Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Ερώτηση Χρ. Μπουτσικάκη για την επιβολή ΦΠΑ στις ιατρικές υπηρεσίες - Διασυνοριακή υγειονομική περίθαλψη - Ιατρικός τουρισμός

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΦΠΑ ΣΤΙΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ 


                                                            Πειραιάς, 6 Δεκεμβρίου 2019

Ο Βουλευτής Α΄ Πειραιώς & Νήσων, κ. Χριστόφορος Μπουτσικάκης κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων προς τους Υπουργούς Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, Τουρισμού, κ. Χάρη Θεοχάρη και Υγείας, κ. Βασίλειο Κικίλια, για την επιβολή ΦΠΑ στις ιατρικές υπηρεσίες σε συνάρτηση με τη διασυνοριακή υγειονομική περίθαλψη και τον ιατρικό τουρισμό.

Ο κ. Μπουτσικάκης τονίζει τη σημασία του ιατρικού τουρισμού στην ενδυνάμωση του κύρους της ελληνικής ιατρικής, στην προσέλκυση περαιτέρω τουριστών και, κατ’ επέκταση, στην οικονομική ανάπτυξη.

Όμως, όπως επισημαίνει ο Βουλευτής, μολονότι η ελληνική ιατρική διαθέτει σήμερα πολύ υψηλού επιπέδου επιστημονικό προσωπικό και τις κατάλληλες υποδομές ώστε να επιτυγχάνει την ανάπτυξη και εφαρμογή νέων, πρωτοποριακών μεθόδων, πολλοί Ευρωπαίοι ασθενείς δεν επιλέγουν να έρθουν στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας τους. Ο λόγος είναι η επιβολή ΦΠΑ 24% στις ιατρικές υπηρεσίες, στους ιδιώτες παρόχους υγείας, που αποτελεί ελληνική ιδιαιτερότητα σε σχέση με ό,τι ισχύει στα άλλα κράτη μέλη της ΕΕ. Έτσι, οι ελληνικές νοσοκομειακές μονάδες του ιδιωτικού τομέα, ακόμα και οι πλέον σύγχρονες, με την υψηλότερη δυνατή ποιότητα των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών, δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τα νοσοκομεία άλλων ευρωπαϊκών κρατών.

Ενόψει αυτών, ο κ. Μπουτσικάκης ζητεί από τους Υπουργούς Οικονομικών, Τουρισμού και Υγείας την κατάργηση του ΦΠΑ στις ιατρικές υπηρεσίες που παρέχονται από ιδιωτικούς φορείς στο πλαίσιο της διασυνοριακής υγειονομικής περίθαλψης, και γενικότερα την προώθηση πολιτικών για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στη Χώρα μας.

Επισυνάπτεται το κείμενο της ερώτησης

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.Απόρριψη ηλεκτρικών & ηλεκτρονικών συσκευών


Παρακαλούνται οι κάτοικοι του νησιού να μην πετάνε ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές στους κάδους των οικιακών απορριμμάτων γιατί δημιουργείτε τεράστιο πρόβλημα στην μεταφορά ή επεξεργασία των απορριμμάτων.
Οι ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές θα πρέπει να τοποθετούνται στους ειδικούς κάδους – κοντέινερ που υπάρχουν σε διάφορα σημεία του νησιού με την ειδική ανάλογη σήμανση.

Άγιος Νικόλαος ο Κρασάς: η πορεία ενός ναού στο χρόνο και στην ιστορία.

Άγιος Νικόλαος ο Κρασάς: η πορεία ενός ναού στο χρόνο και στην ιστορία.
Ο αυριανός εορτασμός του ταπεινού αλλά γραφικού ναού του Αγίου Νικολάου του Κρασά στα Κύθηρα έχει ιδιαίτερη σημασία, μια και αυτός συμπληρώνει φέτος 400 χρόνια ζωής (1619-2019).
-Τέσσερις αιώνες τώρα κατανυκτικοί Εσπερινοί και αξέχαστες Λειτουργίες στη μνήμη του Αγίου, σε ένα μαγικό σκηνικό, από ευλαβέστατους ιερείς και καλλικέλαδους ψαλτάδες.
-Τέσσερις αιώνες και οι γλυκύτατες, βυζαντινές αγιογραφίες του εκπέμπουν την ίδια ζεστασιά, την ίδια τρυφερότητα και την ίδια αγάπη.
-Τέσσερις αιώνες και οι ναυτικοί μας από τον Νικόλαο Κασιμάτη, τον κτήτορα του ναού, μέχρι σήμερα, εναποθέτουν την ευχαριστία, την ευγνωμοσύνη και την ελπίδα τους στον Προστάτη τους Άγιο για ήρεμες θάλασσες και καλά ταξίδια.
-Τέσσερις αιώνες και το γραφικό πανηγυράκι του Αγίου μας, εκεί στο "φρύδι" του Μαύρου Βράχου, αποτελεί μέσο έκφρασης του μοναδικού κυθηραϊκού πολιτισμού.
-Τέσσερις αιώνες ονειρεμένα ηλιοβασιλέματα και απολαυστικοί περίπατοι σε έναν τόπο μυστηριακό, σ' έναν τόπο ανυπέρβλητης ομορφιάς και ιερότητας.
Ο Άγιος Νικόλαος, ο "κανόνας της πίστεως",
ο "διδάσκαλος της εγκρατείας, "ο "άνθρωπος του Θεού" να μας καθοδηγεί και να μας φωτίζει αγαπητοί φίλοι!
Χρόνια Πολλά!

ΠΗΓΗ 
Γιώργος Λουράντος

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ


ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ
Καθώς η παραγωγή του τοπικού ελαιολάδου κορυφώνεται, ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του επισκέφθηκαν τα τέσσερα ελαιοτριβεία των Κυθήρων και είχαν επαφές με τους παραγωγούς. Στους δύο συνεταιρισμούς, Λιβαδίου και Ποταμού, ο Δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης είχε συνάντηση με τους προέδρους και μέλη της διοίκησης και παρακολούθησε από κοντά τη διαδικασία εξαγωγής του πολύτιμου για την οικονομία του νησιού μας προϊόντος.
Η Δημοτική Αρχή, μέσα από στοχευμένες κινήσεις, προχωρά μεθοδικά στην ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα με στόχο τη διατήρηση των υφιστάμενων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την ενασχόληση των νέων με την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή.
Συγκεκριμένα:
 Μέσα από την εφαρμογή του προγράμματος CLLD/LEADER θα υπάρξουν σημαντικές οικονομικές ενισχύσεις στον πρωτογενή τομέα, τη μεταποίηση και τον τουρισμό, τόσο για ιδιώτες όσο και για τους συνεταιρισμούς. Με τις χρηματοδοτήσεις αυτές το ελαιόλαδο των Κυθήρων θα μπορεί να διατεθεί με τα νόμιμα σήματα τυποποίησης και διάθεσης (ISO, HACCP κ.λπ.) βελτιώνοντας την ποιότητά του και αποκτώντας μερίδιο αγοράς ως προϊόν με ονομασία προέλευσης.
 Ο υπό πρόσληψη μόνιμος χημικός μηχανικός του Δήμου από τον διαγωνισμό ΑΣΕΠ 10Κ/2018, θα παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης και στους συνεταιρισμούς (χημικές αναλύσεις κ.λπ.) ενώ εξετάζεται νομικά η δυνατότητα δικαιώματος υπογραφής για λογαριασμό των συνεταιρισμών.
 Στηρίζουμε την πρωτοβουλία δημιουργίας δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου από τους πέντε πρωτοβάθμιους οργανισμούς των Κυθήρων: Συνεταιρισμός Λιβαδίου, Συνεταιρισμός Ποταμού, Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός, Ένωση Βιοκαλλιεργητών και Σύλλογος Αλιέων, ενώ θα υποστηρίξουμε την δημιουργία συλλογικού οργάνου από τους παραγωγούς άλατος που θεωρούμε ότι πρέπει να προχωρήσει. Πιστεύουμε ότι το δευτεροβάθμιο όργανο θα αποτελέσει εργαλείο περαιτέρω ανάπτυξης και εξωστρέφειας για τον κλάδο.
 Ζητήσαμε – εξασφαλίζοντας καταρχήν σύμφωνη γνώμη – την μόνιμη πρόσληψη κτηνίατρου και γεωπόνου στα Κύθηρα, μέσα από τις επικείμενες 300 μόνιμες προσλήψεις της Περιφέρειας Αττικής. Στην πρόσφατη συνάντηση του Δημάρχου μας κ. Χαρχαλάκη με τον Περιφερειάρχη κ. Πατούλη, τέθηκε το θέμα και δόθηκαν σχετικές κατευθύνσεις στον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Σελίμη.
 Δημοπρατούμε την ανακαίνιση του κτηρίου του Κτηνιατρείου στη Χώρα με στόχο την επάνδρωσή του από την Περιφέρεια.
 Ολοκληρώσαμε την μελέτη σκοπιμότητας για τη δημιουργία του Δημοτικού Σφαγείου και ευελπιστούμε σε χρηματοδότηση των πλήρων μελετών, έχοντας ζητήσει την χρηματοδότηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Περιφέρειας Αττικής.
 Είμαστε σε διαρκή συνεργασία με την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Νήσων και την Διευθύντρια κα. Ράπτη, για κάθε θέμα που απασχολεί τον κλάδο.
Με συγκεκριμένες δράσεις, με προσέλκυση χρηματοδοτήσεων και με διαρκή υποστήριξη των αιτημάτων των παραγωγών, στηρίζουμε έμπρακτα την πρωτογενή παραγωγή.
Stratos Charchalakis