Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Ομογενής του Σύδνεϋ Κυθηραικής Καταγωγής στη λίστα Forbes κορυφαίων Ελλήνων επιχειρηματιών κάτω των 30


Στη φετινή λίστα του περιοδικού Forbes, για την Ελλάδα, με τους κορυφαίους 30 επιχειρηματίες κάτω των 30 ετών φιγουράρει και ένας Έλληνας από το Σίδνεϊ.

Πρόκειται για τον 22χρονο Γιώργο Μούλο, που τώρα περνά τον περισσότερο καιρό του στην Ελλάδα και φιλοδοξεί να επεκτείνει περαιτέρω την επιχειρηματική του δράση στη μετά COVID εποχή.


Βασικά σημεία

  • Ομογενής του Σύδνεϋ εξασφάλισε μια θέση στη λίστα των πιο επιτυχημένων νεαρών επιχειρηματιών του περιοδικού Forbesγια την Ελλάδα
  • Ο 22χρονος σήμερα Γιώργος Μούλος ξεκίνησε από τα 15 του ακόμη στο επιχειρείν έχοντας καταφέρει ήδη να χτίσει καριέρα στο ηλεκτρονικό εμπόριο
  • Εδώ και δύο χρόνια ζει εκτός Αυστραλίας, με έδρα κυρίως την Ελλάδα

«Είμαι πολύ ευγνώμων», δήλωσε χαρακτηριστικά για τη διάκριση μιλώντας στο SBS Greek.

 «Ασχολούμαι εδώ και έξι χρόνια με επιχειρήσεις και [έχοντας ξεκινήσει] μόνος μου ως παιδί ήταν δύσκολα».

«Τα πρώτα 3-4 χρόνια δεν έβγαζα λεφτά», εξομολογείται.

Αλλά η απόδοση έχει πλέον έρθει και με το παραπάνω καθώς φαίνεται, αφού μόνο τον περασμένο χρόνο, όπως λέει ο ίδιος, οι πωλήσεις που έκανε μέσω του διαδικτύου ανήλθαν σε περίπου $1.5 εκατ.

Στα 15 του, ο κ. Μούλος ξεκίνησε να εργάζεται για ένα πρακτορείο μάρκετινγκ αναλαμβάνοντας διαφημίσεις της πλατφόρμας Facebookγια λογαριασμό πελατών.

Ασχολήθηκε με αυτό για περίπου μια πενταετία, ενώ παράλληλα «άνοιγε τα φτερά» του στον τομέα του e-commerce (ηλεκτρονικού εμπορίου), εμπορευόμενος από ακουστικά βαρυκοΐας μέχρι... ενυδατικές κρέμες.

Γεννημένος στην Αυστραλία, άφησε τους Αντίποδες εδώ και δύο χρόνια, με στόχο να επικεντρωθεί πλέον στην ευρωπαϊκή αγορά αν και οι βλέψεις του συνεχίζουν παγκόσμιες.

Και παρότι στην Ελλάδα ο τομέας του e-commerceθεωρείται ακόμη «νέος», όπως λέει, σίγουρα δεν αποκλείει να εδραιωθεί και εκεί επιχειρηματικά μετά την πανδημία.

Αλλωστε παραμένει ο αγαπημένος του προορισμός, με απόδειξη ότι επιλέγει τη δεύτερη πατρίδα του ως βάση, τρεις με τέσσερις μήνες τον χρόνο.

 www.sbs.com.au

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου