Κυριακή 11 Ιουλίου 2021

Εκπρόσωπος Ιεράς Συνόδου: «Την Τρίτη αποφασίζουμε για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των κληρικών»

Ακολουθεί τις εντολές του Κ.Μητσοτάκη η Εκκλησία

Την Τρίτη αναμένεται να αποφασίσει η Ιερά Σύνοδος για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς των κληρικών, σύμφωνα με όσα είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου, Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση για το αν θα συζητηθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των Ιερέων στην Ιερά Σύνοδο της Τρίτης ο Σεβασμιώτατος απάντησε:

«Νομίζω πως την Τρίτη θα γνωρίζουμε, την Τρίτη θα πρέπει να το συζητήσουμε αυτό, αφού θα έρθει και ο υπουργός Υγείας και αφού θα έχουμε ενημερωθεί από τον Μακαριώτατο θα πρέπει να συζητηθεί την Τρίτη για να έχουμε μία απόφαση. Εμείς θα συμβάλλουμε στο μέτρο που μπορούμε».

Ουσιαστικά η Εκκλησία ετοιμάζεται να ακολουθήσει τις εντολές του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος σε πρόσφατη συνάντηση του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, του ζήτησε οι ιερείς να κάνουν μέχρι και κήρυγμα υπέρ του εμβολίου.

Ο Σεβασμιώτατος είπε επίσης πως η Διοίκηση της Εκκλησίας συμπαραστάθηκε στην Πολιτεία από την αρχή της πανδημίας και τώρα με τους εμβολιασμούς.

Ενώ πρόσθεσε πως «χρειάζεται μία σωστή ενημέρωση ώστε να αντιληφθούμε ότι όταν έχουμε μία δύσκολη κατάσταση αφενός την περνάμε όλοι ενωμένοι, αφετέρου δε υπάρχει μία συνεργασία ανάμεσα στους ιατρούς, στην Πολιτεία που αποφασίζει και εφόσον μας ζητηθεί, και της Εκκλησίας»

Σε άλλο σημείο ο κ. Αθηναγόρας συμπλήρωσε: «Η επιδίωξη της Ιεράς Συνόδου από την αρχή ήταν η ενημέρωση των Μητροπολιτών και με αυτούς των Ιερέων, έστω και αυτών που αντιδρούν για κάποιους υπερβολικά θα έλεγα θρησκευτικούς λόγους, δεν ανταποκρίνονται όλα αυτά που λένε στην πραγματικότητα και στην θρησκευτική πραγματικότητα. Έτσι λοιπόν να ενημερωθούν και να πεισθούν, δεν έχουμε άλλο τρόπο στον χώρο της Εκκλησίας, παρά μόνο την πειθώ».

Ερωτηθείς για το αν εμβολιάζονται οι Ιερείς και σε τι ποσοστό ο Σεβασμιώτατος απάντησε πως: «Στην δική μου περιφέρεια εμβολιάζονται. Δεν έχω κάποιο ποσοστό και δεν θα ήθελα να το ανακοινώσω, είναι αρκετά μεγάλο. Θα μπορούσε να είναι και καλύτερα. Κι εγώ έχω εμβολιαστεί όπως και οι περισσότεροι από τους Μητροπολίτες να ξέρετε».

Για τις φοβίες όσων δεν έχουν πάει να εμβολιαστούν ο κ. Αθηναγόρας σημείωσε πως: «Αυτό που ζητούν είναι ότι ο εμβολιασμός τους δεν θα έχει παρενέργειες στην ζωή τους. Εκείνο που εξηγείται είναι ότι θα πρέπει να ρωτήσουν τον ιατρό τους, ο οποίος γνωρίζει τα της υγείας τους και πως θα πρέπει να συμπεριφερθούν. Και μετά, ότι κάθε εμβόλιο έχει και τις παρενέργειες του. Εδώ κάποιος μπορεί να πάρει ένα χάπι και να πάθει μία αναφυλαξία ή κάτι που μπορεί να του δημιουργήσει προβλήματα. Πολύ δε περισσότερο ένα εμβόλιο που έχει φτιαχτεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και έχει σκοπό την ανοσία.»

pronews.gr

ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΔΕΝ ΑΡΜΟΖΟΥΝ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΛΕΙΒΑΔΙ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ

 

Eleni Lazareti

Ντροπή!!!

Επιτρέπεται αυτό το χάλι στην καρδιά του Λιβαδίου ,λίγα μέτρα από το σπίτι μου να έχω αυτό θέαμα να μαζεύω από την αυλή μου τα σκουπίδια που μεταφέρει ο αερας ,δεν είμαι υπηρέτης κανενός!!!,

Νομίζω ότι Κύθηρα είναι και το Λιβάδι όχι μόνο το Διακόφτι.

Σεβαστητε μας επιτέλους δίπλα είναι το νεκροταφείο πιο πάνω η Παναγία η Κοντελετου αρχαιολογικός χώρος του 1537 ναός του 15 αιώνα.Να μεταφερθούν εκεί που ήταν παλιά.εκει δεν υπήρχε οικισμός






ΛΕΙΒΑΔΙ: Μνήμη Οσίου Παϊσίου

 

Γράφει ο Γιώργος Λουράντος:

Μνήμη Οσίου Παϊσίου

Στο γραφικό ξωκκλήσι του Αγίου Κωνσταντίνου τιμά απόψε και αύριο η ενορία του Λειβαδίου των Κυθήρων την ιερά μνήμη του Αγίου Παϊσίου. Ο λαοφιλής Άγιος αποτελεί, δίχως άλλο, ένα δώρο του ουρανού στη γη, που ήλθε και έφυγε αφήνοντας για πάντα τη βεβαιότητα ότι ο Θεός είναι μόνο αγάπη.
Εύχομαι ολόψυχα η αγιασμένη μορφή του να ζεσταίνει τις καρδιές μας και να καθοδηγεί τη ζωή μας.
Χρόνια πολλά!











ΜΗΤΑΤΑ:ΑΠΟ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΘΕΡΜΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Π.Κ.ΚΥΘΗΡΩΝ

Από εκτέλεση θερμών εργασιών στην ύπαιθρο ήταν τα αίτια της σημερινής πυρκαγιάς στα Μητάτα εντός του οικισμού,που κατασβέστηκε έγκυρα από τις δυνάμεις του τοπικού κλιμακίου χωρίς να προλάβει να πάρει διαστάσεις.

Στον υπαίτιο επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

Παρακαλούνται οι κάτοικοι των Κυθήρων να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί και κυρίως της ημέρες που υπάρχει αυξημένη επικινδυνότητα σύμφωνα με τον χάρτη που εκδίδει καθημερινά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Στους παραβάτες θα επιβάλλονται διοικητικά πρόστιμα  σύμφωνα με την υπ αριθμ.19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη.




Τουρκική επίδειξη θράσους και δύναμης από το Καστελόριζο μέχρι και τα Κύθηρα με την κυβέρνηση να σιωπά

Η Τουρκία κάνει καθημερινά επίδειξη δύναμης στο Αιγαίο και στη νοτιοανατολική Μεσόγειο και η αφωνία των Αθηνών εντυπωσιάζει. Και προβληματίζει.

Στα Κύθηρα η παρουσία των τουρκικών αλιευτικών προκαλεί την κοινή γνώμη όσο κι αν είναι προφανές ότι η κυβέρνηση έχει κάνει φιλότιμη προσπάθεια για να εξαφανιστεί το θέμα απ΄ όλα σχεδόν τα ΜΜΕ.


Την ίδια ώρα η Τουρκία θεωρεί την περιοχή ανατολικά του 28ου μεσημβρινού “δική” της και “απαγορεύει” με αντί-navtex κάθε ελληνική εκπαιδευτική δραστηριότητα!


Όσο κι αν τα θέμα “κρύβεται” κάτω από το “χαλί” είναι πλέον θέμα χρόνου να αποκαλυφθεί τι ακριβώς συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Γιατί είναι πασιφανές ότι κάτι συμβαίνει και δεν είναι καλό…

.militaire.gr

ΚΙΛΚΙΣ:(33) ΚΙΛΑ ΧΑΣΙΣΙ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑ Ο ¨ΑΘΕΟΦΟΒΟΣ¨


Απετράπη η εισαγωγή στη χώρα μεγάλης ποσότητας κάνναβης

Συνελήφθη ένας ημεδαπός άνδρας στο Κιλκίς, ο οποίος μετέφερε με δίκυκλη μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού περισσότερα από 33 κιλά κάνναβης

Σε έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι κρότου – αερίου και το χρηματικό ποσό των 12.000 ευρώ

Για εισαγωγή και διακίνηση κάνναβης στην Επικράτεια συνελήφθη ένας ημεδαπός άνδρας προχθές (9 Ιουλίου 2021) το βράδυ σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών, εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος άνδρας στην ευρύτερη περιοχή της Ειδομένης να οδηγεί δίκυκλη μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού και να μεταφέρει συνολικά 31 συσκευασίες κάνναβης συνολικού βάρους 33 κιλών και 523 γραμμαρίων.

Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι τις παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών παρέλαβε λίγο νωρίτερα από μεθοριακό σημείο του Κιλκίς, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση τους στο εσωτερικό της χώρας.

Επίσης στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα κρυσταλλικής μεταμφεταμίνης βάρους 0,95 γραμμαρίων και 2 κινητά τηλέφωνα.

Σε έρευνα που έγινε στην οικία του σε περιοχή του Κιλκίς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• ένα πιστόλι κρότου – αερίου με γεμιστήρα και 3 φυσίγγια,
• το χρηματικό ποσό των 12.000 ευρώ και
• 12 κουτιά με αναβολικές ουσίες, τα οποία θα σταλούν στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων για εργαστηριακή εξέταση.

Η παραπάνω δίκυκλη μοτοσικλέτα ιδιοκτησίας του συλληφθέντα κατασχέθηκε, ενώ διαπιστώθηκε ότι έφερε πινακίδα κυκλοφορίας για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή την 26 Ιουλίου 2017 στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Ο συλληφθείς, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς, τον οποίο παρέπεμψε στον Ανακριτή Κιλκίς.




Μήπως μαζί με τους μητροπολίτες Κυθήρων και Αιτωλίας σχηματισθεί φάκελος…και για τον άγιο Γαβριήλ της Ιβηρίας;;;

Με αφορμή τα όσα λέγονται περί του σχηματισμού φακέλων για τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Κυθήρων και Αιτωλίας, καταθέτουμε εκείνα που αποδελτιώσαμε και σχολιάσαμε, πριν από μερικούς μήνες, δηλαδή τα λεγόμενα του επισκόπου Ρωγών, Φιλοθέου, βοηθού της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και πρώην Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας (1995-2002), περί της αγιότητας του ναού.  

       Μυρίπνοα τα λόγια του, ανάσα πνευματικής δροσιάς, μέσα στον «καύσωνα» της προδοσίας που ζούμε εκ μέρους προσώπων «εκκλησιαστικών». Μιλώντας στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου του ομώνυμου Δήμου των Αθηνών, τόνισε1: 

«Τίποτα μέσα στον χώρο αυτό τον ιερό και άγιο δεν είναι δυνατό να μας μεταδώσει ιόν τινά, επιδημία ή πανδημία.
Γιατί; 

Διότι, τα πάντα χαριτώνονται. Προσφέρεται ο Χριστός. 

Ο χώρος αυτός είναι άγιος και ιερός και κυρίως όταν έχει εγκαινιασθεί. 

Δεν είναι ένα εντευκτήριο. 

Δεν είναι ένας χώρος κοινωνικής σύναξης. 

Είναι ο τόπος όπου λατρεύεται, αλλά και θυσιάζεται ο Χριστός. 

Και μας λέει ένας μεγάλος άγιος της Γεωργίας, της Ιβηρίας, σύγχρονος, τον οποίον πάρα πολύ αγαπούν οι Γεωργιανοί αδελφοί μας, οι οποίοι, οι περισσότεροι, είναι πολύ ευσεβείς, ο άγιος Γαβριήλ  ο Ίβηρ […] ότι ακόμη και η σκόνη από τα πατώματα και τα αντικείμενα της Εκκλησίας […] όταν τελείται η Θεία και Ιερά Μυσταγωγία, προπαντώς, είναι και αυτή φέρουσα την άκτιστη Χάρη του Αγίου Πνεύματος. 

Επομένως, ο μόνος Υιός, ο οποίος μπορεί να μεταδοθεί εντός του Ναού είναι ο Υιός του Θεού, ο Μονογενής […] ‘‘σαν Κυριακή σήμερα και Άγιον Πάσχα’’, τον Οποίο ‘‘εορτάζουμε και […] αισθανόμαστε και ο καθένας ανάλογα με την καρδιά του […] βιώνει’’. 

«Αυτά τα λόγια» λοιπόν, «ανήκουν στον επίσκοπο Φιλόθεο, κατά το κήρυγμά του […]  τηνΚυριακή 11 Οκτωβρίου 2020 […] 

Τα αυτονόητα, δηλαδή, Ορθοδόξως… 

Αλήθεια, πόσο έλλειψαν […] τούτες οι φωνές εντός του εκκλησιαστικού χώρου; 

Ποιος θα πίστευε, πέρσι τέτοιον καιρό, ότι μερικούς μήνες μετά, μια τέτοια τοποθέτηση, θα αποτελούσε ομολογία….; 

Όταν πολλοί εκ των ‘‘εκκλησιαστικών’’ δεν ‘‘άνοιξαν’’ καν το στόμά τους, όλο αυτό το διάστημα… 

Αφήνοντας τους μασκονόμους να αλωνίζουν… 

Με συνέπεια, η μεταπατερική άποψη περί του Ορθοδόξου Ναού ως τόπου πιθανής μετάδοσης του ιού να έχει λάβει πλέον διαστάσεις ‘‘πανδημίας’’… 

Ευρισκόμενη ακριβώς στην ίδια γραμμή με τα ‘‘μαχαιροπίρουνα’’ που χρησιμοποιούνται για τη μετάδοση της Θείας Κοινωνίας σε ‘‘Ορθόδοξες’’ Εκκλησίες του εξωτερικού… 

Γεγονός που θέτει την Παναγία εκτός του μυστηρίου της σάρκωσης του Χριστού… 

Γιατί η Αγία Λαβίδα την Αειπάρθενο φανερώνει… 

Εκείνη μας δίνει τον Χριστό… 

Για αυτό και είναι Μοναδική… 

‘‘Η Λαβίς η μυστική, η τον άνθρακα Χριστόν, συλλαβούσα εν γαστρί, συ υπάρχεις Μαριάμ’’ (από την θ΄ωδή της Υπαπαντής)… 

Γιατί, αμαρτωλοί είμαστε… 

Ανευλαβείς όμως όχι..»2. 

     Κατόπιν, τούτων, αναρωτιόμαστε, αν μετά τους μητροτολίτες Κυθήρων και Αιτωλίας, ακολουθήσει ο σχηματισμός φακέλου (από τα αρμόδια εκκλησιαστικά όργανα) και για τον επίσκοπο Ρωγών, Φιλόθεο. Αφού ακολουθώντας τη διδαχή ενός Αγίου αποκαλεί το Ναό Άγιο και όχι τόπο μετάδοσης ασθενειών. Εκτός, αν  υπάρξει και άλλος φάκελος,  προ αυτού…για τον άγιο Γαβριήλ της Ιβηρίας! Γιατί σε λίγο και για τους αγίους θα σχηματίζονται φάκελοι! Εκεί φτάσαμε! Πιο κάτω και απ’ τον πάτο!  


Αναστάσιος Ομ. Πολυχρονιάδης 

δρ pd Τομέα Δογματικής Θεολογίας ΑΠΘ   

.triklopodia.gr

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας - Απάντηση στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

 


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δια του γνωστού για τις επιθέσεις λάσπης σε βάρος του Πρωθυπουργού και της συζύγου του, κ. Βαξεβάνη, επανέρχεται για πολλοστή φορά και “ξαναζεσταίνει” ένα πολυπαιγμένο σενάριο γεμάτο μυθεύματα και ψέματα, που αφορά την αγορά του σπιτιού στη Γαλλία. Eίναι προφανές ότι ενόψει της επικείμενης συζήτησης στη Βουλή την Τετάρτη για την πρόταση παραπομπής του κ. Νίκου Παππά, ορισμένοι έχουν αρχίσει να χάνουν τον ύπνο τους. Μεταξύ αυτών και ο κ. Βαξεβάνης ο οποίος κατέχει περίοπτη θέση στην πρόταση της Επιτροπής για τον τρόπο με τον οποίο πέρασε στα χέρια του η εφημερίδα Documento και με βάση την πρόταση της πλειοψηφίας πρέπει μετά τη συζήτηση της Τετάρτης να αποτελέσει και αντικείμενο ελέγχου της δικαιοσύνης.

Στην απελπισία του ο κ. Βαξεβάνης επαναφέρει στο προσκήνιο ένα ανύπαρκτο θέμα το οποίο έχει ελεγχθεί εξονυχιστικά από όλες τις αρμόδιες αρχές (Δικαιοσύνη, ΚΕΦΟΜΕΠ και από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής στην οποία είχαν πλειοψηφία ανώτατοι δικαστικοί) κι έκριναν οριστικά ότι η αγορά του ακινήτου στο Παρίσι ήταν καθόλα νόμιμη. Ο ίδιος μάλιστα στο πρόσφατο παρελθόν έχει πρωτόδικα καταδικαστεί από τα αστικά δικαστήρια κατόπιν σχετικής αγωγής της Κας Γκραμποφσκι για παρόμοια ψεύδη δημοσιεύματα.

Η νέα επιχείρηση λάσπης, το  μόνο που δείχνει είναι η πολιτική απελπισία του ΣΥΡΙΖΑ και των εντολοδόχων του, που διαρκώς αναζητούν σωσίβια σε προσωπικές επιθέσεις κατά του Πρωθυπουργού και της συζύγου του».

H ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ¨ΜΠΑΛΕΣ¨ΧΘΕΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΜΗΤΑΤΑ (ΦΩΤΟ)

Αναβίωση του παιχνιδιού μπάλες!!!! Φανταστικά!!! Παίζουν μαζί τρεις γενιές!!! Με στιλ και πάθος!!! Οι κερδισμένοι φαίνονται…….!

Φωτογραφίες Toula Magonezou






ΠΡΟΣΟΧΗ:ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤAI ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ


ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΕ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ και να τηρούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα !

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ:

Οι δασικές πυρκαγιές, με τη δημιουργία τοπίων καταστροφής επηρεάζουν αρνητικά την ανθρώπινη ψυχολογία και έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στις ανθρώπινες δραστηριότητες, γιατί συμβάλουν στη σταδιακή ερημοποίηση των πληγέντων περιοχών και επιδεινώνουν σημαντικά το κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων. Η πρόληψη των δασικών πυρκαγιών αποτελεί τον ιδεώδη στόχο της αντιπυρικής προστασίας του δασικού και γενικότερα φυσικού περιβάλλοντος. Ο στόχος αυτός επιδιώκεται μέσα από την άρση των αιτίων που άμεσα ή έμμεσα προκαλούν τις δασικές πυρκαγιές. Σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα
 "Για να μην προκαλέσουμε πυρκαγιά

  • Αποφεύγουμε τις υπαίθριες θερμές εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που προκαλεί σπινθήρες)
  • Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές κατά τους θερινούς μήνες εντός των δασών ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα και κλαδιά
  • Αποφεύγουμε το κάπνισμα των μελισσών και δεν εγκαταλείπουμε στην ύπαιθρο τα αναμμένα υπολείμματα καύσης
  • Δεν καίμε ξερά χόρτα, κλαδιά, καλάμια και σκουπίδια στην ύπαιθρο
  • Δεν πετάμε ποτέ αναμμένα τσιγάρα και σπίρτα, από το παράθυρο του αυτοκινήτου ή όταν βρισκόμαστε στο δάσος
  • Δεν αφήνουμε σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης
  • Δεν προβαίνουμε σε χρήση βεγγαλικών –πυροτεχνημάτων σε περιοχές που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από δασικές εκτάσεις
  • Δεν σταθμεύουμε ποτέ το όχημά μας σε σημεία που υπάρχουν ξερά χόρτα. Ο καταλύτης των αυτοκινήτων διατηρείται υπερθερμασμένος για αρκετό χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρός κίνδυνος έναρξης πυρκαγιάς
  • Έχουμε υπόψη μας ότι οι σπινθήρες που προκαλούνται από την εξάτμιση όλων των τύπων των οχημάτων μπορούν να προξενήσουν πυρκαγιά
  • Πάντα συμμορφωνόμαστε με τις απαγορευτικές πινακίδες πρόσβασης στο δάσος σε περιόδους υψηλού κινδύνου

Πώς πρέπει να ενεργήσουμε μόλις αντιληφθούμε μια πυρκαγιά

  • Τηλεφωνούμε ΑΜΕΣΩΣ στον αριθμό κλήσης 199 ή 112 και δίνουμε σαφείς πληροφορίες για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρισκόμαστε, καθώς και πληροφορίες για τη συγκεκριμένη θέση που βλέπουμε την πυρκαγιά
  • Περιγράφουμε το είδος της βλάστησης που καίγεται
  • Προσδιορίζουμε την κατεύθυνση της πυρκαγιάς
  • Ενημερώνουμε για την ένταση και τη διεύθυνση του ανέμου στην περιοχή.

Η κλήση στον αριθμό 199 είναι χωρίς χρέωση τόσο από σταθερό όσο και από κινητό τηλέφωνο. Σε περίπτωση που το κινητό τηλέφωνο μας δείχνει την ένδειξη «κλήσεις έκτακτης ανάγκης» ή «εκτός δικτύου» τηλεφωνείστε στο 112, το οποίο είναι επίσης αριθμός έκτακτης ανάγκης για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση."

Σχετικές αναφορές, πληροφορίες, μηνύματα και ενημερωτικό υλικό μπορούν να βρεθούν στον ιστότοπο της Περιφέρειας Αττικής στους ακόλουθους συνδέσμους:

ΚΑΤΑΣΒΕΣΤΗΚΕ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΧΟΡΤΟΛΙΒΑΔΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ ΣΤΑ ΜΗΤΑΤΑ


Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική το μεσημέρι της Κυριακής 11 Ιουλίου για πυρκαγιά στα Μητάτα Κυθήρων.

Η επέμβαση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου ήταν άμεση με άντρες και οχήματα καθώς και του Δήμου Κυθήρων με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας και Εθελοντή Πυροσβέστη κύριο Γιάννη Κατσανεβάκη αλλά και από πολίτες των Μητάτων.

Καθοριστικής σημασίας για την έκβαση της πυρκαγιάς ήταν το πυροσβεστικό όχημα που περιπολούσε στην περιοχή των Μητάτων.

Ως προς τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται έρευνα από το τοπικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κυθήρων.

Υπενθυμίζουμε οτι σύμφωνα με τον χάρτη Πολιτικής Προστασίας για την περιοχή των Κυθήρων έχουμε επικινδυνότητα (3) ΥΨΗΛΗ

_________________________________________________________________

ADELIN FM ΚΥΘΗΡΑ

ΓΙΩΤΑ ΠΟΛΙΤΗ





ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ



Τέλος στα σενάρια που διαδίδονται τις τελευταίες ώρες στα Κύθηρα για τάχα μεταφορά μέσω του Αεροδρομίου Κυθήρων με πτήση αεροσκάφους C-130  των μεταναστών από τα Αντικύθηρα,βάζει ο κύριος Αερολιμενάρχης.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο σταθμός μας με τον Αερολιμενάρχη κύριο Σταύρο Παιζάνο, μας δήλωσε κατηγορηματικά πως κάτι τέτοιο και φυσικά ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ.

Η μόνη πτήση που έγινε πάνω από τα Κύθηρα ήταν από αεροσκάφος C-27 στο πλαίσιο προγράμματος εκπαίδευσης χωρίς να υπάρξει προσγείωση στο Αεροδρόμιο.

_____________________________________________________

ADELIN FM ΚΥΘΗΡΑ

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΑ ΜΗΤΑΤΑ ΚΥΘΗΡΩΝ



ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΠΕΥΔΟΥΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ

ΝΕΟΤΕΡΑ ΣΕ ΛΙΓΟ....