Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

Μεσσηνία:Νεκρός Πυροσβέστης που παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα

Δυστυχώς πριν λίγη ώρα έγινε γνωστό ότι ο πυροσβέστης δεν τα κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Οι γιατροί στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας έκαναν ότι μπορούσαν, ωστόσο τα τραύματα που είχε ήταν πολύ σοβαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του gargalianoionline, πυροσβέστης από το Π.Κ. Κυπαρισσίας τραυματίστηκε θανάσιμα όταν γυρνώντας από την περιοχή της Ελαίας με συνάδελφό του, σταμάτησαν στην εθνική οδό προκειμένου να μετακινήσουν ένα κλαδί ελιάς το οποίο βρισκόταν στο δρόμο. Όταν κατέβηκε ο ένας από τους δύο πυροσβέστες από το όχημα, κάτω από άγνωστες συνθήκες, παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο  τραυματισμό του.

gargalianoionline.gr

Μία μονομαχία όχι στό Ελ Πάσο, άλλά στόν Άλιμο!!!



Γράφει ο Αναστάσιος Πήλιας Διδάκτωρ Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μία μονομαχία όχι στό Ελ Πάσο, άλλά στόν Άλιμο!!!

Τό ξημέρωμα τής 5ης πρωινής τής 18ης Ιουνίου 1904 σάν σήμερα , ό Κυθήριος Ύπουργός τής Παιδείας Σπύρος Στάης (1859-1932) 45 έτών καί καλός κυνηγός έπί πρωθυπουργίας Γ.Θεοτόκη, μονομάχησε μέ όπλα μέ τόν βουλευτή Κώστα η Κόκο Χατζηπέτρο 42 έτών ,βουλευτή Τρικάλων μύωπα.

Ή μονομαχία .. έλαβε χώρα στούς Τράχωνες Άλίμου, κοντά στή σημερινή περιοχή τών Κυθηρίων γνωστή ώς Τσιριγώτικα.
Μία παρεξήγηση τών μονομάχων, πού μέχρι τότε ήσαν φίλοι ,πού προήλθε άπό τί άλλο, άπό τό αίτημα ένός καταραμένου ρουσφετιού. Η έδρα τής Ανατομίας τής Ιατρικής θά διχοτομείτο μέ ύποψήφιο γιά τήν μία άπό τίς δύο θέσεις, μνηστήρα τού περιβάλλοντος τού Κ.Χατζηπέτρου. Ο Στάης ύποσχέθηκε στό βουλευτή Τρικάλων νά ίκανοποιήσει τό αίτη μα του..Ό έτερος όμως ένδιαφερόμενος ίατρός, είχε μεγαλύτερο μέσο καί μάλιστα τό παλάτι. Τό διάταγμα άποσύρθηκε περί διχοτόμησης τής έδρας ,έπανήλθε στή βουλή , ώς είχε ,γιά ένα μόνο ύποψήφιο.

Ό Χατζηπέτρος καθύβρισε τόν Στάη , άγύρτη κλπ συνεπλάκησαν ,μέ άποτέλεσμα νά όδηγηθούν στήν παραπάνω μονομαχία ,άν καί μέ νόμο ή μονομαχία είχε καταργηθεί, παρά τίς νουθεσίες πολλών γιά τήν άποτροπή της, μέ πλέον σημαντικό τόν ίδιο τόν πρωθυπουργό Γ.Θεοτόκη. Νικητής της μονομα χίας ό Υπουργός Στάης κυνηγός ών μέ έμπειρί α στά όπλα . Τήν μονομαχία διηύθυνε ό Βουλευτής Μεγάρων Γ.Αναστασόπουλος παρουσία 2 μαρτύρων, ύπευθύνων γιά κάθε ένα μονομάχο. Ό σύγχρονος μονομάχος Υπουργός τών Εκκλησιαστικών καί Δημοσίας Εκπαιδεύσεως διετέλεσε 7 φορές Υπουργός στίς Κυβερνήσεις Γ.Θεοτόκη καί Δ. Γούναρη.

Τό έργο του ,πανθομολογούμενα θεωρήθηκε θετικό ,μέ μελανό σημείο του τήν άνωτέρω άνιση μονομαχία καί τήν εύκολη νίκη πού κατήγαγε έπί τού μύωπα οίκογενειάρχη πρώην φίλου του Κώστα ή Κόκου Χατζηπέτρου στήν περιοχή Κυθηρίων Αλίμου πού δυστυχώς σκοτώθηκε.

ΡΟΔΟΣ:ΤΑ ΜΕΓΑΛΩΝΑΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΑΜΙΕΣ-ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ (4) ΑΤΟΜΑ

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα εμπλεκόμενοι σε υπόθεση κατοχής ναρκωτικών και καλλιέργειας κάνναβης στη Ρόδο

Εκριζώθηκε φυτεία αποτελούμενη -18- δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 1,6 μέτρα

Κατασχέθηκαν -1- φυτό κάνναβης ελεγχόμενης εσωτερικού τύπου καλλιέργειας, τεχνικός-καλλιεργητικός εξοπλισμός και ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας

Συνελήφθησαν χθες (17 Ιουνίου 2021) το πρωί σε χωριό της Ρόδου, από αστυνομικούς του του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, τρεις αλλοδαποί ηλικίας 17, 22, και 53 ετών καθώς και ένας 26χρονος ημεδαπός κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής - καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και παράνομης διαμονής.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών επιχειρησιακών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, προχθές (16.06.2021) εντοπίσθηκε σε χωριό της Ρόδου αναπτυγμένη καλλιέργεια κάνναβης η οποία τέθηκε άμεσα σε διακριτική επιτήρηση.

Κατά την επιτήρηση, χθες πρωινές ώρες μετέβη στο χώρο της φυτείας ο 53χρονος και τα τη διάρκεια που προέβαινε σε εργασίες απόκρυψης-κάλυψης των δενδρυλλίων ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς που χειρίζονταν την υπόθεση.

Όπως διαπιστώθηκε η φυτεία κάνναβης αποτελούνταν από -17- δενδρύλλια που έφταναν σε ύψος τα 1,6 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Από την περαιτέρω διερεύνηση προέκυψε ότι την καλλιέργεια είχαν αναπτύξει από κοινού ο 53χρονος με τον 26χρονο.

Ακολούθησαν έρευνες στις κατοικίες όπου διέμεναν, κατά περίπτωση, μαζί με τους άλλους δύο κατηγορούμενους, κατά τις οποίες παρουσία δικαστικού λειτουργού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Δενδρύλλιο κάνναβης ανεπτυγμένο μέσα σε γλάστρα υπό ελεγχόμενες συνθήκες καλλιέργειας
  • Κάνναβη ακατέργαστη βάρους 6,7 γραμμάρια
  • Θερμαντική λάμπα και ανεμιστήρας
  • Ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, με υπολείμματα κάνναβης
  • Το χρηματικό ποσό των 160 ευρώ

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, τους ασκήθηκε ποινική δίωξη, κρατούνται (εκτός του ανήλικου) και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση.




Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΦΩΤΙΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΑΥΛΑΙΜΩΝΑ ΣΤΙΣ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ



 ¨Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ¨

Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη - Livani Publishing Organization

Υπό Έκδοση "Ο χορός των αγγέλων" της Ελένης Φωτίου
📖 Ένας µικρός βράχος τής τράβηξε την προσοχή. Πλησίασε αργά και κάθισε στην πλατιά, σκαφτή του επιφάνεια. Ακούµπησε ανάστροφα τις παλάµες της στα γόνατα και κοίταξε κατάµατα τον ήλιο, που είχε αρχίσει να δύει. Γέµισε µε το φως του. Η αναπνοή της έµοιαζε µε σιγανό, ρυθµικό τραγούδι.
Έκλεισε τα βλέφαρα αφήνοντας τον εαυτό της να ονειρευτεί. Της ήρθε στον νου το ταξίδι της, αναλογίστηκε όλους αυτούς µε τους οποίους είχε συνταξιδέψει. Ελαφρές ριπές ανέµου τής χάιδεψαν το πρόσωπο, να της υπενθυµίσουν πως είχε φτάσει η στιγµή. Η Δάφνη άνοιξε τα µάτια κι ατένισε τον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, την πεµπτουσία του Αιγαίου. Σε λίγο µια ιδέα που είχε γεννηθεί στην καρδιά της θα γινόταν πραγµατικότητα. Σε λίγο θα άρχιζε ο Χορός των Αγγέλων...

Το ΝΕΟ βιβλίο το 4ο της κυρίας Ελένης Φωτίου θα παρουσιαστεί στο Αραχτοπωλείο στον Αυλαίμωνα στις 17 Ιουλίου το απόγευμα στις 19.00.

Ο τίτλος του βιβλίου είναι Ο Χορός Των Αγγέλων από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Χορηγός Επικοινωνίας της Εκδήλωσης είναι ο Σταθμός μας !


Λίγα λόγια για την Συγγραφέα Ελένη Φωτίου:

Η Ελένη Φωτίου είναι συγγραφέας και στιχουργός. Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και µεγάλωσε στον Πειραιά. Ο πατέρας της υπήρξε από τους σηµαντικότερους γιατρούς της Αλεξάνδρειας και µεγάλος φιλανθρωπιστής. 

Σπούδασε τοπογράφος και µιλάει αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά. Εκπαιδεύτηκε στις δηµόσιες σχέσεις, την ψυχολογία και την επικοινωνία. Είναι σύµβουλος-spiritual και life coaching όπως και σύµβουλος ενεργειακών και εναλλακτικών θεραπευτικών µεθόδων. ?ιδάσκει και πιστοποιεί σπουδαστές ενεργειακών τεχνικών. ?ραστηριοποιείται στις δηµόσιες οµιλίες όπως και στα σεµινάρια προσωπικής και πνευµατικής ανάπτυξης.  


Εκπαιδεύτηκε στο διεθνές τουριστικό µάρκετινγκ, διαθέτει και διαχειρίζεται οικογενειακή µονάδα φιλοξενίας στον Αυλαίµωνα Κυθήρων. Εργάστηκε σε πολυεθνικές εταιρείες σε τµήµατα δηµοσίων σχέσεων και στην Ολυµπιακή Αεροπορία ως ιπταµένη συνοδός. 

Ασχολείται µε τη ζωγραφική, ιδιαίτερα την αγιογραφία, και µε έργα τέχνης όπου η πρώτη ύλη προέρχεται από τη φύση. 

Έχει µια κόρη και έναν γιo.

Συγγραφικό Έργο:





video ΑΡΧΕΙΟΥ:

ADELIN WEB TV.ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ -ΕΛΕΝΗ ΦΩΤΙΟΥ "Η ΣΙΓΗ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ"ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2017

π.ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΚΑΡΠΑΘΙΟΥ:Η Εκκλησία πρέπει να είναι κάθετη και αρνητική στο θέμα του εμβολιασμού

Στον Focus FM και στον δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη μίλησε ο Πατέρας Στυλιανός Καρπαθίου και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο θέμα των εμβολίων.

«Ξεφύγαμε από τον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής εμβολίων και μπήκαμε σε μια άλλη πειραματική διαδικασία» ανέφερε τονίζοντας ότι «ο παγκόσμιος πληθυσμός χρησιμοποιείται ως μια αγέλη πειραματική».

«Η Εκκλησία», σημείωσε, «πρέπει να είναι κάθετη και αρνητική στο θέμα του εμβολιασμού». «Τα εμβόλια είναι ανθρωποκτόνα», είπε.

Για το δημογραφικό, είπε χαρακτηριστικά ότι «το πρόβλημα είναι πρόβλημα ήθους, βλέπουμε την έλλειψη σεβασμού στο μυστήριο του γάμου».

orthodoxostypos.gr

ΔΙΑΚΟΦΤΙ:Η ομάδα του KYTHERA DIVE CENTER καθάρισε το βυθό

Diakofti.gr

Παραγωγική και η σημερινή ημέρα για το Διακόφτι. Με χαρά η ομάδα του KYTHERA DIVE CENTER ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Diakoffti.gr για μια καθαριότητα του βυθού στον κόλπο του Διακοφτίου όπου είναι πλέον η πιο επισκέψιμη θάλασσα και παραλία για πολλούς παραθεριστές και ιδιαίτερα παιδιά ..Το Διακόφτι πεντακάθαρο και με λαμπερά νερά περιμένει τους επισκέπτες.του Καλοκαιριού ..Η όλη προσπάθεια προσφοράς υψηλού επιπέδου υπηρεσιών συμπληρώνεται από εξαιρετικά καταστήματα Cafe με ομπρέλες μπροστά στην υυπέροχη θάλασσα .Καθώς και ταβέρνες με παραδοσιακά φαγητά .Ευχαριστούμε θερμά τον Γ. Λάμπογλου ,την Τατιάνα, την Νάνσυ και τον Αντώνη που ολοκλήρωσαν με επιτυχία μια τέτοια υψηλού Περιβαλλοντικού αποτυπώματος δράση...όχι μόνο για την πρακτική δουλειά στην οποία συνέδραμαν και εθελοντές του Διακοφτίου, αλλά προπάντως για την υψηλού επιπέδου γνώση και Περιβαλλοντική ευαισθησία που επέδειξαν όλοι τους ...Στην προσπάθεια συμμετείχε ενεργά και η κ. Μάρθα Σταθάκη πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Διακοφτίου την οποία επίσης ευχαριστούμε .θερμά ...







Οι τρεις στυγνοί δολοφόνοι που συγκλόνισαν, ξεγελώντας το πανελλήνιο

Δολοφονία Γλυκά Νερά: Η υποκρισία του 33χρονου πιλότου, που ομολόγησε τη δολοφονία της συζύγου του μετά από 37 ημέρες, επαναφέρει στη μνήμη της ελληνικής κοινωνίας ανάλογες περιπτώσεις δραστών που ενώ έκαναν το έγκλημα, προσπάθησαν να ξεγελάσουν την κοινή γνώμη προσποιούμενοι τους συντετριμμένους συγγενείς και φίλους των θυμάτων…

Συγκλονισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο τις εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν, στις 11 Μαΐου στα Γλυκά Νερά, καθώς ο 33χρονος πιλότος, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, και σύζυγος της άτυχης κοπέλας, ομολόγησε πως αυτός είναι ο δολοφόνος.

Το πλέον ανατριχιαστικό, από αυτή την υπόθεση που έχει συνταράξει τους πάντες, ήταν η σκηνοθεσία που έκανε ο 33χρονος μόλις λίγα λεπτά μετά το αποτρόπαιο έγκλημα. Ο πιλότος είχε την – εξοργιστική – ψυχραιμία να «στήσει» το σκηνικό ληστείας που παρουσίασε αρχικά στις Αρχές και στη συνέχεια να δώσει ένα ρεσιτάλ ερμηνείας, υποδυόμενος τον τεθλιμμένο σύζυγο αλλά και τον άνθρωπο που έσπευσε να συμπαρασταθεί στους γονείς της άτυχης κοπέλας.

Ακόμα και μερικά λεπτά πριν οι αστυνομικοί φτάσουν με ελικόπτερο στην Αλόννησο, όπου ο 33χρονος βρέθηκε για το μνημόσυνο της άτυχης κοπέλας, ο πιλότος αγκάλιαζε και… συμπαραστεκόταν στη μητέρα της Καρολάιν. Την Καρολάιν που ο ίδιος, κάποιες ώρες αργότερα, στον 11ο όροφο και στα γραφεία του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της ΓΑΔΑ, ομολόγησε πως σκότωσε με τα ίδια του τα χέρια…

Ο τρόπος που κινήθηκε στο διάστημα των 37 ημερών που πέρασαν από το στυγερό έγκλημα μέχρι και την οριστική εξιχνίαση της υπόθεσης, τα μηνύματα στα social mediaοι πρώτες δηλώσεις που είχε κάνει μερικές στιγμές μετά το έγκλημα που ο ίδιος διέπραξε ως συντετριμμένος σύζυγος, φέρνουν στο μυαλό ανάλογες περιπτώσεις εγκληματιών που προσπάθησαν να ξεγελάσουν την κοινή γνώμη και τις Αρχές στην Ελλάδα.

Η υπόθεση Δουρή

Τον Δεκέμβριο του 1993 η ελληνική κοινή γνώμη είχε «παγώσει» από το έγκλημα που έγινε στην Ερμιόνη. Ο 6χρονος γιος του Μανώλη και της Γεωργίας Δουρή, είχε βρεθεί νεκρός και κακοποιημένος σεξουαλικά. Στην επαρχιακή πόλη εκτυλίχθηκαν σκηνές αρχαίου δράματος με τον Μανώλη Δουρή, όπως και την υπόλοιπη οικογένεια, να θρηνούν σπαρακτικά για το 6χρονο παιδί τους, με την ελληνική κοινωνία να παρακολουθεί συγκλονισμένη όλα όσα διαδραματίζονταν.


Μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα, όμως, έγινε η τεράστια ανατροπή και έμειναν άναυδοι άπαντες. Ο Μανώλης Δουρής στην κατάθεση που έδωσε στην αστυνομία είχε πέσει σε πολλές αντιφάσεις, με τους αστυνομικούς να τον υποψιάζονται κυρίως από το γεγονός ότι ο ίδιος είχε βρει το πτώμα του γιου του.

Στην ανάκριση, προσπάθησε να δικαιολογηθεί καθώς πολύ γρήγορα «έσπασε» και αποκαλύφθηκε η αλήθεια. «Με κυριεύει μια σπάνια ασθένεια, με μεταμορφώνει. Με έπιαναν κρίσεις και δεν έβλεπα μπροστά μου», είπε πει ο παιδοκτόνος. Το κλίμα γρήγορα αντιστράφηκε, με την κοινωνία να ζητά την παραδειγματική τιμωρία του και τον Τύπο να τον αναφέρει ως «κτήνος». Λίγα χρόνια αργότερα, κι ενώ εξέτιε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης – μεταξύ άλλων που του είχαν επιβληθεί – ο Δουρής βρέθηκε νεκρός μέσα στη φυλακή. Από την αρχή της φυλάκισής του είχε αντιμετωπίσει επιθέσεις άλλων κρατουμένων – που εφάρμοζαν επάνω του τον «άγραφο νόμο» των φυλακών για παιδοβιαστές και παιδοκτόνους – με αποτέλεσμα να αλλάξει τέσσερα σωφρονιστικά καταστήματα.


Στις 24 Φεβρουαρίου 1996, ο Μανώλης Δουρής βρέθηκε κρεμασμένος μέσα στο κελί του, με το καλώδιο της τηλεόρασης…

Το μακελειό του Αγρινίου

Ήταν Νοέμβριος του 2006 όταν αποκαλύφθηκε ένα πενταπλό έγκλημα που είχε συγκλονίσει εκ νέου την Ελλάδα. Πέντε άνδρες ηλικίας 33, 23, 21, 17 και 32 ετών που είχαν βγει για κυνήγι σε περιοχή του Αγρινίου, δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ. Το μακελειό έγινε πρώτο θέμα για τον Τύπο ενώ οι οικογένειες που βυθίστηκαν στο πένθος, και η ανάστατη τοπική κοινωνία, ζητούσαν απαντήσεις.

Η περιοχή του εγκλήματος γρήγορα γέμισε από τους συγγενείς των θυμάτων, δημοσιογράφους αλλά και την Αστυνομία που προσπαθούσε να την αποκλείσει για να αρχίσει τις έρευνες. Ανάμεσα σε όσους έσπευσαν να δουν από κοντά τον τόπο της τραγωδίας, ήταν ένας κτηνοτρόφος ο οποίος ζητούσε, μάλιστα, και την παραδειγματική τιμωρία των δραστών. Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις που είχε κάνει στους δημοσιογράφους όπου είχε αναφέρει ότι στους δολοφόνους πρέπει η θανατική ποινή, ενώ εκείνος δήλωνε ότι την ώρα του μακελειού δεν ήταν στον βοσκότοπο, ο οποίος άνηκε στον ίδιο.


Μετά από έρευνες της αστυνομίας, ο εν λόγω συνελήφθη ως ύποπτος και λίγο αργότερα ομολόγησε το έγκλημά του. Συμμετοχή στο έγκλημα, φέρεται να είχε και ο γιος του που ήταν μαζί του όταν ειδοποιήθηκε ότι κυνηγοί έχουν μπει στον βοσκότοπο που διατηρούσε στην περιοχή. Στους αστυνομικούς επαναλάμβανε πως ο γιος του είναι αθώος και δεν τράβηξε όπλο.

Από την ιατροδικαστική εξέταση, προέκυψε πως ο δράστης είχε ρίξει χαριστική βολή στα θύματα, ενώ στη δίκη θεωρήθηκε φυσικός αυτουργός ο γιος, παρά την αντίθετη κατάθεση του πατέρα. Το δικαστήριο τους καταδίκασε και τους δυο σε πέντε φορές ισόβια

* Με πληροφορίες από «Μηχανή του Χρόνου», Wikipedia

newsbomb.gr

Χρήστος Γιαννούλης



ΧΑΣΙΣΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΣΤΟ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ:(11) ΔΕΝΤΡΑ 1,5 ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΡΕΥΝΕΣ

Εντοπίστηκε καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, στο Ρέθυμνο

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντοπίστηκαν, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν έντεκα (11) δενδρύλλια κάνναβης

Εντοπίστηκε σήμερα (18.06.2021) το πρωί σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, καθώς και κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, σήμερα (18.06.2021) οργανώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας και των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης και Μυλοποτάμου.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, όπου καλλιεργούντο επιμελώς σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, συνολικά έντεκα (11) δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 1,5 μέτρου στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία αφού εκριζώθηκαν στη συνέχεια κατασχέθηκαν.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης.



ΜΙΑ ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΤΗ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ ΓΙΑ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΚΑΙ ΤΣΙΓΑΡΙΛΙΚΗ


Συνελήφθη, (17.6.2021) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μονεμβάσιας Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, 33χρονος ημεδαπός, γιατί στην κατοχή του βρέθηκε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -20- γραμμαρίων, καθώς και -1- τσιγαριλίκι κάνναβης, τα οποία κατασχέθηκαν.

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων.

ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ (ΑΡΩΝΙΑΔΙΚΑ-ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΣ)

Κίνηση Πολιτών Κυθήρων-Dynamo Kythira

ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ (ΑΡΩΝΙΑΔΙΚΑ-ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΣ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μετά τις απορρίψεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας στις ενδικοφανείς προσφυγές τόσο του Δήμου Κυθήρων και της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας όσο και πλήθους κατοίκων και συλλόγων-σωματείων του νησιού για τα αιολικά εργοστάσια στις περιοχές ΦΟΙΝΙΚΙΕΣ και ΜΕΡΜΗΓΚΑΡΗΣ συμφερόντων του ομίλου Κοπελούζου (εταιρεία PIRITIUM A.E), για τις οποίες ενημερώσαμε με δελτίο τύπου, ακολούθησαν ΔΥΟ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙΣ από την ίδια ανεξάρτητη αρχή.
Στις 9-3-2021 αναρτήθηκαν στη ΔΙΑΥΓΟΙΑ οι ΑΠΟΡΡΙΠΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ της Ρ.Α.Ε για τις ενδικοφανείς προσφυγές αφενός του Δήμου Κυθήρων-Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας και αφετέρου κατοίκων και συλλόγων του νησιού, για τις άδειες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομηχανικούς αιολικούς σταθμούς στις περιοχές ΚΡΟΤΗΡΙ-ΚΕΦΑΛΑΚΙΑ (Πάνω από την Αγ. Πελαγία) και ΚΡΟΤΗΡΙA-ΚΕΦΑΛΟΒΟΥΝΙ-ΠΥΡΓΟΣ (ΜΕΤΑΞΥ ΑΡΩΝΙΑΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΧΩΡΑΣ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ) συμφερόντων του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. Η προχειρότητα των ενεργειακών αδειοδοτήσεων στην Ελλάδα αποκαλύφθηκε για ακόμη μια φορά στα Κύθηρα ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΗΧΗΡΟ ΤΡΟΠΟ.
Σύμφωνα με το ΕΙΔΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Α.Π.Ε) η χωροθέτηση ανεμογεννητριών πρέπει να πληροί μεταξύ άλλων και τα κάτωθι κριτήρια:
1. Ελάχιστη απόσταση από μείζονος σημασίας μνημεία και ιστορικούς τόπους 3000 μέτρα
2. Ελάχιστη απόσταση από κηρυγμένα πολιτιστικά μνημεία 500 μέτρα και όχι λιγότερο από 7 φορές την διάμετρο πτερωτής που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι 90 μέτρα. Επομένως η ελάχιστη απόσταση ανεμογεννήτριας είναι 630 μέτρα.
3. Ελάχιστη απόσταση από παραδοσιακούς Οικισμούς 1500 μέτρα. Σε περιπτώσεις που δεν έχει οριοθετηθεί ο οικισμός (Όπως αυτός του Μυλοποτάμου και της κατω Χώρας) η απόσταση υπολογίζεται 500 μέτρα από την τελευταία κατοικία του οικισμού.
Στην περίπτωση του βιομηχανικού αιολικού σταθμού στην περιοχή ΚΡΟΤΗΡΙ-ΚΕΦΑΛΟΒΟΥΝΙ-ΠΥΡΓΟΣ (Δυτικά της Σκληρής, μεταξυ των παραδοσιακών οικισμών Μυλοποταμου-Αρωνιαδίκων)ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΙ οι διατάξεις αυτές καθώς:
1. O βυζαντινός οικισμός του Μυλοποτάμου έχει κηρυχθεί επανειλλημένως ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΤΟΠΟΣ και ΜΕΙΖΩΝΟΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΜΝΗΜΕΙΟ με σειρά Κυβερνητικών αποφάσεων μαζί με πασίγνωστα κάστρα όπως αυτά της Μεθώνης, της Κορώνης και της Μονεμβάσιας. Η απόσταση των πλησιέστερων ανεμογεννητριών του εν λόγω σταθμού είναι κατά πολύ μικρότερη των 3000 μέτρων που ο νόμος ορίζει. Το εν λόγω ενετικό κάστρο έχει παρόμοια αρχαιολογική αξία με το κάστρο της Χώρας Κυθήρων.
2. Το ύψωμα ΠΥΡΓΟΣ είναι επίσης χαρακτηρισμένο ως ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΤΟΠΟΣ. Οι ανεμογεννήτριες χωροθετούνται εντός ιστορικού τόπου!!
3. Ο Μυλοπόταμος είναι ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ και επίσης παραβιάζονται οι ελάχιστες αποστάσεις που αναφέρονται παραπάνω
4. Ο βυζαντινός ναός του Αγίου Γεωργίου είναι κηρυγμένο ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ μνημείο. Βρίσκεται στους πρόποδες του υψώματος ΚΡΟΤΗΡΙ και απέχει λιγότερο από 300 μέτρα από τις πλησιέστερες ανεμογεννήτριες
ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΣΤΗΝ Ρ.Α.Ε ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ. Η Ρ.Α.Ε ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΑΡΜΟΔΙΑ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΣ ΩΣ ΟΦΕΙΛΕΙ. ΚΑΙ ΕΤΣΙ Ο ΝΟΜΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΡΙΖΕΙ ΟΤΙ Η ΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ (δηλ. της άδειας παραγωγής)ΑΠΟ ΤΗΝ Ρ.Α.Ε ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ!
ΥΓ. Να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με το Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας (Σ.Δ.Α.Ε) του δήμου Κυθήρων η μέση ημερήσια ανάγκη του νησιού σε ηλεκτρική ισχύ είναι 3,6 μεγκαβατ. Οι τέσσερις άδειες παραγωγής που έχουν δοθεί είναι για 150 μεγκαβάτ και συμπεριλαμβανομένων και των λοιπών αιτήσεων που ‘’έρχονται’’ ανέρχεται στα 253.5 μεγκαβάτ δηλαδή 70 φορές μεγαλύτερη των αναγκων του νησιού!!









ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:Ολοκληρώνεται σταδιακά το έργο “Κατασκευή νέων δικτύων ύδρευσης”

Ολοκληρώνεται σταδιακά το έργο “Κατασκευή νέων δικτύων ύδρευσης”. Το έργο έχει προϋπολογισμό 74.000,00€ και το ποσό της σύμβασης μετά την δημοπράτηση ανέρχεται σε 40.704,36€ (μέσο ποσοστό έκπτωσης 45%). Η χρηματοδότηση είναι από το ΠΔΕ.

Κατασκευάζονται νέα δίκτυα ύδρευσης από το Προγκί προς τα Διακοπουλιάνικα και από την Πετρουλού προς την Αγ. Πελαγία σε συνολικό μήκος περίπου 2.650μ.
Μετά την ολοκλήρωση των δικτύων ύδρευσης, θα ακολουθήσει η ασφαλτόστρωση των δρόμων με πόρους της Περιφέρειας. Τα έργα αυτά βγάζουν από την απομόνωση τις περιοχές αυτές και αποτελούν απτή υλοποίηση των δεσμεύσεων της Δημοτικής Αρχής προς την τοπική κοινωνία.





ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓ.ΠΕΛΑΓΙΑΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ ΑΠΟ 18/06-21/06/21

 


ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΥΘΗΡΩΝ



Δημοτική Βιβλιοθήκη Κυθήρων


Τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Αντικυθήρων, στο πλαίσιο της διενέργειας εκπαιδευτικής εκδρομής στα Κύθηρα, επισκέφθηκαν και τη Δημοτική μας Βιβλιοθήκη. Εκεί είχαν την ευκαιρία να λάβουν πληροφορίες για τον τρόπο λειτουργίας της, όπως επίσης να διαβάσουν βιβλία και παίξουν επιτραπέζια παιχνίδια.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη παραμένει ανοιχτή για όλους! Σύντομα θα σας ενημερώσουμε για το θερινό ωράριο λειτουργίας και για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στην αυλή.


ΛΑΚΩΝΙΑ: 2 οι διαρρήξεις χθες βράδυ σε σπίτια στο Δαφνί

Σύμφωνα με το krokees.gr

 Όχι μία αλλά δύο διαρρήξεις έγιναν χθες στο Δαφνί από όπου απέσπασαν χρήματα όπλο και αντικείμενα.

Το Α.Τ. ΕΥΡΩΤΑ (που τις τελευταίες ημέρες έχει σημαντικές επιτυχίες) ερευνά τις υποθέσεις.

Ο πιλότος έπνιξε τον σκύλο με τα χέρια του και τον κρέμασε στη σκάλα του σπιτιού

 


Συγκλονίζει το πανελλήνιο η τροπή της υπόθεσης δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν, στις 11 Μαΐου, δίπλα στο μωρό της, στα Γλυκά Νερά.

Ο πιλότος “έσπασε” μετά από κατάθεση περίπου οκτώ ωρών και παραδέχθηκε ότι σκότωσε την άτυχη κοπέλα, πάνω στα νεύρα του, μετά από ένα διαπληκτισμό τους, το μοιραίο βράδυ, ενώ πρόσθεσε πως δεν είχε συνεργό. Ο σύζυγος της 20χρονης ανέφερε ακόμη, ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε συνεχείς προστριβές με την Καρολάιν, ενώ ισχυρίστηκε ότι αυτό που τον ένοιαζε πάνω από όλα ήταν το μωρό τους.

Μετά τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά, ο 32χρονος πιλότος δεν είχε το σθένος να παραδεχθεί την πράξη του και να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της, αλλά βρήκε τη δύναμη να “σκηνοθετήσει” μια ληστρική εισβολή με “φανταστικούς” ληστές, που είχε στοιχεία αληθοφάνειας αλλά όπως αποδείχθηκε είχε πολλά “θολά” σημεία, που αναδείχθηκαν από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και την προανάκριση.

Φρίκη προκαλεί και το γεγονός ότι ο 32χρονος πιλότος σκότωσε και το σκυλί της οικογένειας, για να αποδείξει πως στο σπίτι είχαν μπει άγνωστοι δράστες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 32χρονος οδήγησε λοιπόν τον σκύλο σε παρακείμενο χώρο εκτός του σπιτιού, όπου και το έπνιξε με τα ίδια του τα χέρια. Στη συνέχεια, πήρε το τετράποδο και το κρέμασε στην εσωτερική σκάλα της μεζονέτας στα Γλυκά Νερά, σκηνοθετώντας έτσι την υποτιθέμενη ληστεία.

ΠΗΓΗ meaculpa.gr

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΛΕΤΖΟΣ:ΠΡΩΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ


 Ξεκινάμε.... πρώτο ραντεβού Κυριακή 20 Ιουνίου, 20:00μμ.

Καλό καλοκαίρι!

Έκτακτη είδηση:Ληστεία στο Δαφνί Λακωνίας



Έκτακτη είδηση:

Ληστεία στο Δαφνί.
Άγνωστοι εισέβαλαν σε σπίτι ηλικιωμένου, απ' όπου απέσπασαν σημαντικό χρηματικό ποσό κι ένα κυνηγετικό όπλο.
Ο ιδιοκτήτης είναι καλά στην υγεία του.