Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Άμεση ενίσχυση της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιά με τις προβλεπόμενες θέσεις Εκκλησιαστικών Υπαλλήλων.

 
Πειραιάς, 25 Φεβρουαρίου 2020
 
Άμεση ενίσχυση της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιά με τις προβλεπόμενες θέσεις Εκκλησιαστικών Υπαλλήλων.
                                                                                   
Την ανάγκη να ενισχυθεί η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς με τις προβλεπόμενες, βάσει του άρθρου 30 του Ν. 3577/2007 (ΦΕΚ 130/Α.2007), όπως αυτό συμπληρώθηκε με το άρθρο 42 παρ. 6 του Ν. 38548/2010 (ΦΕΚ 71/Α/2010) θέσεις Εκκλησιαστικών Υπαλλήλων, επισημαίνει η Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων ΝΔ, Νόνη Δούνια, σε Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή.
Η ερωτώσα Βουλευτής αναφέρεται στα σχετικά προηγούμενα αιτήματα της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιά, που έμειναν δίχως ανταπόκριση και ρωτά την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων σε ποιες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο για την ενίσχυση της Ιεράς Μητρόπολης με τους απαραίτητους, για την εύρυθμη λειτουργία της, Εκκλησιαστικούς Υπαλλήλους.
 
                                                                              
Επισυνάπτεται το κείμενο της Ερώτησης και του Δελτίου Τύπου

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΔΟΥΝΙΑ
Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ερώτηση προς Την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων,
κυρία Νίκη Κεραμέως 


Θέμα: Πλήρωση νομοθετημένων θέσεων Εκκλησιαστικών Υπαλλήλων στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιά


Πειραιάς, 25 Φεβρουαρίου 2020


Όπως είναι γνωστό, η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς έχει, βάσει του άρθρου 30 του Ν. 3577/2007 (ΦΕΚ 130/Α.2007), όπως συμπληρώθηκε με το άρθρο 42 παρ. 6 του Ν. 38548/2010 (ΦΕΚ 71/Α/2010), δυο νομοθετημένες θέσεις Εκκλησιαστικών Υπαλλήλων. Η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς έχει επανειλημμένως ζητήσει, ανά περιόδους, από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων την πλήρωση αυτών των θέσεων, χωρίς, όμως, να βρει ανταπόκριση στο εύλογο αίτημά της.

Δεδομένων των αναγκών και του μεγάλου έργου που έχει να φέρει σε πέρας η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, είναι αναγκαία η ενίσχυσή της με τους, από το νόμο προβλεπόμενους, Εκκλησιαστικούς Υπαλλήλους.


Η κυρία Υπουργός παρακαλείται να απαντήσει στο ακόλουθο ερώτημα:
· Σε ποιες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την άμεση ενίσχυση της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς με τους, βάσει
του άρθρου 30 του Ν. 3577/2007 (ΦΕΚ 130/Α.2007), όπως αυτό συμπληρώθηκε με το άρθρο 42 παρ. 6 του Ν. 38548/2010 (ΦΕΚ 71/Α/2010), προβλεπόμενους Εκκλησιαστικούς Υπαλλήλους;


Η ερωτώσα Βουλευτής

Παναγιώτα Δούνια
Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων ΝΔ

ΚΑΤΑΣΒΕΣΤΗΚΕ Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΙΣ ΑΜΜΟΥΤΣΕΣ ΚΥΘΗΡΩΝ

Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης 25 Φεβρουαρίου στα Κύθηρα στην θέση Αμμούτσες.
Η κινητοποίηση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου ήταν άμεση με 3 οχήματα 9 πυροσβέστες και 3 εθελοντές πυροσβέστες της δύναμης του πυροσβεστικού κλιμακίου.
Η πυρκαγιά οριοθετήθηκε και κατασβέστηκε σε γρήγορο χρόνο αφού κατέκαψε 4 περίπου στρέμματα χαμηλής δασικής βλάστησης.
Επικεφαλής της κατάσβεσης ήταν ο  αναπληρωτής προιστάμενος του κλιμακίου Πυραγός κύριος Φουντουλάκης.
Ως προς τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται έρευνα. 
____________________________________________________
¨Λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας που καταγράφετε το φετινό χειμώνα στο νησί μας χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην καύση κλαδιών η άλλων αγροτικών υπολειμμάτων.¨

ΛΑΚΩΝΙΑ:Ανέλπιστη η ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα του Κώστα!

Άκρως συγκινητική υπήρξε η μέχρι τώρα ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα του Κώστα Καλλά, από τη Μονεμβασιά και στο σοβαρό πρόβλημα υγείας που αυτός αντιμετωπίζει.
Πολίτες από κάθε γωνιά της γης, έσπευσαν να ενισχύσουν την προσπάθεια που γίνεται, προκειμένου ο Κώστας να κρατηθεί στη ζωή, αντιμετωπίζοντας τα πολύ σοβαρά θέματα υγείας που τον ταλαιπωρούν.
Σε λιγότερο από 8 ημέρες έχει συγκεντρωθεί στον ειδικό ερανικό τραπεζικό λογαριασμό, ποσό που ξεπερνά τις 11.000,00€, χαρίζοντας χαμόγελα αισιοδοξίας στον ίδιο και την οικογένειά του.
Ήδη ο Κώστας έχει έρθει σε επαφή με την ομάδα των ειδικών γιατρών, οι οποίοι την Πέμπτη (27/02/2020) θα προχωρήσουν στην πρώτη και πιο δύσκολη επέμβαση. Με αυτήν οι ειδικοί θα προσπαθήσουν να σταματήσουν την διαρροή εγκεφαλονωτιαίου υγρού από τη μύτη, κάτι το οποίο ενέχει σοβαρό κίνδυνο μόλυνσης, απειλητικό για τη ζωή του.
Ο Κώστας Καλλάς όπως είναι σήμερα
Να επισημάνουμε ότι εάν όλα πάνε καλά, για τον Κώστα θα ακολουθήσουν ακόμα δύο (2) χειρουργικές επεμβάσεις, μια σε κάθε πόδι και εν συνεχεία, πρόγραμμα σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης.
Κοντά μας σε αυτή την δύσκολη προσπάθεια και η Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης και βέβαια και η Ενορία Μονεμβασίας, προσφέροντας ένα σημαντικό χρηματικό ποσό αλλά και παρέχοντας ηθική υποστήριξη σε κάθε μας βήμα.
Ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης  κ.κ. Ευστάθιος μιλώντας στο monemvasianews.gr, τόνισε ότι δεν θα μπορούσε η τοπική εκκλησία να μην δώσει το ευλογημένο παρόν και παράλληλα, ευχήθηκε όλα να πάνε κατ’ ευχήν και με τη δύναμη του Κυρίου και την αγάπη προς το συνάνθρωπο μας, ο αγαπητός Κώστας να επανέλθει σύντομα σε φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής, κοντά στην οικογένεια του και την εργασία του.
Αν βοηθήσουμε όλοι μας με λίγα χρήματα, χωρίς να στερηθούμε κάτι, ο Κώστας θα καταφέρει να γίνει καλά!
Μόνο με συλλογική προσπάθεια μπορεί να γίνει αυτό πραγματικότητα.

Για το σκοπό αυτό δημιουργήθηκε ατομικός ερανικός τραπεζικός λογαριασμός στην Εθνική Τράπεζα,  ο οποίος δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια με Α.Δ.Α. : 6ΥΝΟ46ΜΤΛΚ-99Ε, με τα παρακάτω στοιχεία:
Εθνική Τράπεζα Ελλάδος Αριθμός λογαριασμού: 418/00369518 IBAN λογαριασμού:  GR 5101104180000041800369518 Όνομα Δικαιούχου: ΚΑΛΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΙΟΡΔΑΝΗ
Η αγάπη προς τον συνάνθρωπό μας. Αυτή είναι η υπέρτατη αρετή. Μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε! 
 monemvasianews.gr

ΚΚΕ ΚΥΘΗΡΩΝ (ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ) 15*2=69 MW ΚΑΙ ΕΠΕΤΕ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ...


ΚΚΕ ΚΥΘΗΡΩΝ(ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ) ΚΑΜΙΑ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ.ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ&ΤΗΝ Ε.Ε.


Η Κρήτη του Ερωτόκριτου-Σύνολο Νυκτών & Τοξοτών Οργάνων Κρήτης

Η Κρήτη του Ερωτόκριτου-Σύνολο Νυκτών & Τοξοτών Οργάνων Κρήτης
Το Σύνολο Νυκτών & Τοξοτών Οργάνων Κρήτης παρουσιάζει την ταινία μικρού μήκους “Η Κρήτη του Ερωτόκριτου βασισμένη σε μια ιδέα του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Συνόλου κ. Μιχαήλ Μαρακομιχελάκη, για την ανάδειξη της διαχρονικότητας του κλασσικού αυτού ποιητικού έργου, από τη δημιουργία του μέχρι σήμερα, συνδέοντας παράλληλα την κοινωνική ζωή, τα ήθη και τα έθιμα στην Ενετοκρατούμενη τότε Κρήτη, με το σύγχρονο τρόπο ζωής στο Νησί.
Η παραγωγή της ταινίας είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας με την ευγενική χορηγία των Μινωικών Γραμμών, σε σκηνοθεσία του κ. Αλέξανδρου Χατζηπαναγιώτη και τις οδηγίες του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Συνόλου.
ΣΥΝΟΛΟ ΝΥΚΤΩΝ & ΤΟΞΟΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΡΗΤΗΣ-
Δείτε στο ΥouΤube τα video στα  link
Η ΚΡΗΤΗ ΤΟΥ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ 1596-2019-(Η μουσική της ταινίας)


Ο ΑΙΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΘΗΡΑΙΚΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ

Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία ο ετήσιος χορός της Κυθηραϊκής Αδελφότητας στο Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών στο Κολωνάκι, όπου η προσέλευση του κόσμου ήταν για ακόμα μια χρονιά ιδιαίτερα εντυπωσιακή.
Η βραδιά ξεκίνησε με το χορευτικό τμήμα του σωματείου υπό την καθοδήγηση της δασκάλας κ. Μαρία Καμολίκη και τη συνοδεία παραδοσιακών μουσικών οργάνων, όπου μάς παρουσίασαν με το υπέροχο νεανικό τους χαμόγελο παραδοσιακούς χορούς των Κυθήρων.
Στη συνέχεια στη σκηνή ανέβηκε η τοπική ορχήστρα από τα Κύθηρα του Μανώλη Στάθη, η οποία για πρώτη φορά βρέθηκε σε τσιριγώτικη εκδήλωση στην Αθήνα και ξεσήκωσε τους παρευρισκόμενους.
Η βραδιά συνεχίστηκε με αμείωτο κέφι με τη συμμετοχή της νεολαίας να ξεχωρίζει που τίμησε την Αδελφότητα για ακόμη μια φορά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κυθηραϊκής Αδελφότητας, ευχαριστεί όλους τους Κυθήριους και Φιλοκυθήριους που συμμετείχαν στην εκδήλωση αυτή.

Οι μουσικοί της βραδιάς ήταν:
Μανώλης Στάθης, Άννα Στάθη, Νικήτας Μεγαλοκονόμος, Βαγγέλης Χλέντζος Γιώργος Καλαϊτζάκης και Εύη Πλέσσα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο