Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Σπύρος Σπυρίδων:Αυτοδιοίκηση και τουριστική ανάκαμψη

Αυτοδιοίκηση και τουριστική ανάκαμψη

Απρίλιος του 2021 και μπαίνουμε αισίως στην «κανονική – παραδοσιακή» τουριστική περίοδο, με τη βεβαιότητα ότι η εφετινή εξέλιξη της τουριστικής ζήτησης θα είναι καλύτερη από την περυσινή, κάτι που βασίζεται στην προετοιμασία που ήδη έχει γίνει και συνεχίζει να γίνεται.
Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το «ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό», που υιοθετήθηκε από την ΕΕ, αποτελεί σημαντικό όπλο για την εφετινή επιτυχή πορεία του τουρισμού μας. Ταυτόχρονα, το υπουργείο Τουρισμού κι ο ΕΟΤ έχουν διαχειριστεί αποτελεσματικά την κρίση του Covid 19, τόσο σε επιχειρησιακό όσο και σε επικοινωνιακό επίπεδο, βάζοντας γερά θεμέλια για μια καλή – τηρουμένων των αναλογιών και των δεδομένων - τουριστική περίοδο. Επίσης παρά το ότι υπάρχουν χώρες προέλευσης του ελληνικού τουρισμού με ταξιδιωτικούς περιορισμούς που ακόμη είναι άγνωστο πότε θα αρθούν, η αναμενόμενη ροή από εκείνες που δεν επιβάλλουν περιορισμούς εκτιμάται ότι θα είναι σημαντικά αυξημένη σε σχέση με πέρυσι.
Επιπλέον, είναι πολύ σημαντική η πολιτική του καθολικού εμβολιασμού των κατοίκων 69 νησιών μας, τόσο για ουσιαστικούς λόγους αφού έτσι υψώνεται τείχος ανοσίας για τα νησιά έως 5 χιλιάδες κατοίκους, όσο και για επικοινωνιακούς λόγους , καθώς θα συμβάλλει στην προβολή της Ελλάδας ως ασφαλούς τουριστικού προορισμού.
Τέλος, οι επιταχυνόμενοι ρυθμοί εμβολιασμών στη χώρα μας, η δημιουργία υγειονομικών πρωτοκόλλων, ο αυξημένος αριθμός τεστ καθώς και οι διμερείς συμφωνίες με τρίτες χώρες, με στόχο τη διευκόλυνση των μετακινήσεων, ενισχύουν τη θετική εικόνα της χώρας μας στην παγκόσμια τουριστική αγορά και δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα.
Στην προσπάθεια αυτή, ξεχωριστή ευθύνη και ρόλο έχει η Αυτοδιοίκηση και των δυο βαθμών.
Η Αυτοδιοίκηση είναι στην ουσία ο προορισμός, με τη χωρική του έννοια και μπορεί να δημιουργήσει προστιθέμενη αξία στους επιμέρους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας με πολλούς και διάφορους τρόπους. Σ΄ αυτό συμβάλλει με ουσιαστικό τρόπο και το Υπουργείο Εσωτερικών, ενισχύοντας την Αυτοδιοίκηση με το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», καθώς και σε συνεργασία με άλλα υπουργεία με το «Πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης», το ΕΣΠΑ (2021-2027), το «Εθνικό πρόγραμμα Ανάπτυξης» (ΕΠΑ) και το «Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης» (ΠΑΑ).
Τα έργα που προγραμματίζονται από τα παραπάνω χρηματοδοτικά εργαλεία αναμένεται να δημιουργήσουν μεσοπρόθεσμα προϋποθέσεις βιώσιμης και ποιοτικής τουριστικής ανάπτυξης, αναβαθμίζοντας τον ελληνικό τουρισμό στην παγκόσμια τουριστική αγορά.
Η πατρίδα μας αποτελεί πολύμορφο τουριστικό προορισμό και απαιτούνται διαφορετικές δράσεις προσέγγισης. Διαθέτουμε προορισμούς αξιόλογους και ανταγωνιστικούς, τόσο στην Ηπειρωτική όσο και στη Νησιωτική Ελλάδα. Η χώρα μας εκτός από κορυφαίο τουριστικό προορισμό λόγω κλίματος και φυσικής ομορφιάς, αναπτύσσει με δράσεις που σχεδιάζει και προωθεί ο ιδιωτικός τομέας μια σειρά από άλλες μορφές ειδικού τουρισμού (κρουαζιέρα, city break, θαλάσσιο τουρισμό, θρησκευτικό κλπ) που απευθύνεται σε ευρεία τουριστική αγορά.
Οφείλουμε λοιπόν, ειδικά στην παρούσα χρονική συγκυρία που πολλά αλλάζουν και περισσότερα σχεδιάζονται για το μέλλον, να ξεκινήσουμε εποικοδομητικές συζητήσεις αναφορικά με το πώς επιθυμούμε την σύγχρονη εξέλιξη του τουρισμού μας, μέσα από θεσμοθετημένη και ουσιαστική συνεργασία, Κράτους - Αυτοδιοίκησης και ιδιωτικού τομέα, που αποτελεί την κινητήριο δύναμη του ελληνικού τουρισμού και τα τελευταία χρόνια έχει να επιδείξει σημαντικό έργο.
Στο διάλογο αυτό, η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, (ΕΕΤΑΑ) που έχει ως σκοπό την παροχή επιστημονικής και τεχνικής υποστήριξης προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β΄ βαθμού και τους φορείς τους, δηλώνει παρούσα. Ήδη η ΕΕΤΑΑ, που συνεργάζεται στενά με το Υπουργείο Τουρισμού, έχει εκδώσει εγχειρίδιο «Τουριστικού σχεδιασμού και προβολής» για την Αυτοδιοίκηση, αλλά και τον «Οδηγό Σχεδιασμού Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης για τους ΟΤΑ», εργαλεία που είναι ιδιαιτέρως χρήσιμα σε όσους φορείς Αυτοδιοίκησης επιθυμούν να λάβουν σχετικές πρωτοβουλίες.
Αυτοδιοίκηση και τουριστική ανάκαμψη

Αυτά είναι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που άδειαζε σπίτια ηλικιωμένων στην Αττική

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες πέντε ατόμων, κατηγορούμενων ως μελών εγκληματικής οργάνωσης που προέβαινε συστηματικά σε ληστείες και διακεκριμένες κλοπές από οικίες ηλικιωμένων ατόμων στα Μεσόγεια Αττικής και η οποία εξαρθρώθηκε την 1-4-2021 από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής (σχετικό το από 6-4-2021 Δελτίο Τύπου).

Πρόκειται για τους συλληφθέντες:

1. ΛΟΥΤΣΑ Ιωάννη του Ιωάννη και της Μαρίας, γεννηθέντα την 9-5-1988 στην Αθήνα,

2. ΠΙΚΟΠΟΥΛΟ Χρυσοβαλάντη του Βασιλείου και της Όλγας, γεννηθέντα την 22-7-2002 στην Αθήνα,

3. ΦΙΛΛΙΠΙΔΗ Ραφαήλ του Παναγιώτη και της Βασιλικής, γεννηθέντα την 23-2-2000 στην Αθήνα,

και τους μη συλληφθέντες:

4. ΝΤΑΝΟ Γεώργιο του Ιωάννη και της Σωτηρίας, γεννηθέντα την 8-4-1984 στη Λάρισα,

5. ΤΣΙΤΣΙΓΚΟ Παναγιώτη-Κωνσταντίνο αγνώστου πατρός και της Μαρίας, γεννηθέντα την 12-9-2001 στην Αθήνα

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση των κατηγορουμένων, στη διευκόλυνση διερεύνησης τυχόν τέλεσης και άλλων ομοειδών πράξεων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσαν. Ειδικότερα δε, δεδομένου ότι οι κατηγορούμενοι τέλεσαν κλοπές στο πλαίσιο εγκληματικής ομάδας-συμμορίας και σε βάρος πολλών παθόντων κατά τρόπο που καταδεικνύει την ιδιαίτερη επικινδυνότητα τους για τη δημόσια ασφάλεια και προκειμένου να διαπιστωθούν και να εξιχνιαστούν άδηλες υποθέσεις παρόμοιων κλοπών από παθόντες που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο της φυσικής αστυνομικής επιτήρησης χρόνο.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-9692920 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Με ιδιαίτερα χαρά ανακοινώνουμε ότι ξεκίνησε το νέο κοινωφελές πρόγραμμα “Terra Kytheria – Βιώσιμη Γεωργία στα Κύθηρα”.

Με ιδιαίτερα χαρά ανακοινώνουμε ότι ξεκίνησε το νέο κοινωφελές πρόγραμμα “Terra Kytheria – Βιώσιμη Γεωργία στα Κύθηρα”. Σκοπός του προγράμματος είναι η ανάδειξη του κυθηραϊκού ελαιόλαδου, η υποστήριξη των παραγωγών και εν γένει η οικονομική και κοινωνική αναζωογόνηση του πρωτογενούς τομέα των Κυθήρων.

Για την επίτευξη του σκοπού αυτού, θα διαμορφωθεί και θα λειτουργήσει ένα σύστημα γεωργίας ακριβείας και πιστοποίησης για την καλλιέργεια της ελιάς, το οποίο θα είναι προσαρμοσμένο στις τοπικές μεθόδους και θα διατηρεί τα παραδοσιακά αγροτικά τοπία του νησιού αλλά και τη βιοποικιλότητα.
Το πρόγραμμα χρηματοδοτούν και υλοποιούν από κοινού το Κυθηραϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού & Ανάπτυξης (ΚΙΠΑ) και το Μεσογειακό Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο (MedINA). Οι δυο φορείς συνεργάζονται αρμονικά, από το 2017, για τη βιώσιμη ανάπτυξη των Κυθήρων. Το Terra Kytheria πρόκειται για επέκταση (upscaling) του προγράμματος Terra Lemnia, με μεταφορά της σχετικής τεχνογνωσίας και εμπειρίας από τη Λήμνο. Η νέα αυτή προσπάθεια πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Αγροτικό Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Ποταμού, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Λιβαδίου, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Πανεπιστήμιο Πατρών και μια ομάδα ειδικών σε θέματα μάρκετινγκ.
Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχών, προσκαλούμε τους ενδιαφερόμενους ελαιοπαραγωγούς να επικοινωνήσουν μαζί μας με email: info@kipa-foundation.org και στα εξής τηλέφωνα: 210.3832806 (Δευτέρα-Πέμπτη 09.00-15.00) και στο 27360.37006 (Δευτέρα-Παρασκευή απογεύματα 18.00-20.00)

ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΥΡΙΑΝΗΣ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Δ' ΝΗΣΤΕΙΩΝ

 Κυριακή, 4 Ἀπριλίου 2021,

Δ' Νηστειῶν - Ἁγίου Ἰωάννου τῆς Κλίμακος.
Ὄρθρος & Θεία Λειτουργία
εἰς τόν Ἱερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Ἐσταυρωμένου Χώρας Κυθήρων ἱερουργοῦντος τοῦ Παν/του Ἀρχιμανδρίτου π.Φρουμεντίου (Δημητρίου).

Η Μενδώνη υπέγραψε την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στις κορυφογραμμές της Μάνης!

Μέχρι σήμερα όποιος σήκωνε το βλέμμα του στη Μάνη έβλεπε Πύργους και ουρανό. Με υπογραφή της υπουργού Πολιτισμού (!) Λίνας Μενδώνη στο εξής πάνω απ’ όλα θα βλέπει ανεμογεννήτριες!

ΜΑΝΗ. Πράσινο φως στην εγκατάσταση νέων γιγαντιαίων μονάδων στη Μάνη δίνει η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, καταργώντας τον περιοριστικό όρο της μη ορατότητάς τους από προστατευόμενους οικισμούς για να μην αλλοιωθεί η πολιτισμική μας κληρονομιά.

Με υπουργική απόφαση που υπέγραψε την περασμένη Παρασκευή (2/4/2021) καταργεί τον περιοριστικό όρο περί μη ορατότητας των ανεμογεννητριών από τους προστατευόμενους οικισμούς της Μάνης και δίνει το πράσινο φως για άμεση εγκατάσταση δεκάδων νέων ανεμογεννητριών, ύψους 120 μέτρων, σε ολόκληρη τη χερσόνησο της Μάνης.

Ο περιοριστικός όρος είχε τεθεί από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ) το 2016 και είχε υπογραφεί το 2017 από την τότε υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου. Με αυτόν, που αποτελούσε αναγκαία προϋπόθεση, οι ανεμογεννήτριες δεν μπορούσαν να είναι ορατές από τους παραδοσιακούς οικισμούς Ειδικής Κρατικής Προστασίας, τους χαρακτηρισμένους ως νεότερα μνημεία από το υπουργείο Πολιτισμού, δηλαδή την Αρεόπολη, την Κοίττα, τη Μίνα και τη Βάθεια.

Στη βάση αυτού του περιορισμού εγκρίθηκε η εγκατάσταση των αιολικών σταθμών στη Μάνη, τόσο από το ΚΣΝΜ το 2016 όσο και από το ΣτΕ το 2018, το οποίο εξέτασε την προσφυγή 28 συλλόγων και 1.150 Μανιατών που ζητούσουν την ακύρωση των αδειοδοτημένων αιολικών. Ετσι, δόθηκε το πράσινο φως από το ΣτΕ για τα δύο από τέσσερα υποψήφια «αιολικά πάρκα» που έλαβαν άδεια για την εγκατάσταση 15 ανεμογεννητριών, 9 λιγότερων από τον αρχικό σχεδιασμό, εξαιτίας αυτού του περιοριστικού όρου.

Με την τωρινή της απόφαση η κ. Μενδώνη υποκύπτει και κάνει δεκτό αίτημα που είχε προηγηθεί από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες που ζητούσαν την ακύρωση του όρου της ορατότητας. Η υπουργός έκανε αναπομπή του θέματος στο ΚΣΝΜ, το οποίο γνωμοδότησε θετικά στις 14/1/2021. Στην πράξη, η άρση του περιοριστικού όρου λύνει τα χέρια των εταιρειών προκειμένου να εγκαταστήσουν τις 9 ανεμογεννήτριες που είχαν απορριφθεί, αλλά και να δρομολογηθούν ανεμπόδιστα και αλλά «αιολικά πάρκα».

Στο αιτιολογικό της αναφέρεται ότι η απαλοιφή του όρου του μη ορατού των εγκαταστάσεων γίνεται δεδομένου «ότι και οι ορατές από τους οικισμούς Αρεόπολης και Κοίτας εγκαταστάσεις ανεμογεννητριών […] δεν προκαλούν οπτική όχληση στους προστατευόμενους από το ΥΠΠΟΑ οικισμούς και μνημεία».

Ακόμη πιο σημαντικό είναι ότι με αυτήν της την απόφαση η υπουργός Πολιτισμού καταστρατηγεί και αψηφά την απόφαση του ΣτΕ που ενέκρινε την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών υπό τη δεσμευτική τήρηση του περιοριστικού όρου. Και ότι κάνει «λάστιχο» το πλαίσιο προστασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, (αυτο)αναιρώντας το ΚΣΝΜ και το ίδιο το υπουργείο.

ΠΗΓΗ notospress.gr

ΕΛΆΣ:Σύλληψη 26χρονου σε περιοχή της Καστοριάς για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Σύλληψη 26χρονου σε περιοχή της Καστοριάς για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Σε βάρος του ανωτέρω εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης για ληστεία και αποφάσεις Δικαστηρίων

Συνελήφθη χθες (09-04-2021) το μεσημέρι σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, 26χρονος ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, πραγματοποιήθηκε έρευνα από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς στην οικία του ανωτέρω, σε περιοχή της Καστοριάς, κατά την οποία βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν έντεκα (11) συσκευασίες, έτοιμες προς διάθεση, που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -9- γραμμαρίων.

Συνεχιζόμενης της έρευνας, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 26χρονου εκκρεμούσαν:

  • Ένταλμα Σύλληψης του 3ου Τακτικού Ανακριτική Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, για ληστεία,
  • Απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, για ληστεία και
  • Διάταξη του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, με την οποία ανακαλείται η υπό όρους απόλυση του, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και αντίσταση.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς, ενώ προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καστοριάς.

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ TTV ΚΥΘΗΡΑ:Εκθρόνιση Κυρίλλου Κύθηρα 11.05.1995

 

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΟΥΣ ΜΟΛΑΟΥΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γράφει ο Μιχάλης Καρούνης:

Θανατηφόρο τροχαίο έγινε λίγο μετά το μεσημέρι έξω από τους Μολάους στο δρόμο προς Συκιά για άγνωστο λόγο έφυγε από την πορεία του και ντελαπάρισε ο απεκλοβισμός έγινε από την Πυροσβεστική υπηρεσία Μολάων



ΚΑΤΑΣΒΕΣΤΗΚΕ Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ ΚΥΘΗΡΩΝ


Σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης μας:

Χάρις την έγκαιρη επέμβαση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυθήρων με άντρες και οχήματα,κατασβέστηκε άμεσα χωρίς να προλάβει να πάρει διαστάσεις η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα στον δρόμο προς Παλαιόχωρα.

Η άμεση επέμβαση του Π.Κ. Κυθήρων με άντρες και οχήματα,με  επικεφαλής τους κ.κ.Φουντουλάκη Σπυρίδων Πυραγό και Βαστάκη Γεώργιο Υποπυραγό ,και με την συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και εθελοντή Πυροσβέστη κύριο Ιωάννη Κατσανεβάκη πάντα στην πρώτη γραμμή,για άλλη μια φορά απέτρεψαν τα χειρότερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πυρκαγιά έκαψε περίπου μισό στρέμμα χαμηλής δασικής βλάστησης.


Υπενθυμίζουμε ότι:  

Από την Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Αττικής εκδόθηκε η υπ’ αριθ. 1/2021 Πυροσβεστική Διάταξη η οποία ρυθμίζει τα χρονικά όρια απαγόρευσης χρήσης πυρός στην ύπαιθρο. Επισημαίνεται ότι για τα Κύθηρα, η απαγόρευση καύσης θα έχει ισχύ από τις 15 Απριλίου 2021 έως και τις 31 Οκτωβρίου 2021.

Φουντουλάκης Σπυρίδωνας

Πυραγός

Ρεπορτάζ ADELIN 107,3 FM 

EKTAKTO ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ


Στο σημείο σπεύδουν πυροσβεστικές δυνάμεις...

Νεότερα σε λίγο 

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ:Με βαθύτατη ανησυχία παρακολουθούμε τους τελευταίους μήνες μια σειρά από δολοφονικές επιθέσεις που διαδέχονται η μία την άλλη με κινηματογραφική ταχύτητα.

Με βαθύτατη ανησυχία παρακολουθούμε τους τελευταίους μήνες μια σειρά από δολοφονικές επιθέσεις που διαδέχονται η μία την άλλη με κινηματογραφική ταχύτητα.

Η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, μέρα μεσημέρι έξω από το σπίτι του, αποτελεί το τελευταίο δραματικό επεισόδιο σ’ αυτό το αιματηρό σίριαλ.
Όταν ένας δημοσιογράφος δολοφονείται τότε η δημοκρατία τραυματίζεται. Και το κλίμα ανασφάλειας αγκαλιάζει τον κόσμο της ενημέρωσης, αλλά και ολόκληρη την κοινωνία.
Αυτοί που είχαν κάνει σημαία τους την τάξη και την ασφάλεια, έχουν αφήσει τη χώρα να μετατραπεί σε αποικία οργανωμένου εγκλήματος και ανεξέλεγκτης δράσης μαφιόζικων συμμοριών.
Αστυνομική αυθαιρεσία και βία στους πολίτες, προνόμια φύλαξης σε ημέτερους παράγοντες της σόου μπιζ, και μαφιόζικες συμμορίες που δολοφονούν ανεξέλεγκτα ακόμη και δημοσιογράφους, συγκροτούν μια εφιαλτική εικόνα.
Ο κος Μητσοτάκης και ο κος Χρυσοχοΐδης έχουν βαρύτατες ευθύνες για αυτή την κατάντια που ρίχνει βαριά τη σκιά της στη δημόσια ζωή. Και έχουν υποχρέωση να τις αναλάβουν εδώ και τώρα, πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα.
Η Δικαιοσύνη θα πρέπει να ερευνήσει όλες τις καταγγελίες, ανεξάρτητα από που προέρχονται και πόσους υψηλά ιστάμενους αγγίζουν.
Η Ελλάδα θέλουμε να είναι μια προηγμένη ευρωπαϊκή χώρα με ισχυρό κράτος δικαίου και όχι μια χώρα υπανάπτυκτη, όπου κυβερνά ο νόμος των όπλων και της νύχτας.
Η κοινωνία απαιτεί το αυτονόητο: Άπλετο φως, για να νικήσουμε το σκοτάδι που μας πολιορκεί.

Μητσοτάκης για δολοφονία Καραϊβάζ: Ζήτησα γρήγορη εξιχνίαση

Η εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ έχει σοκάρει όλη την κοινωνία. Συνάντησα τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προκειμένου να ζητήσω τη γρήγορη εξιχνίαση της υπόθεσης. Με διαβεβαίωσε πως η Ελληνική Αστυνομία καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να βρεθούν οι ένοχοι. Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια.

«Καθαρό» το όπλο με το οποίο σκότωσαν οι δράστες τον Γιώργο Καραϊβάζ

Ολοκληρώθηκαν οι βαλλιστικές εξετάσεις για το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στην εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. Από τα αποτελέσματα φαίνεται πως το όπλο ήταν «καθαρό», δηλαδή, δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια.

Ωστόσο, αναμένεται να γίνει και δεύτερη εξέταση για να επιβεβαιώσουν ότι το 9άρι πιστόλι πράγματι δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλο χτύπημα.

Προς το παρόν οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση, αξιοποιούν και τεχνικά μέσα, μέσω της σάρωσης των κινητών τηλεφώνων που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση από το κινητό τηλέφωνο του αστυνομικού συντάκτη. Ακόμη, από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου οι Αρχές ευελπιστούν να εντοπίσουν κάποιο στοιχείο που θα τους βοηθήσει στην εξιχνίαση της εγκληματικής ενέργειας. Επίσης, μελετάται το υλικό από κάμερες ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής του Αλίμου για να εντοπιστεί το σκούτερ κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα.

zougla.gr

Νεοκλής Κρητικός :Tα υδροπλάνα μοχλός τουριστικής ανάπτυξης για τη Λακωνία

Συνάντησα την Πέμπτη 8/4, τον κ.Νικόλα Χαραλάμπους, Πρόεδρο και Διευθύνοντα σύμβουλο της Hellenic Seaplanes, ενώ είχα τηλεφωνική επικοινωνία και με τον κ.Τάσο Γκόβα, Πρόεδρο της εταιρείας "Ελληνικά Υδατοδρόμια".

Είχαμε μια πολύ γόνιμη συζήτηση σχετικά με το ενδιαφέρον των εταιρειών τους να αναπτύξουν τη δραστηριότητά τους στη Λακωνία, ενδιαφέρον που ήδη έχει γνωστοποιηθεί στις κατά τόπους Δημοτικές Αρχές και τα αντίστοιχα Λιμενικά Ταμεία.
Θεωρώ ότι η ανάπτυξη υδατοδρομίων στη Λακωνία θα αποτελέσει έναν πολύ σημαντικό μοχλό τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης και για αυτό θα συνδράμω, όπως ήδη κάνω, με όλους μου τις δυνάμεις προς αυτή την κατεύθυνση.
Προχωράμε όλοι μαζί!

ΕΚΤΑΚΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ



Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για την έκτακτη επιδότηση επιχειρήσεων οι οποίες διαθέτουν τουριστικά λεωφορεία και έχουν πληγεί εξαιτίας της πανδημίας υπέγραψαν ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης και ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Με την ΚΥΑ θεσπίζεται καθεστώς χορήγησης ενισχύσεων, με τη μορφή άμεσης έκτακτης επιδότησης, στις επιχειρήσεις τουριστικών γραφείων και τις Τουριστικές Επιχειρήσεις Οδικών Μεταφορών (Τ.Ε.Ο.Μ.), οι οποίες παρέχουν υπηρεσίες μετακίνησης με τουριστικά λεωφορεία και τρένα.

Όπως σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας: “Πρόκειται για μια δίκαιη απόφαση, αφού ο συγκεκριμένος κλάδος έχει διακόψει τη δραστηριότητά του από το 2019”.

Δείτε το σχετικό Δελτίο Τύπου εδώ.

Ε9: H καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή δήλωσης ακινήτων

Ακίνητα - Ε9: Για αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί εντός του φορολογικού έτους 2020, η δήλωση πρέπει να υποβληθεί εμπρόθεσμα έως το τέλος Μαΐου

Με τον ν.4607/24-04-2019 ορίζεται ως καταληκτική ημερομηνία, από την 1η Ιανουαρίου 2019 και εφεξής, για την υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9) σχετικά με τη σύσταση, απόκτηση και κάθε άλλη μεταβολή στα δικαιώματα της παρ.1 του άρθρου 23 του ν.3427/2005 (πλήρης κυριότητα, ψιλή κυριότητα, επικαρπία, κ.λπ.), η 31η Μαΐου του επόμενου έτους από την ημέρα της σύστασης, απόκτησης και κάθε άλλης μεταβολής των εν λόγω δικαιωμάτων (προηγουμένως ίσχυε η υποχρέωση της υποβολής δήλωσης στοιχείων ακινήτων εντός τριάντα (30) ημερών από την ημέρα σύστασης, απόκτησης και κάθε άλλης μεταβολής των ανωτέρω δικαιωμάτων).

Επομένως για αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί εντός του φορολογικού έτους 2020 (01-01-2020 έως 31/12/2020), η δήλωση Ε9 πρέπει να υποβληθεί εμπρόθεσμα έως την 31/05/2021.

Για αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί από 01/01/2021 και ύστερα, τότε η δήλωση Ε9 μπορεί να υποβληθεί εμπρόθεσμα έως την 31/05/2022.

newsbomb.gr

Απαλλάσσονται από το τέλος επιτηδεύματος επαγγελματίες αγρότες και αλιείς

 

Η κυβέρνηση παρατείνει, και για το φορολογικό έτος 2020, την απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους επιτηδεύματος για τους αγρότες που υπάγονται στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, καθώς και για τους αλιείς της παράκτιας αλιείας, αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους οι Χρ. Σταϊκούρας και Απ. Βεσυρόπουλος.

Όπως σημειώνουν,το συγκεκριμένο μέτρο τέθηκε σε ισχύ και το προηγούμενο φορολογικό έτος, προκειμένου να υπάρξει ουσιαστική φορολογική ελάφρυνση για αυτές τις δύο κατηγορίες επαγγελματιών.

Σύμφωνα με τους κ.κ. Σταϊκούρα και Βεσυρόπουλο, η πρώτη κατηγορία αφορά στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες του κανονικού καθεστώτος ΦΠΑ και η δεύτερη κατηγορία αφορά τους αλιείς της παράκτιας αλιείας που εκμεταλλεύονται -είτε ατομικά, είτε με τη μορφή συμπλοιοκτησίας ή κοινωνίας αστικού δικαίου- αλιευτικά σκάφη μέχρι 12 μέτρων μεταξύ καθέτων.

newsbomb.gr

Γενικό Λύκειο Κυθήρων:Ο καθηγητής Κώστας Χαβέλας απευθύνει ένα ερωτηματολόγιο σε γονείς ή κηδεμόνες που έχουν παιδιά στην πρωτοβάθμια ή στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Ο καθηγητής του σχολείου μας Κώστας Χαβέλας στα πλαίσια του μεταπτυχιακού του, απευθύνει ένα ερωτηματολόγιο σε γονείς ή κηδεμόνες που έχουν παιδιά στην πρωτοβάθμια ή στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και εξετάζει τη θέση-στάση τους στο ενδεχόμενο εφαρμογής της αναμετάδοσης μαθημάτων από τη φυσική αίθουσα, σε μαθητές που για έκτακτους λόγους δεν μπορούν να παραβρεθούν στο σχολείο. Όσοι από τους φίλους της σελίδας είναι γονείς που έχουν παιδιά σε οποιαδήποτε τάξη του σχολείου και μπορούν να διαθέσουν λίγο από τον χρόνο τους , ας βοηθήσουν το αγαπητό μέλος της σχολικής μας κοινότητας συμπληρώνοντας το ερωτηματολόγιο.

H ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΜΙΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Το Θεμέλιο Λίθο για τη δημιουργία μιας Ενεργειακής Κοινότητας στα Κύθηρα αποτέλεσε η τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Μαρτίου με πρωτοβουλία Κινήσεων Πολιτών και τη συμμετοχή Θεσμικών Φορέων των Κυθήρων, Κυθηραϊκών Σωματείων και Αγροτικών Συνεταιρισμών του νησιού (που δήλωσαν την αμέριστη στήριξή τους και πρόθεση συμμετοχής στην Ενεργειακή Κοινότητα) αλλά και εμπειρογνωμόνων για την ενεργειακή μετάβαση.


H τηλεδιάσκεψη υπήρξε εξαιρετικά επιτυχημένη αφού συγκέντρωσε το ενδιαφέρον εκατοντάδων Κυθηρίων και φίλων των Κυθήρων που την παρακολούθησαν μέσω Zoom, YouTube αλλά και από τη ραδιοφωνική συχνότητα του Adelin Fm 103, 7. Στη διάρκειά της συμφωνήθηκε να δημιουργηθεί, αρχικά, μια ολιγομελής Ομάδα με επικεφαλής το Κυθηραϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού και Ανάπτυξης και τη συμμετοχή τόσο του Δήμου Κυθήρων και Αντικυθήρων όσο και της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας αλλά και εκπροσώπων των Κινήσεων Πολιτών που δραστηριοποιούνται σχετικά με το θέμα περισσότερο από ένα χρόνο τώρα.

Στόχος της Ομάδας θα είναι να διερευνήσει τις δυνατότητες και τα προαπαιτούμενα αλλά και να υλοποιήσει τα πρώτα βήματα που απαιτούνται για τη δημιουργία μιας Ενεργειακής Κοινότητας στα Κύθηρα. Ο Δήμαρχος Κυθήρων, μάλιστα, εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξη και συνδρομή του στο εγχείρημα.

Όπως τονίστηκε τόσο από τον Δήμαρχο κ. Ευστράτιο Χαρχαλάκη, όσο και από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας κ. Ευάγγελο Βενάρδο το ιστορικά και νομικά κατοχυρωμένο καθεστώς της Εγχωρίου Περιουσίας αποτελεί ανάχωμα στις αδηφάγες ορέξεις μεγάλων ενεργειακών ομίλων και ασπίδα προστασίας του φυσικού, ανθρωπογενούς και πολιτισμικού περιβάλλοντος του νησιού.

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης συνάντησης παρουσιάστηκε, επίσης, η πορεία των αιτήσεων ακύρωσης ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, τις οποίες έχουν υποβάλει σύλλογοι, πολίτες και φίλοι του νησιού (όπως άλλωστε, ξεχωριστά και ο Δήμος Κυθήρων αλλά και η Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας) που ανησυχούν για την προοπτική μετατροπής των Κυθήρων σε μια απέραντη βιομηχανική περιοχή αιολικών σταθμών. Από τις παρεμβάσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας όσων παρακολούθησαν την τηλεδιάσκεψη διαπιστώθηκε η ομόθυμη στήριξη στην προοπτική δημιουργίας μιας Ενεργειακής Κοινότητας.

Ας σημειωθεί, τέλος, για όσους δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν ζωντανά την Ημερίδα και να ενημερωθούν, ότι το πλήρες υλικό είναι διαθέσιμο, τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά, στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://kythira-windturbines.com/el/video-online-conference-27-march-2021/ 

Με εκτίμηση,
Ομάδα Ενημέρωσης για τις Ανεμογεννήτριες στα Κύθηρα

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΑΘΗ ΣΤΟ ΣΤΕΡΝΟ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


Με βαθιά οδύνη αποχαιρετούμε το καλό παιδί, τον Δημήτρη Στάθη του Ιωάννη που ¨εφυγε¨τόσο πρόωρα από την ζωή...

Η κηδεία του αλησμόνητου Δημήτρη θα τελεστεί την Δευτέρα 12 Απριλίου και ώρα 11:00 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μητάτων.

Λόγω των έκτακτων μέτρων η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Οι οικογένεια.


Βαγγέλης Σμαρδένκας:Έχω μια απορία?

Έχω μια απορία? 

Αφού ο δήμος μέσω του δήμαρχου κατάφερε κατά τα λεγόμενα και γραφόμενα του να γλυτώσει 160.000 ευρώ από πρόστιμα τότε γιατί έστειλε στης 6-4-21 με αρ. πρωτ. 1648 στον υπουρ. Εσωτ.. για έκτακτη χρηματοδότηση για – αναγκαίες ενέργειες προετοιμασίας για την αντιμετώπιση της προβλεπόμενης λογω των περιορισμένων βροχοπτώσεων , λειψυδρίας την περίοδο του επερχόμενου θέρους.-προφανος θεώρει ότι δεν θα φτάσουν όλα αυτά για να μας ποτίσει και να μας λούσει, ε! και να δώσει το κατιτίς σε  νερουλάδες.

Και πες ότι παίρνει την χρηματοδότηση τότε λογικά πρέπει να δούμε μια υποτυπώδη μείωση σε λογαριασμούς τουλάχιστον ύδρευσης για ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Τώρα κάθε καλοπροαίρετος και παρατρεχάμενος θα πιεί!!! Αφοί τα γλύτωσε τόσα ευρώ κάπου θα τα αξιοποίηση. Εκτός και άμα θες να στα δώσει εσένα που είσαι συνταξιούχος Ακόμα και σε αυτό το θετικό βρήκες να είσαι αρνητικός.

Έλεοοος !!!! Όπως λέει και ένας άλλος δεν τον ξέρετε είναι από άλλο χωριό…

 

Ένα μερος της ανάρτησης του δήμαρχου και μικρό άρθρο με τα πρόστιμα και μερικές ενέργειες για μειώσεις

Οριστική παύση λειτουργίας του ΧΑΔΑ Κυθήρων και άρση του ετήσιου προστίμου των 160.000€! Ο ΧΑΔΑ Αντικυθήρων έχει αποκατασταθεί ήδη από το 2018.


ΕΛΛΑΔΑ 07.04.2021

Παράνομες χωματερές: Κατά 1,2 εκατ. ευρώ μειώθηκε το ετήσιο πρόστιμο στην Ελλάδα

Το ετήσιο πρόστιμο που καλείται να πληρώνει η χώρα μας μειώθηκε κατά 1,2 εκ. ευρώ σε 18 μήνες

Κατά 1,2 εκατομμύρια ευρώ μειώθηκε το ετήσιο πρόστιμο για τις παράνομες χωματερές που πληρώνει η χώρα μας ύστερα από τις καταδικαστικές αποφάσεις του Δικαστηρίου της Ευρωπαικής Ενωσης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος, η Ελλάδα απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής των χρηματικών κυρώσεων, που της είχαν επιβληθεί για ακόμη δέκα από τους παράνομους χώρους ανεξέλεγκτης διάθεσης αποβλήτων.

Συγκεκριμένα εντός του 2020, αποδείχθηκε η αποκατάσταση οκτώ ΧΑΔΑ (Κυθήρων, Μαραθώνα, Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Καρύστου, Χαλκιδέων/ θέση «Φάρος», Σερίφου, Πάρου και Λέρου) και η παύση λειτουργίας δύο ΧΑΔΑ (Κυθήρων και Σίφνου) με αποτέλεσμα τη μείωση των ετήσιων προστίμων.

Υπενθυμίζεται ότι η χώρα κατέβαλε το ποσό των 80.000 ευρώ, σε ετήσια βάση, για καθεμία από τις 65 περιπτώσεις παράνομων ΧΑΔΑ που υπήρχαν το Α’ εξάμηνο του 2019. Κατά το Β’ εξάμηνο του ίδιου έτους, είχε αποδειχθεί η παύση λειτουργίας πέντε ΧΑΔΑ (Πάτμου, Κέας, Καρύστου, Σικίνου και Κάσου).

 

Βαγγέλης Σμαρδένκας ( Τσικνάρος)  Αρωνιάδικα Μαστοριάνικα.