Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

ΣΤΑ ΔΕΚΑ (10) ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ COVID-19 ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

 
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στα Κύθηρα ανέρχεται στα ΔΕΚΑ μετά και το (1) θετικό απο τα (301) τεστ που έγιναν σήμερα στην χώρα..





Ασβεστοκάμινα στα Κύθηρα κατά το 1923

 


Κατά το 1923 λειτούργησαν στα Κύθηρα 23 ασβεστοκάμινα, τα οποία έβγαλαν 380.000 οκάδες ασβέστη.

Για να κάψουν τα καμίνια διέθεσαν χιλιάδες δεμάτια ξύλα (ντεστέδες).

Τα καμίνια αυτά στήθηκαν στις Κοινότητες Κυθήρων (8) Πιτσινιανίκων (5) Μυλοποτάμου (1) Φρατσίων (1) Καραβά (6) και Μητάτων (2) στις τοποθεσίες Σπηλίες, Ξερονιάματα, Βίγλα, Κλαράδικα, Παλιόκηπο, Ξιβούνι, Χατζή-Καμίνι, Γούρνες, Φανάρι, Πλατιά Άμμος, Βαθύ Αυλάκι, Αγία Πατρικία, Χαλέπα και Ρέντζη.

Τη μεγαλύτερη ποσότητα έβγαλαν τα καμίνια του Καραβά (146.000 οκάδες)

 eleniharou.gr

ΠΗΓΗ: Σπύρου Στάθη Κυθηραϊκή Επιθεώρησις 1923

Συνελήφθη αλλοδαπός για διακίνηση – εμπορία ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνη) στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου των Αθηνών

 


 

Συνελήφθη αλλοδαπός για διακίνηση – εμπορία ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνη) στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου των Αθηνών

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων κοκαΐνη βάρους -377,3- γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των -30.000- ευρώ, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και δίκυκλη μοτοσυκλέτα

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες της 23-10-2020, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 31χρονος αλλοδαπός για παράβαση του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών και για απείθεια.

Στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση του ανωτέρω στη διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου των Αθηνών, επετεύχθη μέσω ανάλυσης και διασταύρωσης δεδομένων, εξακρίβωσης χώρων και ατόμων, ο εντοπισμός του και πιστοποιήθηκε η εγκληματική του δράση.

Κατόπιν των ανωτέρω, κατελήφθη εντός της οικίας του να κατέχει με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση σε τρίτους, -69- νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν κοκαΐνη συνολικού μεικτού βάρους -377,3- γραμμαρίων.

Ακόμη, ο ανωτέρω προσπάθησε να ματαιώσει τον έλεγχο από τους αστυνομικούς, καθώς επιβιβάστηκε στην μοτοσυκλέτα του αναπτύσσοντας ταχύτητα, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Από την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • -377,3- γραμμάρια κοκαΐνης
  • χρηματικό ποσό -30.000- ευρώ
  • ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
  • δίκυκλη μοτοσυκλέτα
  • συσκευή κινητής τηλεφωνίας

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

ΕΝΑ (1) ΘΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΑ (301) ΤΕΣΤ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΥΘΗΡΩΝ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Έχουμε ένα (1) θετικό από τα (301) τεστ για covid-19 που έγιναν σήμερα Πέμπτη 29 Οκτωβρίου από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στη χώρα.

Αύριο Παρασκευή 30 Οκτωβρίου τα τεστ θα συνεχιστούν σύμφωνα με το πρόγραμμα στον Ποταμό από 09:00 έως 14:00.
Παρακαλούνται οι κάτοικοι να προσέρχονται τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, κυρίως τη χρήση μάσκας και τις μεταξύ τους αποστάσεις.

 

 

Ελεγχοι και στα ελαιοτριβεία από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

 


Αυστηροί έλεγχοι θα γίνονται από τια αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου στα ελαιοτριβεία ως προς την συμμόρφωσή τους στην άδεια λειτουργίας τους, ιδιαίτερα σε όσα από αυτά έχουν επιδοτηθεί να μετατραπούν σε διφασικά, καθώς ορισμένα φέρεται ότι έχουν επανέλθει σε τριφασική λειτουργία.

Αυτό αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, σε σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, η οποία έγινε το μεσημέρι σήμερα, Τρίτη 27 Οκτωβρίου.

Οπως τόνισε ο περιφερειάρχης ειδικότερα, τα ελαιοτριβεία θα ελέγχονται αν λειτουργούν όπως έχουν επιδοτηθεί -ως διφασικά δηλαδή-, ενώ έλεγχοι θα γίνονται ακόμα και κατά την παράδοση του πυρήνα στα πυρηνελαιουργεία.

Παράλληλα, θα υπάρχει συνεργασία και με το Λιμενικό Σώμα προκειμένου να προστατευθεί το περιβάλλον, δήλωσε ο περιφερειάρχης σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

“Προτάσσουμε πάντα την δημόσια υγεία. Εχουμε συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία, δεν θα ανοίξει κανένα πυρηνελαιουργείο χωρίς να διαθέτει τις απαιτούμενες από τον νόμο προϋποθέσεις”.

Τέλος, ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι η Περιφέρεια εργάζεται και για την προώθηση της διαδικασίας για χρήση του πυρήνα της ελιάς ως εδαφοβελτιωτικό – “επισήμως ως Περιφέρεια ζητούμε από το υπουργείο Περιβάλλοντος να ορίσει τις προδιαγραφές για την εν λόγω χρήση” τόνισε ο Π. Νίκας.

 dimotikiagoratislakonias.gr

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: (236) ΚΑΝΑΒΟΥΡΙΕΣ ΥΔΡΟΠΟΝΙΚΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΣΕ ΟΙΚΙΑ ΣΕ (3) ΠΛΗΡΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

 

 

Συνελήφθη 52χρονος αλλοδαπός για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης εσωτερικού χώρου (υδροπονική μέθοδος) και περαιτέρω διακίνηση ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή του Περιστερίου

Κατασχέθηκαν -236- δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας, -945- γραμμάρια αποσπασμάτων ακατέργαστης κάνναβης, -5.900- γραμμ. κλώνων κάνναβης, -6.500- γραμμ. φύλλων και υπολειμμάτων κάνναβης, μικροποσότητα κοκαΐνης, -2- πιστόλια, -10- φυσίγγια, -2- ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, τα χρηματικά ποσά των -900- ευρώ και -1.000- δολαρίων, εξοπλισμός -3- εργαστηρίων – φυτωρίων καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες της 27-10-2020 στο Περιστέρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 52χρονος αλλοδαπός για παράβαση της νομοθεσίας περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών και περί Όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών για εργαστήριο καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης διά της υδροπονικής μεθόδου και διασταύρωσης στοιχείων, εντοπίστηκε και πιστοποιήθηκε η εγκληματική δράση του συλληφθέντα, καθώς και οικία στο Περιστέρι εντός της οποίας είχε εγκαταστήσει τρία (3) πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια.

Όπως εξακριβώθηκε, ο 52χρονος πέραν της καλλιέργειας, δραστηριοποιείτο και στην περαιτέρω διακίνηση ποσοτήτων προϊόντων κάνναβης, στην ευρύτερη περιοχή του Περιστερίου.

Σε έρευνα στην οικία στο Περιστέρι βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

  • -236- δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας,
  • -945- γραμμ. αποσπασμάτων ακατέργαστης κάνναβης
  • -5.900- γραμμ. κλώνων κάνναβης,
  • -6.500- γραμμ. φύλλων και υπολειμμάτων κάνναβης,
  • μικροποσότητα κοκαΐνης,
  • εξοπλισμός τριών (3) εργαστηρίων, υδροπονικής καλλιέργειας, δενδρυλλίων κάνναβης
  • -2- πιστόλια με -10- φυσίγγια,
  • -2- ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
  • τα χρηματικά ποσά των -900- ευρώ και -1.000- δολαρίων,
  • πλήθος νάιλον συσκευασιών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. 

Τα ντοκουμέντα !




 

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για διακίνηση κοκαΐνης και κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης στη ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής

 


Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για διακίνηση κοκαΐνης και κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης στη ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων κοκαΐνη βάρους -4- κιλών και -410- γραμμαρίων, κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη βάρους -1.455- γραμμαρίων, ένα Δ.Χ.Ε. (ταξί), το χρηματικό ποσό των -675- ευρώ και -2- ηλεκτρονικές συσκευές

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 26-10-2020, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 34χρονος ημεδαπός και 33χρονος αλλοδαπός για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση των ανωτέρω στη διακίνηση κοκαΐνης και κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής, επετεύχθη μέσω ανάλυσης και διασταύρωσης στοιχείων, χώρων και ατόμων ο εντοπισμός των ανωτέρω και η πιστοποίηση της εγκληματικής τους δράσης.

Κατόπιν των ανωτέρω, σε διενεργηθείσα έρευνα κατελήφθη ο αλλοδαπός να οδηγεί ταξί εντός του οποίου κατείχε για λογαριασμό του ημεδαπού, -3- νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα κοκαΐνης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση σε τρίτους. Επακολούθησε έρευνα στην οικία του 34χρονου στο Ίλιον.

Συνολικά από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ποσότητα κοκαΐνης βάρους -4- κιλών και -410- γραμμαρίων
  • ποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης ( MDMA ) βάρους -1.455- γραμμαρίων
  • ένα Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ταξί)
  • το χρηματικό ποσό των -675- ευρώ
  • -2- ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
  • -5- κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. 


 

Νάξος: Πώς μία εκδρομή στα Κύθηρα έκανε πορτοκαλί το νησί

 


Θετική στον κορονοϊό βρέθηκε και μια ολόκληρη 5μελής οικογένεια που συμμετείχε στην εκδρομή από τη Νάξο στα Κύθηρα

Αναστάτωση έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες στη Νάξο, καθώς μία εκδρομή στα Κύθηρα, αποτέλεσε, σύμφωνα με όσα δημοσιεύει το www.naxostimes.gr, την πηγή πολλών κρουσμάτων κορονοϊού στο κυκλαδίτικο νησί, που από σήμερα, Πέμπτη, μπήκε στην πορτοκαλί ζώνη του υγειονομικού χάρτη

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της τοπικής ιστοσελίδας, η προσκυνηματική εκδρομή με τη συμμετοχή 53 ατόμων, διοργανώθηκε με προορισμό τη Παναγία Μυρτιδιώτισσα. Η εκδρομή ξεκίνησε από το νησί την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, όπου οι εκδρομείς ταξίδεψαν με το Champion Jet προς την Αθήνα και από εκεί, την επόμενη ημέρα, με μια ενδιάμεση στάση στο Σύνταγμα, ώστε να συμμετέχουν και άλλοι εκδρομείς, ξεκίνησε οδικώς και στη συνέχεια με καραβάκι, το ταξίδι για τα Κύθηρα.

Η επιστροφή των εκδρομέων στη Νάξο έγινε τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου το απόγευμα, όταν κάποιοι από τους εκδρομείς παρουσίασαν συμπτώματα και εν συνεχεία διαγνώσθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Μάλιστα, θετική βρέθηκε και μια ολόκληρη πενταμελής οικογένεια που συμμετείχε στο ταξίδι. Η Μητρόπολη, πάντως, δήλωσε ότι δεν έδωσε άδεια για αυτή την εκδρομή, αλλά και για καμία άλλη από το ξεκίνημα της πανδημίας.

 .ethnos.gr

ΝΕΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ Ε/Γ-Ο/Γ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ

 


Πειραιάς, Πέμπτη29/10/2020

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσης, η ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ Ν.Ε. ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι οι εργασίες αποκατάστασης της ζημιάς που προκλήθηκε εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων της Τετάρτης 28/10/2020 προχωρούν με γοργό ρυθμό. 

Το Ε/Γ -Ο/Γ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ θα επανέλθει στα προγραμματισμένα δρομολόγιά του μετά την αποκατάσταση της βλάβης και την έκδοση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα του πλοίου νηογνώμονα. 

Θα ενημερωθείτε με νέο δελτίο τύπου για την πρόοδο των εργασιών και την διαμόρφωση των δρομολογίων. 

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε να επικοινωνείτε με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και πρακτορεία. 

ΝΕΑΠΟΛΗ:Vatika Bay Shipping Agency Τηλ.27340 24004 

ΚΥΘΗΡΑ:Kithira Travel Τηλ. 2736031390


ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗΝ ΑΓ.ΠΕΛΑΓΙΑ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΦΥΡΗ ΑΜΜΟΣ-ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟ 07:30 - 16:00

Διακοπή ρεύματος αύριο Παρασκευή 30 Οκτωβρίου από ώρα 07:30 έως 16:00 στην Αγία Πελαγία (περιοχές φυρή άμμος,Νέος κόσμος) λόγω εργασιών στο δίκτυο.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΤΑ ΕΝΝΕΑ(9) ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ COVIT-19 ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Ένα ακόμα κρούσμα κορωνοιού εντοπίστηκε στα Κύθηρα σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες.

Ετσι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στα Κύθηρα ανέρχεται στα ΕΝΝΕΑ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν οτι το νέο κρούσμα εντοπίστηκε θετικό κατά την διαδικασία επαναληπτικών ελέγχων σε άτομα που είχαν επαφή με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα,παρόλο που στο πρώτο τεστ είχε βγει αρνητικό.

Η ιχνηλάτηση συνεχίζεται και από το μεσημέρι διενεργούνται στο γενικό πληθυσμό του νησιού rapid tests από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σήμερα στην Χώρα και αύριο στον Ποταμό. 

ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΡΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΕΟΔΥ. 

«FAKE NEWS» Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΕ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΜΑΣΚΑ

 


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«FAKE NEWS» Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΕ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΜΑΣΚΑ

Πειραιάς, 29 Οκτωβρίου 2020

Μετά τα όσα ακούστηκαν στη ραδιοφωνική εκπομπή των κ.κ. Δήμου Βερύκιου και Τάκη Χατζή, στον Alpha 9,89, περί δήθεν παρουσίας μου στην παρέλαση στην Αίγινα και μάλιστα χωρίς μάσκα (!), θα ήθελα να δηλώσω τα εξής:

Σεβόμενος την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την ανάκληση των παραστάσεων για τους Εορτασμούς της Εθνικής Επετείου του «ΟΧΙ» σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών για τα μέτρα πρόληψης και περιορισμού της διάδοσης του COVID-19, στις 28 Οκτωβρίου 2020 δεν παρευρέθηκα σε καμία σχετική εκδήλωση, ούτε στην Αίγινα.

Ευχαριστώ τους κυρίους Βερύκιο και Χατζή για την άμεση αποκατάσταση της αλήθειας, μετά την τηλεφωνική παρέμβασή μου και αφού τους έκανα γνωστό πως όλα όσα τους μεταφέρθηκαν και κατά συνέπεια εκείνοι αναπαρήγαγαν ήταν απολύτως ανακριβή και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα!

Τέλος θα ήθελα να συστήσω στα διάφορα «παπαγαλάκια» που διοχετεύουν τέτοιες «πληροφορίες» στα μέσα ενημέρωσης και που προφανώς με μπέρδεψαν με κάποιον άλλον, άλλη φορά να είναι πιο προσεκτικοί!

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥΣ ΛΙΒΑΔΙΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ

 



Μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κα. Μπόγρη επισκεφθήκαμε τους Αγροτικούς Ελαιουργικούς Συνεταιρισμούς Λιβαδίου και Ποταμού, που ενισχύονται από το πρόγραμμα CLLD/LEADER με πολύ σημαντικές χρηματοδοτήσεις για τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση των υποδομών τους. Ήδη, στο Συνεταιρισμό Λιβαδίου έχουν τοποθετηθεί και λειτουργούν τα νέα υπερσύγχρονα μηχανήματα!

Ο Δήμος και η Περιφέρεια βρίσκονται στο πλευρό των παραγωγών και ο κύριος στόχος μας είναι η βελτίωση της ποιότητας του ήδη εξαιρετικά ποιοτικού ελαιολάδου Κυθήρων, μέσα από την απόκτηση ISO που θα μας δώσει τη δυνατότητα να προβάλλουμε και να προωθήσουμε το τσιριγώτικο λάδι σε σημαντικές αγορές και εκτός του νησιού.






 

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ:Απώλεια καταπέλτη Ε/Γ -Ο/Γ πλοίου στη Νεάπολη Βοιών - Αποβίβαση ασθενή από κρουαζιερόπλοιο στη Νεάπολη Βοιών

 


Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών από τον πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ'' Ν.Π. 11732, ότι κατά τον ελλιμενισμό του στο λιμένα Νεάπολης Βοιών απώλεσε τον καταπέλτη του .
Άμεσα στο σημεία έσπευσαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Νεάπολης Βοιών όπου διαπίστωσαν τα ανωτέρω.
Ο πλοίαρχος του ''ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ'' ενημέρωσε ότι για την ασφάλεια του πλοίου πρόκειται να κινηθεί προς όρμο Βατικών για ασφαλές αγκυροβόλιο λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Η παραπάνω κίνηση δεν κατέστη δυνατή λόγω των ισχυρών ανέμων και την απώλεια κάβων του πλοίου, με αποτέλεσμα να επέλθει επικάθιση του πλοίου σε αμμώδη πυθμένα του λιμένα Νεάπολης.
Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, ενώ από το  Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ'' μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης- αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.
 
*****
 
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχής Νεάπολης Βοιών, ότι 57χρονος αλλοδαπός, μέλος του πληρώματος M/V πλοίου ''SEA MOON'' σημαίας Λιβερίας, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Άμεσα τέθηκε σε ετοιμότητα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και στην περιοχή μετέβη το Ε/Γ -Λάντζα «ΜΑΧΗ» Ν.Ν.11, το οποίο παρέλαβε τον 57χρονο από τον όρμο Βατικών και  τον μετέφερε με ασφάλεια στο λιμένα Νεάπολης Βοιών, όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και τον μετέφερε αρχικά στο Κέντρο Υγείας της Νεάπολης Βοιών και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Μολάων για περαιτέρω εξετάσεις.

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ:ΛΗΞΗ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Με την λήξη της Αντιπυρικής περιόδου (1η Μαίου -31 Οκτωβρίου 2020) το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κυθήρων ενημερώνει το κοινό για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων.

Λόγω της ανομβρίας και των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή μας με την λήξη της αντιπυρικής περιόδου 31 Οκτωβρίου,παρακαλούνται οι συμπολίτες μας να μην καίνε κλαριά και άλλα γεωργικά υπολείμματα όταν φυσάει δυνατός αέρας ή τα κτήματα τους γειτνιάζουν με δάσος.

Επίσης, σημαντικό είναι να μην μένουν εστίες φωτιάς να σιγοκαίνε και οι πολίτες να τις σβήνουν με νερό για μεγαλύτερη ασφάλεια.

«Παρακαλούνται οι συμπολίτες μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν εκτελούν τέτοιου είδους δραστηριότητες στην ύπαιθρο και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας έτσι ώστε να αποφεύγονται δυσάρεστα γεγονότα. Ειδικότερα δεν θα πρέπει να εκτελούν τέτοιου είδους εργασίες όταν πνέουν ισχυροί άνεμοι, πλησίον δασικών εκτάσεων, σε χαράδρες, λόγγους και πλαγιές λόφων. Να είναι εφοδιασμένοι με δοχείο νερού το οποίο θα χρησιμοποιούν όταν τελειώνουν την εργασία τους, σβήνοντας τις εστίες καύσης των υπολειμμάτων». Επιπρόσθετα, όσοι βάζουν φωτιές για να κάψουν κλαριά «θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η πρακτική καύσης των υπολειμμάτων επιφέρει άμεσες οικονομικές κυρώσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ ταυτόχρονα δεν πρέπει να παραβλέπονται και οι ποινικές κυρώσεις που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία». 

¨ΠΡΟΣΟΧΗ Καθαρά υπεύθυνος για ότι συμβεί όπως (πρόκληση πυρκαγιάς) είναι ο ιδιοκτήτης της έκτασης όπου πραγματοποιείται η ελεγχόμενη καύση.¨

Καλό θα είναι πριν προβείτε σε οποιαδήποτε ελεγχόμενη καύση να επικοινωνείτε με το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κυθήρων τηλ.2736034376

Σας ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

 

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΑΦΕΚΟΠΤΕΙΟ ΚΟΝΟΜΟΣ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ ΚΥΘΗΡΩΝ


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ: Προς το παραδοσιακό κεφεκοπτείο ΚΟΝΟΜΟΣ στο Λιβάδι Κυθήρων για τους δωρεάν καφέδες και τα νερά στο κλιμάκιο το ΕΟΔΥ που βρίσκετε στα Κύθηρα για την διεξαγωγή τον τεστ

Ομογενής του Σύδνεϋ Κυθηραικής Καταγωγής στη λίστα Forbes κορυφαίων Ελλήνων επιχειρηματιών κάτω των 30


Στη φετινή λίστα του περιοδικού Forbes, για την Ελλάδα, με τους κορυφαίους 30 επιχειρηματίες κάτω των 30 ετών φιγουράρει και ένας Έλληνας από το Σίδνεϊ.

Πρόκειται για τον 22χρονο Γιώργο Μούλο, που τώρα περνά τον περισσότερο καιρό του στην Ελλάδα και φιλοδοξεί να επεκτείνει περαιτέρω την επιχειρηματική του δράση στη μετά COVID εποχή.


Βασικά σημεία

  • Ομογενής του Σύδνεϋ εξασφάλισε μια θέση στη λίστα των πιο επιτυχημένων νεαρών επιχειρηματιών του περιοδικού Forbesγια την Ελλάδα
  • Ο 22χρονος σήμερα Γιώργος Μούλος ξεκίνησε από τα 15 του ακόμη στο επιχειρείν έχοντας καταφέρει ήδη να χτίσει καριέρα στο ηλεκτρονικό εμπόριο
  • Εδώ και δύο χρόνια ζει εκτός Αυστραλίας, με έδρα κυρίως την Ελλάδα

«Είμαι πολύ ευγνώμων», δήλωσε χαρακτηριστικά για τη διάκριση μιλώντας στο SBS Greek.

 «Ασχολούμαι εδώ και έξι χρόνια με επιχειρήσεις και [έχοντας ξεκινήσει] μόνος μου ως παιδί ήταν δύσκολα».

«Τα πρώτα 3-4 χρόνια δεν έβγαζα λεφτά», εξομολογείται.

Αλλά η απόδοση έχει πλέον έρθει και με το παραπάνω καθώς φαίνεται, αφού μόνο τον περασμένο χρόνο, όπως λέει ο ίδιος, οι πωλήσεις που έκανε μέσω του διαδικτύου ανήλθαν σε περίπου $1.5 εκατ.

Στα 15 του, ο κ. Μούλος ξεκίνησε να εργάζεται για ένα πρακτορείο μάρκετινγκ αναλαμβάνοντας διαφημίσεις της πλατφόρμας Facebookγια λογαριασμό πελατών.

Ασχολήθηκε με αυτό για περίπου μια πενταετία, ενώ παράλληλα «άνοιγε τα φτερά» του στον τομέα του e-commerce (ηλεκτρονικού εμπορίου), εμπορευόμενος από ακουστικά βαρυκοΐας μέχρι... ενυδατικές κρέμες.

Γεννημένος στην Αυστραλία, άφησε τους Αντίποδες εδώ και δύο χρόνια, με στόχο να επικεντρωθεί πλέον στην ευρωπαϊκή αγορά αν και οι βλέψεις του συνεχίζουν παγκόσμιες.

Και παρότι στην Ελλάδα ο τομέας του e-commerceθεωρείται ακόμη «νέος», όπως λέει, σίγουρα δεν αποκλείει να εδραιωθεί και εκεί επιχειρηματικά μετά την πανδημία.

Αλλωστε παραμένει ο αγαπημένος του προορισμός, με απόδειξη ότι επιλέγει τη δεύτερη πατρίδα του ως βάση, τρεις με τέσσερις μήνες τον χρόνο.

 www.sbs.com.au

Κανονικά η διενέργεια των μαζικών τεστ ανίχνευσης κορωνοιού στα Κύθηρα,θα μεταφερθούν στο νησί μας με ιδιωτικό σκάφος σε λίγη ώρα από την Νεάπολη


Κανονικά η διενέργεια των μαζικών τεστ ανίχνευσης κορωνοιού στα Κύθηρα σήμερα στην Χώρα και αύριο στον Ποταμό.

Μετά από πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κυθήρων κυρίου Ιωάννη Κατσανεβάκη,θα μεταφερθούν στο νησί μας με ιδιωτικό σκάφος σε λίγη ώρα από την Νεάπολη μετά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε  τη νύχτα στον καταπέλτη του τοπικού πλοίου ¨ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ¨.

Άρα ισχύει ο αρχικός σχεδιασμός:

Ανακοινώνεται ότι μετά από αίτημα του Δήμου Κυθήρων, κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα πραγματοποιήσουν μαζικά rapid tests για την ανίχνευση κρουσμάτων κορωνοϊού στο νησί των Κυθήρων σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Πέμπτη 29/10/2020
12:00-18:00    Χώρα (αίθουσα Κυθηραϊκού Συνδέσμου)

Παρασκευή 30/10/2020
09:00-14:00    Ποταμός (ισόγειο Δημοτικού Καταστήματος – πρώην ΕΤΕ)

 

Παρακαλούνται οι κάτοικοι να προσέρχονται τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, κυρίως τη χρήση μάσκας και τις μεταξύ τους αποστάσεις.