Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ: ΕΡΩΤΩ τους "φωστήρες" της Αντιπολίτευσης τΙ ακριβώς συγκρίνετε;

 

Στο παρακάτω link υπάρχουν τα στατιστικά αφίξεων στον Αερολιμένα Σκιάθου (που τον διαχειρίζεται πλέον η Fraport). Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2019 το αεροδρόμιο της Σκιάθου υποδέχθηκε 436.000 επισκέπτες! Αν κανείς υπολογίσει και τις ακτοπλοϊκές αφίξεις, ίσως συνολικά η Σκιάθος να δέχεται περίπου 800.000 τουρίστες ετησίως! Μέχρι σήμερα, η καλύτερη χρονιά των Κυθήρων στις αφίξεις ήταν το 2019 με 79.700 αφίξεις (αεροπορικές και ακτοπλοϊκές)! Δηλαδή το 10% της Σκιάθου! Τα Κύθηρα έχουν 3.500 πραγματικό μόνιμο πληθυσμό και η Σκιάθος κάτι παραπάνω από 6.000, άρα πολύ περισσότερο οικονομικά ενεργό πληθυσμό, περισσότερα καταστήματα και επιχειρήσεις κ.λπ. Σύμφωνα μάλιστα με ανακοίνωση του εκλεκτού συναδέλφου Δημάρχου Σκιάθου ο εκεί Δήμος εισπράττει ετησίως περίπου 14.000.000€ έσοδα, όταν ο δικός μας Δήμος εισπράττει σχεδόν 5,5!
Συνεπώς, ΕΡΩΤΩ τους "φωστήρες" της Αντιπολίτευσης που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για τα δημοτικά τέλη: ΤΙ ακριβώς συγκρίνετε; Συγκρίνετε το δικό μας Δήμο με τη Σκιάθο ή με το Δήμο Γαλατσίου που έχει 600 υπαλλήλους και εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους; Με ποια λογική; Με ποια μέθοδο σύγκρισης; Με ποια στατιστική εξίσωση; ΜΠΡΑΒΟ στους συναδέλφους Δημάρχους που μειώνουν τα Δημοτικά Τέλη, το κάνουν γιατί μπορούν! Γιατί δεν τους εκτροχιάζεται ο προϋπολογισμός. Και εμείς ΑΝ μπορούσαμε θα το κάναμε. Τα διατηρούμε σταθερά εδώ και τόσα χρόνια, παρά το γεγονός ότι έχουν αυξηθεί δραματικά οι ανάγκες. Και έχουμε καταφέρει να έχουμε ένα νησί πεντακάθαρο, έναν δημοτικό φωτισμό εξαιρετικό με συνεχή νέα έργα, ένα δίκτυο ύδρευσης που διαρκώς αναβαθμίζεται και να εκτελούμε δεκάδες σημαντικά έργα χάρη στη συνετή οικονομική μας πολιτική.
Η πρόταση για μείωση των τελών είναι ουτοπική, τουλάχιστον στην παρούσα περίοδο. Τα υπόλοιπα είναι παραπλανητικές θεωρίες και γράφονται μόνο για λόγους αντιπολίτευσης, για ΤΙΠΟΤΕ άλλο!

BELVEDERE:να καταπληκτικό έργο ολοκληρώνεται.Νέες (Φωτο)

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:

Ένα καταπληκτικό έργο ολοκληρώνεται. Με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους του Δήμου που ΑΝ είχαμε μειώσει τα δημοτικά τέλη ΔΕΝ θα μπορούσε να γίνει. Ένα έργο που έμπαινε στους προϋπολογισμούς του Δήμου 20 χρόνια αλλά ΕΜΕΙΣ χρηματοδοτησαμε, δημοπρατησαμε, ολοκληρώνουμε και θα εγκαινιάσουμε!








 

Καθορισμός Δημοτικών Τελών:Καταθέτω και εγώ την άποψη μου,

Αγαπητοί φίλοι , με την ευκαιρία της λήψης της ετήσιας απόφασης καθορισμού των Δημοτικών Τελών από το Δημοτικό Συμβούλιο δηλ. της επιβάρυνσης των κατοίκων και των Επιχειρήσεων για τις ανταποδοτικές Υπηρεσίες ...Καθαριότητα ..Ηλεκτροφωτισμό κλπ και μετά από μια ενδιαφέρουσα και γενναία πρόταση μείωσης τους από τον Δημοτικό Σύμβολο κ. Νίκο Μαγουλά από τον Συνδυασμό ''ΠΡΩΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ " και σύσσωμη την αντιπολίτευση ..Καταθέτω και εγώ την άποψη μου με δεδομένο ότι μεταξύ των άλλων οι κάτοικοι και επιχειρηματίες του Διακοφτίου καμία ανταποδοτικότητα δεν απολαμβάνουν ανάλογη της οικονομικής τους επιβάρυνσης τόσο σε επίπεδο Υπηρεσιών όσο και σε επίπεδο επενδύσεων από την ίδια κατηγορία .......

Με ανησυχεί ιδιαίτερα η εμφανής δια γυμνού οφθαλμού
προχειρότητα και σύγχυση, μέσα σε ένα σύννεφο αοριστίας και γενικότητας που αντιμετωπίζεται το θέμα των Ανταποδοτικών Δημοτικών Τελών. 
Πάντως οφείλω να ομολογήσω ότι επιτέλους έστω και έτσι ανοίγει μια συζήτηση που θα μας ανοίξει τα μάτια....Όχι τίποτα άλλο αλλά το που πηγαίνουν τα λεφτά μας και με βάσει ποιες αρχές γίνεται η κατανομή τους. Σε αυτό όμως θα επανέλθω...Έμαθα όμως ότι υπάρχει ένα νησί που λέγεται ....Κυθηρόσκιαθο με τα Έσοδα της Σκιάθου και τα Έξοδα των Κυθήρων και ότι δεν μπορεί να γίνει καμμιά σύγκριση.. Μέγα λάθος ...για τον απλούστατο λόγο ότι τα έσοδα και τα έξοδα πρέπει να είναι απολύτως Ισοσκελισμένα..Λες και το 1.000.000 !!!Τουρίστες της Σκιάθου δεν πετάνε σκουπίδια και δεν επιβαρύνουν συνολικά τις υποδομές του νησιού αναλογικά με την Παραμονή τους .... έτσι δίνουν τα λεφτά τους και εξαφανίζονται...... Απλά , για να γίνει κατανοητό ,τα έξοδα των ανταποδοτικών χωρίζονται σε δύο κατηγορίες τις ανελαστικές δαπάνες ( Μισθοδοσία -καύσιμα ΄-συντήρηση οχημάτων κ.λ.π ) και στο επενδυτικό κομμάτι (αγορά αυτοκινήτων ,εξοπλισμού ...εγκαταστάσεις, ηλεκτροφωτισμού ..κλπ ) . 
Τι κάνουμε λοιπόν αυτή τη χρονιά ;;;;; στο μέτρο του δυνατού πάμε το επενδυτικό κομμάτι προς τα πίσω, αν δεν μπορούμε να βρούμε από αλλού λεφτά - για να διευκολύνουμε τον κόσμο
και τις επιχειρήσεις που υποφέρουν από τις απανωτές κρίσεις...και βοηθάμε να βγούμε όλοι μαζί από ...την ΤΡΥΠΑ! 
Γιατί σας βεβαιώνω εκ πείρας ότι στα ανταποδοτικά μπορεί να κρύβεται ..η πιο .σκληρή και πολλαπλή φορολογία (προσθέτοντας ...προυπολογιζόμενες ...ανύπαρκτες και μη πραγματοποιούμενες δαπάνες ,μέσα στη χρήση αναφοράς).......αλλά και Ταξική συμπεριφορά....!!!!.
Προτείνω με νηφαλιότητα και καλή διάθεση από όλους μας ..να ξαναδούμε το θέμα ..(Πάντως θα επανέλθω με λεπτομέρειες. Το θεωρώ υποχρέωση μου !!!)
''Όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος στο mega «για να ισοσκελιστούν οι απώλειες των Δήμων από τα δημοτικά τέλη που δεν θα εισπραχθούν, το ΥΠΕΣ έδωσε 60 εκατομμύρια έκτακτη επιχορήγηση στην Αυτοδιοίκηση.
Να σημειωθεί ότι πρόκειται στην ουσία για τη δεύτερη δόση της έκτακτης επιχορήγησης προς τους δήμους, η οποία είχε ανακοινωθεί από τον ΥΠΕΣ τον περασμένο Αύγουστο. Όταν, δηλαδή, δεν υπήρχε στον ορίζοντα δεύτερο LOCK DOWN....''
 Epaminondas Stamatis

Αυτόφωρη σύλληψη αλλοδαπού-μέλους κυκλώματος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, αποθήκευση και διακίνησή τους στην Ελληνική επικράτεια

 


Αυτόφωρη σύλληψη αλλοδαπού-μέλους κυκλώματος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, αποθήκευση και διακίνησή τους στην Ελληνική επικράτεια

Συνελήφθη επίσης 56χρονος ημεδαπός συνεργός του

Σε αποθηκευτικό – επαγγελματικό χώρο διώροφου οικήματος και οικία που διαχειριζόταν ο πρώτος σε ευρύτερη περιοχή της Εύβοιας, εντοπίστηκαν καλλιέργεια κάνναβης με υδροπονική μέθοδο και πλήρης υλικοτεχνικός εξοπλισμός

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 161 δενδρύλλια κάνναβης και περισσότερα από 20 κιλά συγκομισθέντα φύλλα της καλλιέργειας

Στην αυτόφωρη σύλληψη μέλους οργανωμένου κυκλώματος καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, συγκομιδής, αποθήκευσης και διακίνησής τους εντός της Ελληνικής επικράτειας και συνεργού του, προχώρησαν έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας και λιμενικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμεναρχείου Μυκόνου, αλλά και τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών.

Πρόκειται για 27χρονο αλλοδαπό και 56χρονο ημεδαπό συνεργό του, οι οποίοι εντοπίστηκαν στο πλαίσιο ενδελεχούς έρευνας για τη διακρίβωση της δραστηριότητας πολύ καλά οργανωμένου κυκλώματος, που, τουλάχιστον κατά το τελευταίο δίμηνο, καλλιεργούσε και διακινούσε ποσότητες κάνναβης στην Ελληνική επικράτεια.

Σε αστυνομική επιχείρηση που έλαβε χώρα απογευματινές ώρες χθες (09-11-2020), σε ευρύτερη περιοχή της Εύβοιας, οι δράστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Ακολούθησε έρευνα σε αποθηκευτικό-επαγγελματικό χώρο διώροφου οικήματος και οικία που διαχειριζόταν ο 56χρονος και στην οποία διέμενε ο 27χρονος αλλοδαπός, όπου διαπιστώθηκε οργανωμένη καλλιέργεια κάνναβης με υδροπονική μέθοδο, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 157 δενδρύλλια κάνναβης
  • 20 κιλά και 439 γραμμάρια συγκομισθέντων φύλλων από την καλλιέργεια
  • πλήρης εξοπλισμός για την καλλιέργεια αποτελούμενος από συστήματα εξαερισμού, φωτισμού και λίπανσης, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους
  • 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
  • 3 κινητά τηλέφωνα
  • Tablet
  • 7 συσκευασίες υγρών φυτοφαρμάκων
  • 4 τσουβάλια οργανικό φυτόχωμα
  • Κλαδευτήρι και
  • Κόφτης.

Επιπρόσθετα , σε προαύλιο χώρο βρέθηκαν, κατασχέθηκαν και εκριζώθηκαν (4) δενδρύλλια κάνναβης.

Οι συλληφθέντες , με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα

Τα ντοκουμέντα.






 

Της Αγάπης Επανάσταση:Στίχοι Ελένη Φωτίου,Το τραγούδι γράφτηκε με σκοπό να βοηθήσει τους ανθρώπους να ανεβάσουν την ψυχολογία τους σε αυτές τις δύσκολες εποχές.


Στίχοι 

Ελένη Φωτίου

Το τραγούδι γράφτηκε με σκοπό να βοηθήσει τους ανθρώπους να ανεβάσουν την ψυχολογία τους σε αυτές τις δύσκολες εποχές. Γράφτηκε στη διάρκεια της πρώτης καραντίνας.

 

Της Αγάπης Επανάσταση - Bella Ciao Greek Version Κύριλλος Διαμαντίδης ft Δημήτρης Διπλάρας & Παναγιώτης Χατζηγεωργίου 

 Μουσική: Παραδοσιακό Στίχοι: Ελένη Φωτίου, Κύριλλος Διαμαντίδης Ενορχήστρωση: Δημήτρης Διπλάρας

 Video Clip: Μαρία Χατζηγιάννη, Μιχάλης Ευθυμίου ISRC: GRDIA2000003 Παραγωγή: Κύριλλος Διαμαντίδης, Ελένη Φωτίου Έπαιξαν (και το διασκέδασαν...!) οι Κύριλλος Διαμαντίδης, Δημήτρης Διπλάρας, Παναγιώτης Χατζηγεωργίου και ο μικρός Φίλιππος Διαμαντίδης

 Στίχοι: 1.Ήρθε η ώρα Να ενωθούμε Όλοι να πούμε μ'ένα στόμα Σ’αγαπάω, σ’αγαπάω Όλοι μαζί Καινούργια αρχή Για μια ζωή αληθινή

 2. Ν’αφυπνιστούμε Ν’αγκαλιαστούμε Σ’ όλους να πούμε μ'ένα στόμα Σ’αγαπάω, σ’αγαπάω Να λυτρωθούμε Γοργά να βγούμε Από τον ύπνο τον βαθύ.

 3.Ξεκίνα τώρα Μη χάνεις ώρα Φώναξε σ’ όλους Σ’αγαπάω, σ’αγαπάω, σ’αγαπάω Ξεκίνα τώρα Μη χάνεις ώρα Τρέχει ο χρόνος σαν τρελός.

 4. Το φως ξορκίζει Κάθε σκοτάδι Και σου φωνάζει κοίταξέ με Σ’αγαπάω, σ’αγαπάω Σε πλημμυρίζει και σου θυμίζει Τη πεμπτουσία της ζωής Μες στην αλήθεια σε αρμενίζει Ανοιξ’τα μάτια να τη δεις 

 5.Μόνο η αγάπη Δεν έχει φόβο Φώναξε τώρα μη φοβάσαι Σ’αγαπάω, σ’αγαπάω Μόνο η αγάπη Νικάει το φόβο Είναι ο ίδιος ο Θεός

 6. Κοίτα με θάρρος Μεσ’ τον καθρέφτη Και πες σ’εσένα Σ’αγαπάω, σ’αγαπάω, σ'αγαπάω Και χαμογέλα και ξεκίνα Να ζεις την κάθε σου στιγμή 

 7. Να συγχωράμε Και ν’αγαπάμε Να τραγουδάμε όλοι μαζί Σ’αγαπάω, σ’αγαπάω Ευχαριστούμε για όσα ζούμε Μόνο αγάπη, μόνο φως Μη το ξεχνάμε μη λησμονάμε Έτσι μας έφτιαξε ο Θεός.

 8. Νιώσε αγάπη Γίνε αγάπη, Φώναξε σ’ όλους Σ’αγαπάω, σ’αγαπάω, σ'αγαπάω Γέλα και παίξε με την καρδιά σου Και γίνε πάλι ένα παιδί.

Μια από της πιο τολμηρές και θαρραλέες μορφές επανάστασης ήταν, είναι και θα είναι πάντα η αγάπη. Πολλές φορές, ειδικά στη εποχή μας, πολλοί άνθρωποι λόγω των συνθηκών, έχουν "αποσυνδεθεί" από τις έννοιες της χαράς, του ενθουσιασμού, της ελπίδας και της ενότητας. Δονούνται σε συχνότητες ας πούμε γκρίζες ή ακόμη και μαύρες...και μέσα σε μια τέτοια καθημερινότητα, τους είναι δύσκολο να ΑΝΤΕΞΟΥΝ τη χαρά! 

 Ο στίχος του τραγουδιού είναι μια ξεκάθαρη προτροπή! Η διασκευασμένη μουσική είναι μια πασίγνωστη επαναστατική μελωδία! Και το βίντεο κλιπ μια έμπνευση για να προσεγγίσουμε όχι μόνο τους ήδη χαρούμενους και γεμάτους αγάπη και ελπίδα ανθρώπους, αλλά και αυτούς που έχουν "αποσυνδεθεί"... Αυτούς που είναι κολλημένοι σε μια οθόνη τηλεόρασης... που πάντοτε ήταν κολλημένοι σε μια οθόνη τηλεόρασης... Που έχουν επιλέξει να ζουν όπως ζουν, επειδή "το είπε η τηλεόραση"... Μέσα από τις οθόνες των τηλεοράσεων λοιπόν κι εμείς, τους προτείνουμε πώς να ζουν την καθε μέρα, την κάθε στιγμή! 

 Και τελικά να ελευθερωθούν από αυτό το κουτί...

Ιδρύεται Ειδικό Δημοτικό Σχολείο στα Κύθηρα

 


Με κατεπείγουσα συνεδρίαση, που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης σε πραγματικό χρόνο με τη χρήση email, εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο η ίδρυση διθέσιου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στα Κύθηρα, από το σχολικό έτος 2021-22. Η ίδρυση του νέου Δημοτικού Σχολείου αποτελούσε πάγιο αίτημα της Δημοτικής μας Αρχής ήδη από το 2015, καθώς ο αριθμός των μαθητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες είναι σημαντικός. Με την ίδρυση του Ειδικού Δ.Σ. αποδεικνύεται στην πράξη η ύπαρξη ουσιαστικής κοινωνικής πολιτικής στο νησί μας καθώς στο νέο σχολείο θα φοιτήσουν μαθητές πολλών οικογενειών, που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες, όπως (ενδεικτικά) αυτισμό, δυσλεξία, διάσπαση προσοχής, υπερκινητικότητα και διαταραχή ελλειμματικής προσοχής, δυσαριθμησία, αναπτυξιακή αφασία, δυσκολίες λόγου και ομιλίας – γλωσσικές διαταραχές, οπτικο-κινητικές διαταραχές, βαρηκοΐα, οριακή νοημοσύνη, συμπεριφορικές διαταραχές κ.λπ.

Τις δαπάνες στέγασης και λειτουργίας του νέου Δ.Σ. θα αναλάβει ο Δήμος μας μέσω της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στην κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δ.Σ. συμμετείχαν σε πραγματικό χρόνο οι εννέα δημοτικοί σύμβουλοι της Συμπολίτευσης και εκ μέρους της Αντιπολίτευσης μόνο ο κ. Παναγόπουλος Δημήτριος, που πλέον της δικής του (θετικής) ψήφου απέστειλε και τις ψήφους των δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού του, οι οποίες ωστόσο δεν θεωρούνται έγκυρες καθώς στις με τηλεδιάσκεψη συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων το κάθε μέλος δηλώνει την παρουσία του, την ψήφο του και την όποια τοποθέτησή του αυτοπροσώπως και σε πραγματικό χρόνο (real time) και όχι δι΄ αντιπροσώπου (όπως μπορεί να συμβεί στις διά περιφοράς συνεδριάσεις για τις οποίες η Αντιπολίτευση έχει αντιδράσει), όπως εξάλλου αναφέρεται και στο υπ΄ αριθμόν 4019/28-09-2020 ενημερωτικό έγγραφο του Γραφείου Προέδρου Δ.Σ. προς όλους τους αιρετούς του Δήμου μας.

Μήνυμα Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για τη νέα δοκιμασία εν μέσω πανδημίας

 


Σε καθεστώς lockdown, με κλειστούς ναούς και εκκλησίες ανά την επικράτεια, έχει τεθεί σε εφαρμογή από τα ξημερώματα του Σαββάτου 7/11

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά δεν θα επιτρέπεται η είσοδος πιστών στους ναούς και οι Θείες Λειτουργίες θα τελούνται από τους ιερείς, παρουσία μονάχα των ιεροψαλτών.

Σε μήνυμά της προς τους πιστούς η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος αναφέρει:

«Τέκνα ἐν Κυρίῳ ἀγαπητά,

Οἱ ἄνθρωποι, ὅσο δυνατοί κι ἄν εἶναι, αἰσθάνονται τήν ἀνάγκη κάπου νά ἀκουμπήσουν ὅταν τούς συνταράσσουν οἱ δοκιμασίες τῆς ζωῆς.

Ἡ ἀνάγκη αὐτή γίνεται ἐντονότερη τώρα πού βρισκόμαστε ἀντιμέτωποι μέ τήν σοβαρή ἔξαρση τῆς πανδημίας τοῦ κορωνοϊοῦ. Τοῦ ἰοῦ, πού ἐδῶ καί ἀρκετούς μῆνες ἀπειλεῖ ἐπικίνδυνα τήν ἀνθρωπότητα χωρίς νά κάνει διακρίσεις.

Τοῦ ἰοῦ, πού ἦρθε καί ἄλλαξε ριζικά τήν καθημερινότητα τῶν ἀνθρώπων, μέ περιορισμούς, ἐμπόδια, ἀπαιτήσεις, στερήσεις, οἱ ὁποῖες ὅλο καί ἐντείνονται.

Βέβαια τά ἐρωτήματα διαρκῶς πληθαίνουν.

Γιατί δοκιμάζεται ἡ ἀνθρωπότητα; Γιατί ὁ Θεός ἀργεῖ; Τί φταίει; Ὅσο ἡ ἀπάντηση ἀργεῖ, τόσο περισσότερο ἐλλοχεύει ὁ κίνδυνος τοῦ διχασμοῦ καί τῆς ἀπόγνωσης.

Τό ἴδιο βασανιστικό ἐρώτημα ἀπηύθυνε καί ὁ Ἀπόστολος Παῦλος πρός τόν Θεό γιά νά λάβει τήν ἀπάντηση: «Ἀρκεῖ σοι ἡ χάρις μου. Ἡ γάρ δύναμίς μου ἐν ἀσθενείᾳ τελειοῦται». Ὅσο κι ἄν φαίνεται ἀντιφατικό αὐτό, ἡ δύναμη τοῦ Θεοῦ φανερώνεται μέσα στήν ἀδυναμία τοῦ ἀνθρώπου. Αὐτό γράφει ὁ Ἀπόστολος Παῦλος στούς Κορινθίους.

Τρεῖς φορές παρεκάλεσε τόν Κύριο νά τόν ἀπαλλάξει ἀπό τήν ἀρρώστια καί ἡ ἀπάντησή του ἦταν: «Σοῦ ἀρκεῖ ἡ χάρη μου».

Εἶναι δυνατόν, μέσα ἀπό τήν ἀδυναμία τοῦ ἀνθρώπου νά φανερώνεται ἡ δύναμη τοῦ Θεοῦ; Ὅσο κι ἄν αὐτό φαίνεται γιά τήν ἀνθρώπινη λογική ἀντιφατικό, στήν πραγματικότητα δίνει μία ἀπάντηση στό ἐρώτημα τοῦ κάθε ἀνθρώπου.

Ἡ λύση βρίσκεται στήν λέξη χάρη. «Σοῦ ἀρκεῖ ἡ χάρη μου». Ἡ χάρη τοῦ Θεοῦ εἶναι ἕνα νέο πρῖσμα, ὑπεράνω τῆς ἀνθρώπινης λογικῆς, ἡ ὁποία θέλει ὅλα νά τά καταλάβει.

Μέ τήν χάρη ὁ ἄνθρωπος βλέπει τόν πόνο ὡς δωρεά, τήν ἀρρώστια σάν εὐκαιρία γιά προσέγγιση τοῦ Θεοῦ, τίς ταλαιπωρίες σάν ἀνύψωση σέ μία σφαῖρα ἄλλης βιοτῆς.

Ὁπωσδήποτε, αὐτό δέν εἶναι εὔκολο γιά τίς ἀνθρώπινες δυνάμεις, μᾶλλον ἀδυναμίες, ἀλλά εἶναι δυνατόν μόνο μέ τήν χάρη τοῦ Θεοῦ.

Εἶναι ἡ ὥρα νά μετατρέψουμε τήν δική μας ἀδυναμία σέ δύναμη. Μέ τήν χάρη νά αὐξήσουμε τήν πίστη μας στόν Τριαδικό Θεό. Νά συνδέσουμε συνειδητά τήν ζωή μας μέ τήν ζωή τῆς Ἐκκλησίας.

Νά καλλιεργήσουμε τίς ἀρετές τῆς ὑπομονῆς, τῆς ταπείνωσης καί, κυρίως, τῆς μετάνοιας πού θά μᾶς ὁδηγήσει στήν λύτρωση.

Ἡ προσευχή μας νά γίνει καρδιακή, ἔντονη, τακτική γιά ὅλους τούς συνανθρώπους μας, ἰδιαίτερα γιά τό ἰατρικό καί νοσηλευτικό προσωπικό πού βρίσκεται στήν πρώτη γραμμή τῆς μάχης γιά νά βοηθήσουν τόν πάσχοντα ἄνθρωπο.

Ἄς προσευχόμεθα γιά τήν ἴαση τῶν ἀνθρώπων πού τούς ἐπισκέφθηκε ἡ ἀσθένεια, οἱ ὁποῖοι μπορεῖ νά εἶναι ἄνθρωποι τῆς διπλανῆς πόρτας.  Ἄς προσευχόμεθα γιά ὅσους στερήθηκαν ἀγαπημένα πρόσωπα ἐξ αἰτίας τῆς πανδημίας.

Ἄς προσευχόμεθα γιά τούς νέους μας, οἱ ὁποῖοι, μέσα ἀπό αὐτήν τήν δυσκολία τῆς πανδημίας, μποροῦν νά ὡριμάσουν συνειδητοποιώντας πώς τίποτε δέν εἶναι αὐτονόητο σέ αὐτόν τόν κόσμο.

Ἄς προσευχόμεθα γιά τίς ψυχές ὅσων ἔφυγαν γιά τόν οὐρανό, λόγῳ αὐτῆς τῆς φονικῆς ἴωσης.

Ἡ ἁγιαστική χάρη θά μᾶς βοηθήσει νά ἀναπτύξουμε ὑψηλό αἴσθημα ἀτομικῆς εὐθύνης, ἀλλά καί ἀπολύτου σεβασμοῦ στόν συνάνθρωπο.

Οἱ πιστοί δικαιολογημένα ζητοῦμε ἀπό τόν Θεό νά μᾶς ἀπαλλάξει ἀπό κάποια ἀσθένεια, ἀπό πόνο ἤ ταλαιπωρία. Ἡ χάρη τοῦ Θεοῦ ὡς ἀπάντηση μᾶς δίνει τήν δυνατότητα νά ἀντέξουμε.

Ἀναζητοῦμε τήν ἀσφάλεια κοντά στόν Θεό, ἀλλά καί στήν ποιμαίνουσα Ἐκκλησία, ἡ ὁποία ἐνδιαφέρεται κυρίως γιά τήν ὑγεία τῆς ψυχῆς, ἀλλά δέν ἀδιαφορεῖ γιά τήν ὑγεία τοῦ σώματος τῶν πιστῶν.

Τό σῶμα εἶναι ναός τοῦ Ἁγίου Πνεύματος. Σέ αὐτό τό πλαίσιο, ἡ Ἐκκλησία δίνει μεγάλη προσοχή στά πορίσματα τῆς ἰατρικῆς, ἀναφορικά μέ δύσκολα διλήμματα βιοηθικῆς, ὅπως μεταμοσχεύσεις, ἀντιμετώπιση πανδημίας καί ἄλλα, τά ὁποῖα ἰατρικά πορίσματα σέβεται, ὅταν δέν στεροῦν ἀπό τούς ἀνθρώπους τήν σωτηρία. Τό «ἀγκάθι» στό σῶμα τοῦ Παύλου, ὅ,τι κι ἄν ἦταν αὐτό, δέν ἐμπόδισε τό ἱεραποστολικό του ἔργο πού ἐκτείνεται σέ ὅλη τήν τότε οἰκουμένη, δέν σταμάτησε τήν συγγραφή τῶν ἐπιστολῶν του.

Δέν τόν ἐμπόδισε νά ἐπισκεφθεῖ, ξανά καί ξανά, τίς Ἐκκλησίες πού ἵδρυσε. Δέν τόν ἐμπόδισε νά γράφει ἐπαινετικά λόγια γιά τούς χριστιανούς παραλῆπτες τῶν ἐπιστολῶν ἤ γιά τούς συνεργάτες του.

Ὁ Παῦλος δέν ἄφησε τήν πικρία του γιά τόν δικό του πόνο νά ἐπηρεάσει τήν συμπεριφορά του πρός τούς ἄλλους.

Ἔτσι καί ἐμεῖς, μετατρέποντας τήν ἀδυναμία σέ δύναμη μποροῦμε νά μήν ἀφήσουμε τίποτα νά σταθεῖ ἐμπόδιο στόν δρόμο γιά τήν Βασιλεία τῶν Οὐρανῶν.

Ἡ Ἱερά Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, συμπάσχουσα καί συναγωνιζόμενη μέ τούς πιστούς, ἐπαναλαμβάνει μαζί μέ τόν Ἀπόστολο Παῦλο: «τίς ἀσθενεῖ, καὶ οὐκ ἀσθενῶ; τίς σκανδαλίζεται, καί οὐκ ἐγώ πυροῦμαι; εἰ καυχᾶσθαι δεῖ, τά τῆς ἀσθενείας μου καυχήσομαι. Ὁ Θεός καί πατήρ τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ οἶδεν, ὁ ὢν εὐλογητὸς εἰς τούς αἰῶνας, ὅτι οὐ ψεύδομαι».

Λαέ τοῦ Θεοῦ ἠγαπημένε, «ἀνδρίζου, καί κραταιούσθω ἡ καρδία σου, καί ὑπόμεινον τόν Κύριον», γιά νά ἀκούσεις τήν στοργική φωνή τοῦ Ἀρχηγοῦ τῆς Ζωῆς καί Τελειωτοῦ τῆς πίστεώς μας Ἰησοῦ Χριστοῦ: «ἀπαλείψω πᾶν δάκρυον ἀπό τῶν ὀφθαλμῶν αὐτῶν».

¨ΠΡΩΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ¨Δεν δέχθηκε να προσμετρήσει τις θετικές ψήφους της παράταξής μας ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.


 

Δελτίο τύπου του Δημοτικού Συνδυασμού "πρώτα ο άνθρωπος"
Κύθηρα 10/11/2020
Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Εμμανουήλ Στάθης σε επικοινωνία που είχαμε, δεν δέχθηκε να προσμετρήσει τις θετικές ψήφους της παράταξής μας «πρώτα ο ανθρωπος» στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο, με την αιτιολογία ότι εστάλησαν από τον επικεφαλής της παράταξης μας, ο οποίος βεβαίως είχε εξουσιοδοτηθεί για αυτή την ενέργεια. Σημειώνουμε ότι η παράταξη του Δημάρχου είχε στο παρελθόν ακολουθήσει ακριβώς την ίδια διαδικασία.
Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ!!!

Προβλήματα στην τηλεκπαίδευση: «μια δικαιολογία την ημέρα»

 


Για δεύτερη ημέρα συνεχίζονται τα προβλήματα στο σύστημα τηλεκπαίδευσης, παρά τις χθεσινές διαβεβαιώσεις της υπουργού Παιδείας Νίκης Κέραμεως, της γενικής γραμματέως του υπουργείου Σίσυς Γκίκα, του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα και της διευθύντριας επικοινωνίας & μάρκετινγκ της Cisco Ελλάδας-Κύπρου-Μάλτας Έλενας Πρασσάκη.

Σήμερα δεν ευθύνεται το Webex της Cisco και το πρόβλημα δεν είναι πανευρωπαϊκό… Σήμερα ενοχοποιείται το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, το οποίο -ωστόσο- δεν ενισχύθηκε όπως θα έπρεπε από την πρώτη φάση της πανδημίας μέχρι και σήμερα, με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης. «Μια δικαιολογία την ημέρα» λοιπόν για να διασωθεί το κυβερνητικό αφήγημα. Όμως η υπομονή των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους έχει ήδη εξαντληθεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με επίκαιρη ερώτηση και αίτημα κατάθεσης εγγράφων, ήδη από τον Μάρτιο, έχει ζητήσει να κατατεθεί η συμφωνία του υπουργείου Παιδείας με τη Cisco στη Βουλή. Το ίδιο αίτημα έχει διατυπωθεί και από άλλα κόμματα, όπως και από τις ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών. Ήδη αρκετά δημοσιεύματα στον έντυπο και ψηφιακό τύπο αναρωτιούνται για τους λόγους που η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως αρνείται να καταθέσει τα έγγραφα ή να τα αναρτήσει στη Δι@υγεια, όπως επίσης αρνείται να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ ζητά την άμεση ενίσχυση των εθνικών ψηφιακών υποδομών και των δημόσιων συστημάτων τηλεκπαίδευσης. Όχι αύριο, αλλά εχθές. Ζητά επίσης την απομάκρυνση της Cisco και τη διάθεση ηλεκτρονικού εξοπλισμού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς που το έχουν ανάγκη.

Η απομάκρυνση της Νίκης Κεραμέως από το υπουργείο Παιδείας, έπειτα και από την πολιτική ήττα που δέχτηκε στις εκλογές των εκπαιδευτικών για τα υπηρεσιακά συμβούλια, είναι επιβεβλημένη. Αποτελεί μια ελάχιστη πράξη αξιοπρέπειας απέναντι στους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τη νέα γενιά.

ΠΡΩΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ:ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΣ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΘΕΣΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ




Κύριε πρόεδρε του ΔΣ

Σας αποστέλλω τις ψήφους του συνδυασμού "πρώτα ο άνθρωπος" που αφορούν το έκτακτο ΔΣ με μοναδικό θέμα την  Έγκριση ίδρυσης και λειτουργίας Διθέσιου Δημοτικού Ειδικού Σχολείου στα Κύθηρα.

Για το κατεπείγον του θέματος Ναι

Παναγόπουλος Δημήτρης Ναι
Στυλιανός Μεγαλοκονόμος Ναι
Νικόλαος Μαγουλάς Ναι
Ιωάννης Καλλιγερος Ναι
Παρασκευάς Γεωργιλάς Ναι

Παρακαλώ όπως γραφτεί στα πρακτικά του ΔΣ το συνημμένο κείμενο

Παρά την πάγια θέση της παράταξής μας για αποχή από της συνεδριάσεις του Δ.Σ., όσο διαρκεί η συνειδητή φίμωση των δημοτικών συμβούλων από τη δημοτική αρχή και εσάς προσωπικά, με τη διεξαγωγή των συνεδριάσεων δια ηλεκτρονικών μηνυμάτων που εσείς βαφτίζετε τηλεδιάσκεψη, σας ενημερώνουμε ότι στο μοναδικό θέμα του σημερινού έκτακτου δημοτικού συμβουλίου και λόγω της ιδιαίτερης βαρύτητας που αυτό έχει, συμμετέχουμε και ψηφίζουμε ΝΑΙ

Για τον συνδυασμό "Πρώτα ο Άνθρωπος"

Παναγόπουλος Δημήτρης
Στυλιανός Μεγαλοκονόμος
Νικόλαος Μαγουλάς
Ιωάννης Καλλίγερος
Παρασκευάς Γεωργιλάς

 

70χρονη παρίστανε την 25χρονη στο facebook και την απεγνωσμένα ερωτευμένη

  


70χρονη φλέρταρε διαδικτυακά! Η δήθεν απόπειρα αυτοκτονίας την ξεσκέπασε

ΠΑΤΡΑ. Ο 35χρονος αποφάσισε να διακόψει αυτό το διαδικτυακό ερωτικό παιχνίδι που υπήρχε μεταξύ τους, εκείνη του είπε ότι σκεφτόταν να αυτοκτονήσει

Μία απρόσμενη εξέλιξη είχε η επέμβαση της αστυνομίας προκειμένου να αποτρέψει μία απόπειρα αυτοκτονίας που θα έκανε μία 25χρονη. Αυτό ήξεραν αρχικά, ότι είχαν να κάνουν όταν έφτασαν σε σπίτι της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου, στην Πάτρα.

Ωστόσο. σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, όταν έφτασαν στο σημείο διαπίστωσαν ότι τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Ούτε απόπειρα αυτοκτονίας υπήρχε, αλλά ούτε και 25χρονη.

Αυτό που αντίκρυσαν οι αστυνομικοί ήταν μία 70χρονη γυναίκα η οποία φλέρταρε μέσω social media με έναν 35χρονο άνδρα που μένει στην Αθήνα. Η ίδια είχε δώσει ψεύτικα στοιχεία και είχε δηλώσει πως ήταν 25 ετών. Όταν ο 35χρονος αποφάσισε να διακόψει αυτό το διαδικτυακό ερωτικό παιχνίδι που υπήρχε μεταξύ τους, εκείνη του είπε ότι σκεφτόταν να αυτοκτονήσει.

Και μπορεί εκείνη να μην σκεφτόταν στην πραγματικότητα να δώσει τέλος στη ζωή της, ο άνδρας όμως ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές οι οποίες εντόπισαν την ηλικιωμένη… «μικρούλα». Οι αστυνομικοί έμειναν έκπληκτοι όταν κατάλαβαν τι είχε συμβεί ενώ σίγουρα και ο 35χρονος θα θυμάται για καιρό το πάθημα του. 

 notospress.g

ΕΛΕΝΗ ΧΑΡΟΥ:ΚΥΘΗΡΙΟΙ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ

 


ΚΥΘΗΡΙΟΙ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ
Το Φεβρουάριο του 1913 το ατμόπλοιο ΠΑΤΡΙΣ Β’ προσήγγισε στην Αλεξάνδρεια για να παραλάβει έφεδρους και εθελοντές για το Βαλκανικό Πόλεμο. Με άκρατο ενθουσιασμό επιβιβάστηκαν περίπου 20 Κυθήριοι εθελοντές, αφήνοντας πίσω τους μαγαζιά, εργασίες, επιχειρήσεις, σπίτια, συγγενείς, για να συμμετάσχουν στον πόλεμο για την απελευθέρωση των αλύτρωτων Ελλήνων. Ανέβηκαν στο βαπόρι ζητωκραυγάζοντας, πετώντας ψηλά τα ψαθάκια τους, ενώ στην αποβάθρα τους κατευόδωναν οι συγγενείς και φίλοι φωνάζοντας «στα Γιάννενα, στα Γιάννενα!!» «η Μυρτιδιώτισσα μαζί σας!» «Να μας στείλετε χέλια από τη λίμνη των Ιωαννίνων!» «Χαιρετίσματα στον Αλή Πασά!» Αυτοί οι Κυθήριοι από την Αλεξάνδρεια βρεθήκανε στο Μπιζάνι και επί 5 μήνες αντικρύζανε τα αιματοποτισμένα Γιάννενα. Ούτε τα κρυοπαγήματα, ούτε οι κακουχίες τους έκαναν να λυγίσουν, διότι από μικρά παιδιά άκουγαν για τα Γιάννενα, για τον Αλή Πασά, για τους αγώνες των Σουλιωτών, για τη λίμνη, για το Θανάση Βάγια. Έτσι αψηφώντας τους κινδύνους, με απέραντη ικανοποίηση εκτελέσανε το καθήκον στην πατρίδα.
Πηγη: εφημερίδα Κυθηραικη Δρασις.
Η φωτό με την αφιερωματικη επιγραφή στην εικόνα της Μυρτιδιωτισσας στο ναό του Ευαγγελισμού της Αλεξάνδρειας είναι από το βιβλίο της Κούλας Κασιματη: Η Αλεξάνδρεια των Κυθηριων 18 ος-20 ος αι.

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ:Λαϊκές αγορές Δήμου: πώς θα λειτουργήσουν έως 30-11-2020 λόγω covid-19

 


Ο Δήμος Μονεμβασίας με την υπ’ αριθ. 345/23-03-2020 απόφαση Δημάρχου καθόρισε τον τρόπο λειτουργίας των λαϊκών αγορών του Δήμου για το χρονικό διάστημα από 10-11-2020 μέχρι 30-11-2020, στα πλαίσια της  KYA Δ1α/ΓΠ.οικ. 71342/06-11-2020 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 943/Β/2020) «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 έως και τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020.»

Δείτε την ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

και το ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΛΑΪΚΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ (ΠΟΤΑΜΙΑ)

Μελισσοκόμοι Ελλάδας: Απογοητευτική η χρονιά, να μπούμε στους πληττόμενους ΚΑΔ - Η απάντηση της Φ. Αραμπατζή

 


Ως μια από τις δυσκολότερες χρονιές των τελευταίων 20 ετών στη μελισσοκομία χαρακτήρισε τη φετινή ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος (ΟΜΣΕ), Βασίλης Ντούρας, με την πτώση στην παραγωγή να εκτιμάται ότι θα αγγίζει και το 50%, σε σχέση με την περασμένη χρονιά.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Ντούρας σημειώνει πως «η χρονιά, ως αποτέλεσμα, είναι κάτω του μετρίου. Για πολλούς μελισσοκόμους είναι απολύτως απογοητευτική».

Καλές αποδόσεις όπως λέει, είχαν τα μέλια από πεύκο, μέτρια αυτά από το θυμάρι ενώ σχεδόν μηδενική είναι η παραγωγή μελιού από έλατο συμπληρώνοντας πως τα ανθόμελα που υπάρχουν είναι ελάχιστα.

«Για φέτος η αγορά δεν έχει κινηθεί ακόμη στη χονδρική» τόνισε ο κ. Ντούρας και εκτίμησε πως «θα μείνουμε στις περσινές τιμές, εκτός αν πείσουμε την πολιτεία να κινηθεί γρήγορα και να αποκτήσει το μέλι το ελληνικό σήμα».

Αριθμοί για τη συνολική παραγωγή μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν καθώς πολλοί μελισσοκόμοι βρίσκονται ακόμη στη διαδικασία του τρυγητού στα πεύκα. Ωστόσο σύμφωνα με εκτιμήσεις του κ. Ντούρα «εάν δεχτούμε ότι ένας επαγγελματίας για να βγάλει μεροκάματο χρειάζεται 20 κιλά μέλι/κυψέλη, φέτος η εκτίμησή μας είναι ότι δεν ξεπέρασε τα 10 κιλά».

Η μείωση του τουρισμού έπληξε τον κλάδο της μελισσοκομίας

Ο κλάδος της μελισσοκομίας ήταν ένας από τους πολλούς που «χτυπήθηκε» από την πανδημία του κορονοϊού, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη μείωση των ανθρώπων που προτίμησαν τη χώρα μας για να κάνουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους.

Σημείωσε ότι «τουρισμός δεν υπήρχε, οπότε, εκ των πραγμάτων, δεν πουλήθηκε μέλι. Αν ερχόμασταν από μια καλή, παραγωγική χρονιά (γιατί δυστυχώς και το 2019 δεν ήταν καλή μελισσοκομική χρονιά) οι αποθήκες των μελισσοκόμων θα ήταν γεμάτες» είπε ο κ. Ντούρας και πρόσθεσε ότι «η φετινή χρονιά όταν κλείσει, θα κλείσει με μειωμένη παραγωγή πάνω από 50% και είναι αντιληπτό σε όλους ότι η μελισσοκομία έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα».

«Το 70-80% του ελληνικού μελιού πουλιέται σχεδόν χέρι με χέρι. Ο κορονοϊός μείωσε κατά πολύ αυτή τη δυνατότητα» επισήμανε ο κ. Ντούρας.

Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών η κατανάλωση του μελιού μπορεί να αυξήθηκε όπως λέει ο ίδιος, όμως αυτό συνέβη κυρίως στα «φθηνά εισαγόμενα μέλια», με την κατανάλωση του ελληνικού μελιού να μένει σταθερή. Κάτι που σύμφωνα με τον κ. Ντούρα «οφείλεται στην κακή λειτουργία της αγοράς, που με την πρακτική της τα τελευταία χρόνια έχει αποπροσανατολίσει τον καταναλωτή, με κύριο υπεύθυνο τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ».

«Ζητάμε την ένταξη της μελισσοκομίας στους πληττόμενους ΚΑΔ»

Μια βοήθεια που θα μπορούσε να έρθει από την πλευρά της ελληνικής πολιτείας είναι η ένταξη του κλάδου της μελισσοκομίας στους πληττόμενους ΚΑΔ. Κάτι τέτοιο όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΟΜΣΕ «θα έδινε τη δυνατότητα διευκόλυνσης – ρύθμισης σε οφειλές στο Δημόσιο και στις τράπεζες» και ζήτησε να «εισακουστούν τα αιτήματά μας και να συνεχίσει η μελισσοκομία να παράγει από το πουθενά και να δίνει αυτά τα υπέροχα προϊόντα».

Οι παράνομες ελληνοποιήσεις

Μια ακόμη «ανοικτή πληγή» που υπάρχει στον κλάδο της πρωτογενούς παραγωγής και κατ’ επέκταση και στη μελισσοκομία είναι οι παράνομες ελληνοποιήσεις. Μόλις πριν από σχεδόν ένα μήνα οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του ΕΦΕΤ σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής στο πλαίσιο του προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος για τη νοθεία του μελιού» έτους 2020 σε ελέγχους που πραγματοποίησαν διαπιστώθηκαν παραβάσεις, και ζητήθηκε η άμεση ανάκληση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων των εν λόγω προϊόντων.

«Εδώ και ένα μήνα φαίνεται ότι λειτούργησε το κράτος σε αυτό τον τομέα και είχαμε τις ανακοινώσεις του ΕΦΕΤ, σύμφωνα με τις οποίες βρέθηκαν στα σούπερ μάρκετ “μέλια” με καραμελόχρωμα, χαρακτηρίστηκαν ως μη ασφαλή και κλήθηκαν να αποσυρθούν από τα ράφια. Αυτά τα “μέλια” για μας είναι τα εισαγόμενα, τα οποία χρωματίστηκαν με καραμελόχρωμα για να μπορούν να πωληθούν ως μέλι» ανέφερε ο ίδιος.

Και συμπλήρωσε «εάν δεν γίνουν συντονισμένοι έλεγχοι και δεν πάρουν το “μήνυμα” οι επιχειρηματίες ότι το πανηγύρι τελείωσε, δυστυχώς με τις ελληνοποιήσεις θα συνεχίσουν να εκμεταλλεύονται τον καταναλωτή και να καταστρέφουν την παραγωγή και βεβαίως να δημιουργούν προβλήματα στην κανονικότητα της αγοράς».

Αραμπατζή: «Κανείς αγρότης που επλήγη αποδεδειγμένα από την πανδημία δε θα μείνει χωρίς στήριξη»

Σε δήλωσή της στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπογράμμισε: «Σε συνεργασία με την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Μελιού και την Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος διερευνούμε την δυνατότητα στήριξης των μελισσοκόμων από την πανδημία του κορονοϊού, στο δόγμα της Κυβέρνησης και της ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ ότι: ουδείς αγρότης, κτηνοτρόφος, μελισσοκόμος, αλιέας, που επλήγη αποδεδειγμένα από την κρίση θα μείνει χωρίς στήριξη».

Παράλληλα ανέφερε ότι «οι Υπηρεσίες μας έχουν ζητήσει από τους συλλογικούς φορείς του κλάδου όλα εκείνα τα ικανά στοιχεία να αποδείξουν την τυχόν ζημία, που προκάλεσε η κρίση του COVID-19, προκειμένου να τεκμηριωθεί το σχετικό αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως επιβάλλει το προσωρινό πλαίσιο των Κρατικών Ενισχύσεων και όπως έχει ακολουθηθεί, σε κάθε πληγέντα από την πανδημία κλάδο της πρωτογενούς παραγωγής».

«Η πολιτική βούληση είναι δεδομένη και εξαντλούμε κάθε δυνατότητα στο πλαίσιο, που θέτουν οι Κανονισμοί» κατέληξε η κ. Αραμπατζή. ΠΗΓΗ https://www.agrocapital.gr/

Πρόστιμο σε όσους φορούν ασπίδα αντί για μάσκα -Ποιοι εξαιρούνται

 


Κανονικά επιβάλλεται το πρόστιμο σε όσους φορούν ασπίδες αντί για μάσκες. Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα κατά τη σημερινή ενημέρωση των υπουργείο Υγείας. «H χρήση των ασπίδων δεν αντικαθιστά τη χρήση μάσκας και επισύρει πρόστιμο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Πρόσθεσε, πάντως, ότι σε περιπτώσεις χρόνιων νοσημάτων του αναπνευστικού, όπως το άσθμα «οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι πιο επιεικείς».

Αναλυτικά η απάντηση Χαρδαλιά:

Ν. ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ: Σε σχέση με την ασπίδα νομίζω ότι και οι επιδημιολόγοι έχουν ξεκαθαρίσει ότι η ασπίδα δεν αντικαθιστά για κανένα λόγο την μάσκα. Και δεν είναι καθόλου ασφαλής, σε σχέση με τις δυνατότητες που μας παρέχει μια μάσκα. Ως εκ τούτου, η χρήση των ασπίδων δεν θεωρείται χρήση μάσκας και υπόκειται σε διαδικασία του προστίμου.

Παρά ταύτα, υπάρχουν περιπτώσεις που υπάρχουν χρόνια νοσήματα που αφορούν σε άσθμα και σε κάποια άλλα θέματα που συνοδεύουν τον άνθρωπο ο οποίος θα ελεγχθεί για την χρήση της ασπίδας και εκεί οι ελεγκτικοί μηχανισμοί προφανώς είναι και πιο επιεικείς.

Σε κάθε περίπτωση όμως, ισχυρή σύσταση για την αποφυγή των ασπίδων και όλοι να υιοθετήσουμε τις μάσκες τις επόμενες μέρες για να μπορέσει να έρθει πραγματικό αποτέλεσμα

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνουμε 1490 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 58187, εκ των οποίων το 54.2% άνδρες.

4456 (7.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 15977 (27.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

239 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 59 (24.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 329 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 41 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 825 θανάτους συνολικά στη χώρα. 335 (40.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. ΠΗΓΗ https://www.aftodioikisi.gr/

Σταύρος Αραχωβίτης:“Σε παράλληλο σύμπαν από τη Λακωνία ζει το Υπουργείο Υγείας”

 


“Σε παράλληλο σύμπαν από τη Λακωνία ζει το Υπουργείο Υγείας”
Και καθυστερημένα και ατελώς ανακάλυψε την αναγκαιότητα της Α'θμιας Φροντίδας Υγείας η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και ασφαλώς κατόπιν εορτής, μεσούσης της έξαρσης της πανδημίας και με αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων κάθε μέρα.
Δε φτάνει η απαξίωση του Υπουργού κ. Κικίλια που πάλι δεν προσήλθε στη Βουλή για να συζητήσουμε για την υγεία στην Λακωνία, αποδεικνύοντας πόσο...εκτιμά την περιοχή μας, αλλά και ο Υφυπουργός κ. Κοντοζαμάνης που καταδέχτηκε να έρθει, ουσιαστικά δεν ανέλαβε καμία δέσμευση για την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τόσο το Κ.Υ Βλαχιώτη όσο και τα Περιφερειακά Ιατρεία του Δήμου Ευρώτα. Τι ήρθε να μάς πει; Τίποτα επί της ουσίας! Ούτε για την ενίσχυση των δομών Υγείας με προσωπικό, ούτε για την προμήθεια ατομικών μέσων προστασίας, ούτε για τα rapid test.
Αυτή είναι η διαπίστωση που προκύπτει από τη χθεσινή συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης σχετικά με την ανετοιμότητα του συστήματος Υγείας ν’ αντιμετωπίσει τα κρούσματα κορωνοϊού στο Νομό Λακωνίας. Φαίνεται πως και στο συγκεκριμένο Υπουργείο, όπως και στην πλειονότητα των Υπουργείων της Κυβέρνησης της ΝΔ, όλα βαίνουν καλώς και ουδένα πρόβλημα υπάρχει!
Η αυτοψία ωστόσο που πραγματοποίησα πριν λίγες ημέρες με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ στο Κ.Υ Βλαχιώτη, όπου είναι πραγματικά το επίκεντρο του μεγάλου ρεύματος κρουσμάτων του Νομού και η επαφή τους με την τοπική κοινωνία δείχνει, όχι μόνο ότι το πρόβλημα υπάρχει και είναι τεράστιο, γενικευμένο σε όλα τα υποστελεχωμένα Περιφερειακά Ιατρεία του Δήμου Ευρώτα, και μη αντιμετωπίσιμο, αλλά και ότι η κατάσταση είναι έτοιμη να φύγει εκτός ελέγχου, δεδομένης και της έναρξης της περιόδου της ελαιοσυλλογής, με την ανάλογη προσέλευση αλλοδαπών εργατών γης στην περιοχή.
Αυτό που διαπιστώσαμε ήταν, μεγάλη καθυστέρηση στην παραλαβή υλικών ατομικής προστασίας, μεγάλη έλλειψη προσωπικού, με γιατρούς να κάνουν παράλληλα καθήκοντα, τόσο στο Κέντρο Υγείας Σπάρτης όσο και στο Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη, και τα Περιφερειακά Ιατρεία του Δήμου Ευρώτα να μη λειτουργούν. Την ίδια στιγμή, λειτουργούσαν τότε δύο δομές, όπου φιλοξενούσαν σε καραντίνα εργάτες γης, είτε αυτοί ήταν θετικοί στον ιό είτε αποτελούσαν επαφές, τους οποίους επόπτευε με αυτά τα μέσα το Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη. Η κατάσταση ήταν τραγική, γιατί έλειπαν και τα βασικά μέσα ατομικής προστασίας. Δεν έλειπαν μόνο οι γιατροί, αλλά και τα γρήγορα τεστ για την ανίχνευση και το σκανάρισμα των εργατών γης που υπάρχουν στην περιοχή, τα οποία αν σταλούν, χωρίς τα μέσα ατομικής προστασίας που χρειάζονται για να τα πραγματοποιήσουν, καλύτερα να μη σταλούν καθόλου!
☑️Σε ό,τι αφορά στη θωράκιση των δομών Πρωτοβάθμιας Υγείας, στη Σπάρτη σε ένα συγκεκριμένο κτίριο στεγάζονται δύο δομές πρωτοβάθμιας υγείας: το Κέντρο Υγείας Σπάρτης και η Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ). Εκεί δεν υπάρχει ISOBOX ή κάποιος χώρος, για να υποδέχονται τα ύποπτα κρούσματα. Επομένως, αυτές οι δομές εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να διαχειριστούν κανένα ύποπτο κρούσμα.
Αυτό είναι το επιτελικό κράτος για το οποίο διατείνεται η αλάνθαστη Κυβέρνηση της ΝΔ;
☑️Ως προς τη μεταφορά εργατών, αυτό που προβλέπεται είναι ότι μπορεί να βρίσκεται στο αυτοκίνητο ο εργοδότης μαζί με ένα ακόμη άτομο. Όμως, επειδή στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για εργάτες γης, όταν πρέπει να μετακινηθεί ένα συνεργείο που θα μαζέψει είτε ελιές, είτε οποιοδήποτε άλλο προϊόν ανά την Ελλάδα, αυτό δεν μπορεί να γίνει με τον εργοδότη και έναν εργαζόμενο τη φορά, όταν οι αποστάσεις μπορεί να είναι αρκετά χιλιόμετρα μακριά από τον οικισμό.
📍 Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να υπάρξει μια συγκεκριμένη πρόβλεψη προκειμένου να μην έχουμε προβλήματα στη συγκομιδή και στην αύξηση του κόστους παραγωγής.