Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ CLLD/LEADER 2014-2020

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ CLLD/LEADER 2014-2020
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26/3 στα Κύθηρα η ενημερωτική εκδήλωση του Δικτύου Δήμων Νήσων Αττικής με θέμα το νέο Τοπικό Πρόγραμμα CLLD/LEADER, για την υλοποίηση του οποίου το Δίκτυο έχει ήδη λάβει αρχική χρηματοδότηση 7.440.000€ για δημόσια και ιδιωτικά έργα και στους 8 Δήμους της Π.Ε. Νήσων.
Το όλο εγχείρημα ξεκίνησε πριν 2 χρόνια και πήρε σύντομα σάρκα και οστά χάρη στην εξαιρετική συνεργασία των 8 Δημάρχων που έθεσαν ως προμετωπίδα της προσπάθειας το κοινό καλό ολόκληρης της περιοχής παρέμβασης.

Στην εκδήλωση, που έγινε στον φιλόξενο χώρο του Δημοτικού Συνεδριακού Κέντρου Φρατσίων, οι συνεργάτες του Δικτύου Δημήτρης Μπογιατζής και Χριστίνα Καλαθά ανέλυσαν τις λεπτομέρειες εφαρμογής του Προγράμματος.

Ο Δήμαρχός μας και Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης του Προγράμματος κ. Χαρχαλάκης τόνισε τη σημασία του εγχειρήματος μέσα από το οποίο θα μπορέσουν οι δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς να αξιοποιήσουν τους διαθέσιμους πόρους για σειρά επιλέξιμων δαπανών και δράσεων.
Πληροφορίες για κάθε ενδιαφερόμενο παρέχονται στο:
Δίκτυο Συνεργασίας Δήμων
Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής
Φίλωνος 91, 185 35, Πειραιάς
4ος Όροφος
Τηλ.: 2104120002-4-9
Fax: 2104120006
info@atticalag.gr
 Κύθηρα Αντικύθηρα Καινούργια Μέρα 






Η άγνωστη φωνή του Ρήγα βρέθηκε στα Κύθηρα

Το 1967 ο Κυθήριος φιλόλογος Μανόλης Στάθης ανακάλυψε στο αρχείο του πατέρα του, αείμνηστου Γυμνασιάρχη Σπύρου Στάθη, ένα πολυτιμότατο χειρόγραφο, έξι φύλλα χαρτί με το Σύνταγμα του Ρήγα μαζί με τον περίφημο Θούριο στην αυθεντική γλωσσική τους μορφή.
Έτσι χάρη σ’ αυτό το εξαιρετικό εύρημα ήρθε στο φως το μοναδικό σωζόμενο αντίγραφο του τελικού κειμένου που τύπωσε ο Ρήγας μυστικά στη Βιέννη το 1797 σε 3000 αντίπυπα, από τα οποία δεν έχει βρεθεί κανένα.
Το χειρόγραφο των Κυθήρων εγράφη με τη φροντίδα και για λογαριασμό του Κυθήριου λογίου της εποχής Εμμ. Καλούτση (1755-1833) που ήταν γνωστός για τα δημοκρατικά του φρονήματα.
Το χειρόγραφο αυτό, αντίγραφο της παράνομης μπροσούρας της Βιέννης εξεδόθη από το Μανόλη Στάθη.
ΠΗΓΗ www.eleniharou.gr

ΛΑΚΩΝΙΑ.ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΜΟΛΑΟΥΣ(ΦΩΤΟ)

Με την δέουσα λαμπρότητα , εορτάστηκε και φέτος στον Δήμο Μονεμβασίας, η διπλή γιορτή της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, ημερομηνία ορόσημο για την πατρίδα μας και την απελευθέρωση της χώρας μας από τον τουρκικό ζυγό και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Στην έδρα του Δήμου στους Μολάους η επίσημη δοξολογία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Γεννήσεως του Χριστού. Επακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώων των Πεσόντων και η κατάθεση στεφάνων από τον κ.Δήμαρχο τις λοιπές Αρχές και τα σχολεία της πόλης .Στή συνέχεια η Φιλαρμονική της Δ.Ε. Μολάων παιάνισε επετειακά εμβατήρια και η τελετή έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.. Παρέστησαν , ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ.Ηρακλής Τριχείλης , ςππ. Στυλιανός Κότσαλης,ο Αντιδήμαρχος κ. Μαυρομιχάλης,ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μολάων κ. Κοντοσταθάκος, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Κοινότητας Μολάων, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Μολάων κ. Γιάννου ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μολάων καθώς και οι διατελέσαντες Δήμαρχοι του τέως Δήμου Μολάων κ.κ. Μοσχοβάκος Μυλωνάκος και Τσαγκάρης. Στο προαύλιο χώρο της εκκλησίας πραγματοποιήθηκαν παραδοσιακοί χοροί από το Μουσικοχορευτικό όμιλο ΄΄ΟΙ ΜΥΛΟΙ”
Με τρισάγιο στο Μνημείο των Πεσόντων και την κατάθεση Στέφανου από τον Πρόεδρο της Τ.Κ Πακίων κ. Καρούνη γιορτάστηκε η επέτειος της 25η Μαρτίου.

 Μιχαλης Καρουνης 







ΛΑΚΩΝΙΑ.H 25η Μαρτίου στο Γεράκι (ΦΩΤΟ)



Ο απανταχού ελληνισμός τιμά στις 25 Μαρτίου τους προγόνους μας που άρχισαν την επανάσταση το 1821 ενάντια στον τουρκικό ζυγό, για να ζούμε σήμερα εμείς ελεύθεροι στην πατρίδα μας, παράλληλα γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, την χαρμόσυνη είδηση που έφερε ο Αρχάγγελος Γαβριήλ στην Παναγία ότι μέσω αυτής θα ενσαρκωθεί ο Υιός του Θεού.
Η 25η Μαρτίου είναι θρησκευτική αλλά και Εθνική εορτή. 
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η διπλή εορτή στο Γεράκι.
Μετά την Θεία λειτουργία μετά αρτοκλασίας στον κεντρικό ναό του Γερακίου για τον «Ευαγγελισμό της Θεοτόκου», οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο ξεκίνησαν με την επίσημη δοξολογία.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η καθηγήτρια Φυσικής αγωγής του Γυμνασίου-Λυκείου Γερακίου κ. Αννα Νικολαΐδη, κάνοντας μια ιστορική αναδρομή στις πολύπαθες αλλά ηρωικές εκείνες ημέρες συνδέοντας το παρελθόν με το σήμερα και την αντίσταση που πρέπει να κάνουμε , ώστε να διατηρήσουμε τις ηθικές αξίες, τον χριστιανισμό και το πολιτισμό της Ελλάδας ζωντανό.
Κατόπιν πραγματοποιήθηκε η παρέλαση κάτω από ψιλόβροχο, των μαθητών Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου Γερακίου στο δρόμο πάνω από το Δημοτικό Σχολείο.
Στη συνέχεια, έγινε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των πεσόντων ηρώων, κατάθεση στεφάνων και απαγγελία ποιημάτων από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου.
Τέλος, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου και αφού ο καιρός κράτησε και δεν έβρεξε, μαθητές και μαθήτριες των σχολείων μας χόρεψαν με ελληνική λεβεντιά παραδοσιακούς χορούς κάνοντας μας περήφανους για τα νιάτα του τόπου μας.
Χρόνια πολλά με υγεία και χαρά για όλο τον κόσμο και του χρόνου να είμαστε καλά.

Χρήστος Μπαλαμπάνος- Ευγενία Λάμπρου





ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ Κ.ΛΟΥΝΤΡΟΥΔΗ ΜΑΡΤΙΟΣ 2018


Ο Ιατρός Ουρολόγος- Ανδρολόγος Αθανάσιος Λουντρούδης θα βρίσκετε στα Κύθηρα  
30/03/2018:Παρασκευή:10.00-14.00 &17.00-21.00
31/03/2018:Σάββατο:     10.00-13.00 &17.30-21.00
Τηλ.επικοινωνίας:6972921099 & 2102633228