Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜ.ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ."ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΕΜΠΑΙΖΕΙ ΤΑ ΑΓΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ"

ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ :: Το έθιμο του καρναβαλιού είναι έθιμο από αρχαιοτάτων χρόνων και έχει ειδωλολατρική προέλευση. Ήθη και έθιμα άξια μετάδοσης και μη, πέρασαν ανάμεσα στις γενεές και έφτασαν ως τις μέρες μας, χωρίς οι περισσότεροι να γνωρίζουμε τι έθιμα είναι αυτά, από πού προέρχονται και τι σημαίνουν. Η τελευταία Κυριακή της Αποκριάς είναι η τελευταία μέρα που τρώμε κρέας πριν την Μεγάλη Νηστεία του Πάσχα την Σαρακοστή. Είναι και η μέρα που γίνονται οι εκδηλώσεις του καρναβαλιού. . Με αφορμή το καρναβάλι του Ποταμού παρουσιάστηκε γάμος ομοφυλοφίλων. Όταν όμως το έθιμο γίνεται παρωδία και φτάνουμε στα όρια της ασέβειας καταπατώντας τα σύμβολα μας παύει να είναι πλάκα . Με το ράσο και τα Άγια Μυστήρια δεν εμπαίζουμε ούτε τα γελοιοποιούμαι , καλυπτόμενοι πίσω από μασκαρέματα . Όλοι αυτοί που υποδύθηκαν αυτούς τους ρόλους και παρέκκλιναν από τον δρόμο της εκκλησίας, πρέπει σαν Χριστιανοί να μετανοήσουν. Ο Ιωάννης Χρυσόστομος είπε έν ου παικτοίς (Ιωάνν. Χρυσ. Ομιλίαι 31, 5) όταν παίζουμε με τα Θεία είναι σαν να παίζουμε με τα κάρβουνα . Αυτά και για άλλα μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπλίτης Κυθήρων κ.κ. Σεραφείμ στο Radio Adelin. Ακούστε όλο το ηχητικό αποκλειστικά στο Radio Adelin 107.3

Η Πλατεία «Πηγών» Σκάλας «πάει» Βρυξέλλες

Υποψηφιότητα για βραβείο κατέθεσε ο Δήμος Ευρώτα για το έργο της βιοκλιματικής ανάπλασης της πλατείας «Πηγών» της Σκάλας στην κατηγορία «Public Sector» στον διαγωνισμό που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Εβδομάδας Αειφόρου Ενέργειας (Sustainable Energy Week). Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα λάβει χώρα στις Βρυξέλλες από τις 14 έως τις 16 Ιουνίου 2016.
Ο σχεδιασμός της «νέας» πλατείας Πηγών έγινε σύμφωνα με την πολιτική που ακολουθεί ο Δήμος Ευρώτα στα ζητήματα του περιβάλλοντος και πληροί τα κριτήρια πρωτοτυπίας και αποτελεσματικότητας στους στόχους για βιώσιμη ενέργεια και μείωση του διοξειδίου του άνθρακα έως το 2020. Η υποβολή αυτής της υποψηφιότητας αποτελεί επιβεβαίωση της δέσμευσης του Δήμου Ευρώτα για την εφαρμογή του ΣΔΑΕ (Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας) όπου περιλαμβάνονται καλές πρακτικές για το κλίμα και την ενέργεια.


ΛΑΜΠΡΟΣ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 17ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΜΑΝΗ [ ΦΩΤΟ ]


Το παρόν έδωσαν πολλά σημαντικά πρόσωπα της πολιτικής ζωής της χώρας 
,μεταξύ των οποίων ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης 
κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κύριος 
Άδωνις Γεωργιάδης και οι Βουλευτές Γιάννης Μοίρας (Αν.Ελ. ) και 
Κασιδιάρης Ηλίας (Χρυσή Αυγή), οι Βουλευτές Λακωνίας κύριοι Σταύρος 
Αραχωβίτης και Θανάσης Δαβάκης , ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κύρος 
Πέτρος Τατούλης , ο Δήμαρχος Πειραιά κύριος Ιωάννης Μώραλης καθώς και 
πολλοί άλλοι τοπικοί άρχοντες.
Πηγή Photoreporter.gr  

Δήμος Αν.Μάνης: “Διαφυλάττουμε με κάθε τρόπο την ημέρα μνήμης”

Ανακοίνωση Δήμου Αν. Μάνης

Με ιδιαίτερη επιτυχία διεξήχθη και το 2016, ο τριήμερος εορτασμός της τοπικής εθνικής εορτής της 17ης Μαρτίου στην Αρεόπολη, με αναπαραστάσεις ιστορικών γεγονότων, ιππικές εκδηλώσεις, χορούς, ομιλίες, καταθέσεις στεφάνων και παρέλαση.
Συμμετείχαν πολυμελείς αντιπροσωπείες από την Ασή Γωνιά Κρήτης, την Κέρκυρα, τα Χανιά, το Μεσολόγγι, την Άρτα, την Πάτρα, το Περιστέρι και με τα λαμπρά χορευτικά τους συγκροτήματα και τα τραγούδια τους, διεύρυναν τον χαρακτήρα της επετείου με τις ιδιαίτερες πολιτιστικές τους παραδόσεις.
Κατά γενική ομολογία, η ομιλία του δημοσιογράφου – ιστοριοδίφη Δημήτρη Καμπουράκη, που εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας, υπήρξε από τις πλέον επιτυχημένες σε όλα τα χρόνια της εορτής.
Η προσπάθεια επτά – οκτώ ατόμων να αμαυρώσουν το χαρακτήρα της εορτής κατά το χρόνο απόδοσης τιμών στους πεσόντες Μανιάτες αγωνιστές, έπεσε στο κενό.
Η πολιτική της Δημοτικής Αρχής να αναδεικνύει ιστορικά γεγονότα σε ευρύτερα πολιτιστικά δρώμενα, έχει αναδείξει την 17η Μαρτίου τα τελευταία 18 χρόνια, σε εορτή όλης της Μάνης, για την επιτυχία της οποίας δραστηριοποιείται πλήθος κόσμου.
Τον κόσμο αυτό οφείλουμε ως Δημοτική Αρχή να συγχαρούμε, να ευχαριστήσουμε και να διαβεβαιώσουμε ότι θα διαφυλάττουμε με κάθε τρόπο την ημέρα μνήμης των ενδόξων προγόνων μας.

Εβδομάδα αιμοδοσίας από τους καθηγητές της Λακωνίας

Η ΕΛΜΕ Λακωνίας σε συνεργασία με το νοσοκομείο Σπάρτης διοργανώνει εβδομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας, προσκαλώντας τους εκπαιδευτικούς να προσέλθουν μαζικά. Άλλωστε, όπως υπενθυμίζει η Ένωση, «το μέτρο της ανθρωπιάς είναι η αλληλεγγύη».
Η αιμοδοσία θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 4 Απριλίου με διάρκεια έως και την Παρασκευή 8/4, καθημερινά από τις 9.00΄ το πρωί έως τη 1.00΄ το μεσημέρι στο σταθμό αιμοδοσίας του νοσοκομείου.
Εξάλλου, η Ένωση συνεχίζει την προσπάθειά της για τη δημιουργία δικτύου εθελοντών αιμοδοτών καθηγητών και καθηγητριών, διοργανώνοντας από το Μάρτio μέχρι και το Μάιo ημέρες εθελοντικής αιμοδοσίας καθηγητών, στη μνήμη των μαθητών των λυκείων Φαρκαδόνας Τρικάλων και Μακρυχωρίου Ημαθίας που χάθηκαν άδικα.
Ο εκπαιδευτικός που ανταποκρίνεται σε πρόσκληση από υπηρεσία αιμοληψίας για κάλυψη έκτακτης ανάγκης, καθώς και ο εκπαιδευτικός που μετέχει σε οργανωμένη ομαδική αιμοληψία δικαιούνται ειδική άδεια απουσίας, με πλήρεις αποδοχές, δύο ημερών.

Εορταστικές Εκδηλώσεις Εθνικής Εορτής 25ης Μαρτίου στα Κύθηρα


Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής σε νησιά του Αιγαίου από τον Όμιλο ΟΤΕ


Υπηρεσίες Υγείας αντίστοιχες με εκείνες των μεγάλων αστικών κέντρων αποκτούν πλέον κάτοικοι και επισκέπτες ακόμα και των πιο απομακρυσμένων νησιών του Αιγαίου, με το έργο «Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής», που ολοκλήρωσε ο Όμιλος ΟΤΕ.
21x175 New
Το νέο δίκτυο, στηρίζεται στο Δημόσιο Δίκτυο Δεδομένων ΣΥΖΕΥΞΙΣ, και περιλαμβάνει 43 μονάδες τηλεϊατρικής, που ενώνουν κέντρα υγείας σε νησιά του Αιγαίου με κεντρικά νοσοκομεία του Πειραιά και της περιφέρειας.
Κάθε μονάδα τηλεϊατρικής αποτελείται από έναν ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο, κάμερα υψηλής ευκρίνειας, οθόνη και ειδικά ιατρικά όργανα που αναμεταδίδουν ζωντανά τις ενδείξεις των εξετάσεων. Μέσω των μονάδων τηλεϊατρικής οι γιατροί με τους ασθενείς τους στα νησιά, επικοινωνούν με γιατρούς-συμβούλους των νοσοκομείων της Αθήνας, βλέποντας ο ένας τον άλλο σε φυσικό μέγεθος. Με τον τρόπο αυτό προσομοιώνεται η φυσική παρουσία του ιατρού στο χώρο που βρίσκεται ο ασθενής και μηδενίζεται η απόσταση με τα μεγάλα νοσοκομεία, περιορίζοντας τις άσκοπες μετακινήσεις και αεροδιακομιδές, ενώ αποφορτίζονται τα εξωτερικά ιατρεία.
Μέσω ιατρικών οργάνων που είναι συνδεδεμένα με την πλατφόρμα, όλες οι ενδείξεις από τις εξετάσεις, που διενεργούνται από τον ιατρό/νοσοκόμο-συνοδό, είναι διαθέσιμες σε πραγματικό χρόνο στον εξειδικευμένο ιατρό-σύμβουλο που συμμετέχει στην εξέταση από κάποια απομακρυσμένη τοποθεσία. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης ο ασθενής και ο ιατρός έχουν άμεση επικοινωνία χωρίς παρεμβολές ή καθυστερήσεις στο χρονισμό εικόνας και ήχου. Ήδη 250 γιατροί έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους στη χρήση των μονάδων τηλεϊατρικής, για να μπορούν να προσφέρουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας.

Παράταση στο "παρά πέντε" για τις άγονες αερογραμμές

Παράταση στο "παρά πέντε" για τις άγονες αερογραμμές
Του Δημήτρη Δελεβέγκου
Οι αεροπορικές εταιρείες Olympic, Astra Airlines και Sky Express θα εκτελούν, από 1η Απριλίου έως 30η Σεπτεμβρίου, τα δρομολόγια στις 26 τακτικέςαεροπορικές γραµµές στις οποίες έχουν επιβληθεί υποχρεώσεις παροχής δηµόσιας υπηρεσίας (άγονες αερογραμμές), σύμφωνα με απόφαση της Υπηρεσίας Πολιτικής Υπηρεσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εξάμηνη παράταση μείωσε το κόστος  εξυπηρέτησης των 26 δρομολογίων περίπου 20%, μιας και η ΥΠΑ ζήτησε από τις Astra Airlines και Sky Express να μειώσουν το οικονομικό αντιστάθμισμα που αιτήθηκαν.
Και μπορεί στο "παρά πέντε" να αποσοβήθηκε ο κίνδυνος η Ελλάδα να αποκοπεί αεροπορικά από την άλλη μισή, ωστόσο, τα βλέμματα, πλέον, είναι στραμμένα στο νέο διαγωνισμό που φέρεται ότι σχεδιάζει το υπουργείο Υποδομών. Υπενθυμίζεται ότι η εξάμηνη παράταση της εκμετάλλευσης των άγονων δόθηκε επειδή το υπουργείο Υποδομών δεν προχώρησε έγκαιρα στη δημοπράτηση του διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχων για διάστημα τεσσάρων ή πέντε ετών και με τις υφιστάμενες συμβάσεις να λήγουν 31 Μαρτίου.
Ωστόσο, δεδομένου ότι ο ευρωπαϊκός κανονισμός (1008/2008 για τους κανόνες εκμετάλλευσης των αεροπορικών γραμμών στην Κοινότητα) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 24ης Σεπτεμβρίου 2008 προβλέπει ότι για την προκήρυξη των συγκεκριμένων συμβάσεων απαιτούνται διαδικασίες διάρκειας έξι μηνών, παραμένει ερώτημα εάν η ΥΠΑ θα καταφέρει να προκηρύξει τον επόμενο διαγωνισμό έγκαιρα.
Και αυτό επειδή ο υπουργός Χρ. Σπίρτζης έχει εξαγγείλει την αλλαγή του καθεστώτος των άγονων αερογραμμών, διαδικασία για την οποία απαιτείται, μεταξύ άλλων, διάλογος και διαβούλευση με τους παίκτες της αεροπορικής αγοράς. Η διαδικασία αυτή βρίσκεται ακόμη σε εμβρυϊκό στάδιο και γι’αυτό δεν είναι βέβαιο ότι ο νέος διαγωνισμός θα είναι δυνατόν να προκηρυχθεί έγκαιρα με ό,τι αυτό θα συνεπαγόταν για την ομαλή αεροπορική διασύνδεση των "άγονων" προορισμών.
Οι εταιρείες που αναλαμβάνουν την εξάμηνη εκμετάλλευση των άγονων
Σύμφωνα με την απόφαση της ΥΠΑ:

-η  Astra Airlines, έναντι συνολικού αιτηθέντος οικονοµικού αντισταθµίσµατος 785.769 ευρώ, το δικαίωµα αποκλειστικής εκµετάλλευσης των εξής αεροπορικών γραµµών:
• Αθήνα - Σητεία έναντι µεγίστου οικονοµικού αντισταθµίσµατος 261.141 ευρώ,
• Θεσσαλονίκη – Κέρκυρα έναντι µεγίστου οικονοµικού αντισταθµίσµατος 524.628 ευρώ
• Θεσσαλονίκη - Χίος έναντι µηδενικού οικονοµικού αντισταθµίσµατος,
• Θεσσαλονίκη - Σάµος έναντι µηδενικού οικονοµικού αντισταθµίσµατος, και
Θεσσαλονίκη – Καλαµάτα έναντι µηδενικού οικονοµικού αντισταθµίσµατος.
 Olympic Air έναντι συνολικού αιτηθέντος οικονοµικού αντισταθµίσµατος 15.055.628 ευρώ θα εκμεταλλεύεται τις παρακάτω γραμμές:
• Αθήνα - Αστυπάλαια έναντι µεγίστου οικονοµικού αντισταθµίσµατος 791.449 ευρώ,
Αθήνα – Ικαρία έναντι µεγίστου οικονοµικού αντισταθµίσµατος 751.847 ευρώ,
• Αθήνα – Λέρος έναντι µεγίστου οικονοµικού αντισταθµίσµατος 1.435.762 ευρώ,
• Αθήνα – Μήλος έναντι µεγίστου οικονοµικού αντισταθµίσµατος 1.666.567 ευρώ,
• Ρόδος - Κάρπαθος - Κάσος – Σητεία έναντι µεγίστου οικονοµικού αντισταθµίσµατος 2.263.195 ευρώ,
• Αθήνα – Κύθηρα έναντι µεγίστου οικονοµικού αντισταθµίσµατος 614.575 ευρώ,
• Αθήνα – Νάξος έναντι µεγίστου οικονοµικού αντισταθµίσµατος 550.272 ευρώ,
• Αθήνα – Πάρος έναντι µεγίστου οικονοµικού αντισταθµίσµατος 2.407.807 ευρώ,
• Αθήνα – Κάρπαθος έναντι µεγίστου οικονοµικού αντισταθµίσµατος 978.622 ευρώ,
• Αθήνα – Σκιάθος έναντι µεγίστου οικονοµικού αντισταθµίσµατος 478.166 ευρώ,
• Ρόδος - Κως - Κάλυµνος - Λέρος – Αστυπάλαια έναντι µεγίστου οικονοµικού
αντισταθµίσµατος 869.848 ευρώ,
• Αθήνα – Κάλυµνος έναντι µεγίστου οικονοµικού αντισταθµίσµατος 731.431 ευρώ,
• Αθήνα – Σκύρος έναντι µεγίστου οικονοµικού αντισταθµίσµατος 455.677 ευρώ,
• Ρόδος – Καστελόριζο έναντι µεγίστου οικονοµικού αντισταθµίσµατος 822.501 ευρώ,
Αθήνα - Σύρος έναντι µεγίστου οικονοµικού αντισταθµίσµατος 237.909 ευρώ και
• Αθήνα – Ζάκυνθος έναντι µηδενικού οικονοµικού αντισταθµίσµατος.
 Sky Express έναντι συνολικού αιτηθέντος οικονοµικού αντισταθµίσµατος 3.950.230,92 θα εκμεταλλεύεται τις εξής γραμμές:
• Θεσσαλονίκη - Σκύρος έναντι µεγίστου οικονοµικού αντισταθµίσµατος 398.883,93 ευρώ,
• Αλεξανδρούπολη - Σητεία έναντι µεγίστου οικονοµικού αντισταθµίσµατος 476.510,41 ευρώ,
• Άκτιο - Σητεία έναντι µεγίστου οικονοµικού αντισταθµίσµατος 482.101,97 ευρώ,
Κέρκυρα - Άκτιο - Κεφαλλονιά - Ζάκυνθος – Κύθηρα έναντι µεγίστου οικονοµικού αντισταθµίσµατος 1.166.661,81 ευρώ και
• Λήµνος - Μυτιλήνη - Χίος - Σάµος – Ρόδος έναντι µεγίστου οικονοµικού αντισταθµίσµατος 1.426.072,80 ευρώ
Πηγή  http://www.capital.gr/

Άγνωστο κατά πάσα πιθανότητα θαλλάσιο κήτος, ξεβράστηκε στα βράχια της Αγίας Πελαγίας.

 Άγνωστο κατά πάσα πιθανότητα θαλλάσιο κήτος, ξεβράστηκε λόγω της θαλλασοταραχής των προιγούμενων ημερών στα βράχια πίσω απο το λιμάνι της Αγίας Πελαγίας.
Οπως φαίνεται στις φωτό και απο τα στοιχεία του < ΡΕΠΟΡΤΑΖ > το κουφάρι του κήτους πείπου 5 μέτρων, πρέπει να βρίσκεται στο σημείο αρκετές ημέρες και λόγω της σήψης και της αλλοίωσης που έχει υποστεί δεν μπορούμε να καταλάβουμε για τι είδος πρόκειται. 
Η δυσοσμία στο σημείο  έιναι έντονη και θα πρέπει άμεσα να απομακρυνθεί απο την περιοχή...
ADELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ