλης Χρήστος
Γκαρά Αναστασία
Γκιόλας Ιωάννης
Δρίτσας Θεόδωρος
Ελευθεριάδου Σουλτάνα (Τάνια)
Ζαχαριάδης Κων/νος
Ζεϊμπέκ Χουσεΐν
Ζουράρις Κων/νος
Ηγουμενίδης Νικόλαος
Θραψανιώτης Εμμανουήλ
Καλαματιανός Διονύσιος-Χαράλαμπος
Καρασαρλίδου Ευφροσύνη (Φρόσω)
Κασιμάτη Ειρήνη (Νίνα)
Κάτσης Μάριος
Καφαντάρη Χαρά
Λάππας Σπυρίδων
Μάλαμα Κυριακή
Μαμουλάκης Χαράλαμπος
Μάρκου Κων/νος
Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος
Μιχαηλίδης Ανδρέας
Μουζάλας Ιώαννης
Μπάρκας Κων/νος
Νοτοπούλου Αικατερίνη
Ξενογιαννακοπούλου Μαρία-Ελίζα (Μαριλίζα)
Παπαηλιού Γεώργιος
Παπανάτσιου Αικατερίνη
Πέρκα Θεοπίστη
Πούλου Παναγιού (Γιώτα)
Σκουρλέτης Παναγιώτης (Πάνος)
Σκουρολιάκος Παναγιώτης (Πάνος)
Σπίρτζης Χρήστος
Συρμαλένιος Νικόλαος
Τζούφη Μερόπη
Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος
Φάμελλος Σωκράτης
Χαρίτου Δημήτριος
Χρηστίδου Ραλλία

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ-ΚΥΘΗΡΩΝ .ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


ΝΟΝΗ ΔΟΥΝΙΑ:Ανάγκη εξόφλησης και παράτασης χρηματοδοτούμενων από το Π.Δ.Ε. έργων στον Δήμο Κυθήρων

Ανάγκη εξόφλησης και παράτασης χρηματοδοτούμενων από το Π.Δ.Ε. έργων στον Δήμο Κυθήρων

Πειραιάς,7Απριλίου2020 

Την ανάγκη να πληρωθούν τα ήδη ολοκληρωμένα χρηματοδοτούμενα έργα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.)στα Κύθηρα, καθώς και να παραταθεί η ισχύς των αποφάσεων χρηματοδότησης χρήσιμων για το νησί έργων, προκειμένου αυτά να μπορέσουν να ολοκληρωθούν, επισημαίνει η Βουλευτής Α ́Πειραιώς και Νήσων ΝΔ, Νόνη Δούνια, σε Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή
Η ερωτώσα Βουλευτής ρωτά τον Υπουργό Εσωτερικών σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο για την εξόφληση εκδοθέντων τιμολογίων για έργα στον Δήμο Κυθήρων, που έχουν ολοκληρωθεί, αλλά και για την παράταση της ισχύος αποφάσεων χρηματοδότησης του Δήμου Κυθήρων, όπωςτης6303/28-02-2017 απόφασης με ΑΔΑ:6ΦΟΔ465ΧΘ7-ΨΚΑ (όπως αυτή ανανεώθηκε με την 51623/26-09-2018 απόφαση με ΑΔΑ:ΩΟΤ2465ΧΘ7-ΑΩΖ), που αφορά σε εκτέλεση έργων για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.  
Επισυνάπτεται το κείμενο της Ερώτησης


.... Εν κατακλείδι:



.... Εν κατακλείδι:
1. Θα ήταν ωραίο να μείνουν ανοιχτές οι Εκκλησιές.
Θα ήταν ωραίο αυτοί που πιστεύουν στον Χριστό -σε όποιο βαθμό- (δεν διαθέτουμε και δεν θέλουμε μετρητές πίστεως, ούτε μας αφορά) να εισέρχονται ελευθέρως σε αυτές. Για όσο διάστημα θελήσουν. Άντε, και για τα μάτια του κράτους με αποστάσεις και αντισηψίες.
2. Κανείς μα κανείς δεν ενοχλεί ή πιέζει τους κατά φαντασία «Χριστιανούς» ή τους από συνήθεια και παράδοση παιδικών χρόνων «Χριστιανούς» ή τους Αντι-θέους, να προσέλθουν. Αυτοί δεν θα πρέπει να νοιάζονται και να φοβούνται, αφού ούτως ή άλλως έχουν πάρει τα μέτρα τους. Μένουν σπίτι και καλά κάνουν. Τηρούν τα μέτρα του Κράτους στην ζωή τους, και καλά κάνουν. Τα μέτρα του κράτους, πλην τα της Εκκλησίας, τα τηρούμε και εμείς. Μα, όπως είναι ελεύθεροι να έχουν την γνώμη τους, και κανείς δεν τους κρίνει ή κακοκαρδίζει, ας μας αφήσουν και εμάς ελεύθερους να την διατυπώνουμε και ανάλογα να πράττουμε.
3. Επίσης, θα ήταν συνετό κάποιοι που ούτως ή άλλως δεν θα μπορούσαν να έρθουν στην Εκκλησία, να μείνουν σπίτι. Και αυτό επειδή θα είχαν φόβο να κολλήσουν από όλα τα άλλα που λειτουργούν ακόμη, και καλώς λειτουργούν (για την κάλυψη των σωματικών αναγκών) εκεί έξω, και όχι φοβούμενοι, το στοχευμένο και διαφημιζόμενο μονοπλεύρως και ανοήτως, ότι θα κολλήσουν από την Εκκλησία (που θεωρείται απαραίτητη για την κάλυψη των ψυχοσωματικών αναγκών μας).

Η εξάχρονη κόρη μου, που τριγυρνούσε στο παιδικό δωμάτιο που έγραφα αυτές τις αράδες με πόνο, με ρώτησε σε κάποιο διάλλειμα που έκανα:-«Μπαμπά ξέρεις γιατί ο Θεός έστειλε αυτή την δοκιμασία;» και συνέχισε χωρίς να περιμένει απάντηση «για να δει αν είμαστε καλοί». –«Τι εννοείς;», την ρώτησα. -«Να, μου απαντάει, για να δει αν πιστεύουμε σε Αυτόν».
Σκέφτηκα: «ἐκ στόματος νηπίων καὶ θηλαζόντων κατηρτίσω αἶνον ἕνεκα τῶν ἐχθρῶν σου τοῦ καταλῦσαι ἐχθρὸν καὶ ἐκδικητήν.» (Ψαλμ. 8,3)
Καλή Κυριακή των Βαΐων.
Πρώτα ο Θεός.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!
παπα-Παύλος Καλλίκας

ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΑΠΟΠΛΟΥ ΤΟΥ ¨Ε/Γ - Ο/Γ AQUA JEWEL¨ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 07/04


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.
To δρομολόγιο Πειραιάς - Κύθηρα σήμερα 7/4 δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω απαγορευτικού σύμφωνα με το δελτίο καιρού. Θα επανέλθουμε με επόμενη ενημέρωση για την τροποποίηση των δρομολογίων.


Στη Βουλή η παραβατικότητα των Ρομά στη Σκάλα Λακωνίας!


ΣΚΑΛΑ. Ερώτηση προς τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης κατέθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος σχετικά με την έξαρση εγκληματικότητας και παραβατικότητας στον Δήμο Ευρώτα.
Ο κ. Βελόπουλος ζητά ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Σκάλας διότι η τοπική  κοινωνία αντιμετωπίζει πρόβλημα με τις κλοπές και τις ληστείες, που διενεργούν στην περιοχή τους συγκεκριμένες  ομάδες  Ρομά.
Όπως αναφέρει «αποτέλεσμα  των αξιόποινων  πράξεων  είναι  η πρόκληση  αισθήματος  φόβου  στους  ντόπιους  κατοίκους  και  η  πρόκληση  ζημιών  σε ιδιωτικές περιουσίες».
Ο κ. Βελόπουλος σημειώνει νε νόημα ότι όποτε τύχει να συλληφθούν οι Ρομά από τις αρμόδιες Aρχές, την επομένη, οι κάτοικοι της περιοχής Ευρώτα, τους βλέπουν και πάλι  έξω  ελεύθερους  και  συνεχίζοντες  τις  παραβατικές  ενέργειες.  Υπογραμμίζει δε ότι πρόκειται  για  μια  πληθυσμιακή  ομάδα  στη  χώρα  μας,  που  λαμβάνει  πολλά  προνοιακά επιδόματα, όπως επίδομα φτώχειας ή επίδομα πολυτέκνου αλλά και άλλα επιδόματα, που αφορούν, είτε σε ενδεχόμενα ατυχήματα, είτε σε χρόνιες ασθένειες.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ερωτά τους δύο υπουργούς:
  • Προτίθεσθε να ενισχύσετε το Α.Τ. της Σκάλας, του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας με επαρκές προσωπικό και με ικανό εξοπλισμό, προκειμένου να εμποδιστούν όμοιες με τις ως άνω παραβατικές ενέργειες στην εν λόγω περιοχή;
  • Ποιοί είναι οι λόγοι για τους οποίους, ενώ συλλαμβάνονται οι ως άνω Ρομά από τιςαρμόδιες Αρχές για αξιόποινες πράξεις, ως άνω, την επόμενη μέρα, αφήνονται ελεύθεροι;
  • notospress.gr

ΝΕΑ ΜΕΛΗ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ


ΝΕΑ ΜΕΛΗ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ
Με απόφαση του Υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, δύο μέλη της παράταξής μας, η κα. Μελίνα Μαρουλίδου και η κα. Αικατερίνη Μυτιληναίου ορίστηκαν ως τακτικό και αναπληρωματικό μέλος αντίστοιχα στο νέο Δ.Σ. του Τριφύλλειου Γενικού Νοσοκομείου Κυθήρων για διάρκεια 2 ετών.
Η παράταξή μας τους συγχαίρει και εύχεται καλή επιτυχία στο έργο του νέου Δ.Σ., που λόγω και της πανδημικής κρίσης καθίσταται ιδιαιτέρως απαιτητικό.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΕΛΙΝΑΣ ΜΑΡΟΥΛΙΔΟΥ
Γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα. Είναι παντρεμένη & μητέρα δύο παιδιών. Αποφοίτησε από το ΤΕΙ λογιστικής το 1983. Από το 1985 έως το 1999 εργάστηκε σε λογιστήριο μεγάλης εισαγωγικής & εμπορικής εταιρείας ΑΕ. Το 1999 μετακόμισε με την οικογένεια της στα Κύθηρα, όπου εργάστηκε σε γνωστό λογιστικό γραφείο έως το 2006. Άνοιξε την δική της ατομική επιχείρηση πάνω στο αντικείμενό της που διατηρεί μέχρι σήμερα στις Καρβουνάδες. Ιδρυτικό μέλος πολλών ποντιακών σωματείων & χοροδιδάσκαλος παραδοσιακών χορών λόγω καταγωγής, λάτρης της παράδοσης, μέλος επί επτά χρόνια του συγκροτήματος της Δώρας Στράτου. Μιλάει Αγγλικά. Από το 2014 μέχρι το 2019 ήταν Δημοτική Σύμβουλος Κυθήρων με την παράταξη της πλειοψηφίας, Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Δήμου για την ίδια περίοδο.



ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος της Γυμναστικής Ακαδημίας (ΤΕΦΑΑ) Αθηνών, όπου εισήχθη μετά από πανελλήνιες εξετάσεις. Έχει εξειδικευτεί σε ζητήματα διατροφής και διαιτολογίας, τουρισμού, Η/Υ, τεχνικού τροφίμων και ξεναγών. Έχει εργαστεί σε προγράμματα αθλητισμού, ενώ υπήρξε για σειρά ετών προπονήτρια προγραμμάτων κολύμβησης. Από το 2002 διατηρεί επιχείρηση εστίασης στα Κύθηρα και από το 2007 είναι Manager σε τουριστικές κατοικίες στον Κάλαμο Κυθήρων. Δραστηριοποιείται ενεργά στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και στο Ναυτικό Όμιλο Κυθήρων, ενώ είναι μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Κυθήρων από το 2016 μέχρι και σήμερα, έχοντας εκπροσωπήσει το Δήμο σε πολλές τουριστικές εκθέσεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Γνωρίζει Αγγλικά και Ιταλικά. Είναι παντρεμένη με το Νίκο Καλλίγερο του Εμμανουήλ και έχουν 3 παιδιά.


ΝΕΑ ΜΕΛΗ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ
Με απόφαση του Υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, δύο μέλη της παράταξής μας, η κα. Μελίνα Μαρουλίδου και η κα. Αικατερίνη Μυτιληναίου ορίστηκαν ως τακτικό και αναπληρωματικό μέλος αντίστοιχα στο νέο Δ.Σ. του Τριφύλλειου Γενικού Νοσοκομείου Κυθήρων για διάρκεια 2 ετών.
Η παράταξή μας τους συγχαίρει και εύχεται καλή επιτυχία στο έργο του νέου Δ.Σ., που λόγω και της πανδημικής κρίσης καθίσταται ιδιαιτέρως απαιτητικό.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΕΛΙΝΑΣ ΜΑΡΟΥΛΙΔΟΥ
Γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα. Είναι παντρεμένη & μητέρα δύο παιδιών. Αποφοίτησε από το ΤΕΙ λογιστικής το 1983. Από το 1985 έως το 1999 εργάστηκε σε λογιστήριο μεγάλης εισαγωγικής & εμπορικής εταιρείας ΑΕ. Το 1999 μετακόμισε με την οικογένεια της στα Κύθηρα, όπου εργάστηκε σε γνωστό λογιστικό γραφείο έως το 2006. Άνοιξε την δική της ατομική επιχείρηση πάνω στο αντικείμενό της που διατηρεί μέχρι σήμερα στις Καρβουνάδες. Ιδρυτικό μέλος πολλών ποντιακών σωματείων & χοροδιδάσκαλος παραδοσιακών χορών λόγω καταγωγής, λάτρης της παράδοσης, μέλος επί επτά χρόνια του συγκροτήματος της Δώρας Στράτου. Μιλάει Αγγλικά. Από το 2014 μέχρι το 2019 ήταν Δημοτική Σύμβουλος Κυθήρων με την παράταξη της πλειοψηφίας, Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Δήμου για την ίδια περίοδο.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος της Γυμναστικής Ακαδημίας (ΤΕΦΑΑ) Αθηνών, όπου εισήχθη μετά από πανελλήνιες εξετάσεις. Έχει εξειδικευτεί σε ζητήματα διατροφής και διαιτολογίας, τουρισμού, Η/Υ, τεχνικού τροφίμων και ξεναγών. Έχει εργαστεί σε προγράμματα αθλητισμού, ενώ υπήρξε για σειρά ετών προπονήτρια προγραμμάτων κολύμβησης. Από το 2002 διατηρεί επιχείρηση εστίασης στα Κύθηρα και από το 2007 είναι Manager σε τουριστικές κατοικίες στον Κάλαμο Κυθήρων. Δραστηριοποιείται ενεργά στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και στο Ναυτικό Όμιλο Κυθήρων, ενώ είναι μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Κυθήρων από το 2016 μέχρι και σήμερα, έχοντας εκπροσωπήσει το Δήμο σε πολλές τουριστικές εκθέσεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Γνωρίζει Αγγλικά και Ιταλικά. Είναι παντρεμένη με το Νίκο Καλλίγερο του Εμμανουήλ και έχουν 3 παιδιά.


Stratos Charchalakis