Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ για την Συντήρηση Δημοτικών Κτιρίων Τ.Κ . Μητάτων


ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΝΟΤΙΑ ΛΑΚΩΝΙΑ TO ΣΑΒΒΑΤΟ 13/6/2015

Φωτογραφία του Συμβαίνει Τώρα.
Από 08:00-12:00 στις περιοχές:
Δαιμονιά, Αρχάγγελος, Παντάνασσα, Ελαφόνησος, Νεάπολη, Κάμπος Βοιών, Λάχι, Γούβες, Βλάχιώτη.
Σας γνωστοποιούμε ότι, λόγω απαραίτητων τεχνικών επεμβάσεων στο δίκτυο Υψηλής τάσης 150.000 Volts για την συντήρηση και βελτίωση του, θα πραγματοποιηθούν ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ τo ΣΑΒΒΑΤΟ 13/6/2015 από 08:00-12:00 στις περιοχές:
Δαιμονιά, Αρχάγγελος, Παντάνασσα, Ελαφόνησος, Νεάπολη, Κάμπος Βοιών, Λάχι, Γούβες, Βλάχιώτη.
Η επανατροφοδότηση θα γίνει χωρίς προειδοποίηση και μπορεί να γίνει και πριν από την αναγραφόμενη ώρα, γι’ αυτό λοιπόν οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα θα πρέπει να θεωρούνται ότι ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΥΠΟ ΤΑΣΗ.
Για λόγους ασφαλείας, απαγορεύεται η προσέγγιση στους αγωγούς ή σε άλλα στοιχεία του δικτύου, έστω και αν βρίσκονται στο έδαφος.
ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΔΔΗΕ
Πηγή
Συμβαίνει Τώρα

ΒΑΤΙΚΑ.ΝΕΚΡΟΣ ΓΟΝΟΣ ΕΚΒΡΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

Φωτογραφία του ΓΙΑΝΝΗΣ ΨΑΡΡΑΚΗΣ.
Φίλη και μέλος της ΤΟΥΛΙΠΑΣ μας ενημέρωσε πως στην παραλία της Νεάπολης, κάτω από το Γυμνάσιο και στην πλάζ, η παραλία είχε γεμίσει με εκατομμύρια άτομα νεκρού γόνου.
Πραγματικά τον γόνο τον μάζευες με σκούπα και φαράσι, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες.
Από την μεγέθυνση των φωτογραφιών φαίνεται πως πρόκειται για γόνο γαρίδας, καραβίδας, αστακού, ή κάτι παρόμοιου.
Σίγουρα το Λιμεναρχείο το οποίο παρακολουθεί με πάρα πολύ προσοχή τα συμβαίνοντα στον όρμο, θα έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες και θα έχει στείλει δείγματα στις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να διαπιστωθεί επακριβώς το είδος και τα αίτια αυτού του μαζικού θανάτου και να πληροφορηθούμε και εμείς.
Σίγουρα υπάρχουν αίτια, τα οποία αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε.
Ωστόσο βλέποντας όλο αυτό το θάνατο, αυτό που αναλογίζεσαι είναι πόσο πιο φτωχή έγινε η θάλασσα μας.Πηγή ΓΙΑΝΝΗΣ ΨΑΡΡΑΚΗΣ.facebook.com


Φωτογραφία του ΓΙΑΝΝΗΣ ΨΑΡΡΑΚΗΣ.

ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ.ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΩΝ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΤΑ ΣΠΑΡΤΗΣ

VIDEO ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ.ΤΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

Eco – Days στο Δήμου Ευρώτα, 12-13 Ιουνίου 2015

Στην περιοχή του Ευρώτα θα βρεθεί το διήμερο 12 και 13 Ιουνίου 2015 η ομάδα του ΚΕΑΝ στο πλαίσιο των Eco-Days που διοργανώνει ο Δήμος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Μαθητές και μαθήτριες της περιοχής θα έχουν την ευκαιρία μέσα από βιωματικές και εκπαιδευτικές δράσεις να ενισχύσουν τη γνώση τους γύρω από τα περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη, να εξοικειωθούν με έννοιες όπως εθελοντισμός και περιβαλλοντική συνείδηση, αλλά και να συμμετάσχουν ενεργά στο «πρασίνισμα» της πόλης τους.

Λακωνία: Δέκα συλλήψεις το διήμερο 9-10 Ιουνίου

klopi astynomia
Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις στους πέντε νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου διενεργήθηκαν το διήμερο 9 και 10 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια των οποίων έγιναν έλεγχοι σε 982 άτομα και σε 808 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν 87 και συνελήφθησαν 75 άτομα.
Στο νομό μας πραγματοποιήθηκαν πέντε συλλήψεις για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τέσσερις για καταδικαστικά έγγραφα και μία για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.Πηγή laconialive.g

189 χρόνια από την ηρωική Μάχη του Διρού

afisa
Ο δήμος Ανατολικής Μάνης καλεί όλους να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εορταστικές εκδηλώσεις της 189ης επετείου της ηρωικής μάχης, όπου οι μανιάτισσες με όπλο το απλό δρεπάνι του θερισμού ταπείνωσαν στις 22-26 Ιουνίου 1826 τον αήττητο μέχρι τότε Ιμπραήμ Πασά, στο ακρογιάλι του Διρού. Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα τελεστούν στις 27 και τις 28 Ιουνίου, παρουσία και του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου.
Υπενθυμίζεται ότι κατά τις φετινές επετειακές εκδηλώσεις της 17ης Μαρτίου στην Αρεόπολη ο κ. Καμμένος είχε υιοθετήσει εκ μέρους της κυβέρνησης την πρόταση της Οικολογικής Πολιτιστικής Κίνησης Μέσα Μάνης για ανακήρυξη της 23ης Ιουνίου (μάχης Διρού) σε Ημέρα Παλλαϊκής Άμυνας.
Σάββατο 27 Ιουνίου

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 11/6/2015 - Ανακοίνωση επιβληθεισών ποινών στον Δήμο Κυθήρων

Συνεδρίασε την Τετάρτη 10 Ιουνίου το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων υπό την Προεδρία του κ. Λάζαρου Βέζου.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ενημέρωσε το σώμα σχετικά με τις επιβληθείσες από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής πειθαρχικές ποινές (οι οποίες δεν έχουν χαρακτήρα εμπιστευτικό ή απόρρητο) που είναι οι εξής:
α) Μιχαήλ Πρωτοψάλτης: έκπτωση από το αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου,
β) Λάζαρος Βέζος, Αντώνιος Λαχανάς, Νικόλαος Μεγαλοκονόμος, Καλλιόπη Καρύδη: αργία 6 μηνών από τα καθήκοντά τους,
γ) Γεώργιος Κομηνός, Γεώργιος Σκλάβος, Δημήτριος Καλλίγερος: απαλλαγή από τις κατηγορίες – μη επιβολή ποινής.

ΚΥΘΗΡΑ. τα πρώτα έργα οδοποιϊας.1953

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΥΘΗΡΑΙΚΗ ΔΡΑΣΙΣ 15-10-1953

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.Δελτίο Τύπου - 11/6/2015

Συνεδρίασε την Τετάρτη 10 Ιουνίου το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων υπό την Προεδρία του κ. Λάζαρου Βέζου. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ενημέρωσε το σώμα σχετικά με τις επιβληθείσες από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής πειθαρχικές ποινές (οι οποίες δεν έχουν χαρακτήρα εμπιστευτικό ή απόρρητο) που είναι οι εξής: α) Μιχαήλ Πρωτοψάλτης: έκπτωση από το αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου, β) Λάζαρος Βέζος, Αντώνιος Λαχανάς, Νικόλαος Μεγαλοκονόμος, Καλλιόπη Καρύδη: αργία 6 μηνών από τα καθήκοντά τους, γ) Γεώργιος Κομηνός, Γεώργιος Σκλάβος, Δημήτριος Καλλίγερος: απαλλαγή από τις κατηγορίες – μη επιβολή ποινής.
Στη συνέχεια ο κ. Δήμαρχος προέβη σε πλήρη και αναλυτική ενημέρωση σχετικά με σειρά δημοτικών θεμάτων, όπως:

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Κ.Ο. - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Π. Κουρουμπλή

ΘΕΜΑ: «Δραματική μείωση χρηματικού κονδυλίου για το έτος 2015 των Εφημεριών Ιατρών στα Κέντρα Υγείας των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας ».
Σύμφωνα με το υπ’ αριθμό 14960/25-05-2015 έγγραφο της 6ης ΥΠΕ, προτείνεται στους Διοικητές των Νοσοκομείων, αλλά και στους Διευθυντές των Κέντρων Υγείας να προβούν σε εκκαθάριση των εφημεριών για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο, με περικοπή περίπου 35%. Ωστόσο, πρόκειται για εφημερίες των ιατρών που πραγματοποιήθηκαν κανονικά, και κατά συνέπεια οφείλονται δεδουλευμένες αποδοχές, οι οποίες θα πρέπει να καταβληθούν, εξολοκλήρου, στους δικαιούχους.
Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με πληροφορίες, που «διακινούνται» σε ολόκληρο το νοσοκομειακό χώρο, προτίθεται να εφαρμόσει την συγκεκριμένη περικοπή, στο σύνολο των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας.
Την ίδια στιγμή οι Διευθυντές των Κέντρων Υγείας, στους οποίους έχει γίνει η γνωστοποίηση, καλούνται από τις Ιατρικές Ενώσεις να μην προχωρήσουν σε καμία τέτοιου είδους περικοπή, καθώς θα βρεθούν υπόλογοι, ενώπιον της δικαιοσύνης.
Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:
  1. Σκοπεύει να θέσει, όντως, σε εφαρμογή τις περικοπές στις εφημερίες των Κέντρων Υγείας, όπως αυτές ζητώνται με βάσει το υπ’ αριθμό 14960/25-05-2015 έγγραφο;
  2. Αν ναι, ποια η ακριβής οικονομική κατάσταση των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας, η οποία καθιστά επιτακτική μία τόσο δραστική μείωση στις αποδοχές των ιατρών;
Ο Ερωτών Βουλευτής

Λεωνίδας Γρηγοράκος

Λεωνίδας Γ. Γρηγοράκος

Βουλευτής Λακωνίας - Γραμματέας Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ

ΦΠΑ Στα Νησιά. Δυναμική παρέμβαση του Δημάρχου Κυθήρων στο βραδυνό δελετίο ειδήσεων του MEGA .


Απόσπασμα από το βραδυνό δελετίο ειδήσεων του MEGA της 10ης Ιουνίου 2015, που αφορά το μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.

Δυναμική παρέμβαση του Δημάρχου Κυθήρων Ευστράτιου Χαρχαλάκη σε ότι αφορά την επιλεκτική αντιμετώπιση των νησιών του Αιγαίου έναντι των νησιών του Αργοσαρωνικού και Ιονίου που αν και πολύ μειονεκτικότερα εν τούτοις δεν τυγχάνουν του προνομίου του μειωμένου ΦΠΑ.

Ανακοίνωση Ε.Κ.Π.Α σχετικά με τις υποτροφίες "ΣΤΑΗ"

O ΝΟΜΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠ’ΟΛΟΥΣ..........!!!!!!!!!!

Στα Κύθηρα ξεκίνησαν, ελέγχους με…. τροχαία,  
Γι΄αυτό  γελούν οι… νόμιμοι με όλα αυτά τα …ωραία!
 
Δήμαρχο, κι’ Αντιδήμαρχο, τους έχουν….. ζωγραφίσει 
Μα..απ’ότι είπε ο …Ζορμπάς,  έτσι ..δε θα τ’ αφήσει.
 
Πρώτους τους …ζωγραφίσανε   ¨αρέσει δεν  αρέσει,¨    
Γιατί  δεν είχαν στο … παρμπρίζ,  χαρτί γι’αυτή τη…. Θέση!
 
Ο νόμος είναι καταρχήν πάνω κι’απ’ τους δύο,   
Γι’αυτό και τους ..εγράψανε  έξω απ’το… Δημαρχείο!
 
Θα βγάλει λέει (ο….ζορμπάς)  απόφαση, (σφραγίδα, και με βούλα), 
άνομο, παρκάρισμα, δε θα’χει ούτε …..ζούλα!
 
Όμως, καλά την πάτησε,κι  ‘αυτός που ……γράφει ρίμα ,  
Κι’ αυτόνε  το’νε γράψανε, κι’είναι μεγάλο κρίμα
 
Γιατί μαζί τους γέλασε, και μέσα απ’την ψυχή του, 
Αλλά του βγήκε όμως ξινό, σαν ..είδε την δική του.
 
Την μηχανή του πάρκαρε επάνω σε ….γωνία, 
Αλλά δεν του τη χάρισε κι’αυτού .. η..αστυνομία.
 
Κι’ έτσι στο τέλος γέλασαν μαζί του εις τη χώρα  
Το πάθημα για ..μάθημα… το πήρε  ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!!!!

Αναχώρηση από το Καψάλι της ομάδας ερευνών για το ναυάγιο των Αντικυθήρων.

Σήμερα το πρωϊ 11 Ιουνίου 2015, στις 07:15 αναχώρησαν από το Καψάλι τα σκάφη του ιδρύματος Λασκαρίδη, Glaros και Poseidon, για να συνεχίσουν τις έρευνες στο ναυάγιο των Αντικυθήρων που είχαν διακοπεί λόγω της επιδείνωσης των καιρικών των συνθηκών την περασμένη χρονιά.




ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ { ΧΟΡΙΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ } ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΟΥ

Όσα Μέσα Ενημέρωσης (ραδιοφωνικοί ή τηλεοπτικοί σταθμοί, ενημερωτικές και λοιπές ιστοσελίδες, εφημερίδες, περιοδικά κ.λπ.) επιθυμούν να είναι χορηγοί επικοινωνίας για το Φεστιβάλ του Δήμου Κυθήρων έτους 2015, παρακαλούνται να καλέσουν μέχρι αύριο το μεσημέρι στο Γραφείο Δημάρχου (κα. Αλεζίδου) και να ενημερώσουν σχετικά.

Εξωραϊστικός σύλλογος Καψαλίου «Η Κυθέρεια Αφροδίτη» ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Εξωραϊστικός  σύλλογος Καψαλίου
 «Η Κυθέρεια Αφροδίτη»
email: syl.kapsali.kith.afroditi@gmail.com


Κύθηρα, 10 Ιουνίου 2015

Έκτακτη συγκέντρωση μελών 
Ο  εξωραϊστικός σύλλογος Καψαλίου  «Κυθέρεια Αφροδίτη», προσκαλεί όλα τα μέλη του συλλόγου να παραβρεθούν  στην έκτακτη συνέλευση του ΔΣ που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 15 Ιουνίου  ώρα 5:00 μμ. στο μεζεδοπωλείο Κάπαρη με θέμα συζήτησης:
“Τρέχοντα προβλήματα του Καψαλίου και ενέργειες αντιμετώπισης τους.” 
Παρακαλούνται να προσέλθουν όλα τα μέλη και οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.
Η παρουσία όλων των κρίνεται απαραίτητη !!!

Ο πρόεδρος
Ερικ Ντεφέβερ