Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ


ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Το Σάββατο 10/8, για πρώτη φορά από το 2012, πολλές περιοχές της Χώρας θα αντιμετωπίσουν επικινδυνότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς κατηγορίας 5, δηλαδή κατάσταση γενικού συναγερμού.
Για το λόγο αυτό, ο Δήμος Κυθήρων, επισημαίνει τα εξής:
ΔΕΝ επιτρέπεται η πραγματοποίηση καμίας εργασίας στην ύπαιθρο που μπορεί άμεσα ή έμμεσα να μεταδώσει σπινθήρα ή φλόγα. Ενδεικτικά: κάπνισμα μελισσών, ηλεκροσυγκόλληση, ψησταρίες, παραδοσιακοί φούρνοι κ.λπ.
ΔΕΝ πετάμε τσιγάρο στο ύπαιθρο.
ΔΕΝ διανοούμαστε να κάψουμε ξερόχορτα ή ό,τιδήποτε άλλο.
Συνιστούμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν κάθε είδους εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.
Ισχύει η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ σε ευπαθείς περιοχές και δάση καθ΄ όλη τη διάρκεια ισχύος του κινδύνου κατηγορίας 5. Για το Δήμο Κυθήρων οι περιοχές αυτές αναφέρονται σε απόφαση της Περιφέρειας Αττικής με ΑΔΑ: ΨΥΥΚ7Λ7-ΩΘΨ που είναι αναρτημένη στη Διαύγεια.
Ο Δήμαρχος Κυθήρων βρίσκεται από το μεσημέρι σε διαρκή επικοινωνία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, την Περιφέρεια Αττικής, το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος και όλους τους συναρμόδιους φορείς και υπηρεσίες.
Τέλος, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Κατσανεβάκης έχει ήδη συντονίσει το σύνολο των τοπικών δυνάμεων και εθελοντών.
Εάν αντιληφθούμε φλόγα ή καπνό, καλούμε ΑΜΕΣΑ την Π.Υ. στο 199.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου