Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Βαγγέλης Σμαρδένκας:Έχω μια απορία?

Έχω μια απορία? 

Αφού ο δήμος μέσω του δήμαρχου κατάφερε κατά τα λεγόμενα και γραφόμενα του να γλυτώσει 160.000 ευρώ από πρόστιμα τότε γιατί έστειλε στης 6-4-21 με αρ. πρωτ. 1648 στον υπουρ. Εσωτ.. για έκτακτη χρηματοδότηση για – αναγκαίες ενέργειες προετοιμασίας για την αντιμετώπιση της προβλεπόμενης λογω των περιορισμένων βροχοπτώσεων , λειψυδρίας την περίοδο του επερχόμενου θέρους.-προφανος θεώρει ότι δεν θα φτάσουν όλα αυτά για να μας ποτίσει και να μας λούσει, ε! και να δώσει το κατιτίς σε  νερουλάδες.

Και πες ότι παίρνει την χρηματοδότηση τότε λογικά πρέπει να δούμε μια υποτυπώδη μείωση σε λογαριασμούς τουλάχιστον ύδρευσης για ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Τώρα κάθε καλοπροαίρετος και παρατρεχάμενος θα πιεί!!! Αφοί τα γλύτωσε τόσα ευρώ κάπου θα τα αξιοποίηση. Εκτός και άμα θες να στα δώσει εσένα που είσαι συνταξιούχος Ακόμα και σε αυτό το θετικό βρήκες να είσαι αρνητικός.

Έλεοοος !!!! Όπως λέει και ένας άλλος δεν τον ξέρετε είναι από άλλο χωριό…

 

Ένα μερος της ανάρτησης του δήμαρχου και μικρό άρθρο με τα πρόστιμα και μερικές ενέργειες για μειώσεις

Οριστική παύση λειτουργίας του ΧΑΔΑ Κυθήρων και άρση του ετήσιου προστίμου των 160.000€! Ο ΧΑΔΑ Αντικυθήρων έχει αποκατασταθεί ήδη από το 2018.


ΕΛΛΑΔΑ 07.04.2021

Παράνομες χωματερές: Κατά 1,2 εκατ. ευρώ μειώθηκε το ετήσιο πρόστιμο στην Ελλάδα

Το ετήσιο πρόστιμο που καλείται να πληρώνει η χώρα μας μειώθηκε κατά 1,2 εκ. ευρώ σε 18 μήνες

Κατά 1,2 εκατομμύρια ευρώ μειώθηκε το ετήσιο πρόστιμο για τις παράνομες χωματερές που πληρώνει η χώρα μας ύστερα από τις καταδικαστικές αποφάσεις του Δικαστηρίου της Ευρωπαικής Ενωσης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος, η Ελλάδα απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής των χρηματικών κυρώσεων, που της είχαν επιβληθεί για ακόμη δέκα από τους παράνομους χώρους ανεξέλεγκτης διάθεσης αποβλήτων.

Συγκεκριμένα εντός του 2020, αποδείχθηκε η αποκατάσταση οκτώ ΧΑΔΑ (Κυθήρων, Μαραθώνα, Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Καρύστου, Χαλκιδέων/ θέση «Φάρος», Σερίφου, Πάρου και Λέρου) και η παύση λειτουργίας δύο ΧΑΔΑ (Κυθήρων και Σίφνου) με αποτέλεσμα τη μείωση των ετήσιων προστίμων.

Υπενθυμίζεται ότι η χώρα κατέβαλε το ποσό των 80.000 ευρώ, σε ετήσια βάση, για καθεμία από τις 65 περιπτώσεις παράνομων ΧΑΔΑ που υπήρχαν το Α’ εξάμηνο του 2019. Κατά το Β’ εξάμηνο του ίδιου έτους, είχε αποδειχθεί η παύση λειτουργίας πέντε ΧΑΔΑ (Πάτμου, Κέας, Καρύστου, Σικίνου και Κάσου).

 

Βαγγέλης Σμαρδένκας ( Τσικνάρος)  Αρωνιάδικα Μαστοριάνικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου