Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ.ΟΛΙΓΩΡΙΑ & ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ...

Ο Κ.Πρωτοψάλτης αναφέρεται στο [ απόσπασμα] της εκπομπής "η επομενη μερα" 6/11/2015 και στην συνομιλία μας με τον κ.Λαμπρινίδη.

Όποιος ακούσει την συνέντευξη θα νομίσει ότι τα Κύθηρα έχουν καταστραφεί, ότι υπάρχει πετρελαιοκηλίδα η οποία επιπλέει και αν γυρίσει ο καιρός θα φύγει για να ρυπάνει και τις απέναντι ακτές!
Όμως όποιος καλόπιστος κάνει μια βόλτα στις παραλίες τις Αγίας Πελαγίας, θα διαπιστώσει ότι η ρύπανση έχει περιοριστεί στην ακτή, σε σημεία που ο κυματισμός δεν παρέσυρε τα πετρελαιοειδή κατάλοιπα ξανά στη θάλασσα.
Πράγματι υπάρχει ολιγωρία εκ μέρους των αρμοδίων οι οποίοι θα έπρεπε να σπεύσουν μόλις κόπασε ο καιρός να περισυλλέξουν τα υλικά αυτά τα οποία ακόμη επέπλεαν!
Τώρα είναι αργά, έχουν βυθιστεί στον πυθμένα και ίσως να τα ανασύρουν το καλοκαίρι, τα πόδια των λουομένων.
Ότι υπάρχει στην παραλία αν δεν απομακρυνθεί άμεσα, σε λίγες ημέρες θα ψάχνουμε να το βρούμε θα έχει σκεπαστεί με άμμο, μετατρέποντας την παραλία σε ναρκοπέδιο.
Οι απόψεις για το δήθεν δύσκολο έγχείρημα της απορρύπανσης, το μόνο που πέτυχε είναι να ανοίξει την όρεξη των εταιρειών αυτών, οι οποίες σαν τα κοράκια που μυρίζονται το ψοφίμι, περιμένουν να εκταμιεύσουν μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ με ελάχιστο κόστος.
Το θετικό το οποίο προκύπτει για τον ακροατή, είναι ότι ο ομιλών κατάφερε από το κρισφύγετό του, να εντοπίσει τον δράστη της ρύπανσης!
Αν δεν είχε προλάβει να κρυφτεί στα Δαρδανέλλια θα τον είχε ήδη συλλάβει!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου