Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

Αυτός είναι ο δράστης που πέταξε το βιτριόλι στους Μητροπολίτες

 Των Δημήτρη Πώποτα, Άρια Καλύβα

Είχε πάει προετοισμασμένος καθώς είχε στην κατοχή του μεγάλο μπουκάλι καυστικού υγρού αναφέρει η ΕΛΑΣ – Το συνοδικό δικαστήριο επικύρωσε την καθαίρεσή του

Σοκ στην κοινή γνώμη έχει προκαλέσει η επίθεση με βιτριόλι στους επτά Μητροπολίτες του συνοδικού δικαστηρίου που συνεδρίαζε στη Μονή Πετράκη στο Κολωνάκι.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ ο 37χρονος ιερέας βρισκόταν ενώπιον του δευτεροβάθμιου Συνοδικού Δικαστηρίου που επικύρωσε την καθαίρεσή του καθώς εμπλεκόταν σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών.

Όπως φαίνεται είχε πάει προετοιμασμένος καθώς είχε στην κατοχή του μεγάλο μπουκάλι καυστικού υγρού – το οποίο έχει συλλεχθεί και έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ

Κατά την διαδικασία ανακοίνωσης της απόφασης όπως αναφέρουν οι αστυνομικές πηγές ο συγκεκριμένος ιερέας της Μητρόπολης Βέροιας, επιτέθηκε με το υγρό στους Μητροπολίτες που κάθονταν στην έδρα και στην συνέχεια επιχείρησε να διαφύγει. 

Ο φρουρός που βρισκόταν έξω από την Μονή Πετράκη άκουσε τις φωνές και έπεσε πάνω του ενώ δέχθηκε και ο ίδιος επίθεση με το συγκεκριμένο καυστικό υγρό στα κάτω και τα άνω άκρα.  

Ο δράστης όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες συνελήφθη άμεσα κάθως από το συγκεκριμένο σημείο περνούσε μια περιπολία. 

Ο δράστης έχει οδηγηθεί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών

Η υπόθεση με τα ναρκωτικά 

Τον Ιούνιο του 2018 ο 37χρονος ιερέας είχε συλληφθεί για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Ο ιερέας που λειτουργούσε σε χωριό της Αλεξάνδρειας στην Ημαθία, έκρυβε… κοκαΐνη κάτω από το ράσο του και μάλιστα στα απόκρυφά του, πιστεύοντας ότι οι αστυνομικοί θα σέβονταν την ιδιότητά του και δεν θα τον έψαχναν!

Όμως οι άνδρες της Ασφάλειας Βέροιας που είχαν σχετικές πληροφορίες όταν του έκαναν σωματική έρευνα, διαπίστωσαν ότι κάτω από το ράσο και μάλιστα κρυμμένο σε… «επίμαχο» σημείο έκρυβε ένα «φιξάκι» με 1,8 γραμμάριο κοκαΐνης!

Ο νεαρός παπάς οδηγήθηκε με χειροπέδες στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας στον οποίο υποστήριξε ότι βρέθηκε σε… στιγμή αδυναμίας και ότι η κοκαΐνη ήταν για προσωπική του χρήση. Μετά την άσκηση δίωξης για κατοχή ναρκωτικών, αφέθηκε ελεύθερος.

Ο ιερωμένος δεν ήταν άγνωστος στις αρχές καθώς, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, τις είχε απασχολήσει όταν λειτουργούσε σε χωριό της Βέροιας.

Τότε, είχαν ξεσπάσει επεισόδια στο ναό και επεκτάθηκαν στο προαύλιο με την ανταλλαγή… «γαλλικών» ανάμεσα στο νεαρό εφημέριο και ενορίτες που του απέδιδαν οικονομικές παρατυπίες! Σε ένα από τα επεισόδια, μάλιστα, χρειάστηκε να παρέμβουν οι αστυνομικοί για να μην ξεσπάσει σύρραξη! Ο ιερέας τέθηκε για ένα διάστημα σε αργία, αλλά μετά απομακρύνθηκε με αίτημα που υπέβαλαν οι ενορίτες.

protothema.gr

ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ:Τοποθετήθηκε και λειτουργεί σύγχρονη ηλεκτρική πρέσα για τα ανακυκλώσιμα υλικά.

Στην παραλία της Αγίας Πελαγίας τοποθετήθηκε και λειτουργεί σύγχρονη ηλεκτρική πρέσα για τα ανακυκλώσιμα υλικά. Παρακαλούμε να την χρησιμοποιούν ιδιαίτερα οι επαγγελματίες της περιοχής, προκειμένου να μειωθεί ο όγκος της ανακύκλωσης στους μπλε κάδους.

Άρση μέτρων: Τέλος οι μάσκες από Πέμπτη σε εξωτερικούς χώρους - Χωρίς self test οι εμβολιασμένοι

Χωρίς self test θα μπορούν οι εμβολιασμένοι να προσέρχονται στο χώρο εργασίας τους, όπως ανακοίνωσε η Βάνα Παπαευαγγέλου.

Χωρίς τη διενέργεια self test θα μπορούν οι πλήρως εμβολιασμένοι να μεταβούν στην εργασία τους, όπως ανακοίνωσε η Βάνα Παπαπευαγγέλου στην ενημέρωση για τον κορονοϊό, ενώ πετάμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους αλλά υπό προϋποθέσεις.

Η κυρία Παπαευαγγέλου τόνισε ότι η ζωή μας επιστρέφει στην κανονικότητα. Ανακοίνωσε ότι η επιτροπή δέχθηκε να εξαιρούνται από τα self test οι πλήρως εμβολιασμένοι εργαζόμενοι από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου.

Επίσης η επιτροπή, τόνισε, εισηγήθηκε να μην γίνεται χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους όπου δεν υπάρχει συνωστισμός.

«Δεν πετάμε τις μάσκες», είπε καθώς η λογική μας δείχνει που παραμένει απαραίτητη.

Η Βάνα Παπαευαγγέλου έκανε λόγο για μια πολύ ευχάριστη εικόνα, επισημαίνοντας πως ο δείκτης θετικότητας στην Ελλάδα έχει πέσει στο 1,3%.

Παράλληλα, τόνισε ότι η ενδιάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων καταγράφεται στα 32 έτη, επισημαίνοντας ότι λόγω των διακοπών εμφανίζονται κρούσματα σε πολύ νεαρές ηλικίες.

Όπως είπε, αν και ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων μειώθηκε στις 4.000, υπάρχει ακόμα σοβαρός κίνδυνος για τις τουριστικές περιοχές.

Έτσι, οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως, δεν θα έχουν την υποχρέωση να κάνουν self test για να μεταβούν στο χώρο εργασίας τους.

Χαρδαλιάς: Τέλος η απαγόρευση κυκλοφορίας - Από πότε απελευθερώνεται το ωράριο

Απελευθερώνεται το ωράριο κυκλοφορίας, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν κατά την επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, την Τετάρτη 23 Ιουνίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου αίρεται το περιοριστικό μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, που ισχύει και σήμερα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται, ότι με βάση όσα ισχύουν σήμερα, η απαγόρευση ισχύει από τη 1:30 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 5 τα ξημερώματα.

Τι ισχύει για τις παραλίες

Αυξάνεται ο αριθμός των ατόμων που θα μπορούν να βρίσκονται στις οργανωμένες παραλίες, όπως ανακοινώθηκε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Έτσι, στις οργανωμένες παραλίες το νέο όριο ανέρχεται στα 120 άτομα ανά 1.000 τετραγωνικά μέτρα από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε ο κύριος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε τη σημασία των αποστάσεων ανάμεσα στους λουόμενους, προσθέτοντας πως η κατάσταση στα νησιά μας είναι εξαιρετική μεν αλλά υπάρχει προβληματισμός για την πορεία των εμβολιασμών, φέρνοντας ως παράδειγμα την Πάρο, τη Ρόδο και την Κω.

newsbomb.gr

Δημήτρης Δρίζος

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ:ΚΥΘΗΡΑ ΑΛΟΙΖΙΑΝΙΚΑ 1965


 

ΚΑΡΑΒΑΣ ¨AMIRALIS¨ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ Η ΚΑΥΣΗ ΤΩΝ ΣΤΕΦΑΝΙΩΝ ΑΛΛΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΣΤΟΛΙΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΡΕΜΑΤΙΑ !!!



Μετά από ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας περί απαγόρευσης καύσης σε υπαίθριους χώρους και με εντολή του αρμόδιου τμήματος του δήμου και της πυροσβεστικής, η αποψινή καύση των στεφανιών ακυρώνεται!

Όπως και να'χει εμείς σας περιμένουμε παρέα με φίλους που θα ντύσουν μουσικά τη βραδιά και όσοι έχετε τα στεφάνια σας φέρτε τα να στολίσουμε τη ρεματιά... 😉🔥🎶

Συνελήφθησαν -2- ημεδαποί για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης

Συνελήφθησαν -2- ημεδαποί από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης

Μεταξύ άλλων κατασχέθηκαν -12- δενδρύλλια κάνναβης, -229,7- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, -42- γραμμάρια φύλλα κάνναβης, -2- ζυγαριές ακριβείας, ντουλάπα καλλιέργειας υδροπονικής κάνναβης, χρηματικό ποσό των -2.650- ευρώ

Συνελήφθησαν χθες (22-06-2021) το απόγευμα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 42 και 49 ετών και σχηματίσθηκε σε βάρος τους δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα - κατά περίπτωση- αδικήματα της κατοχής - διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, χθες το απόγευμα εντοπίστηκαν οι ανωτέρω σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, καθώς και σε έρευνες στις οικίες τους στην Θεσσαλονίκη από προαναφερόμενους αστυνομικούς, με τη συνδρομή των αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • -229,7γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
  • -42- γραμμάρια μεικτά φύλλα κάνναβης,
  • -12- δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως -84- εκατοστών,
  • -72- χαρτάκια εμποτισμένα με ουσία LSD,
  • -12- κλαδιά κάνναβης με φούντα,
  • -2.650- ευρώ χρηματικό ποσό,
  • -1- ντουλάπα καλλιέργειας υδροπονικής κάνναβης,
  • -2- ζυγαριές ακριβείας,
  • -14- λάμπες φωτισμού,
  • -2- κινητά τηλέφωνα,
  • -2- ανεμιστήρες,
  • ένα θερμόμετρο,
  • ένα ψαλίδι περιποίησης και
  • ένας παρασκευαστής βουτύρου κάνναβης.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Εορδαίας.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:(10)ΔΕΜΑΤΑ ΗΡΩΙΝΗΣ ΒΑΡΟΥΣ (5) ΚΙΛΩΝ ΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΑΠΟΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΗΜΕΔΑΠΟΣ


Συνελήφθη ημεδαπός άντρας για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν περισσότερα από (5) κιλά ηρωίνης

Δέκα (10) δέματα ηρωίνης , τα οποία επρόκειτο να διοχετευτούν σε στέκια ουσιοεξαρτημένων ατόμων, εντόπισαν και κατάσχεσαν αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την αντιμετώπιση της εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Η εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα οδήγησε στον εντοπισμό και τη σύλληψη ημεδαπού άντρα που ενέχεται σε διακίνηση ναρκωτικών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Συγκεκριμένα , ο δράστης εντοπίσθηκε σε στάση υπεραστικών λεωφορείων στην περιοχή του Ν. Σ. Σταθμού Θεσσαλονίκης και συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες (22-06-2021), καθώς σε έρευνα χειραποσκευής του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • (10) δέματα ηρωίνης συνολικού βάρους (5) κιλών και (19) γραμμαρίων,
  • μικροποσότητα κάνναβης και
  • κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε για τις συνεννοήσεις του.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Τέλος στη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους

Νέα σημαντική χαλάρωση των μέτρων αναμένεται τις επόμενες ημέρες, καθώς η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας που συνεδρίασαν το μεσημέρι της Τετάρτης εισηγείται τη μη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, όπου δεν υπάρχει συνωστισμός.

Παράλληλα, οι ειδικοί, που συνεδρίασαν σήμερα, εισηγούνται την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, αλλά και την κατάργηση των self tests για εμβολιασμένους εργαζόμενους.



Στην εστίαση θα επιτρέπονται πλέον μέχρι και δέκα άτομα ανά τραπέζι, ενώ το όριο στις δεξιώσεις είναι τα 300 άτομα. Στις οργανωμένες παραλίες θα επιτρέπονται 120 άτομα ανά 100 τετραγωνικά μέτρα επιφάνειας παραλίας.

Επίσημες ανακοινώσεις για την κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους αναμένεται να κάνει, όπως όλα δείχνουν, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς το απόγευμα της Τετάρτης 23 Ιουνίου, κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό, στις 18:00.

zougla.gr

ΚΙΠΑ:ANAKOINΩΣΗ -ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ


 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΙΣ ΣΠΕΤΣΕΣ.Δ/Τ




 

ΛΑΚΩΝΙΑ:ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΥΡΙΟ 24/06 ΣΤΗΝ ΜΥΡΤΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ



Αύριο 24/6/2021 Στο Δήμο Ευρώτα στην Μυρτιά από 13:00 ως 14:30 θα έχει διακοπή ρεύματος.

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΠΥΡΙΔΑΚΟΥ:ΔΑΚΟΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΛΑΔΟΧΡΟΝΙΑ !


 

ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ:ΑΙΣΘΗΤΗ ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΑΙΣΘΗΤΗ ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε σήμερα Τρίτη 22 Ιουνίου 2021 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), οι θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της βόρειας Αφρικής που κινούνται προς την περιοχή μας θα προκαλέσουν αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο θα είναι το Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδος.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από την Πέμπτη (24-06-2021) έως και την Κυριακή (27-06-2021) οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα κυμαίνονται περί τους 38 με 41 βαθμούς Κελσίου, χωρίς όμως να αποκλείεται σε ορισμένες περιοχές λόγω τοπικών συνθηκών και να τους ξεπεράσουν. Επισημαίνεται ότι το τετραήμερο Πέμπτης - Κυριακής θα σημειώσουν σταδιακή άνοδο και οι ελάχιστες θερμοκρασίες πάνω από τους 25 βαθμούς Κελσίου, σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά.
Ειδικότερα για την Αττική, οι μέγιστες θερμοκρασίες την Πέμπτη (24-06-2021) και την Παρασκευή (25-06-2021) θα φτάσουν τους 37 βαθμούς και το Σάββατο (26-06-2021) και την Κυριακή (27-06-2021) τους 38 βαθμούς Κελσίου. Στις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Σύμφωνα με τα πρώτα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία η ζέστη πρόσκαιρα θα υποχωρήσει την ερχόμενη Δευτέρα (28-06-2021).
Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την επικράτηση των υψηλών θερμοκρασιών.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την επικράτηση των υψηλών θερμοκρασιών.
Στις περιοχές όπου προβλέπεται η επικράτηση υψηλών θερμοκρασιών, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) εφιστά την προσοχή στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία, που μπορεί να προκληθούν εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τις οδηγίες αυτοπροστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες, συνιστάται στους πολίτες:
· Να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς μακριά από συνωστισμό, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες και να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.
· Να αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία, όπως και το βάδισμα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο και να φορούν καπέλο και γυαλιά ηλίου και ρούχα ανοιχτόχρωμα από ύφασμα που επιτρέπει στο δέρμα να αερίζεται και διευκολύνει την εξάτμιση του ιδρώτα, αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα.
· Να καταναλώνουν ελαφρά γεύματα με φρούτα και λαχανικά, περιορίζοντας τα λιπαρά και την ποσότητα του φαγητού.
· Να πίνουν άφθονο νερό και χυμούς φρούτων, αποφεύγοντας τα οινοπνευματώδη.
Ιδιαίτερη μέριμνα συνιστάται για τα μωρά και τα μικρά παιδιά, καθώς και τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr και την ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας: