Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

ΛΑΚΩΝΙΑ 1944 ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΜΑΧΑΙΡΙ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ....

5 Ιουνίου 1944: Το Ολοκαύτωμα των Αγίων Αναργύρων Λακωνίας. 
Ανήμερα της εορτής του Αγίου Πνεύματος, τις προμεσημβρινές ώρες, Ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, επιστρέφοντας από εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στον Πάρνωνα, πέρασαν μέσα από την Ζούπαινα και στην έξοδό τους δέχθηκαν ένα πυροβολισμό εκ του οποίου τραυματίσθηκε ένας εκ των Ναζιστών.
Η ύπουλη αυτή πράξη, τους προκάλεσε μανία εκδίκησης και μην βρίσκοντας άλλον πιο εύκολο τρόπο εκτόνωσης επέστρεψαν στο χωριό και ρίχτηκαν με «λύσσα» σε ένα όργιο εγκληματικών ενεργειών.

Φωτιά και μαχαίρι χωρίς έλεος, γέμισε το χωριό πτώματα και σκόρπισε την οδύνη, παντού όπου μαθεύτηκε. Ανεξακρίβωτος αριθμός θυμάτων, άλλοι λένε 24 άλλοι 27. Καταγραφή καμμία, ακόμη ούτε ληξιαρχική γιατί το αρχείο του χωριού κάηκε και αυτό τότε και κανείς μετέπειτα δεν νοιάστηκε να συντάξει κάποιο έγγραφο που να το αναφέρει. Άλλους έκαψαν μέσα στα σπίτια, άλλους ξεκοίλιασαν, άλλους τουφέκισαν.
Διαδόθηκε στο χωριό τότε, χωρίς ποτέ να εξακριβωθεί, πως τον αίτιο του κακού πυροβολισµό, τον έριξε η ανταρτική οµάδα του Περπενίτη Αργύρη Γερότζου (Γούνη), που την προηγούµενη µέρα πέρασε από το χωριό. Η διάδοση περιλάµβανε και εκµυστήρευση του οµαδάρχη Γούνη προς την Γιαννούλα Αθ. Κωστιάνη: Λεγόταν πως της είπε να φύγει από το χωριό γιατί τη επόµενη µέρα οι Γερµανοί θα το έκαιγαν. Αυτή δεν τον πίστεψε και παρέµεινε. Δεν έζησε όµως να το επιβεβαιώσει γιατί σφαγιάστηκε και αυτή όπως η µικρή κορούλα της Κασσιανή από τους θηριώδεις Ναζιστές.
ellinoistorin.gr

Διάπλους Κηθύρων - Αντικηθύρων από τον Βολιώτη Σωτήρη Πάστρα

Σε 11 ώρες και 31 λεπτά ολοκληρώθηκε ο διάπλους των Κυθήρων - Αντικυθήρων από την ομάδα του Βολιώτη πρωταθλητή κολύμβησης Σωτήρη Πάστρα. 
Τον Αύγουστο 2016 ήταν η πρώτη ελληνική ομάδα που διέσχισε τη Μάγχη! Όραμα τους να στηρίξουν την ΕΛΕΠΑΠ! Και το καταφέρανε με την βοήθεια όλων. Στις 4 Ιουνίου 2017 επιχείρησαν και έφεραν εις πέρας με επιτυχια  μια παγκόσμια πρωτιά: να διασχίσουν το πέρασμα Κηθυρων-Αντικηθύρων: ελληνικά νερα αλλά άγνωστα ( κολυμβητικώς) νερά! "Όραμα δικό μας και του Charity4u να στηρίξουμε τέσσερα νέα παιδιά με παγκόσμιες διακρίσεις στον αθλητισμό να στοχεύσουν το Τοκιο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020! Θέλουμε την βοήθεια σας! 
Στηρίξτε το charity4u και τους Νίκo Παπαγγελή (ποδηλασία αμεα), Κατερίνα Δίβαρη ( ιστιοπλοία) Μάριο Γράψα και Κωνσταντίνο Γράψα ( ενόργανη γυμναστική) να φτάσουν στους Ολυμπιακούς του Τόκιο!" αναφέρει μιλώντας στο ΤΝ ο Σωτήρης Πάστρας!
ΠΗΓΗ http://www.thenewspaper.gr

ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ , Ά ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, ο Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων & Αναπληρωτής Τομεάρχης Περιβάλλοντος Κώστας Κατσαφάδος, δήλωσε:
«Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα αυτές τις ημέρες που προκύπτει η ανάγκη μιας συνολικής επαναθεώρησης πολιτικών επιλογών οι οποίες  υπονομεύουν το μέλλον του πλανήτη μας, αλλά και την έννοια της βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης.
Αυτή η επαναθεώρηση έχει παγκόσμιο και οικουμενικό χαρακτήρα. Κανείς δεν μπορεί να αντιμετωπίζει το περιβάλλον με όρους που ανατρέπουν ευαίσθητες ισορροπίες για να πετύχει μια πρόσκαιρη ανάπτυξη που όμως θα ακυρώσει την προοπτική βιώσιμης ανάπτυξης και θα επιδεινώσει τα δεδομένα που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή.
Όπως έλεγε ο Μαχάτμα Γκάντι '' «Υπάρχει επάρκεια αγαθών στον κόσμο για τις ανάγκες του ανθρώπου, αλλά όχι για την απληστία του.''
Σε εθνικό επίπεδο, η προστασία και η ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος, αναζητά μια νέα ισορροπία.
Είναι καιρός να απορρίψουμε τις παραλυτικές και διαλυτικές ιδεοληψίες που στο όνομα της δήθεν προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος οδηγούν μεσοπρόθεσμα στην απόλυτη υποβάθμισή του.
Είναι καιρός να διαμορφώσουμε μια σύνθετη και πραγματιστική αντίληψη για τη διαχείριση των φυσικών πόρων, η ανθρώπινη δραστηριότητα να μάθει να συμβιώνει με τη φύση.
Το μέτρο και η ισορροπία είναι τα ζητούμενα.

Αυτά πρέπει να καθορίζουν τη στάση ζωής και τις επιλογές μας απέναντι στο περιβάλλον.»

ΒΑΤΙΚΑ : ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Η ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ

ΒΑΤΙΚΑ : ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Η ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα αλλά και κατάνυξη πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 4 Ιουνίου 2017 η λιτάνευση δια μέσου των κεντρικών οδών της Νεάπολης του Δήμου Μονεμβασιάς, της ιερής εικόνας του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος πολιούχο προστάτιδα της Νεάπολης , που υποβάσταζαν τιμητικά άνδρες του Λιμενικού Σώματος.
Μετά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο, μαζί με τον ιερό κλήρο , έγινε η περιφορά της εικόνας της Αγίας Τριάδος,δια μέσου των κεντρικών οδών της Νεάπολης με στάσεις όπου αναπέμπονταν ψαλμωδίες από τους ιεροψάλτες και την χορωδία της Ενορίας.
Η Φιλαρμονική της Δημοτικής Ενότητας Βοιών απέδωσε τιμές όπως αρμόζει ,υπό την διεύθυνση της Αρχιμουσικού κυρίας Φανής Φερδιανάκη.
Ο δήμαρχος κύριος Ηρακλής Τριχείλης η περιφερειακή σύμβουλος κυρία Μαντώ Μπελεγρή ,ο Αστυνιμικός διευθυντής Λακωνίας κύριος Γιώργος Μαρουδάς, η Υπολιμενάρχης κυρία Χριστοφοράκου ο διευθυντής του Αστυνομικού Τμήματος Νεάπολης κύριος Δρίβας Ευάγγελος ,Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί σύμβουλοι ,πρόεδροι κοινοτήτων και πλήθος κόσμου συνόδεψαν την Εικόνα κατά την περιφορά της .
Ιδιαίτερα εντυπωσιασμένοι οι επισκέπτες για το τριήμερο που επέλεξαν να κάνουν διακοπές στη Νεάπολη που έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις από την όλη παρουσία.
Υπέροχες εικόνες από την πλατεία της όμορφης πάντα Νεάπολης .
Και του χρόνου ,Χρόνια Πολλά !
"Συμβαίνει Τώρα"