Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

ΚΥΑ με τσουχτερά πρόστιμα! 1.500€ το “μπιλιετάκι” στους Ιερείς αν δεχθούν κόσμο στις Εκκλησίες

 

Εκδόθηκε η ΚΥΑ που προβλέπει αναλυτικά όλα τα νέα μέτρα, του δεύτερου lockdown και  τσουχτερά πρόστιμα σε όσους Ιερείς λειτουργούν με πιστούς.

Αδίκημα αποτελεί να εισέρχονται οι πιστοί στην Εκκλησία εν έτη 2020!  Όσοι όμως θεωρούν ότι εν ώρα μυστηρίου μεταδίδονται ιοί και μικρόβια και διάφορες μολύνσεις τότε έχουν απόλυτο δίκαιο και θα συμφωνήσουμε μαζί τους με τις απαγορεύσεις αυτές καθώς αναδεικνύεται η απιστία τους.. Αφού το ΜΥΣΤΗΡΙΟ είναι καθαρά θέμα πίστης.

 

Ο ορθολογισμός και η επιστήμη δεν μπορεί να χρησιμοποιούνται ως εργαλεία για την  θρησκευτική πίστη του λαού και τον Ύψιστο.

Όπως αναμενόταν αναφέρει η ΚΥΑ ότι οι Ιεροί Ναοί θα είναι κλειστοί για τους πιστούς σε ολόκληρη την επικράτεια και δεν θα επιτρέπεται η είσοδος ούτε καν για “ατομική προσευχή” όπως είχε επικρατήσει κατά τις πρώτες μέρες της πρώτης καραντίνας.

Το διοικητικό πρόστιμο που προβλέπεται για τους προϊσταμένους των Ναών, αν παραβούν την παραπάνω διάταξη είναι 1.500 €!

Δείτε τι αναφέρεται χαρακτηριστικά:


Η μόνη περίπτωση που επιτρέπεται η είσοδος στους Ναούς, πλην των Ιερέων και των ιεροψαλτών είναι σε αυτές των κηδειών, όπου μπορούν να παραστούν μέχρι εννιά (9) άτομα, συγγενείς και φίλοι του θανόντος. Ακολουθεί η ΚΥΑ για τους χώρους λατρείας:

 



Διαβάστε επίσης: ΚΥΑ : Κλειστές εκκλησίες για τον λαό έως Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

ΠΗΓΗ  vimaorthodoxias.gr

Σάμος: Τραγωδία ένα παιδί νεκρό και έξι αγνοούμενοι σε ναυάγιο σκάφους με πρόσφυγες

 


Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σάμου για την ύπαρξη ικανού αριθμού αλλοδαπών στην ευρύτερη περιοχή του ακρωτηρίου ''ΠΡΑΣΟ''.
Στελέχη της Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στην περιοχή, ενώ ταυτόχρονα, απέπελευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για έρευνες από θαλάσσης.
Πρωινές ώρες σήμερα, εντοπίστηκαν στην ως άνω περιοχή δέκα (10) αλλοδαποί, ενώ σε εξαιρετικά δυσπρόσιτη περιοχή, ανατολικά του ακρωτηρίου ''ΠΡΑΣΟ'', εντοπίστηκε μία αλλοδαπή γυναίκα και η σορός ενός ανήλικου αγοριού, οι οποίοι παρελήφησαν από ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και η σορός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου.
Επιπροσθέτως, η Λιμενική Αρχή Σάμου ενημερώθηκε από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για εντοπισμό έξι (06) ακόμη αλλοδαπών στη χερσαία περιοχή ανατολικά ν. Σάμου.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου, ενώ τυχόν εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο Δελτίο Τύπου.

ΛΑΚΩΝΙΑ:Αποκατάσταση παραλιακών κρηπιδωμάτων - ανωδομών στο λιμάνι του Γυθείου

 


ΓΥΘΕΙΟ. Ολοκληρώνεται η πρώτη φάση ενός έργου ζωτικής σημασίας για την πόλη του Γυθείου προϋπολογισμού 95.574,52€, μετά την έκπτωση 22%, που δόθηκε από την ανάδοχο εταιρεία.

Ενώ οι καθιζήσεις στο επισκευασθέν τμήμα έναντι του Α.Τ. ΓΥΘΕΙΟΥ φαίνονταν επιφανειακές, απαιτήθηκαν επιπλέον εργασίες αφού το σημείο είχε υποστεί καθίζηση όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες 

 από τους δύτες και καταστροφή από το β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το έργο εκτελείται για λογαριασμό του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Έχει ζητηθεί ήδη, η επιπλέον χρηματοδότηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για να αποκατασταθούν τα κρηπιδώματα και στην παραλιακή ζώνη ανάμεσα στα δύο περίπτερα, έναντι κεντρικής Πλατείας Γυθείου.

 notospress.gr




 


ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ:Το Γυμνάσιο Κυθήρων με τη σημαία του στην Πλατεία της Χώρας Κυθήρων στις 30 Ιανουαρίου 1934

 

Το Γυμνάσιο Κυθήρων με τη σημαία του στην Πλατεία της Χώρας Κυθήρων στις 30 Ιανουαρίου 1934

ΠΗΓΗ 

Eleni Harou


 

Συμπτώματα Covid-19: Πώς να ξεχωρίσεις αν έχεις κρυολόγημα, γρίπη ή κορονοϊό

 


Κορονοϊός-Όλες οι ειδήσεις: Ο Covid-19 προσβάλλει διαφορετικά άτομα με διαφορετικούς τρόπους. Τα περισσότερα μολυσμένα άτομα εμφανίζουν ήπια έως μέτρια συμπτώματα και αναρρώνουν χωρίς να χρειάζεται να νοσηλευτούν.

 Το δεύτερο κύμα του κορονοϊού, περνάει όλος ο πλανήτης και σιγά-σιγά τα lockdown επιστρέφουν παγκοσμίως.

 Από τις 6 το πρωί του Σαββάτου (7/11), η χώρα μας βρίσκεται -ξανά- σε καθεστώς απαγόρευσης κυκλοφορίας και επιτρέπονται μόνο οι μετακινήσεις προς και από την εργασία, αλλά και για τις απαραίτητες αγορές βασικών αγαθών.

Ο κορονοϊός έχει μπει -δυχτυχώς- για τα καλά στη ζωή μας και όλοι οι πολίτες πρέπει να τηρούμε οδηγίες των ειδικών για να προστατευτούμε και να προστατέψουμε τους δικούς μας ανθρώπους από αυτόν. Πλέον οι περισσότεροι γνωρίζουν τα συμπτώματά του. Προφανώς και τα τεστ ανίχνευσης της Covid-19 είναι ό,τι πιο αξιόπιστο για να γνωρίζει αν είναι κανείς θετικός ή όχι, ωστόσο, υπάρχουν και συγκεκριμένα συμπτώματα που «προδίδουν» τον κορονοϊό.

Δεν είναι λίγες οι φορές που άνθρωποι έχουν τρομοκρατηθεί επειδή είχαν κάποια συμπτώματα, τα οποία μοιάζουν αρκετά με αυτά του κορονοϊού. Στην πορεία, ευτυχώς για αυτούς, αποδείχθηκε πως είχαν γρίπη ή απλό κρυολόγημα...

Τα συμπτώματα, λοιπόν, μπορούν να δώσουν μια «ένδειξη», αλλά πάντα είναι επιβεβλημένη η συμβουλή και η ιατρική γνωμάτευση σε κάθε περίπτωση. Αναλυτικά, τα συνηθέστερα συμπτώματα που συνδέονται με κάθε μία από τις τρεις ασθένειες είναι τα εξής:

Covid-19

Τα πιο κοινά συμπτώματα της Covid-19 είναι ο πυρετός - πάνω από 37,8C - ένας νεοεμφανισθείς, επίμονος βήχας (συνήθως ξηρός) και η απώλεια γεύσης ή/και όσφρησης. Επίσης, μερικές φορές οι ασθενείς εμφανίζουν κόπωση και πόνο στο σώμα, πονόλαιμο, πονοκεφάλους και δύσπνοια. Η διάρροια, η καταρροή και το «μπούκωμα» στη μύτη είναι σπανιότερα συμπτώματα. Όσον αφορά την ένταση των συμπτωμάτων, το NHS αναφέρει ότι μπορεί να είναι από ήπια μέχρι υψηλή.

Κρυολόγημα

Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα του κρυολογήματος είναι φτέρνισμα. πόνοι στο σώμα, καταρροή ή «μπούκωμα» στη μύτη και πονόλαιμος. Μπορεί επίσης να εμφανιστεί ήπιος βήχας. Μερικές φορές ο ασθενής αισθάνεται κόπωση, ενώ είναι σπάνιο να έχει πυρετό ή πονοκεφάλους. Τα κρυολογήματα δεν προκαλούν διάρροια. Σύμφωνα με το NHS, στην περίπτωση του κρυολογήματος συνήθως τα συμπτώματα εμφανίζονται σταδιακά.

Γρίπη

Η γρίπη συνήθως εκδηλώνεται με πυρετό, κόπωση, ξηρό βήχα, πόνους στο σώμα και πονοκεφάλους. Μερικές φορές ο ασθενής έχει πονόλαιμο, καταρροή ή βουλωμένη μύτη. Κάποια παιδιά με γρίπη έχουν διάρροια. Δεν υπάρχει φτέρνισμα ούτε δύσπνοια στην γρίπη, και το NHS αναφέρει ότι συνήθως τα συμπτώματα εμφανίζονται γρήγορα.

 newsbomb.gr

Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση, η οποία προέβαινε στη διάθεση – εμπορία ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή του Μεταξουργείου

 


Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση, η οποία προέβαινε στη διάθεση – εμπορία ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή του Μεταξουργείου

Συνελήφθησαν -8- μέλη της και ταυτοποιήθηκαν άλλα -6-

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων το χρηματικό ποσό των -12.095- ευρώ, -264- γραμμάρια κάνναβης, -4- γραμμάρια ηρωίνης, -15- κινητά τηλέφωνα και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών πολυμελής εγκληματική οργάνωση, η οποία διακινούσε συστηματικά ναρκωτικές ουσίες στην περιοχή του Μεταξουργείου.

Συνελήφθησαν, την 3-11-2020 στην περιοχή του Μεταξουργείου, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών της ανωτέρω υπηρεσίας, οκτώ (8) αλλοδαποί, μέλη της ανωτέρω εγκληματικής οργάνωσης.

Συγκατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση τυγχάνουν και έξι (6) αλλοδαποί που ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται. Ακόμη, συνυποβλήθηκε και δικογραφία σε βάρος πέντε (5) ατόμων για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με πολυμελή σπείρα, που δραστηριοποιείται στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή του Μεταξουργείου, συστήθηκε ειδική ομάδα από την ανωτέρω Υπηρεσία, για τον εντοπισμό και τελικά την αποδόμησή της.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα:

  • Η διακίνηση πραγματοποιούνταν στην περιοχή του Μεταξουργείου και κυρίως στις οδούς Ιάσωνος, Κολοκυνθούς και Κεραμεικού.
  • Οι ναρκωτικές ουσίες αποκρύπτονταν σε δέντρα, σε θόλους αυτοκινήτων, σε κάδους απορριμμάτων, σε παρτέρια αλλά και σε διάφορα σημεία των δρόμων, όπως κάτω από σταθμευμένα οχήματα ή φρεάτια.
  • Στην περιοχή προσέγγιζαν καθημερινά μεγάλος αριθμός τοξικοεξαρτημένων για να προμηθευτούν ναρκωτικές ουσίες.
  • Αποκαλύφθηκε πλήθος αγοραπωλησιών ναρκωτικών ουσιών.

Όσον αφορά τη δομή και τη σύνθεση της οργάνωσης διαπιστώθηκε:

  • Η οργάνωση δραστηριοποιούνταν σε πολύωρη καθημερινή βάση, σε υποομάδες με εναλλαγές μελών διακινώντας ηρωίνη-κοκαΐνη και κάνναβη
  • Κατά την πώληση των ναρκωτικών ουσιών, οι ρόλοι των μελών εναλλάσσονταν σε διακινητές-τσιλιαδόρους και ταμίες.
  • Ένας εκ των συλληφθέντων, ιδιοκτήτης καταστήματος «ΜΙΝΙ-ΜΑΡΚΕΤ», πλησίον του σημείου, ήταν επιφορτισμένος με την παρατήρηση της κίνησης των Αστυνομικών Δυνάμεων, ενημερώνοντας παράλληλα τα λοιπά μέλη της οργάνωσης και κατευθύνοντας τις κινήσεις τους.

Ακόμη για τη μεθοδολογία της δράσης τους προέκυψε:

  • Οι ναρκωτικές ουσίες που προορίζονταν για άμεση διάθεση, αποκρύπτονταν είτε σε θυλάκια των ρούχων τους, είτε σε "καβάτζες", όπως αναφέρθηκαν παραπάνω, ώστε σε περίπτωση επικείμενου αστυνομικού έλεγχου να δυσχεραίνεται ο εντοπισμός και η σύλληψή τους.
  • Η ηρωίνη πωλούνταν σε αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες βάρους από 0,1 έως 0,2 γραμμ. με ορισθείσα τιμή -5- ευρώ έκαστη.
  • Η κάνναβη πωλούνται σε αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίας βάρος από 2,5 έως 4,5 γραμμ. με ορισθείσα τιμή -5- έως -10- ευρώ έκαστη.

Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, το χρηματικό ποσό των -12.095- ευρώ, -264- γραμμάρια κάνναβης, -4- γραμμάρια ηρωίνης, -15- κινητά τηλέφωνα, πλήθος νάιλον συσκευασιών επιμερισμού και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Σχεδόν το σύνολο των κατηγορουμένων έχει συλληφθεί στο παρελθόν για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και σε βάρος μελών της οργάνωσης έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα προς ταυτοποίηση και άλλων μελών της οργάνωσης συνεχίζεται.

Lockdown: «Βροχή» τσουχτερών προστίμων 300 ευρώ - 1.300 πρόστιμα σε ένα 24ωρο την 1η μέρα «καραντίνας»

 


Τα πρόστιμα των 300 ευρώ ήταν 1036, ενώ 246 ήταν τα πρόστιμα των 150 ευρώ για μη τήρηση αποστάσεων.

Περισσότερους από 55.000 ελέγχους πραγματοποίησε σε όλη τη χώρα η Αστυνομία το Σάββατο, 7 Νοεμβρίου, πρώτη ημέρα εφαρμογής του καθολικού lockdown. Σύμφωνα με το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., βεβαιώθηκαν συνολικά 1.282 κλήσεις, εκ των οποίων οι 585 αφορούν σε παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και οι 698 σε παραβάσεις που αφορούν στη μη χρήση μάσκας και μη τήρηση φυσικών αποστάσεων. Τα πρόστιμα των 300 ευρώ ήταν 1.036, ενώ 246 ήταν τα πρόστιμα των 150 ευρώ για μη τήρηση αποστάσεων.

Αναλυτικότερα, για τις παραβάσεις που αφορούν στις μετακινήσεις βεβαιώθηκαν τα παρακάτω πρόστιμα:

194 στην Αττική, 122 στη Θεσσαλονίκη, 42 στην Κεντρική Μακεδονία, 42 στην Πελοπόννησο, 39 στην Κρήτη, 32 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 29 στη Δυτική Ελλάδα, 22 στη Θεσσαλία, 17 στη Στερεά Ελλάδα, 13 στην Ήπειρο, 11 στο Νότιο Αιγαίο, 11 στο Βόρειο Αιγαίο, 6 στα Ιόνια Νησιά και 5 στη Δυτική Μακεδονία.

 Επίσης, βεβαιώθηκαν τέσσερις παραβάσεις και έγιναν δύο συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για υπεράριθμους πελάτες σε 1 κατάστημα στο Νότιο Αιγαίο.

Δεν φορούσαν μάσκα

Για μη χρήση μάσκας και μη τήρηση αποστάσεων βεβαιώθηκαν 698 παραβάσεις. Επιβλήθηκαν 452 πρόστιμα των 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας και 246 πρόστιμα των 150 ευρώ για μη τήρηση αποστάσεων. Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν ως εξής:

201 στην Αττική, 83 στη Θεσσαλονίκη, 66 στο Βόρειο Αιγαίο, 61 στην Κρήτη, 49 στην Κεντρική Μακεδονία, 48 στη Στερεά Ελλάδα, 38 στη Θεσσαλία, 33 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 28 στη Δυτική Ελλάδα, 27 στην Πελοπόννησο, 24  στην Ήπειρο,

23 στα Ιόνια Νησιά, 10 στο Νότιο Αιγαίο και 7 στη Δυτική Μακεδονία.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας

ΠΗΓΗ  ethnos.gr


ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ:Χρόνια Πολλά στην Πολεμική μας Αεροπορία!

 


''Σαν το σύννεφο φεύγω πετάω
έχω φίλο τον Ήλιο Θεό
με του αγέρα το νέκταρ μεθάω
αγκαλιάζω και γη κι ουρανό.''
Χρόνια Πολλά στην Πολεμική μας Αεροπορία! Οι αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ να προστατεύουν τα ελληνικά φτερά και να προσγειώνονται πάντα τελευταίοι! Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες!

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ADELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ (ηχητικό) 8/11/2020

 

Παρατείνεται η υποβολή αίτησης – Υ.Δ. χορήγησης άδειας νέας φύτευσης αμπέλου

 


Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Λακωνίας ανακοινώνεται ότι παρατείνεται η υποβολή αίτησης – υπεύθυνης δήλωσης χορήγησης άδειας νέας φύτευσης αμπέλου με οινοποιήσιμες ποικιλίες για το έτος 2021, μέσω της ιστοσελίδας του ΥΠΑΑΤ (www.minagric.gr) στη διεύθυνση: http://e-services.minagric.gr/ (Ψηφιακή Υπηρεσία: Αίτηση Αδειών Φύτευσης Αμπέλου), μέχρι και 18 Νοεμβρίου 2020.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής,  τηλ.   2731363320.

Εγκύκλιος για τη λειτουργία του δημόσιου τομέα στην καραντίνα

 


Οι όροι λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών (συμπεριλαμβανομένης της αυτοδιοίκησης) την περίοδο της καραντίνας καθορίζονται με εγκύκλιο που υπογράφει ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Στην εγκύκλιο προσδιορίζεται επακριβώς ο τρόπος που θα λειτουργεί το σύνολο του δημοσίου τομέα, πώς θα γίνεται η εξυπηρέτηση του κοινού, πώς θα γίνονται οι συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων, ποιοι εξαιρούνται από τους περιορισμούς κυκλοφορίας και ποιοι χρειάζονται βεβαιώσεις κίνησης, πώς καθορίζεται το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης των υπαλλήλων, ποιες είναι και πώς παρέχονται οι διευκολύνσεις σε υπαλλήλους γονείς και πώς δίνονται οι άδειες ειδικού σκοπού. Επίσης περιγράφεται το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται στη διαχείριση κρούσματος στους χώρους εργασίας στο δημόσιο τομέα.

Η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται ηλεκτρονικά ή με ραντεβού, στις περιπτώσεις που απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία. Ευνοείται η τηλεργασία «στο μέγιστο δυνατό ποσοστό», ενώ και οι συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων θα πραγματοποιούνται μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στις υπηρεσίες που απαιτείται φυσική παρουσία των υπαλλήλων η προσέλευση θα γίνεται σε τρεις βάρδιες (07.00 - 15:00, 08:00 - 16:00, 09.00 - 17:00) και θα ισχύουν οι αποστάσεις 1,5 μέτρου μεταξύ των εργαζομένων, καθώς και η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους.

Όσοι εργαζόμενοι έχουν παιδιά στο γυμνάσιο έχουν δικαίωμα εναλλακτικού ωραρίου, μειωμένης βάρδιας κατά 25% ή άδειας ειδικού σκοπού. Όσοι ανήκουν ή έχουν παιδιά που ανήκουν, στις ομάδες υψηλού κινδύνου, μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με τηλεργασία, όπου είναι εφικτό, αλλά δικαιολογείται η παραμονή τους στο σπίτι.

Σημειώνεται ότι ο κ. Θεοδωρικάκος στις δηλώσεις του κατά την αρχική παρουσίαση των μέτρων τόνισε με κατηγορηματικότητα ότι το δημόσιο και η Αυτοδιοίκηση θα συνεχίσουν να λειτουργούν όσο ισχύει η καραντίνα και ότι τα μέτρα λαμβάνονται προκειμένου να προστατευθεί και η υγεία των πολιτών που θέλουν να εξυπηρετηθούν αλλά και η υγεία των εργαζομένων.

 .zougla.gr

Κορωνοϊός: 400 τα κρούσματα στην ΕΛΑΣ σε όλη την επικράτεια

 


Περισσότερα από 400 είναι τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού σε όλες τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη την επικράτεια.

Συγκεκριμένα μέτρα έχουν ληφθεί για το προσωπικό της ΕΛΑΣ.:

Με το απαραίτητο υγειονομικό υλικό (μάσκες – γάντια), σταθερές και μικρές είναι οι ομάδες που πραγματοποιούν ελέγχους, έτσι ώστε να περιοριστεί η διασπορά σε περίπτωση κρούσματος αλλά να είναι πιο εύκολη και η ιχνηλάτηση.

 .zougla.gr

ΜΗΝΥΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Ζ΄ ΛΟΥΚΑ & ΚΗΡΥΓΜΑ (8/11/2020)

 Τό Μήνυμα τῆς Κυριακῆς (ἠχητικό μήνυμα)
ἀπό τό Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη
Κυθήρων & Ἀντικυθήρων κ.ΣΕΡΑΦΕΙΜ
ΚΥΡΙΑΚH Ζ' ΛΟΥΚΑ
(8-11-2020) 

 

ΓΡΑΠΤΟΝ Θ. ΚΗΡΥΓΜΑ

     Δύο θαύματα τοῦ Κυρίου μας Ἰησοῦ Χριστοῦ περιγράφει ἡ σημερινή Εὐαγγελική Περικοπή, τῆς θεραπείας τῆς αἱμορροούσης γυναίκας καί τῆς Ἀνάστασης τῆς θυγατέρας τοῦ Ἰαείρου.
    Ἡ πρώτη ἦταν μία βασανισμένη γυναίκα, ὁ δεύτερος ἦταν ἐπιφανής Ἰουδαῖος ἄρχοντας. Καί οἱ δύο ἔχουν ἕνα κοινό στοιχεῖο. Διαθέτουν πίστη στό Θεό πιστεύουν, ὅτι ὁ Χριστός εἶναι ὁ Υἱός τοῦ Θεοῦ, πού μπορεῖ νά τούς θεραπεύσει. Ἡ πίστη, λοιπόν, ὑπερνικᾶ ὁποιοδήποτε φόβο, ὅπως ἡ πίστη αὐτῆς τῆς ταλαιπωρημένης γυναίκας, πού πλησιάζει τόν Χριστό καί ἀγγίζει τά ροῦχα του μέ τήν προσδοκία ὅτι θά θεραπευθεῖ.
   

   Αὐτή τήν ἀναγκαιότητα τῆς πίστης γιά νά πραγματοποιηθεῖ τό θαῦμα τήν τονίζει ὁ ἴδιος ὁ Χριστός λέγοντας στήν αἱμορροοῦσα : «θύγατερ ἡ πίστις σου σέσωκέ σε» καί στόν Ἰάειρο : «μή φοβοῦ μόνο πίστευε καί σωθήσεται».
   Αὐτά τά λόγια τοῦ Χριστοῦ εἶναι καταλυτικά, ὄχι μόνο γιά τούς δύο θεραπευθέντες τῆς Παραβολῆς, ἀλλά καί γιά τόν καθένα μας.
    Μέσα στό πέλαγος τῆς καθημερινότητας νοιώθουμε ἀδύναμοι, ὅτι δέν ἔχουμε ἀπό ποῦ νά κρατηθοῦμε καί νά στηριχθοῦμε νά πάρουμε δύναμη γιά νά ἀντιμετωπίσουμε τίς δυσκολίες τῆς ζωῆς.
     Συχνά κάποια ἀσθένεια, μιά δυσκολία μᾶς ὁδηγεῖ στήν ἀπόγνωση, στήν ἀπελπισία. Κι ὅμως, ὁ Χριστός μᾶς προσκαλεῖ νά πιστέψουμε σέ Αὐτόν. Πῶς ὅμως θά γίνει αὐτό;
     Αὐτό θά γίνει, ἄν καταλάβουμε τήν μικρότητά μας, ὅτι δέν εἴμαστε παντοδύναμοι, ὅτι ἐκτός ἀπό τή δική μας προσπάθεια μεγάλη σημασία ἔχει ἡ παρουσία τοῦ Θεοῦ στή ζωή μας. Ἄν καταφέρουμε νά κάνουμε ὑπέρβαση τοῦ ἐγωϊσμοῦ μας, νά ἀποδεχθοῦμε τήν παντοδυναμία καί τήν ἀγάπη τοῦ Θεοῦ, τότε μόνο μποροῦμε μέ βαθειά ταπείνωση νά ἀπευθυνθοῦμε πρός Αὐτόν καί μέ πίστη νά τόν παρακαλέσουμε νά μᾶς δώσει τό ἔλεός Του.
     sinaxi archagelon 3Ἀδελφοί μου, σήμερα ἡ Ἐκκλησία μας τιμᾶ, ἐπίσης, τούς Ἀρχιστρατήγους τῶν Ἀσωμάτων Δυνάμεων, Ταξιάρχες Μιχαήλ καί Γαβριήλ. Στή συνείδηση τοῦ λαοῦ ἔχει ἐπικρατήσει ὡς ἡ ἑορτή τῶν δύο Ἀρχαγγέλων Μιχαήλ καί Γαβριήλ, ὅμως σήμερα ἑορτάζουν καί ὅλες οἱ οὐράνιες δυνάμεις πού συναριθμοῦνται μεταξύ αὐτῶν.
     Οἱ σημερινοί ἑορταζόμενοι Ἅγιοι Ταξιάρχες εἶναι ὑπόδειγμα γιά κάθε χριστιανό διότι, ὡς λύχνοι καιόμενοι καί ὡς λαμπάδες τηκόμενες ὑπηρετοῦν μέ πίστη καί ἀφοσίωση τόν Θεό ἐκτελώντας κάθε στιγμή τό θεῖο θέλημα. Ὡς πολύφωτοι ἀστέρες μέσα στό λαμπρό στερέωμα τῆς Ἐκκλησίας τοῦ Χριστοῦ διαχέουν τό φῶς τῆς ἀγγελικῆς πολιτείας σέ ὅλα τά πέρατα τῆς γῆς. Οἱ Ἅγιοι Ταξιάρχες ἀναδείχθησαν μέ τήν ἀφοσίωσή τους στόν Ἕνα, τόν Ἀληθινό Τριαδικό Θεό κανόνες τῆς ὀρθῆς πίστεως. Πρέπει καί ἐμεῖς νά τούς ἔχουμε ὡς πρότυπα καί νά ἐπιδιώκουμε στή ζωή μας νά ζήσουμε μιά θεάρεστη πολιτεία μιμούμενοι τούς δύο Παμμεγίστους Ταξιάρχες Μιχαήλ καί Γαβριήλ. Νά τούς παρακαλοῦμε πάντα νά μᾶς προστατεύουν ἀπό τίς πονηρές διαβολικές ἐνέργειες καί νά μᾶς ἀνακουφίζουν ἀπό τίς δυσκολίες στή ζωή μας.Ἀμήν.-

π.Διον. Μάλλιος