Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΑΡΑΓΑΡΙΟ ΚΑΨΑΛΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ

Το απόγευμα της Δευτέρας 14-6-2016 στήθηκε επιχείρηση παροχής βοήθειας και μεταφοράς με φορείο, γυναίκας με τραύμα στο πόδι ,από δύσβατο και απόκρημνο μονοπάτι στο Σπαραγάριο Καψαλίου. Στην επιχείρηση συμμετείχαν 2 άντρες του ΕΚΑΒ και 2 πυροσβέστες του Π.Κ.Κυθήρων. Αφού προσέγγισαν την τραυματία ,δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες από διασώστη του ΕΚΑΒ και στη συνέχεια με την συνδρομή των πυροσβεστών η τραυματίας μεταφέρθηκε υπό δύσκολες συνθήκες ενός δύσβατου και επικίνδυνου ανηφορικού μονοπατιού ,έως το ασθενοφόρο το οποίο μετέφερε την τραυματία στο νοσοκομείο Κυθήρων. Μια δύσκολη επιχείρηση που στέφθηκε με επιτυχία. Αξίζουν συγχαρητήρια στις εμπλεκόμενες δυνάμεις. 

 ΡΕΠΟΡΤΑΖ ADELIN 107,3 FM








Φωτογραφίες από την παρουσίαση του Μηχανισμού των Αντικυθήρων στον ΠτΔ κ.Προκόπη Παυλόπουλο


Φωτογραφίες από την παρουσίαση του Μηχανισμού των Αντικυθήρων στον ΠτΔ κ.Προκόπη Παυλόπουλο από τον καθηγητή του ΑΠΘ κ.Ιωάννη Σειραδάκη




Προς πώληση και το Αεροδρόμιο των Κυθήρων που πέρασε πια στο Υπερ-Ταμείο!

Και όμως το Αεροδρόμιο Κυθήρων οδηγείται προς πώληση και αυτό! Συμπεριλαμβάνεται στα 23 περιφερειακά αεροδρόμια που πέρασαν στο νέο Υπερ-Ταμείο ώστε να… αξιοποιηθούν, ή με παραχώρηση ή με συνεργασία με ιδιώτες!
Εκτός από τα Κύθηρα, τα υπόλοιπα αεροδρόμια είναι: Αλεξανδρούπολη, Άραξο, Αστυπάλαια, Χίο, Ικαρία, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Κάλυμνο, Κάρπαθο, Κάσο, Καστελόριζο, Καστοριά, Κοζάνη, , Λέρο, Λήμνο, Μήλο, Νέα Αγχίαλο, Νάξο, Πάρο, Σητεία, Σκύρο και Σύρο.
Πρώτα παραχωρήθηκαν 14 αεροδρόμια στην κοινοπραξία της Fraport, και τώρα πάνε και τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία στο Υπερ-Ταμείο.
Έτσι, τώρα το ΤΑΙΠΕΔ δημοσίευσε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη πρόσληψη συμβούλου που, ενόψει της ένταξής των 23 αεροδρομίων στο νέο υπερ-Ταμείο, που θα προτείνει τρόπους αξιοποίησής τους.
Ο Σύμβουλος:
– Θα αξιολογήσει κάθε ένα από τα 23 αεροδρόμια σε λειτουργικό, εμπορικό επίπεδο, και κίνησης επιβατών-προϊόντων.
– Θα προσδιορίσει τη δυνητική αξία καθενός από τα αεροδρόμια, λαμβάνοντας υπόψιν τη προσέλκυση επιπλέον αεροπορικών εταιρειών και ταξιδιωτικών προορισμών, καθώς και από την ανάπτυξη εμπορικών δραστηριοτήτων, και επενδύσεων σε real estate.
– Να παρουσιάσει ένα “σενάριο αξιοποίησης” για κάθε ένα από τα 23 αεροδρόμια
– Θα ερευνήσει κατά πόσο η αξιοποίηση των αεροδρομίων αυτών μπορεί να γίνει σε “ομάδες” μέσω clusters.
Η μελέτη θα ολοκληρωθεί εντός δύο μηνών από την ανακήρυξη του αναδόχου συμβούλου και μετά θα γίνουν οι επόμενες ενέργειες για την λεγόμενη… αξιοποίηση και του αεροδρομίου των Κυθήρων!
Πηγή http://limani24.gr/

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΥ Κ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΙΟΥΝΙΟΣ 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ !!!! Ο ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ Κ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ  25/06/2016 ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΚΗ  26/06/2016 .
  



ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ  25/05 ΤΟ ΠΡΩΙ ΑΠΟ              09.30-13.00 
ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΑΠΟ 17.30-20.30


ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 26/06 ΤΟ ΠΡΩΙ ΑΠΟ     09.30-13.00 

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Η 14η Ιουνίου καθορίστηκε ως Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών και τον Διεθνή Οργανισμό Μετάγγισης Αίματος.
Αφορμή στάθηκαν τα γενέθλια του αυστριακού ιατρού Καρλ Λαντστάινερ, που ανακάλυψε τις ομάδες αίματος το 1900 και αργότερα τα ρέζους, τιμήθηκε δε, με το Nobel Ιατρικής το 1930 για τη σημαντική αυτή ανακάλυψη.
Την ημέρα αυτή τιμάται ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης και ο αλτρουισμός που επιδεικνύει προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό του, προσφέροντας δύο πολύτιμα αγαθά του χωρίς ανταμοιβή: 10 λεπτά χρόνο από τη ζωή του και 400 κ.ε. αίμα από τα 6 λίτρα που διαθέτει.
Το μήνυμα του εορτασμού της Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη δεν είναι μόνο να εξαλείψει την προκατάληψη, το φόβο και την άγνοια γύρω από την αιμοδοσία, αλλά κυρίως:
  • να προσελκύσει νέους εθελοντές αιμοδότες
  • να ενθαρρύνει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να γίνουν κανονικοί αιμοδότες, δηλαδή τακτικοί εθελοντές αιμοδότες
  • να μεταγγίσει στη νέα γενιά αιμοδοτών την ιδέα της μη αμειβόμενης Εθελοντικής Αιμοδοσίας.
Κάθε χώρα, για να καλύψει τις ανάγκες της σε αίμα, χρειάζεται 60.000 φιάλες αίμα, σε 1.000.000 κατοίκους και άρα στην Ελλάδα των 10 εκατομμυρίων απαιτούνται τουλάχιστον 600.000 μονάδες, από τις οποίες μόνο το 40% καλύπτεται από εθελοντές αιμοδότες.


ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/worldays/40#ixzz4BXL4VbCt

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ.40 νέα hot spots έρχονται το καλοκαίρι – Πού θα γίνουν

Eπίσημα -αλλά κρυφά προς το παρόν- σχέδια της κυβέρνησης για τη δημιουργία τουλάχιστον 40 νέων δομών φιλοξενίας που θα προστεθούν στα ήδη 41 υπάρχοντα κέντρα που λειτουργούν, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.
Το «ΘΕΜΑ» παρουσίασε επίσημα έγγραφα του Γενικού Επιτελείου Στρατού που αποτυπώνουν αναλυτικά σε ποιες περιοχές ετοιμάζονται να ανοίξουν τις επόμενες εβδομάδες νέοι καταυλισμοί, ποιες θα ακολουθήσουν σε επόμενο χρόνο, πού λειτουργούν ήδη κέντρα φιλοξενίας και ποια είναι η ακριβής πληρότητά τους.
Συγκεκριμένα, σήμερα λειτουργούν 34 δομές στην ηπειρωτική χώρα και 5 στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου υπό την εποπτεία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας (32), του υπουργείου Εσωτερικών (1), της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ (1) και άλλων φορέων (5) που φιλοξενούν 35.158 πρόσφυγες και μετανάστες, αν και έχουν δυνατότητες να στεγάσουν 42.929 άτομα.
Σε αυτά δεν προσμετρώνται οι δύο καταυλισμοί σε Πειραιά και Ελληνικό όπου διαμένουν περίπου 6.200 άτομα. Πρόκειται για κέντρα σε Κυλλήνη, Σκαραμαγκά, Ελαιώνα, Οινόφυτα, Λαμία, Καρδίτσα, Λάρισα, Ιωάννινα, Βέροια, Κιλκίς κ.α.
Σε αυτά θα προστεθούν άμεσα άλλα 13 κέντρα, καθώς έχουν εγκριθεί από τα αρμόδια υπουργεία και έχουν ξεκινήσει οι εργασίες διαμόρφωσης των χώρων. Οπως προκύπτει από τον σχετικό κατάλογο, οι δομές βρίσκονται στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, στο κτίριο αντισεισμικών εργαστηρίων στη Νίκαια, σε παιδική κατασκήνωση στη Ραφήνα, στη Στυλίδα, στον βιομηχανικό χώρο «Καραμανλής» στη Σίνδο, σε πρώην δημοτικό σχολείο στη Βόλβη και στο πρώην «Ατλάντικ» στα Τρίκαλα. Επίσης ως χώρος που έχει αναγνωριστεί και έχει πάρει την έγκριση από τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Αμυνας προκειμένου να προχωρήσουν οι εργασίες αναφέρεται και η Παιδόπολη Αγίας Ελένης στα Ιωάννινα.

Διαγωνισμός-εξπρές από ΤΑΙΠΕΔ: Ψάχνει σύμβουλο για 23 περιφερειακά αεροδρόμια

Σε διαγωνισμό-εξπρές προχωρά το ΤΑΙΠΕΔ αναζητώντας σύμβουλο για την αξιοποίηση των 23 περιφερειακών αεροδρομίων που δεν παραχωρούνται στη Fraport.
Πρόκειται για υποχρέωση που απορρέει από τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας με τους δανειστές. Η σχετική μελέτη για την αξιοποίηση των εν λόγω αεροδρομίων τα οποία στη συνέχεια θα μεταφερθούν στο νέο υπερταμείο εγγυοδοσίας, θα πρέπει να γίνει έως τον Σεπτέμβριο.
Τούτων δοθέντων, το ΤΑΙΠΕΔ προκήρυξε ήδη τον διαγωνισμό με το ελάχιστο χρονικό περιθώριο και την προθεσμία υποβολής ενδιαφέροντος να λήγει στις 24 Ιουνίου.
Πρόκειται για τα αεροδρόμια:
  1. Αλεξανδρούπολης
  2. Αράξου
  3. Αστυπάλαιας
  4. Χίου
  5. Σύρου
  6. Σκύρου
  7. Ικαρίας
  8. Ιωαννίνων
  9. Καλαμάτας
  10. Καλύμνου
  11. Καρπάθου
  12. Κάσου
  13. Καστελόριζου
  14. Καστοριάς
  15. Κοζάνης
  16. Κυθήρων
  17. Λέρου,
  18. Λήμνου
  19. Μήλου
  20. Νέας Αγχιάλου
  21. Νάξου
  22. Πάρου
  23. Σητείας
Οπως αναφέρεται στην πρόσκληση ενδιαφέροντος ο σύμβουλος που θα προσληφθεί θα καθορίσει αν τα περιφερειακά αεροδρόμια μπορούν να ομαδοποιηθούν, πώς μπορούν να αναπτυχθούν και με ποιους τρόπους μπορούν να παραχωρηθούν.


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr

ADELIN WEB TV."ΤΑ ΜΩΡΑ ΤΑ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΠΕΛΑΡΓΟΣ"ΝΕΑΠΟΛΗ 11-6-2016

Η καταπλικτηκή παράσταση με τα καλύτερα σχόλια και τα πολλά μπράβο!!! Μία ακόμα παραγωγή του καλλιτεχνικού συλλόγου Τέχνη- χρώ στη Νεάπολη στις αρχές του φετινού καλοκαιριού, που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.
Σας ευχαριστούμε !
 (video) ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ


Μονεμβασιά: «Εκατομμύρια ευρώ στο Κάστρο χωρίς αντίκρισμα»

Επιστολή προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αριστείδη Μπαλτά, την υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, τη γενική γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρία Βλαζάκη, και την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας, Πάντου Ευαγγελία, απέστειλε η Ένωση Εμπορικών Επαγγελματικών Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων Μονεμβασιάς, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι είναι παράλογο να επενδύονται εκατομμύρια ευρώ για τα έργα στο Κάστρο Μονεμβασιάς, όταν ο μέσος επισκέπτης δε θα μπορεί να το απολαύσει, λόγω έλλειψης προσωπικού! Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση:
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Ως συμβούλιο της Ένωσης Επιχειρηματιών Μονεμβασίας , μιας Ένωσης με ιστορία 79 ετών η οποία περιλαμβάνει ως μέλη της σύσσωμη τη παραγωγική τάξη της ευρύτερης περιοχής της Μονεμβάσιας (Εμπορικά καταστήματα-Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις –Επιχειρήσεις Εστίασης –Εργαστήρια Παραδοσιακών και Τοπικών προϊόντων και Ελεύθερους Επαγγελματίες) θα θέλαμε δια της παρούσης να σας καταστήσουμε συμμέτοχο στον έντονο προβληματισμό μας που αφορά την ανάδειξη διαχείριση και λειτουργία του συνόλου του Αρχαιολογικού Χώρου του Κάστρου Μονεμβασίας.
Το Κάστρο της Μονεμβασιάς ,όπως κι εσείς φυσικά γνωρίζετε, αποτελεί ένα μοναδικό ζωντανό αρχαιολογικό χώρο με τεράστιας αξίας εκκλησίες, κτίσματα και εκκλησιαστικά κειμήλια που φυλάσσονται εντός αυτών. Ταυτόχρονα περιλαμβάνει πλήθος από κατοικίες, ξενοδοχεία και καταστήματα που λειτουργούν όλο το χρόνο.
Αυτό λοιπόν που λαμβάνει χώρα στο Κάστρο τα νεότερα χρόνια, είναι σχεδόν μοναδικό. Ένας συνδυασμός αρχαιολογικού χώρου και σύγχρονου ρυθμού ζωής , ένα πάντρεμα του σήμερα με το παρελθόν και την ιστορία , μία εναλλαγή της καθημερινότητας με την βιωματική συμμετοχή του επισκέπτη στην βυζαντινή ιστορία της Ελλάδος !
Όλα αυτά φυσικά υπό την ενδελεχή, συνεχή και απολύτως επιτυχή επίβλεψη της πρώην Ε΄ Εφορίας Βυζαντινών αρχαιοτήτων Σπάρτης (νυν Εφορία Αρχαιοτήτων Λακωνίας).
Μέχρι πρότινος το σκηνικό που σας περιγράφουμε, λάμβανε χώρα στην κάτω πόλη του Κάστρου, με χρήματα που επένδυαν και επενδύουν ιδιώτες ιδιοκτήτες των ακινήτων. Μόλις πριν λίγα χρόνια το ελληνικό Δημόσιο αποφάσισε ,επιτέλους, να επενδύσει στη Πάνω Πόλη του Κάστρου, τρέχοντας ένα πραγματικά μεγαλόπνοο πρόγραμμα αποκατάστασης, ανάδειξης και προβολής ,που όμοιο του δεν είχε ξαναδεί ο τόπος μας.
Η πρώτη φάση του προγράμματος , όπως γνωρίζουμε, ολοκληρώθηκε και πλέον η Πάνω Πόλη του Κάστρου της Μονεμβασιάς μαζί με την Αγία Σοφία και τα συνωδά τους έργα είναι έτοιμη να παραδοθεί και πάλι στη κοινωνία και τους επισκέπτες .

Σε έξαρση η λαθροθηρία στη Πελοπόννησο

Πληθαίνουν τις τελευταίες ημέρες τα καταγεγραμμένα περιστατικά λαθροθηρίας που έρχονται στη δημοσιότητα και αφορούν παράνομο κυνήγι αγριογούρουνων σε περιοχές της Πελοποννήσου. Εντύπωση προκαλεί η εποχή που συμβαίνουν τα περιστατικά αυτά. Το παράνομο κυνήγι τριχωτών θηραμάτων (λαγός, αγριογούρουνο) συνήθως παρουσιάζει μια έξαρση στη χώρα μας στο τέλος του καλοκαιριού, λίγο πριν από την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου. Τα τελευταία χρόνια, όλο και πιο συχνά, καταγράφονται περιστατικά λαθροθηρίας τριχωτών θηραμάτων κατά την άνοιξη και στις αρχές του καλοκαιριού. 
Από τις ανακοινώσεις της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου (Γ´ ΚΟΠ) φαίνεται ότι το παράνομο κυνήγι αγριογούρουνων βρίσκεται σε έξαρση στη περιοχή. Ας δούμε πιο αναλυτικά τι καταγράφηκε τις προηγούμενες ημέρες και ταυτόχρονα να συγχαρούμε της θηροφύλακες της περιοχής για το αξιέπαινο και επικίνδυνο έργο τους.
– Σάββατο 4 Ιουνίου 2016
Σύλληψη δύο ατόμων στην περιοχή Δερβένι Μεγαλόπολης τα οποία, όπως ομολόγησαν στους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες που τους εντόπισαν μετά από πυροβολισμούς, ασκούσαν παράνομη θήρα αγριόχοιρου το βράδυ με την χρήση μηχανοκίνητου μέσου. Κατασχέθηκαν τα δύο κυνηγετικά όπλα τα οποία ήταν μέσα στο αυτοκίνητο, από τα οποία το ένα ήταν εκτός θήκης και έφερε δύο φυσίγγια στην αποθήκη του ενώ στην κάννη είχε προσαρμοστεί προβολέας. Επίσης, με εντολή του εισαγγελέα Τριπόλεως κατασχέθηκε η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος.
– Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016
Ιδιωτικοί φύλακες θήρας της Γ ΚΟΠ με περιοχή ευθύνης τους Κ.Σ. Δημητσάνας και Τρίπολης, αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες και καταγγελίες, για παράνομη θήρα αγριογούρουνου το βράδυ, εντόπισαν στην περιοχή Τριπόταμου Μεγαλόπολης ένα άτομο να φυλάει αρχικά καρτέρι και μετά περπατώντας να ασκεί παράνομη θήρα φωτίζοντας με προβολέα την δασική περιοχή.
Περί ώρα 11.00 το βράδυ ο δράστης επιβιβάσθηκε σε αυτοκίνητο το οποίο ήρθε και τον παρέλαβε και το οποίο ακολούθησαν διακριτικά οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες μέχρι που έφτασε στο χωριό Τριπόταμο. Στην πλατεία του χωριού όπου υπήρχε επαρκής φωτισμός οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες πλησιάζοντας το όχημα αναγνώρισαν τους δράστες, οι οποίοι μόλις αντιλήφθηκαν τους Θηροφύλακες τράπηκαν σε φυγή και άμεσα εκλήθη η συνδρομή της Αστυνομίας, όπως επίσης ενημερώθηκε για το συμβάν ο Εισαγγελέας Τριπόλεως.
Υπεβλήθη η σχετική μήνυση εναντίον τους για παράνομη θήρα το βράδυ καθώς επίσης για απείθεια και άρνηση ελέγχου όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία και η υπόθεση θα ακολουθήσει τον δρόμο της δικαιοσύνης.
– Σάββατο 11 Ιουνίου 2016
Ιδιωτικός φύλακας θήρας της Γ ΚΟΠ με περιοχή ευθύνης τον Κ.Σ. Τρίπολης εντόπισε τις νυχτερινές ώρες, στην δασική περιοχή του χωριού Πάπαρη Δήμου Τριπόλεως, ένα άτομο να ασκεί παράνομη θήρα αγριογούρουνου με την χρήση φορητού προβολέα.
Ύστερα από τον πυροβολισμό που ακούστηκε ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας προσέγγισε την περιοχή διακριτικά, ωστόσο ο δράστης αντιλήφθηκε την παρουσία του και τράπηκε σε φυγή. Στο σημείο που ακούστηκε ο πυροβολισμός ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας βρήκε ένα αγριογούρουνο θηρευμένο και προέβη στην κατάσχεσή του, καθώς επίσης υπεβλήθη η σχετική μήνυση για παράνομη θήρα στο Δασαρχείο Τρίπολης, ενώ διεξάγεται έρευνα για την εύρεση και ταυτοποίηση του δράστη.
Περιπετειώδης καταδίωξη λαθροθήρα στη Λακωνία
Λεπτομέρειες για ένα ακόμα περιστατικό λαθροθηρίας αγριογούρουνων δημοσιεύει σήμερα το «Πρώτο Θέμα». Από το ρεπορτάζ δεν προκύπτει η ακριβής ημερομηνία.

ΝΕΑΠΟΛΗ.ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ

Την προσεχή Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016 είναι η εορτή του Αγίου πνεύματος και γιορτάζει η πόλη μας δηλαδή όλοι εμείς .
Στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας στην Νεάπολη τελείται κάθε χρόνο με την ίδια ευλάβεια και χριστιανική πίστη το μεγαλύτερο τάμα κάθε Νεαπολίτη που συνδυάζει την πίστη του στη θρησκεία μας και την λατρεία του στην παράδοση της πόλης μας και της δικής του Αγίας Τριάδας .
Εφέτος το Σάββατο 18 Ιουνίου 2016 μετά από πολλά χρόνια παραδοσιακής παρακμής… ο δραστήριος Πολιτιστικός Σύλλογος των Βατίκων φιλοδοξεί να αναβιώσει το πανηγύρι της πόλης μας στην πλατεία της παραλίας μπροστά από το Ηρώο , όμοιο πανηγύρι με εκείνο που ξέραμε από παιδιά και το περιμέναμε τότε σαν μια πολιτιστική όαση στον φτωχό τόπο μας μια φορά το χρόνο που γινόταν τότε σε όλα τα καφενεία της παραλίας .
Από αφηγήσεις μεγαλύτερων σε ηλικία συμπατριωτών μας μάθαμε ότι προπολεμικά το πανηγύρι της Αγίας Τριάδας γινόταν ανήμερα στο προαύλιο της εκκλησίας της Αγίας Τριάδας μετά το πέρας της θείας λειτουργίας .
Η εξέδρα , το πάλκο για την ζυγιά , για την ορχήστρα , στηνόταν κάτω από την μουριά με την μικρή καμπάνα στο δυτικό μέρος της πλατείας μπροστά από το σπίτι του έμπορα Γεωργίου Κουντούρη και στρώνονταν με πολύχρωμες κουρελούδες , γνωστοί οργανοπαίκτες της εποχής ήταν οι Λαχιώτες Γεώργιος Κοντραφούρης βιολί και Τάσσος Κοντραφούρης λαούτο , ο Βαγγελούνης , ο Κέζος και άλλοι πολλοί . Οι χορευτές χόρευαν με τη σειρά και πρώτος ξεκινούσε ο Τσακόγιαννης και οι άλλες οικογένειες που τα σπίτια τους ήταν δίπλα στην εκκλησία , εκεί γίνονταν και τα περισσότερα αρραβωνιάσματα των νέων .
Εφημέριος τότε στην Αγία Τριάδα ήταν ο π. Παναγιώτης Μαρούσης που και εγώ τον γνώρισα στην νηπιακή μου ηλικία , ένας σεμνός και γλυκός αλλά και πανέξυπνος και προχωρημένος λευίτης για την εποχή του που βοηθούσε στην οργάνωση του πανηγυριού και είναι ευκαιρία εδώ να αναρτήσουμε την φωτογραφία του και να γράψουμε λίγα λόγια γιαυτόν για να τον γνωρίσουν και οι νεότεροι συμπατριώτες μας γιατί αισθάνομαι ότι του το χρωστάω . 
Ο π. Παναγιώτης Μαρούσης ήταν καλοκάγαθος και Δημοκρατικός άνθρωπος και είχε οικογένεια με πολλά παιδιά , είχε τέσσερις γιούς , τον Μιχάλη , τον Διονύση τον Ήρωα που έπεσε από τους πρώτους Έλληνες Αξιωματικούς σε μάχη στο μέτωπο της Αλβανίας , τον Λάμπη που ήταν και για δεκαετίες δεξιός ψάλτης στην Αγία Τριάδα και τον Πέτρο , και τέσσερις κόρες που ήταν η Χαρίκλεια η Θεοδώρα η Ματούλα και η Κούλα η Μητέρα του Μπανάνα που έχει το café στην παραλία .
Στην πρώτη φωτογραφία της ανάρτησης μας φαίνεται ο π.Παναγιώτης Μαρούσης όπως τον θυμάμαι εγώ και στην δεύτερη φωτογραφία σε πολύ μεγαλύτερη ηλικία με τις εγγόνες του Χριστίνα Μαρούση Αριστερά του και Ελένη Μαρούση λίγο μεγαλύτερη δεξιά του μόλις που φαίνονται .
Θα τον θυμόμαστε πάντα .
Το σημερινό διοικητικό συμβούλιο του πολιτιστικού Συλλόγου αποτελείται από τους εξής συμπατριώτες μας :
Πρόεδρος Μηνάς Παπούλιας
Γραμματέας Άννα Τσιγκούνη
Ταμίας Παναγιώτα Τσάκου – Βλάχου
Μέλη 
Γεώργιος Χαραμής
Γεώργιος Πλουμιτσάκος
Σταυρούλα Γεωργουδή – Χαραμή
Ελένη Ραμάκη 
«Η ορχήστρα Οδηπόροι» με σολίστ στο βιολί τον Νίκο Σταθάκη θα μας διασκεδάσει μέχρι τις πρωινές ώρες και η βραδιά θα περιλαμβάνει και όμορφες εκπλήξεις . 
Οι πληροφορίες μας λένε ότι η πλατεία του Ηρώου το Σάββατο θα στρωθεί με τα τραπέζια που διάθεσε δωρεάν ο πολιτιστικός Σύλλογος του Κάμπου , θα υπάρχει έτοιμο κύριο φαγητό ψητό κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο και δίπλα στα τραπέζια θα υπάρχουν ψηστιέρες με κάρβουνα για ψητά της ώρας . 
Κανείς να μην λείψει από το πανηγύρι του προσεχούς Σαββάτου στην παραλία μας για να ανταμείψουμε τις προσπάθειες των παιδιών του πολιτιστικού Συλλόγου των Βατίκων να έλθουμε ξανά κοντά στις παραδόσεις μας που σήμερα είναι και επιτακτική ανάγκη της κοινωνίας
Πηγή