Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Σε έξαρση η λαθροθηρία στη Πελοπόννησο

Πληθαίνουν τις τελευταίες ημέρες τα καταγεγραμμένα περιστατικά λαθροθηρίας που έρχονται στη δημοσιότητα και αφορούν παράνομο κυνήγι αγριογούρουνων σε περιοχές της Πελοποννήσου. Εντύπωση προκαλεί η εποχή που συμβαίνουν τα περιστατικά αυτά. Το παράνομο κυνήγι τριχωτών θηραμάτων (λαγός, αγριογούρουνο) συνήθως παρουσιάζει μια έξαρση στη χώρα μας στο τέλος του καλοκαιριού, λίγο πριν από την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου. Τα τελευταία χρόνια, όλο και πιο συχνά, καταγράφονται περιστατικά λαθροθηρίας τριχωτών θηραμάτων κατά την άνοιξη και στις αρχές του καλοκαιριού. 
Από τις ανακοινώσεις της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου (Γ´ ΚΟΠ) φαίνεται ότι το παράνομο κυνήγι αγριογούρουνων βρίσκεται σε έξαρση στη περιοχή. Ας δούμε πιο αναλυτικά τι καταγράφηκε τις προηγούμενες ημέρες και ταυτόχρονα να συγχαρούμε της θηροφύλακες της περιοχής για το αξιέπαινο και επικίνδυνο έργο τους.
– Σάββατο 4 Ιουνίου 2016
Σύλληψη δύο ατόμων στην περιοχή Δερβένι Μεγαλόπολης τα οποία, όπως ομολόγησαν στους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες που τους εντόπισαν μετά από πυροβολισμούς, ασκούσαν παράνομη θήρα αγριόχοιρου το βράδυ με την χρήση μηχανοκίνητου μέσου. Κατασχέθηκαν τα δύο κυνηγετικά όπλα τα οποία ήταν μέσα στο αυτοκίνητο, από τα οποία το ένα ήταν εκτός θήκης και έφερε δύο φυσίγγια στην αποθήκη του ενώ στην κάννη είχε προσαρμοστεί προβολέας. Επίσης, με εντολή του εισαγγελέα Τριπόλεως κατασχέθηκε η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος.
– Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016
Ιδιωτικοί φύλακες θήρας της Γ ΚΟΠ με περιοχή ευθύνης τους Κ.Σ. Δημητσάνας και Τρίπολης, αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες και καταγγελίες, για παράνομη θήρα αγριογούρουνου το βράδυ, εντόπισαν στην περιοχή Τριπόταμου Μεγαλόπολης ένα άτομο να φυλάει αρχικά καρτέρι και μετά περπατώντας να ασκεί παράνομη θήρα φωτίζοντας με προβολέα την δασική περιοχή.
Περί ώρα 11.00 το βράδυ ο δράστης επιβιβάσθηκε σε αυτοκίνητο το οποίο ήρθε και τον παρέλαβε και το οποίο ακολούθησαν διακριτικά οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες μέχρι που έφτασε στο χωριό Τριπόταμο. Στην πλατεία του χωριού όπου υπήρχε επαρκής φωτισμός οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες πλησιάζοντας το όχημα αναγνώρισαν τους δράστες, οι οποίοι μόλις αντιλήφθηκαν τους Θηροφύλακες τράπηκαν σε φυγή και άμεσα εκλήθη η συνδρομή της Αστυνομίας, όπως επίσης ενημερώθηκε για το συμβάν ο Εισαγγελέας Τριπόλεως.
Υπεβλήθη η σχετική μήνυση εναντίον τους για παράνομη θήρα το βράδυ καθώς επίσης για απείθεια και άρνηση ελέγχου όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία και η υπόθεση θα ακολουθήσει τον δρόμο της δικαιοσύνης.
– Σάββατο 11 Ιουνίου 2016
Ιδιωτικός φύλακας θήρας της Γ ΚΟΠ με περιοχή ευθύνης τον Κ.Σ. Τρίπολης εντόπισε τις νυχτερινές ώρες, στην δασική περιοχή του χωριού Πάπαρη Δήμου Τριπόλεως, ένα άτομο να ασκεί παράνομη θήρα αγριογούρουνου με την χρήση φορητού προβολέα.
Ύστερα από τον πυροβολισμό που ακούστηκε ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας προσέγγισε την περιοχή διακριτικά, ωστόσο ο δράστης αντιλήφθηκε την παρουσία του και τράπηκε σε φυγή. Στο σημείο που ακούστηκε ο πυροβολισμός ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας βρήκε ένα αγριογούρουνο θηρευμένο και προέβη στην κατάσχεσή του, καθώς επίσης υπεβλήθη η σχετική μήνυση για παράνομη θήρα στο Δασαρχείο Τρίπολης, ενώ διεξάγεται έρευνα για την εύρεση και ταυτοποίηση του δράστη.
Περιπετειώδης καταδίωξη λαθροθήρα στη Λακωνία
Λεπτομέρειες για ένα ακόμα περιστατικό λαθροθηρίας αγριογούρουνων δημοσιεύει σήμερα το «Πρώτο Θέμα». Από το ρεπορτάζ δεν προκύπτει η ακριβής ημερομηνία.

Περιπετειώδης καταδίωξη λαθροθήρα στη Λακωνία
Στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκαν τρεις νεκροί αγριόχοιροι που κατασχέθηκαν από την αστυνομία
Η λεία ενός λαθροθήρα από το παράνομο κυνήγι αγριόχοιρων στον Ταΰγετο, ήταν πολύ πλούσια για να σταματήσει το αγροτικό φορτηγάκι του όταν του έκαναν σήμα ένας ομοσπονδιακός θηροφύλακας και μέλη των Κυνηγετικών Συλλόγων Σπάρτης και Μολάων.
Ο δράστης έκανε επικίνδυνους ελιγμούς προσπαθώντας να σπάσει το μπλόκο με κίνδυνο να εμβολίσει τα αυτοκίνητα των θηροφυλάκων οι οποίοι άρχισαν να τον καταδιώκουν. Όμως, φαίνεται πως γνώριζε καλά την αγροτική περιοχή του Σιδηροκάστρου στον Δήμο Ανατολικής Μάνης, γιατί κατάφερε να τους ξεφύγει.
Υστερα από έρευνα που κράτησε τρεις ολόκληρες ώρες, το αγροτικό βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε ένα δύσβατο μέρος αλλά ο οδηγός του ήταν άφαντος. Στο εσωτερικό του βρέθηκαν τρεις νεκροί αγριόχοιροι που κατασχέθηκαν όπως και το όχημα. Για τον εντοπισμό του λαθροθήρα διενεργεί έρευνες η Αστυνομία σε συνεργασία με το Δασαρχείο, ενώ ενημερώθηκε και ο εισαγγελέας.
Πηγή dasarxeio.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου