Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Καραβάς-Μνημείο Αγνωστου Στρατιώτη 28-10-1974

Πηγή φωτό Panagiotis Pagonis

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.Τις χειμερινές συναντήσεις και επαφές της με τους Δημότες ξεκίνησε η Δημοτική Αρχή

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ - 07/11/2015


 Τις χειμερινές συναντήσεις και επαφές της με τους Δημότες ξεκίνησε η Δημοτική Αρχή, ακριβώς όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά. Την Παρασκευή 6/11 και το Σάββατο 7/11 ο Δήμαρχος κ. Στράτος Χαρχαλάκης και οι Αντιδήμαρχοι συναντήθηκαν με τους κατοίκους των Πιτσινιανίκων και των Φρατσίων αντίστοιχα. Έγινε αναλυτική ενημέρωση για την μεγάλη προσπάθεια νοικοκυρέματος και τάξης που επιχειρείται από τη Δημοτική Αρχή εδώ και 14 μήνες και η οποία έχει γίνει αντιληπτή και αποδεκτή από την ευρεία πλειοψηφία των δημοτών, ενώ αναφέρθηκαν οι πολλές θεσμικές παρατυπίες και εκκρεμότητες που παραλάβαμε, όπως οι νομιμοποιήσεις των λιμανιών, των δημοτικών υποδομών, των παιδικών χαρών και η κατάσταση των ανείσπρακτων οφειλών, των απλήρωτων τελών κυκλοφορίας και των κληροδοτημάτων, θέματα στα οποία για πρώτη φορά επιχειρείται να επιλυθούν μόνιμα, συστηματικά, σωστά και οριστικά, όπως προβλέπει ο Νόμος και όχι επιφανειακά ή κατ΄εκτίμησιν όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Αναφέρθηκαν τα έργα που συνεχώς εκτελούνται (οδοποιίες, υδρεύσεις, δίκτυα, αναπλάσεις, δεξαμενές και αντλιοστάσια, δημοπράτηση ΧΥΤΑ κ.λπ.), η μείωση των απευθείας αναθέσεων, οι πολλές δημοπρασίες που έγιναν και γίνονται στο νησί μας, η μεγάλη προσπάθεια όλων για τα προβλήματα της καθημερινότητας, η πολιτική εξωστρέφειας και διαφήμισης που έχει ήδη αποφέρει αποτελέσματα, η αύξηση των εσόδων του Δήμου παρά την κρίση και η έγκριση πολλών και μεγάλων έργων υποδομής από την Περιφέρεια που μόνο το 2015 αγγίζουν τα 12 εκατομμύρια Ευρώ (μαζί με το έργο του ΧΥΤΑ). Οι τοπικοί εκπρόσωποι και οι δημότες επεσήμαναν τα σημαντικότερα προβλήματα των οικισμών τους και έγινε χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων. Τέλος ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι χρέος μιας υπεύθυνης Δημοτικής Αρχής είναι να λέει πάντα στους Δημότες την αλήθεια, ακόμα και αν είναι σκληρή και ότι η αλήθεια ποτέ δεν μπορεί να εκληφθεί ως προσβολή, γιατί βασίζεται σε στοιχεία, ντοκουμέντα και αποδείξεις που είναι στη διάθεση του καθενός.


ΛΑΚΩΝΙΑ ΠΕΡΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΟΛΑΩΝ

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών σε πρώην Διοικητή του Νοσοκομείου Μολάων

Την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η δίκη του πρώην Διοικητή του Νοσοκομείου Μολάων, μετά απο αυτεπάγγελτη δίωξη του Εισαγγελέα Σπάρτης, κατόπιν καταγγελιών πολιτών και διενέργεια ελέγχου απο Επιθεωρητές.



Οι κατηγορίες που τον βάρυναν ήταν παράβαση καθήκοντος, λόγω αντικατάστασης των προϊσταμένων επί θητείας του με υπαλλήλους της επιλογής του που δεν πληρούσαν τα κριτήρια, η μη ορθή τήρηση των πρακτικών του Δ.Σ. καθώς και του πρωτοκόλλου του Νοσοκομείου.

 

Στο κατηγορητήριο δεν συμπεριλαμβανόταν η άρνησή του να παρουσιάσει, στους Επιθεωρητές που διενήργησαν σχετικό έλεγχο, το πτυχίο της νοσηλευτικής που ισχυριζόταν ότι κατέχει, αλλά ούτε και συμπεράσματα του πορίσματος σχετικά με οικονομικά θέματα.



Απο την έκθεση των Επιθεωρητών: "Ο αναφερόμενος παρότι ενημερώθηκε κατ' επανάληψη δεόντως για την εκκρεμότητα και σε συνέχεια τηλεφωνικών οχλήσεων δεν προσκόμισε μέχρι την ημερομηνία σύνταξης του πορίσματος αντίγραφο του πτυχίου του. Πρόσθετα σε συνέχεια τηλεφωνικής επικοινωνίας όχι μόνο δεν μας διευκρίνισε από ποιο εκπαιδευτικό Ίδρυμα αποφοίτησε, αλλά μας είπε ότι "τώρα είμαι ιδιώτης και δεν είμαι υποχρεωμένος να σας το προσκομίσω": (πηγή: http://fonaklas.blogspot.gr/2013/03/blog-post_6456.html)





Του επιβλήθηκε ποινή 12 μηνών με τριετή αναστολή, για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος λόγω αντικατάστασης των προϊσταμένων με άτομα επιλογής του που δεν πληρούσαν τα κριτήρια έναντι των αντικατασταθέντων, ενώ αθωώθηκε για τις άλλες δυο κατηγορίες
Πηγή  http://molaoi-nosokomeio.blogspot.gr

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ κ. ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΦΑΤΣΕΑ

Μετά από επτά χρόνια πειθαρχικών και ποινικών διώξεων, μετά από επτά χρόνια ψυχικής και φυσικής ταλαιπωρίας, μετά από επτά χρόνια κοινωνικής και υπηρεσιακής απομόνωσης και αποκλεισμού επειδή θέλησα να υπερασπιστώ αρχές και ιδέες τις οποίες πιστεύω και τις οποίες όλοι οι εκπαιδευτικοί που σέβονται τον εαυτό τους οφείλουν να υπερασπίζονται, δικαιώθηκα από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Νοιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω δημόσια πέρα από την οικογένεια μου και τους στενούς μου φίλους, δύο ανθρώπους που πίστεψαν και υποστήριξαν τις θέσεις μου.



Τη θέση, ότι το δημόσιο σχολείο μπορεί και πρέπει να είναι αμερόληπτο, και να σέβεται την αρχή της ίσης μεταχείρισης των μαθητών. Τη θέση, ότι ο εκπαιδευτικός δεν πρέπει να βάζει προσωπικές προτιμήσεις, είτε οφείλονται σε κάθε είδους σχέσεις είτε σε πίεση υψηλά ιστάμενων, πάνω από αυτή την αρχή.
Τη θέση, ότι το γενικό συμφέρον πρέπει να είναι σημαντικότερο από το στενό προσωπικό συμφέρον.

Ευχαριστώ το δικηγόρο μου κ. Κώστα Καλλίγερο ο οποίος με στέρεα νομικά επιχειρήματα που προέκυψαν από βαθιά μελέτη της εκπαιδευτικής νομοθεσίας κατόρθωσε να αποδείξει ότι οι κατηγορίες εναντίον μου ήταν αβάσιμες. Που πίστεψε ότι αξίζει τον κόπο να υπερασπιστεί μια καθηγήτρια που είχε απομείνει ολομόναχη απέναντι σε έναν μικρό αλλά ισχυρό κοινωνικό περίγυρο που προτιμά τον καθωσπρεπισμό και το φαίνεσθαι από την αξιοκρατία και την αλήθεια. Που κατάφερε να αντικρούσει τις ψευδείς κατηγορίες περί δήθεν δικής μου επιθυμίας να βλάψω με οποιοδήποτε τρόπο ένα μαθητή μου τον οποίο αγαπούσα και εκτιμούσα όπως όλους τους μαθητές που έχουν περάσει από τις τάξεις μου τα 25 χρόνια που διδάσκω. Ο Κώστας Καλλίγερος δεν έχει ανάγκη το δικό μου μπράβο ή το δικό μου ευχαριστώ. Έχει καταξιωθεί σαν σπουδαίος νομικός εδώ και πολλά χρόνια. Στη συγκεκριμένη υπόθεση όμως, δεν ενήργησε απλώς σαν συνήγορος αλλά σαν φίλος και συναγωνιστής για την προστασία της αλήθειας. Για το λόγο αυτό νοιώθω την ανάγκη να τον ευχαριστήσω ιδιαίτερα.

Ευχαριστώ τον Παναγιώτη Πρωτοψάλτη, με τον οποίο για χρόνια μοιραζόμαστε την ίδια πίστη σε αρχές και αξίες, για την υποστήριξή του, για το ότι δεν υπολόγισε την ταλαιπωρία και στάθηκε μάρτυρας της αλήθειας που γνώριζε, την ώρα που άλλοι σπουδαίοι και τρανοί σιώπησαν αν και γνώριζαν πολύ καλά τι είχε συμβεί. Το ίδιο πράγμα ο Παναγιώτης Πρωτοψάλτης το έκανε βέβαια και για πολλούς άλλους, ιδιαίτερα στα 35 σχεδόν χρόνια, που υπηρέτησε την τοπική αυτοδιοίκηση. Επειδή δεν θέλω σε καμία περίπτωση να ανήκω στους πολλούς αγνώμονες, που του γύρισαν την πλάτη, αν και είχαν πολύ ευεργετηθεί από αυτόν,του απευθύνω αυτό το δημόσιο ευχαριστώ.

Σταυρούλα Φατσέα

ΣΤΟΝ ΑΞΕΣΤΡΑΤΗΓΟ ΣΤΑ ΚΑΤΟΧΩΡΙΑ

(φωτο Σταυρούλα Φατσέα, Δ/ντρια Γυμνασίου Κυθήρων)
Στα Κύθηρα προς τιμήν των Ταξιαρχών υπάρχουν οι παρακάτω ναοί:
Αξεστράτηγος στον Ασώματο, περιοχή Ποταμού
Αρχιστράτηγος στα Αρωνιάδικα
Αρχιστράτηγος στην Παλιόπολη
Αξεστράτηγος στο Φρύδι, στα Κυπριωτιάνικα
Αρχιστράτηγος στο κοιμητήριο του Μυλοποτάμου
Αρχιστράτηγος στο δρόμο του Λιμνιώνα
Αξεστράτηγος στην Τρουλέβα, Τραβασαριάνικα
Αξεστράτηγος στα Κατοχώρια
Αξεστράτηγος στο Μανιτοχώρι
Αρχιστράτηγος στο Μέσα Βούργο.
Ο Αξεστράτηγος στα Κατοχώρια είναι ένα απλό γραφικό εξωμόνιον, μονόχωρο, καμαροσκέπαστο, που μαρτυρείται το 1697 και από διαθήκη του 18ου αι. φαίνεται ότι γιους πατρονοτάριοι του ναού είναι η οικογένεια Σεμιτέκολο, των νοταρίων από το Κατούνι.

Πηγή
Eleni Harou

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΝΕΛ.ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΛ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΗΝΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΙΝ ΝΑ....... ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙ


 Την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015 στην πρωινή ζώνη ενημέρωσης του radio Adelin στην εκπομπή "Η Επόμενη Μέρα" ο πολιτευτής των ΑΝΕΛ με τηλεφωνική του παρέμβαση δήλωσε ότι ανεξαρτητοποιείται ,λέγοντας μάλιστα και τους λόγους οι οποίοι τον οδήγησαν σε αυτή του την απόφαση. Μάλιστα συγκεκριμένα ανέφερε μεταξύ άλλων , ότι τον βρίσκει αντίθετο η στάση του κόμματος του στις αρχές και στα ιδεώδη του. Ακολούθησε και η γραπτή του δήλωση ανεξαρτητοποίσης του η οποία δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο. -Σήμερα όμως 7 Νοεμβρίου 2015 λάβαμε ένα mail από την Επιτροπή Δεοντολογίας των ΑΝΕΛ ο οποία ζήτησε να αποκατασταθεί η αλήθεια περί ανεξαρτητοποίσης του κυρίου Μηνόγιαννη. Σύμφωνα λοιπόν με τα έγγραφα ο κύριος Μηνόγιαννης Μιχάλης , μεταξύ άλλων διαγράφηκε από το κόμμα για παράβαση των άρθρων 1, 3 παρ, 2 του Κώδικα Δεοντολογίας και διαφάνειας των Ανεξάρτητων Ελλήνων ήτοι για αντικινηματική συμπεριφορά και τήρηση πολιτικής στάσης , που παραβιάζει την ιδρυτική διακήρυξη του κινήματος την 9η Οκτωβρίου 2015 ,ένα μήνα πριν, με ομόφωνη απόφαση βάσει του άρθρου 30 του καταστατικού του Κινήματος από την Επιτροπή Δεοντολογίας. Αυτό ανατρέπει την χθεσινή δήλωση του περί ανεξαρτητοποίησης του κατόπιν δικής του απόφασης ,εφόσον σύμφωνα με τα έγγραφα είχε προηγηθεί η διαγραφή του. Να σημειωθεί ότι την 8η Οκτωβρίου 2015 εστάλη επιστολή προς τον Κύριο Μηνόγιαννη Μιχάλη από τον Γενικό Γραμματέα τον κύριο Γιάννη Μοίρα όπου ενημερώθηκε ότι λόγω της στάσης του τον απαλλάσει από την ιδιότητα ως διορισμένου από τα όργανα Γραμματέα Ναυτιλίας και Τουρισμού του κινήματος και πλέον τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας του Κινήματος η οποία και ομόφωνα την 9η Νοεμβρίου, αποφάσισε την διαγραφή του. Τα έγγραφά είναι στη διάθεση του σταθμού, που οφείλει να αναφέρει τα γεγονότα με την σειρά που έγιναν για την σωστή και έγκυρη ενημέρωση .

ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ ....ΠΡΟΣ ΜΙΧΑΛΗ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ...

Επειδή κάποια σχόλια δεν τα βλέπω αλλά έχουν αναρτηθεί αλλού και τα διάβασα, καλό θα ήταν με το θέμα να σχολούνται όσοι τουλάχιστον έχουν γνώση του θέματος και δεν γνωρίζουν πολύ περισσότερα από τσιμέντα και ασφάλτους. Ο καθείς στο είδος του και ο Λουμίδης στους καφέδες. Επίσης τα τηλέφωνα και το διαδίκτυο επιτρέπουν την άμεση πληροφόρηση και αναζήτηση και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη γνώση για να δείς ότι βλέπει και μία κάμερα επι τόπου, Οι γνώσεις και η εμπειρία σε κάθε θέμα αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της κάθε έρευνας. Για αυτό λοιπόν όσοι είναι άσχετοι καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσουν να μάθουν και να πάψουν να θυμούνται τις ημέρες που έλυναν προβλήματα με ένα κατσαβίδι και μια πένσα η με "συμφωνίες"..... Μπορεί σε αυτό τον σύνδεσμο όποιος θέλει να διαβάσει ότι αφορά την υπόθεση http://library.tee.gr/digital/m2517/m2517_sabatakakis.pdf και έπειτα να εκφέρει κάποια γνώμη. Ήδη η πολιτεία έπρεπε να έχει επέμβει. Ήδη ο θάλαμος επιχειρήσεων και το λιμεναρχείο έπρεπε να έχουν προβεί σε αναγκαίες ενέργειες, (booms κ.λ.π.). Όσο για την απορρύπανση είναι ευθύνη του εκάστοτε Δήμου σε συνεργασία με την Περιφέρεια και την επίσημη πολιτεία η οποία απαιτεί διαγωνισμούς για την ανάληψη αλλά η ΑΜΕΣΗ προστασία για εξάπλωση είναι έργο που οφείλει να έχει σε σχεδιασμό κάθε λιμεναρχείο σε περίπτωση αγνώστου προελέυσεως ρύπανσης. Τέλος όπως σε κάθε ΜΜΕ στέλνονται προειδοποιήσεις η πληροφορίες ο αυτόπτης μάρτυρας τηλεφώνησε στην σελίδα μας και έδωσε την πληροφορία την οποία προωθήσαμε στον Δήμο και στις αρμόδιες αρχές για διερεύνηση. Το μίσος και η κακία καλό είναι να μην μπλέκονται με θέματα υψίστης σημασίας για την ζωή και την διαβίωση των Κυθηρίων και ιδιαίτερα των πληττομένων κατοίκων της ΒΑ ακτής του νησιού. Ντροπή σε όσους καπηλεύονται τέτοια θέματα......

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ.ΟΛΙΓΩΡΙΑ & ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ...

Ο Κ.Πρωτοψάλτης αναφέρεται στο [ απόσπασμα] της εκπομπής "η επομενη μερα" 6/11/2015 και στην συνομιλία μας με τον κ.Λαμπρινίδη.

Όποιος ακούσει την συνέντευξη θα νομίσει ότι τα Κύθηρα έχουν καταστραφεί, ότι υπάρχει πετρελαιοκηλίδα η οποία επιπλέει και αν γυρίσει ο καιρός θα φύγει για να ρυπάνει και τις απέναντι ακτές!
Όμως όποιος καλόπιστος κάνει μια βόλτα στις παραλίες τις Αγίας Πελαγίας, θα διαπιστώσει ότι η ρύπανση έχει περιοριστεί στην ακτή, σε σημεία που ο κυματισμός δεν παρέσυρε τα πετρελαιοειδή κατάλοιπα ξανά στη θάλασσα.
Πράγματι υπάρχει ολιγωρία εκ μέρους των αρμοδίων οι οποίοι θα έπρεπε να σπεύσουν μόλις κόπασε ο καιρός να περισυλλέξουν τα υλικά αυτά τα οποία ακόμη επέπλεαν!
Τώρα είναι αργά, έχουν βυθιστεί στον πυθμένα και ίσως να τα ανασύρουν το καλοκαίρι, τα πόδια των λουομένων.
Ότι υπάρχει στην παραλία αν δεν απομακρυνθεί άμεσα, σε λίγες ημέρες θα ψάχνουμε να το βρούμε θα έχει σκεπαστεί με άμμο, μετατρέποντας την παραλία σε ναρκοπέδιο.
Οι απόψεις για το δήθεν δύσκολο έγχείρημα της απορρύπανσης, το μόνο που πέτυχε είναι να ανοίξει την όρεξη των εταιρειών αυτών, οι οποίες σαν τα κοράκια που μυρίζονται το ψοφίμι, περιμένουν να εκταμιεύσουν μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ με ελάχιστο κόστος.
Το θετικό το οποίο προκύπτει για τον ακροατή, είναι ότι ο ομιλών κατάφερε από το κρισφύγετό του, να εντοπίσει τον δράστη της ρύπανσης!
Αν δεν είχε προλάβει να κρυφτεί στα Δαρδανέλλια θα τον είχε ήδη συλλάβει!!!

O ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ !!!

2 Χρόνια μετά...
2 Χρόνια ο Εθελοντικός Πυροσβεστικός Σταθμός του Δήμου Ευρώτα προσφέρει
στο Πυροσβεστικό Σώμα,
στο κοινωνικό σύνολο,
στους πολίτες αυτού του τόπου...

και γιορτάζει!!!
Θα είμαστε όλοι εκεί!!!
Εσύ;


ΝΕΑΠΟΛΗ.ΣΟΦΙΑ ΔΟΥΜΑΝΗ.Συγκεκριμένη ομάδα έσπευσε να αμφισβητήσει με ευκολία το πόρισμα του ΕΛΚΕΘΕ πριν καν δημοσιοποιηθεί


Με αφορμή το τελευταίο άρθρο του κ. Λαμπρινίδη που γίνεται αναφορά στο πόρισμα του ΕΛΚΕΘΕ για τις συνέπειες στον βυθό στον Όρμο Βοιών από το αγκυροβόλιο, συγκεκριμένη ομάδα έσπευσε να αμφισβητήσει με ευκολία το πόρισμα πριν καν δημοσιοποιηθεί. Η έκθεση του ΕΛΚΕΘΕ κύριοι, ό,τι και να λέει δεν αμφισβητείται. Επιστημονική, ενδελεχής έρευνα ημερών στον όρμο, συλλογή στοιχείων, από τον πλέον αρμόδιο, δημόσιο φορέα για τέτοιου είδους έρευνες, με ανάθεση ειδικής μελέτης και κονδυλίων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο,τι και να λέει ο καθένας μας λίγη σημασία έχει αφού κοντός ψαλμός, σε λίγες μέρες θα ξέρουμε ακριβώς τα αποτελέσματα της έρευνας. Όμως με την ίδια λογική δικαιούμαι κι εγώ να αναρωτηθώ εύλογα, μήπως οι συγκεκριμένοι κύριοι γνωρίζουν στοιχεία ή συμπεράσματα του πορίσματος και για αυτό το αμφισβητούν με τόση ευκολία και με οποιαδήποτε αφορμή;

ΓΥΘΕΙΟ ΛΑΚΩΝΙΑΣ [ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ] adelin 107,3 fm

 Το Γύθειο είναι ιστορική κωμόπολη και λιμάνι που βρίσκεται στη νότια Πελοπόννησο κοντά στις εκβολές του ποταμού Ευρώτα, δυτικά του μυχού του Λακωνικού κόλπου. Είναι χτισμένο αμφιθεατρικά στους ανατολικούς πρόποδες του όρους Λαρύσιο και αποτελεί το κυριότερο λιμάνι του Λακωνικού κόλπου και το δεύτερο της νότιας Πελοποννήσου, μετά την Καλαμάτα. Η νότια άκρη της πόλης του Γυθείου ενώνεται μέσω μικρού προβλήτα με ένα μικρό νησί, την αρχαία Κρανάη ή Μαραθονήσι, όπου βρίσκονται ο πύργος Τζανετάκη, ο οκτάγωνος ομώνυμος φάρος (φάρος Κρανάης) και ο μικρός ναός Αγίου Νικολάου. Το Γύθειο αποτελεί έδρα του ομώνυμου δήμου που περιλαμβάνει 18 δημοτικά διαμερίσματα, καθώς και έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης.
 Ως τοπωνύμιο το Γύθειο πρωτοεμφανίζεται στην ιστορία τον 5ο αιώνα π.Χ Πρώτη αναφορά κάνει ο Θουκυδίδης (1, 108) στην επιδρομή του Αθηναίου Τολμίδη στον Λακωνικό στα νεώρια των Σπαρτιατών χωρίς όμως ν΄ αναφέρει ρητά το Γύθειο. Ο Παυσανίας αναφέρει το Γύθειο με «ει» όπως και ο Πολύβιος και ο Στράβων. Ενώ οι νεότεροι, όπως ο Διόδωρος ο Σικελιώτης και ο Πλούταρχος με «ι». Έτσι ακόμη νεότεροι κάνουν χρήση και των δύο τύπων. Ο Παυσανίας ως ετυμολογία του ονόματος παρουσιάζει στα «Λακωνικά» του την πεποίθηση των αρχαίων κατοίκων ότι σήμαινε «Γη των θεών», από την ομηρική λέξη «Γυία» (Γη) + θεός και αυτό από την παράδοση ότι κάποτε ο Ηρακλής και ο Απόλλων κατά το χτίσιμο της πόλης ήλθαν σε σύγκρουση εξ αιτίας του μαγικού τρίποδα του Μαντείου των Δελφών. Επειδή όμως ο αγώνας δεν αναδείκνυε νικητή, τελικά κατόπιν της μεταξύ τους συνδιαλλαγής αντί Ηρακλείας ή Απολλωνίας ονόμασαν την πόλη «Γη θεών» με συνέπεια να τιμώνται και οι δύο στην πόλη αυτή.
Είναι καταφανές ότι ο μύθος αυτός δεν είναι τίποτε άλλο από τη συνεύρεση του αχαϊκού και δωρικού πνεύματος, από την εξ ανάγκης αποδοχή και κοινή συγκατοίκηση των Αχαιών (Απόλλων) με τους Δωριείς (Ηρακλείδες) μετά την κάθοδο (επιστροφή τους), αφότου σταμάτησε ο κατακλυσμός του Δευκαλίωνα. Την ετυμολογία αυτή του Παυσανία επανέλαβαν πλήθος νεότερων συγγραφέων μέχρι σήμερα. Παρά ταύτα το «ετυμολογικό πρόβλημα Γυθείου» συνεχίζει να υφίσταται.
 Πρώτος που ξεκίνησε τις αρχαιολογικές έρευνες στο Γύθειο ήταν ο Ανδρέας Σκιάς το 1891, αποκαλύπτοντας το αρχαίο θέατρο του Γυθείου στο βόρειο άκρο του, καθώς και η ακρόπολη δυτικά του θεάτρου. Το έργο εκείνου συνέχισαν πολλοί άλλοι μεταξύ των οποίων και η Αγγλική Αρχαιολογική Σχολή. Από τη μελέτη των αρχαιολογικών και σπηλαιολογικών ευρημάτων και των σχετικών αναφορών των αρχαίων Ελλήνων και Λατίνων συγγραφέων έχουν παρουσιασθεί σπουδαία συγγράμματα για την ιστορία του Γυθείου. Μεταξύ αυτών αξίζει ν΄ αναφερθούν εκείνες των: Ιωάννη Πατσουράκου (1902), Γερ. Καψάλη, Π. Καλονάρου, Σ. Σκοπετέα, , Βάσου Τσιλιβάκου, Απόστ. Δασκαλάκη,, αλλά και του ακαδημαϊκού Σ. Κουγέα.
 Σύμφωνα με το γεωγράφο του 2ου αιώνα μ.Χ. Παυσανία, ο Πάρις πέρασε σε αυτό την πρώτη του νύχτα με την Ωραία Ελένη ύστερα από την αρπαγή της. Σύμφωνα με έναν αρχαίο θρύλο, το Γύθειο ιδρύθηκε από τον Ηρακλή και τον Απόλλωνα. Υπήρξε κατά την αρχαιότητα το επίνειο της Σπάρτης, που βρίσκεται 40 χιλιόμετρα βορειότερα. Την περίοδο 195 π.Χ. - 297 μ.Χ. το Γύθειο φέρεται ανεξάρτητο από τη Σπάρτη, πρωτεύουσα του Κοινού των Ελευθερολακώνων, στολισμένο με μαρμάρινα μέγαρα, ιερά και ναούς θεών και με πολλά καλλιτεχνήματα. Πολλά ερείπια από τη ρωμαϊκή εποχή διασώζονται στην ευρύτερη περιοχή, ενώ από την αρχαιότητα διασώζονται στην παλιά πόλη το αρχαίο θέατρο και στον λόφο πίσω από την πόλη τα ερείπια ενός ιερού του Διονύσου.
 Το 375 μ.Χ. συνέβη ένας μεγάλος σεισμός, όπου το παλιρροιακό κύμα που δημιουργήθηκε καταπόντισε το Γύθειο στα νερά του Λακωνικού Κόλπου θάβοντας ή πνίγοντας τους κατοίκους του, όσοι δεν πρόλαβαν να καταφύγουν στα γύρω υψώματα. Έτσι, από την παλαιά πόλη έμεινε μόνο ένα τμήμα που σήμερα λέγεται «Παλαιόπολη», το βορειοανατολικό τμήμα του σημερινού Γυθείου. Σ΄ αυτό το τμήμα και στον παρακείμενο θαλάσσιο βυθό, βρέθηκαν τα περισσότερα αρχαία μάρμαρα, ψηφιδωτά δάπεδα, τμήματα αγαλμάτων θεών, ηρώων και αρχόντων, καθώς και θεμέλια οικοδομών, που αποτελούν τους θλιβερούς μάρτυρες της άλλοτε λαμπροστόλιστης πόλης.

ΕΛΕΝΗ ΜΟΥΓΓΟΛΙΑ.ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ Κ.ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗ "ΜΟΝΟ ΜΕ ΛΟΓΙΚΗ"

ΚΥΡΙΕ ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗ, ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΑΝ ΟΝΤΩΣ Ή ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ lakonia ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΖΗΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΗΣ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ.ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΩΡΑ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΤΑ ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΑΝΤΖΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΠΑ.ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΠΑ ΠΩΣ ΟΤΙ ΛΕΩ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΩ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΟΣΤΕΙΛΩ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΑΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΕΙΣ ΕΠΙΝΟΕΙΤΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΓΚΛ 17 ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ ΟΤΙ ΟΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΛΕΜΒΟΥΧΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΗΜΕΝΑ, ΠΑΡΟΠΛΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΛΟΙΑ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΕΝ ΠΛΩ.ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΤΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΙΔΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ ΠΩΣ ΜΟΝΟ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΔΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΣΑΣ ΕΞΗΓΗΣΑ ΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΥΦΑΛΟΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΘΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΤΕ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΟΣΤΕΙΛΩ ΤΟ ΦΕΚ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΑΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΩ ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΕΛΚΕΘΕ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΑΦΟΥ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΕΙ.ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΘΕΤΕΙ ΥΠΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ.ΑΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΠΡΩΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ.ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΠΕΡΙ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΩΝ ΔΕ ΘΑ ΤΑ ΑΦΗΣΩ ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΑ.ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗΣ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗΣ?ΘΑ ΣΑΣ ΖΗΤΗΣΩ ΛΟΙΠΟΝ ΕΥΓΕΝΙΚΑ ΝΑ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΘΕΣΕΤΕ ΣΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΛΛΙΩΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ. ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΕΠΙΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΤΙΘΟΜΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ.ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΩ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΟΣΤΕΙΛΩ ΟΣΑ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΑ.

ΝΕΑΠΟΛΗ.Σωματείο Τουριστικών Καταλυμάτων ¨Ξένιος Ζευς"Συλλογή παιδικών ρούχων για τους τους πρόσφυγες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ::Το Σωματείο Τουριστικών Καταλυμάτων ¨Ξένιος Ζευς" με πρωτοβουλία του σ' αυτήν την τραγική συγκυρία με τους πρόσφυγες που έρχονται στη χώρα μας οργανώνει συλλογή παιδικών ρούχων,μπουφάν,φόρμες,εσώρουχα,σκουφάκια,κάλτσες κ.τ.λ. Οι ανάγκες είναι πάρα πολύ μεγάλες .. Η αλληλεγγύη είναι επιβεβλημένη από τη συνείδησή μας καθώς και η κοινωνική και πολιτική μας στάση. Απευθυνόμαστε σε όλους όσους έχουν διαθέσιμα σε καλή κατάσταση να τα πακετάρουν και να επικοινωνήσουν με το Σωματείο στα τηλέφωνα 2734022670 - 6977162634 για να αναλάβει την αποστολή τους.

Εξαφάνιση ενηλίκου από το Γύθειο…

1Αγνοείται ενήλικας άνδρας κάτοικος Γυθείου.

Από την Πέμπτη 05/11/15, αργά το βράδυ αγνοείται 51χρονος άνδρας Έλληνας υπήκοος, κάτοικος Γυθείου. Η εξαφάνιση του δηλώθηκε στις αρμόδιες αρχές από συγγενείς και ήδη έχουν ξεκινήσει οι έρευνες για τον εντοπισμό του. Σκάφη του λιμενικού και αλιευτικά σκάφη της περιοχής πραγματοποιούν έρευνες στο θαλάσσιο χώρο γύρω από το λιμάνι του Γυθείου και τη  νήσο Κρανάη.

Στις έρευνες συμμετέχει και κλιμάκιο της Ομάδας Διάσωσης Λακωνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκαν τα ρούχα του στο νησί Κρανάη, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο 51χρονος άνδρας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Πηγή  http://www.report24.gr

Άμεση επέμβαση της Π.Υ σε πυρκαγιά στην περιοχή «Πύρριχος» Μάνης


Áðü ôçí ðõñêáãéÜ óå ÷áìçëÞ âëÜóôçóç êáé óå åëáéþíåò, óôç ðåñéï÷Þ ÂåëáíéäéÜ óôï ÊéâÝñé ôïõ ÄÞìïõ ¢ñãïõò-Ìõêçíþí Áñãïëßäáò, ÓÜââáôï 21 Éïõëßïõ 2012. Óôçí êáôÜóâåóç ôçò öùôéÜò ðáßñíïõí ìÝñïò ðõñïóâåóôéêÝò äõíÜìåéò áðü üëç ôçí Ðåëïðüííçóï ìå ôçí âïÞèåéá 4 áåñïóêáöþí êáé 1 åëéêïðôÝñïõ. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÌÐÏÕÃÉÙÔÇÓ ÅÕÁÃÃÅËÏÓ

Σας ενημερώνουμε ότι την 04-11-2015 και περί ώρα 16:12 στην περιοχή «Πύρριχος» Δήμου Ανατολικής Μάνης εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δασική έκταση.

Άμεσα κινητοποιήθηκε η Υπηρεσία μας, με τέσσερα (4) πυροσβεστικά οχήματα και δύο (2) βοηθητικά με πλήρωμα δεκατεσσάρων (14) ανδρών συνολικά και επιχείρησε κατάσβεση και την νύχτα σε εξαιρετικά δύσβατη δασική περιοχή.

Tις πυροσβεστικές δυνάμεις συνέδραμαν και ο Δήμος Ανατολικής Μάνης με την διάθεση υδροφόρων οχημάτων και υπαλλήλων των υπηρεσιών του. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να θέσουν την πυρκαγιά υπό πλήρη έλεγχο την επόμενη ημέρα 05-11-2015 και ώρα 09:10 και να την κατασβήσει πλήρως την ιδία ημέρα. Από την πυρκαγιά αποτεφρώθηκαν τριάντα (30) στρέμματα δασικής έκτασης περίπου.

Επικεφαλής συντονισμού και διαχείρισης των επίγειων μέσων όπως επίσης και του ανθρώπινου δυναμικού, που επιχείρησαν στην ανωτέρω πυρκαγιάς τέθηκε ο Αν. Διοικητής της Π.Υ. Αρεόπολης Πυραγός Μιχαλόπουλος Ευθύμιος.

Η αιτία της πυρκαγιάς οφείλετε σε εμπρησμό από αμέλεια ιδιώτη ο οποίος διενεργούσε καθαρισμό έκτασης από ξηρά χόρτα με χρήση πυρός. Κατόπιν τούτου εφιστούμε την προσοχή στους κατοίκους της περιοχή μας να αποφεύγουν την καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών όταν επικρατούν ισχυροί άνεμοι, να αποφεύγουν την καύση σε περιοχές που υπάρχουν παρακείμενες δασικές εκτάσεις και να είναι εφοδιασμένοι με επαρκή ποσότητα νερού κατά την εκτέλεση αυτών των εργασιών, προκειμένου να αποφευχθούν τέτοιου είδους πυρκαγιές από αμέλεια.

Πηγή  http://www.report24.gr

ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ ...ΠΡΟΣ ΤΗΝ Κ.ΜΟΥΓΓΟΛΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΩΝ ΛΑΝΤΖΩΝ.

ΜΟΝΟ ΜΕ ΛΟΓΙΚΗ

Στην ραδιοφωνική εκπομπή "Επόμενη Ημέρα" του AdelinFM το πρωϊ της Παρασκευής 6-11-15, η κυρία Ελένη Μουγγόλια, εκπρόσωπος των λαντζών του λιμανιού της Νεάπολης, ανέφερε αρκετά θέματα υπερασπιζόμενη τα "κεκτημένα", κατά την άποψη της, δικαιώματα των ιδιοκτητών λαντζών και παράλληλα των ιδιοκτητών πρακτορείων της Νεάπολης. Ή όπως και η ίδια δήλωσε ένα σύνολο περίπου 30 οικογενειών της Νεάπολης.

Κατ' αρχάς θα κάνω μια διευκρίνηση για αποφυγή οιωνδήποτε παρεξηγήσεων και παρερμηνειών. Ανέφερε η κ. Μουγγόλια ότι οι σελίδες στις οποίες είμαι ιδιοκτήτης έγραψαν πως στο υπό διερεύνηση πρόσκρουσης πλοίο ΜΙΑ σημαίας Παναμά, υπήρξε κάποια βοήθεια από τοπικά μέσα.
Μάλλον η κ. Μουγγόλια διάβασε κάποια άλλη σελίδα που ασχολείται με το θέμα και εκ παραδρομής μπέρδεψε τις σελίδες. Το εκλαμβάνω έτσι διότι διαφορετικά πρέπει να καταθέσω μήνυση για δυσφήμηση και διασπορά ψευδών κατηγοριών που προσβάλλουν την εγκυρότητα των σελίδων μου και την παρακαλώ να το ανακαλέσει δημόσια αφού πρώτα διαβάσει προσεχτικά τι ακριβώς γράφω, κατόπιν μαρτυρίας αυτόπτου μάρτυρα
.

Θα ήθελα επίσης να διευκρινήσω την πρόταση μου που έκανα σχετικά με τις προμήθειες των πλοίων κατά την διέλευση. Εφόσον δεν υπάρχει ΕΚΛ που να καθορίζει επακριβώς τις ενέργειες αυτές ισχύει ο Γ.Κ.Λ. που αφήνει στην κρίση του εκάστοτε λιμενάρχου τον τρόπο προμηθείας εφοδίων, καιρού επιτρέποντος, εν πλώ με μειωμένη ταχύτητα. Ή ακόμα και την προμήθεια με απλή στάση σε προκαθορισμένο σημείο του όρμου, χωρίς την πόντιση της άγκυρας, εφόσον το πλοίο διατηρεί την ισχύ των μηχανών του. Δεν υπάρχει σχετική νομοθεσία που να απαγορεύει κάτι τέτοιο και καλό είναι να μην ¨δημιουργούμε" νόμους που απλά ανταποκρίνονται στα συμφέροντα μας.
Επίσης θα ήθελα να επαναλάβω ότι αυτές οι μέθοδοι ακολουθούνται διεθνώς και διευκολύνουν την εμπορική ναυτιλία και ουσιαστικά την εξυπηρετούν απλοποιώντας ορισμένες ενέργειες, που η ελληνική στενοκεφαλιά εντός των συνόρων μαζί με την άκρατη γραφειοκρατία την γιγαντώνουν.
Ακούσαμε ακόμα ότι σκοπός και επιθυμία των λαντζέρηδων αλλά και των πρακτόρων ( ;;;; ) θα ήταν να εκτελούνται μόνον οι απλές ενέργειες, αλλαγής πληρωμάτων, εφοδιασμού με τρόφιμα και φρέσκα, εφοδιασμού με υλικά αναλώσιμα και λιπαντικά σε συσκευασία βαρελιών και όταν είναι απαραίτητο με κάποιες επιθεωρήσεις νηογνωμόνων.
Μα αυτό κ. Μουγγόλια έρχεται τελείως αντίθετο με τα αναγραφόμενα στα διάφορα διαφημιστικά φυλλάδια των πρακτορείων της περιοχής. Μπορείτε πάρακάτω να δείτε μερικά σημειωμένα και μαρκαρισμένα με κόκκινα βέλη.

Φυσικά δεν αγνοούμε και την συνεχή συνεργασία των τοπικών πρακτορείων με πρακτορεία του Πειραιά, τα οποία φυσικά προσφέρουν τα ΠΑΝΤΑ, είτε υπάρχουν νόμοι είτε δεν υπάρχουν..... {Εξάλου οι φωτογραφίες από φορτηγα η βαν, γνωστών συνεργείων αμμοβολών, καθαρισμού δεξαμενών, ελασματουργικών εργασιών, υφαλοκαθαρισμών, χρωματισμών, της ζώνης Περάματος, που επιχειρούν η φορτοεφορτώνουν στις λάντζες της Νεάπολης, το μαρτυρούν.... και παλαιότερα αλλά και πρόσφατα... και ας γίνονται μηνύσεις ... στους φωτογραφίζοντες ...από τα αρμόδια για τον σχετικό έλεγχο και απαγόρευση, λιμενικά όργανα...!!!!!}

Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε η "αθώα" διακαιολογία περί εκτέλεσης ελασματουργικών εργασιών "ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΝΟΜΙΜΩΝ" , κατά την κ.Μουγγόλια, όταν υπάρχει "ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΧΡΗΣΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ {Οξυγόνο και Ηλεκτροκόλληση} σε όλα τα λιμάνια της Ελλάδας, πλην ναυπηγοεπισκευαστικών περιοχών.

Η θάλασσα κ. Μουγγόλια απαιτεί τον σεβασμό μας. Απαιτεί το ψωμί που μας δίνει να μην της το ανταποδίδουμε με την καταστροφή της. Εάν δεν έχετε ταξιδέψει δεν το γνωρίζετε αυτό και μην αντιπαραθέτετε το συμφέρον 30 οικογενειών με την μελλοντική εξέλιξη μιας ολόκληρης περιοχής 3 Δήμων με χιλιάδες οικογένειες γιατί μόνον να χάσετε μπορείτε.

Ο χαρακτηρισμός "Πειρατικό Αγκυροβόλιο" από τον Δημάρχους και τους κατοίκους της περιοχής δεν ανάγεται φυσικά ούτε στον Μπαρμπαρόσσα και μήτε στους "Πειρατές της Καραϊβικής". Η αναφορά έγκειται στις παράνομες εργασίες που με γραφειοκρατικά τερτίπια και την "βοήθεια" του εκάστοτε λιμεναρχείου εμφανίζονται μπροστά στους αδαείς δικαστές και αθωώνονται, αλλά στην συνείδηση όλων των πληγομένων δεν παύουν να είναι παράνομες γιατί βιάζουν την φύση....

Όσο για την Ποσειδωνία και γενικά για την χλωρίδα και την κατάσταση του βυθού καλό θα ήταν να περιμένετε μερικές ημέρες τις ανάλογες ανακοινώσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τα συμπεράσματα του ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ.

Καλό δε θα ήταν να γίνει μια ανάλογη μελέτη της πανίδας, που να αφορά την σταδιακή απόρριψη αλλαγής έρματος είτε από το διερχόμενα είτε από τα αγκυροβολούντα πλοία, και εν τω μεταξύ καλό θα ήταν να ρίξετε και εσείς μια ματιά είτε σε παλαιότερες αναρτήσεις μου για το θέμα, είτε σε μελέτες ελληνικών και ξένων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων για το θέμα, και να το εμπεδώσετε (γιατί και οι οικογένειες σας κάποτε ζούσαν από το ψάρεμα, όπως ζούν και σήμερα κάποιες άλλες δεκάδες οικογενειών).

Τέλος κανείς δεν θέλει να χάσει ο άλλος το ψωμί και την δουλειά του. Μια λογική προσέγγιση, συζήτηση και σύμπνοια, μπορεί να αποφέρει πολύ καλύτερα αποτελέσματα για όλους τους κατοίκους, αντί των μονομερών καταγγελιών, εξαγγελιών η και απειλών η τουφεκισμών κεραιών σταθμών εναντιουμένων. Πέραν όμως αυτών χρειάζεται σε νευραλγικές θέσεις δημοσίων λειτουργών, που χρειάζονται λογικές αποφάσεις η τοποθέτηση από την πολιτεία ανθρώπων με σωστές γνώσεις, εμπειρία αλλά και δυνατότητα κρίσης ώστε να αποφεύγονται τα κωμικοτραγικά φαινόμενα των τελευταίων ετών.
--------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
--------------------------------------