Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ: ΕΡΩΤΩ τους "φωστήρες" της Αντιπολίτευσης τΙ ακριβώς συγκρίνετε;

 

Στο παρακάτω link υπάρχουν τα στατιστικά αφίξεων στον Αερολιμένα Σκιάθου (που τον διαχειρίζεται πλέον η Fraport). Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2019 το αεροδρόμιο της Σκιάθου υποδέχθηκε 436.000 επισκέπτες! Αν κανείς υπολογίσει και τις ακτοπλοϊκές αφίξεις, ίσως συνολικά η Σκιάθος να δέχεται περίπου 800.000 τουρίστες ετησίως! Μέχρι σήμερα, η καλύτερη χρονιά των Κυθήρων στις αφίξεις ήταν το 2019 με 79.700 αφίξεις (αεροπορικές και ακτοπλοϊκές)! Δηλαδή το 10% της Σκιάθου! Τα Κύθηρα έχουν 3.500 πραγματικό μόνιμο πληθυσμό και η Σκιάθος κάτι παραπάνω από 6.000, άρα πολύ περισσότερο οικονομικά ενεργό πληθυσμό, περισσότερα καταστήματα και επιχειρήσεις κ.λπ. Σύμφωνα μάλιστα με ανακοίνωση του εκλεκτού συναδέλφου Δημάρχου Σκιάθου ο εκεί Δήμος εισπράττει ετησίως περίπου 14.000.000€ έσοδα, όταν ο δικός μας Δήμος εισπράττει σχεδόν 5,5!
Συνεπώς, ΕΡΩΤΩ τους "φωστήρες" της Αντιπολίτευσης που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για τα δημοτικά τέλη: ΤΙ ακριβώς συγκρίνετε; Συγκρίνετε το δικό μας Δήμο με τη Σκιάθο ή με το Δήμο Γαλατσίου που έχει 600 υπαλλήλους και εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους; Με ποια λογική; Με ποια μέθοδο σύγκρισης; Με ποια στατιστική εξίσωση; ΜΠΡΑΒΟ στους συναδέλφους Δημάρχους που μειώνουν τα Δημοτικά Τέλη, το κάνουν γιατί μπορούν! Γιατί δεν τους εκτροχιάζεται ο προϋπολογισμός. Και εμείς ΑΝ μπορούσαμε θα το κάναμε. Τα διατηρούμε σταθερά εδώ και τόσα χρόνια, παρά το γεγονός ότι έχουν αυξηθεί δραματικά οι ανάγκες. Και έχουμε καταφέρει να έχουμε ένα νησί πεντακάθαρο, έναν δημοτικό φωτισμό εξαιρετικό με συνεχή νέα έργα, ένα δίκτυο ύδρευσης που διαρκώς αναβαθμίζεται και να εκτελούμε δεκάδες σημαντικά έργα χάρη στη συνετή οικονομική μας πολιτική.
Η πρόταση για μείωση των τελών είναι ουτοπική, τουλάχιστον στην παρούσα περίοδο. Τα υπόλοιπα είναι παραπλανητικές θεωρίες και γράφονται μόνο για λόγους αντιπολίτευσης, για ΤΙΠΟΤΕ άλλο!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου