Τρίτη 7 Απριλίου 2020

.... Εν κατακλείδι:



.... Εν κατακλείδι:
1. Θα ήταν ωραίο να μείνουν ανοιχτές οι Εκκλησιές.
Θα ήταν ωραίο αυτοί που πιστεύουν στον Χριστό -σε όποιο βαθμό- (δεν διαθέτουμε και δεν θέλουμε μετρητές πίστεως, ούτε μας αφορά) να εισέρχονται ελευθέρως σε αυτές. Για όσο διάστημα θελήσουν. Άντε, και για τα μάτια του κράτους με αποστάσεις και αντισηψίες.
2. Κανείς μα κανείς δεν ενοχλεί ή πιέζει τους κατά φαντασία «Χριστιανούς» ή τους από συνήθεια και παράδοση παιδικών χρόνων «Χριστιανούς» ή τους Αντι-θέους, να προσέλθουν. Αυτοί δεν θα πρέπει να νοιάζονται και να φοβούνται, αφού ούτως ή άλλως έχουν πάρει τα μέτρα τους. Μένουν σπίτι και καλά κάνουν. Τηρούν τα μέτρα του Κράτους στην ζωή τους, και καλά κάνουν. Τα μέτρα του κράτους, πλην τα της Εκκλησίας, τα τηρούμε και εμείς. Μα, όπως είναι ελεύθεροι να έχουν την γνώμη τους, και κανείς δεν τους κρίνει ή κακοκαρδίζει, ας μας αφήσουν και εμάς ελεύθερους να την διατυπώνουμε και ανάλογα να πράττουμε.
3. Επίσης, θα ήταν συνετό κάποιοι που ούτως ή άλλως δεν θα μπορούσαν να έρθουν στην Εκκλησία, να μείνουν σπίτι. Και αυτό επειδή θα είχαν φόβο να κολλήσουν από όλα τα άλλα που λειτουργούν ακόμη, και καλώς λειτουργούν (για την κάλυψη των σωματικών αναγκών) εκεί έξω, και όχι φοβούμενοι, το στοχευμένο και διαφημιζόμενο μονοπλεύρως και ανοήτως, ότι θα κολλήσουν από την Εκκλησία (που θεωρείται απαραίτητη για την κάλυψη των ψυχοσωματικών αναγκών μας).

Η εξάχρονη κόρη μου, που τριγυρνούσε στο παιδικό δωμάτιο που έγραφα αυτές τις αράδες με πόνο, με ρώτησε σε κάποιο διάλλειμα που έκανα:-«Μπαμπά ξέρεις γιατί ο Θεός έστειλε αυτή την δοκιμασία;» και συνέχισε χωρίς να περιμένει απάντηση «για να δει αν είμαστε καλοί». –«Τι εννοείς;», την ρώτησα. -«Να, μου απαντάει, για να δει αν πιστεύουμε σε Αυτόν».
Σκέφτηκα: «ἐκ στόματος νηπίων καὶ θηλαζόντων κατηρτίσω αἶνον ἕνεκα τῶν ἐχθρῶν σου τοῦ καταλῦσαι ἐχθρὸν καὶ ἐκδικητήν.» (Ψαλμ. 8,3)
Καλή Κυριακή των Βαΐων.
Πρώτα ο Θεός.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!
παπα-Παύλος Καλλίκας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου