Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019

Γενική επιφυλακή των υπηρεσιών όλης της χώρας, διέταξε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής

 
Προειδοποίηση για τα ακραία φαινόμενα που αναμένονται το επόμενο τριήμερο, με μεγάλο αριθμό πυρκαγιών ακραίας συμπεριφοράς, απευθύνει το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, με βάση την πρόβλεψη για κατηγορία κινδύνου πυρκαγιάς 5, που σημαίνει συναγερμό.
Για το λόγο αυτό, με εντολή του Αρχηγού του Σώματος, αντιστράτηγου Βασίλη Ματθαιόπουλου, τίθεται σε εφαρμογή του εσωτερικός επιχειρησιακός σχεδιασμός, που προβλέπει γενική επιφυλακή όλων των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της χώρας και όχι μόνο στις περιοχές που έχουν κατηγορία κινδύνου 5, καθώς υπάρχουν και άλλες που έχουν κατηγορία 4, δηλαδή πολύ υψηλού κινδύνου.
Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιούνται ταυτόχρονα περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις, ενώ ενημερώθηκαν και όλες οι άλλες κρατικές υπηρεσίες, οι Περιφέρειες και οι δήμοι να βρίσκονται επίσης σε αυξημένη ετοιμότητα.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς. Σε κατάσταση συναγερμού ο Δήμος Μονεμβασίας τις επόμενες ώρες


Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται ο Δήμος Μονεμβασίας τις επόμενες ώρες. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς κατατάσσοντας την περιοχή μας στην 5η κατηγορία επιφυλακής (υψηλότερη κατηγορία συναγερμού).
Ο Δήμος Μονεμβασίας εφιστά την απαιτούμενη προσοχή σε όλους και καλεί τους κατοίκους, τους επισκέπτες και όλους τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται, τις επόμενες ώρες να επιδείξουν την απαιτούμενη υπευθυνότητα αποφεύγοντας οτιδήποτε δύναται να δημιουργήσει εστία φωτιάς ή θερμότητας.
Πρώτοι εμείς υποχρεούμαστε να διαφυλάξουμε το φυσικό περιβάλλον, τις περιουσίες και πάνω απ’ όλα τις ζωές όλων λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα προστασίας.
Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), προβλέπεται ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς – Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) για την ανατολική Λακωνία.

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ


ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Το Σάββατο 10/8, για πρώτη φορά από το 2012, πολλές περιοχές της Χώρας θα αντιμετωπίσουν επικινδυνότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς κατηγορίας 5, δηλαδή κατάσταση γενικού συναγερμού.
Για το λόγο αυτό, ο Δήμος Κυθήρων, επισημαίνει τα εξής:
ΔΕΝ επιτρέπεται η πραγματοποίηση καμίας εργασίας στην ύπαιθρο που μπορεί άμεσα ή έμμεσα να μεταδώσει σπινθήρα ή φλόγα. Ενδεικτικά: κάπνισμα μελισσών, ηλεκροσυγκόλληση, ψησταρίες, παραδοσιακοί φούρνοι κ.λπ.
ΔΕΝ πετάμε τσιγάρο στο ύπαιθρο.
ΔΕΝ διανοούμαστε να κάψουμε ξερόχορτα ή ό,τιδήποτε άλλο.
Συνιστούμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν κάθε είδους εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.
Ισχύει η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ σε ευπαθείς περιοχές και δάση καθ΄ όλη τη διάρκεια ισχύος του κινδύνου κατηγορίας 5. Για το Δήμο Κυθήρων οι περιοχές αυτές αναφέρονται σε απόφαση της Περιφέρειας Αττικής με ΑΔΑ: ΨΥΥΚ7Λ7-ΩΘΨ που είναι αναρτημένη στη Διαύγεια.
Ο Δήμαρχος Κυθήρων βρίσκεται από το μεσημέρι σε διαρκή επικοινωνία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, την Περιφέρεια Αττικής, το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος και όλους τους συναρμόδιους φορείς και υπηρεσίες.
Τέλος, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Κατσανεβάκης έχει ήδη συντονίσει το σύνολο των τοπικών δυνάμεων και εθελοντών.
Εάν αντιληφθούμε φλόγα ή καπνό, καλούμε ΑΜΕΣΑ την Π.Υ. στο 199.

Έκτακτα μέτρα για τον κίνδυνο μεγάλων πυρκαγιών



Σημαντικές ανακοινώσεις από την Πολιτική Προστασία

Σε κατάσταση συναγερμού κηρύχτηκε για αύριο, από την Γενική Γραμματεία πολιτικής Προστασίας, ο κρατικός μηχανισμός σε μεγάλο μέρος της χώρας, λόγω ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς. Η Κατάσταση Συναγερμού είναι το ανώτατο στάδιο κινδύνου, (κατηγορία 5) και προβλέπεται για τις εξής περιοχές:
• Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Κυθήρων)
• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ανατολική Βοιωτία, κεντρική και νότια Εύβοια)
• Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, ανατολική Λακωνία)
Ταυτόχρονα, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:
• Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία) • Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου (Κυκλάδες)
• Περιφέρεια Πελοποννήσου
• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Σκύρος Βοιωτία, Φθιώτιδα, Φωκίδα)
• Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα, Ηλεία)
• Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (Ζάκυνθος)

SOS από την ΓΓΠΠ για τις πυρκαγιές το επόμενο τριήμερο

«Το επόμενο τριήμερο αναμένουμε και καλούμαστε να διαχειριστούμε ακραία καιρικά φαινόμενα» είπε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και κάλεσε τους πολίτες να λάβουν μέτρα προστασίας.
«Καλούμαι τους συμπολίτες μας σε πλήρη επαγρύπνηση και συναγερμό. Σε άμεση προληπτική λήψη μέτρων της περιουσίας, της ζωής του καθενός, αλλά και του περιβάλλοντος», είπε ο κ. Χαρδαλιάς και κάλεσε τους πολίτες να αποφύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς ή ανεξέλεγκτες καταστάσεις.
Κάλεσε όλους τους πολίτες να είναι κινητοποιημένοι και σε άμεση επαφή με την Πυροσβεστική ενώ ανέφερε πως όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι σε επαγρύπνηση.
«Συνιστούμε νηφαλιότητα και ψυχραιμία. Στο επόμενο τριήμερο επιβάλλεται να είμαστε όλοι προσεκτικοί, όλοι παρόντες, όλοι σε εγρήγορση, όλοι σε κινητοποίηση» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απέστειλε ειδικό έγγραφο σε όλες τις υπηρεσίες που εμπλέκονται σε θέματα πυρκαγιών, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών. Επίσης, έχουν ενημερωθεί και οι Ένοπλες δυνάμεις να βρίσκονται σε ετοιμότητα, προκειμένου να διαθέσουν οποιαδήποτε βοήθεια ζητηθεί από την ΓΓΠΠ.
Υπενθυμίζεται ότι στην κατάσταση συναγερμού, αλλά και στην κατηγορία κινδύνου 4, εκτός των άλλων, απαγορεύεται η κίνηση οχημάτων και πεζών σε δασικές περιοχές, υπάρχουν μπλόκα της Αστυνομίας σε σημεία εισόδου στα δάση, ενώ θα υπάρχει διαρκής επιτήρηση από μεικτές περιπολίες της ΕΛ.ΑΣ, του Π.Σ. και του Στρατού, από γης και αέρος.
Το απόγευμα θα δώσει έκτακτη συνέντευξη τύπου ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου να ενημερώσει λεπτομερώς τον κόσμο για το τι πρέπει να κάνει.
Σημειώνεται ότι παρόμοια κατάσταση έχει να παρουσιαστεί στην χώρα από το 2012
Για όλους τους παραπάνω λόγους, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199. Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.
 https://fimotro.gr

Κατάσταση Συναγερμού (5)



Κατάσταση Συναγερμού
Στα πλαίσια της ενημέρωσης των πολιτών, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου Πύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
Με βάση την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για το 24ωρο που ακολουθεί, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή σε κάθε δραστηριότητά μας στην ύπαιθρο ώστε να μην υπάρξει πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς από αμέλεια.
Η πολύ υψηλή θερμοκρασία και οι εξαιρετικά ισχυροί άνεμοι που θα πνέουν στην περιοχή, δημιουργούν συνθήκες αυξημένης επικινδυνότητας.
Σύμφωνα με τα σχέδια αντιμετώπισης τέτοιων συνθηκών, κάθε Τοπική Κοινότητα θα πρέπει να βρίσκεται σε εγρήγορση για άμεση κινητοποίηση σε περίπτωση έναρξης πυρκαγιάς.
Απαγορεύεται η χρήση κάθε μορφής πυρός στην ύπαιθρο.
Απαγορεύεται κάθε θερμή εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.
Απαγορεύεται κάθε υπαίθρια εργασία με γεωργικά μηχανήματα ή εργαλεία που μπορεί να προκαλέσουν σπινθήρα.
Σε περίπτωση που διαπιστώσετε έναρξη πυρκαγιάς ενημερώστε αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στα τηλέφωνα 199 ή 2733 0 22199 προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξάπλωσή της στον συντομότερο χρόνο.

Φίλοι της Π. Υ. Γυθείου "Πύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής"
 

SOS ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ(5) ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΚΑΙ Η ΛΑΚΩΝΙΑ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ


Μάνη: Θαλάσσιες χελώνες επιτέθηκαν σε 40 λουόμενους


Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε σήμερα στην περιοχή Λιμένι Μάνης, όταν θαλάσσιες χελώνες "επιτέθηκαν" σε περίπου 40 λουόμενους. Ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης, κ. Μαριόλης, μίλησε για το γεγονός.
 Σύμφωνα με τον Ανάργυρο Μαριόλη, Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης, η άμεση θεραπεία των θυμάτων έγινε βάσει του ιστορικού του κάθε ασθενή.
"Είναι σύνηθες το φαινόμενο οι θαλάσσιες χελώνες να παρουσιάζουν σαλμονέλα στο στόμα και στο κέλυφος, επομένως όπου χρήζει ο ασθενής θα λάβει αντιβίωση αλλά και θα του χορηγηθεί αντιτετανικός ορός".
"Οι επισκέπτες, βλέποντας τις χελώνες τις πλησιάζουν με σκοπό να τις ταΐσουν, με αποτέλεσμα εκείνες να αντιδρούν και να τους δαγκώνουν".
Αυτό που προτείνει ο κ. Μαριόλης είναι οι θαλάσσιες χελώνες να αντιμετωπίζονται ως άγρια ζώα και οι τουρίστες να καταλάβουν ότι δεν είναι ζώα τα οποία χρειάζονται να εκλαμβάνουν τροφή από τον άνθρωπο, καθώς συνδέουν την τροφή μαζί του και γίνονται επιθετικές.
 https://githio-click.gr

Τρεις «ορφανές» χασισοφυτείες εντοπίστηκαν στο Ηράκλειο


Τρεις «ορφανές» χασισοφυτείες εντόπισαν οι αρχές σε δύο περιοχές στην ενδοχώρα του Ηρακλείου. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, σήμερα πραγματοποιήθηκε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο πλαίσιο του σχεδιασμού της ΕΛ.ΑΣ. για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο φυτείες σε χωράφια του δήμου Μαλεβιζίου και μία χασισοφυτεία σε αγροτική περιοχή του δήμου Αρχανών – Αστερουσίων.
Συνολικά ξερίζωσαν 76 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης που βρίσκονταν σε στάδιο ανάπτυξης – ύψους έως και 1,5 μέτρων – τα οποία και κατασχέθηκαν.
Αξίζει να σημειωθεί πως σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου.
Πηγή: cretapost.gr

Υπάρχει θέμα με το δηλητηριώδες Λιοντόψαρο

ΓΥΘΕΙΟ. Είχαν προειδοποιήσει οι αρχές και συγκεκριμένα το Λιμεναρχείο Γυθείου για την εμφάνιση του δηλητηριώδους λιονταρόψαρου στη Μάνη, όπως προκύπτει από την επιστολή που έφτασε στα γραφεία του notospress  απαντώντας στο χθεσινό μας δημοσίευμα. Το λιμεναρχείο Γυθείου είχε στείλει δύο επιστολές σε φορείς στις οποίες ενημέρωνε για το επικίνδυνο είδος ψαριού.
Μάλιστα η πρώτη επιστολή – ενημέρωση στάλθηκε από το Λιμεναρχείου του Γυθείου, στις 23 Αυγούστου του 2016  και είχε αποδέκτες τους επαγγελματικούς και ερασιτεχνικούς αλιευτικούς συλλόγους της περιοχής. Συγκεκριμένα η πρώτη επιστολή είχε τους παρακάτω αποδέκτες: Επαγγελματικός Αλιευτικός Σύλλογος «Σωματείο Ψαράδων Νεάπολης Λακωνίας», Επαγγελματικός Αλιευτικός Σύλλογος «Αγροτικός Αλιευτικός Σύλλογος Σκάλας και Περιχώρων», Επαγγελματικός Αλιευτικός Σύλλογος «Ο Λακωνικός Κόλπος», Ερασιτεχνικός Αλιευτικός Σύλλογος «Κρανάη», Ερασιτεχνικός Αλιευτικός Σύλλογος Σκάλας και Περιχώρων, Πολιτιστικός Ναυταθλητικός Σύλλογος Ελαιάς Λακωνίας «ΒΙΑΝΔΙΝΗ» και Ερασιτεχνικός Αλιευτικός Σύλλογος Κοκκάλας». Στην συγκεκριμένη επιστολή το λιμενικό ενημέρωνε ότι βάσει ερευνών του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών έχει διαπιστωθεί η παρουσία του είδους στην θαλάσσια περιοχή της Ρόδου και ότι υπάρχουν βάσιμες ανησυχίες για την ταχεία εξάπλωσή του στο Αιγαίο. Η ανακοίνωση συνοδευόταν με φωτογραφικό υλικό αλλά και πληροφορίες για το δηλητηριώδες ψάρι, καθώς και τρόποι αντιμετώπισης σε περίπτωση που εντοπιζόταν σε περιοχή λουόμενων. Παράλληλα υπήρχε έκκληση για ενημέρωση με ειδικά φυλλάδια αλιέων, τουριστών και του ευρύτερου κοινού. Η δεύτερη επιστολή αποσταλεί από το Λιμενικό Γυθείου προς το Τμήμα Αλιείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου στις 25 Ιανουαρίου του 2019 και ενημέρωνε τις αρχές ότι εντοπίστηκε από πολίτη που διενεργούσε υποβρύχια αλιεία το επικίνδυνο είδος ψαριού. Η επιστολή συνοδευόταν από φωτογραφικό υλικό του αλιέα για να ενημερωθεί η υπηρεσία και να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες. Να θυμίσουμε ότι εντοπίστηκε Λιοντόψαρο πριν από δύο ημέρες στη Μάνη. Σημειώνουμε επίσης ότι η εημέρωση δεν είναι θέμα μόνον Λιμεναρχείου αλλά και κάθε Φορέα, δεδομένου ότι το Λιοντόψαρο δεν απειλεί μόνον αλιείς αλλά και παραθεριστές. Σας παραθέτουμε αυτούσια την απαντητική επιστολή που παραλάβαμε σήμερα 8 Αυγούστου από το Λιμεναρχείο Γυθείου:
«ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΝ 7-8-2019 ΚΑΙ ΩΡΑ 07:52 ΣΑΣ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΧΕ ΣΤΑΛΕΙ ΤΗΝ 23-8-2016 ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΕ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΔΙΑΤΑΓΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΙΧΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΟΝΤΑΡΟΨΑΡΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ 
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΑΣ.

ΕΠΙΣΗΣ ΣΑΣ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ 25-1-2019 ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΧΕ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΤΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΤΜΗΜΑ ΑΛΙΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΕΝΟΣ ΑΤΟΜΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΛΕΟΝΤΑΡΟΨΑΡΟΥ ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΛΙΕΙΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΥΤΟΥ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΚ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΓΥΘΕΙΟΥ»
 https://notospress.gr

Έλεγχος σε αθλητικούς χώρους και παιδικές χαρές σε όλους τους Δήμους



Κατεπείγουσα επιστολή απέστειλε προς τους Δημάρχους όλης της χώρας ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, αναφορικά με την ανάγκη διενέργειας ελέγχου των αθλητικών χώρων, των παιδικών χαρών και, γενικότερα, των χώρων αναψυχής στο πικράτειας, σε συνέχεια του θλιβερού συμβάντος στη Χίο, όπου ένας νέος έχασε τη ζωή του λόγω κατάρρευσης μιας μπασκέτας. Ο Υπουργός ζητεί να έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι μέχρι τέλους Αυγούστου.
Με εντολή του Δημάρχου θα διενεργηθούν άμεσα οι ζητούμενοι έλεγχοι, πέραν εκείνων που από το Δήμο εκτελούνται σε τακτική βάση, όπως π.χ. στις παιδικές χαρές, τις οποίες ελέγχει εταιρεία πιστοποίησης, ενώ πιστοποιημένος ανάδοχος διενεργεί επισκευές, ακολουθεί δε έλεγχος και από αρμόδια κρατική επιτροπή

 https://www.tharrosnews.g