Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΣΑΠΙΔΗ ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ.Σε πολλές παραγωγικές καί μεταποιητικές μονάδες τής Λακωνίας:Ελαιοτριβεία,συσκευαστήρια ελαιολάδου..(ΦΩΤΟ)

Την Τετάρτη 09/11/2016  από τό πρωί μέχρι τό βράδυ,μαζί μέ τό Θανάση Δαβάκη και ο βουλευτή Κοζάνης Γιώργο Κασαπίδη υπεύθυνος του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης τής Ν.Δ ,επισκέφθηκε πολλές παραγωγικές καί μεταποιητικές μονάδες τής Λακωνίας:Ελαιοτριβεία,συσκευαστήρια ελαιολάδου και βρώσιμης ελιάς, χυμού ,τυροκομεία και οινοποιεία και το βράδυ στα Παπαδιανικα πραγματοποιήθηκε ομιλία.

Μιχαλης Καρουνης

ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ.Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Στις 12:50 σήμερα στα Αντικύθηρα, η ερευνητική ομάδα καταδίωξης των κρυπτομένων διακινητών, υπό τον Ανθ/μο Χ.Γιαννόπουλο, αποτελούμενη από τον Αστυφύλακα Π.Τσολάκογλου και τους μόνιμους κατοίκους Μύρο Προγουλάκη, Γιώργο Χαρχαλάκη και Μανώλη Κατσανεβάκη, εντόπισε στην κορυφογραμμή του Προφήτη Ηλία τους δύο διαφεύγοντες διακινητές.
 
Κατόπιν τούτου ξεκίνησε η καταδίωξη τους με αποτέλεσμα ένας εκ των δύο να γλιστρήσει στο ανώμαλο έδαφος και να πέσει κτυπώντας. Στην συνέχεια κατευθύνθηκε στον οικισμό όπου βρέθηκε στο σπίτι του παππά Αντώνη Λιγοψυχάκη όπου και εζήτησε πληγωμένος και καταπονημένος βοήθεια και φυσικά παραδόθηκε στην Αστυνομική αρχή η οποία και τον συνέλαβε.


Ο έτερος των διακινητών κατορθωσε να απομακρυνθεί αλλά τα ίχνη του είναι ορατά και ελπίζεται ότι σύντομα θα βρίσκεται και αυτός στα χέρια της αστυνομίας, καθώς βρίσκεται ήδη υπό το καθεστώς εξάντλησης από την πολυήμερη διαφυγή και με δυνάμεις που τον εγκαταλείπουν.


Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στην ΕΛΑΣ αλλά και στους λιγοστούς κατοίκους που αψηφώντας κούραση και συνθήκες συνέχισαν και συνεχίζουν τις προσπάθειες αναζήτησης μέχρι το τελικό σκοπό και αποτέλεσμα.

ADELIN 107,3 FM-ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΑΜΠΡΙΝΗΔΗΣ

Προβολή ταινίας για τα παιδιά των κατηχητικών του νησιού μας

Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου και ώρα 17:30 θα γίνει προβολή ταινίας για τα παιδιά των κατηχητικών του νησιού μας, καθώς και για όλους τους μαθητές και μαθήτριες. Στο Πνευματικό κέντρο του Κεραμωτού. Μαζί με τα παιδιά μπορούν να έρθουν και οι γονείς. Στην διάρκεια της προβολής υπάρχει παιχνίδι και κέρασμα. Όποιες πληροφορίες θέλετε στους εφημερίους της Καρβουνάδας πατήρ Νικόλαο και Φρατσίων πατήρ Ιωάννη. Σας περιμένουμε να διασκεδάσουμε.
 πατήρ Ιωάννης ΠαΠανδρόπουλος

Αβλέμονας Κύθηρα.Κάπου στα τέλη 60 αρχές 70

Δήμος Ευρώτα: Αιτήσεις για το μητρώο ιδιοκτητών οχημάτων και μηχανημάτων έργων

Μητρώο ιδιοκτητών οχημάτων και μηχανημάτων έργων, που θα επεμβαίνουν για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από πλημμύρες, χιονοπτώσεις – παγετό, κατολισθήσεις, πυρκαγιές και λοιπές καταστροφές στην περιοχή ευθύνης του, πρόκειται να καταρτίσει ο δήμος Ευρώτα.
Για το σκοπό αυτό καλεί όσους επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής μέχρι και τις 21/11 στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Υπηρεσίας Δόμησης και Τεχνικών Υπηρεσιών, στο Βλαχιώτη. Στην αίτηση θα πρέπει να αναφέρεται η πλήρης επωνυμία, έδρα, ταχυδρομική διεύθυνση, τηλέφωνο (κινητό – σταθερό), e-mail και fax.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 27350 42210.

ΝΑΟΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Ο Άγιος Μηνάς (3ος-4ος αι.) θεωρείται προστάτης των αγροτών και των κτηνοτρόφων. Είναι στρατιωτικός Άγιος με λαμπρή πορεία στο Ρωμαϊκό στρατό, από τον οποίο απομακρύνθηκε μετά την ομολογία πίστεως. Ημερολογιακά η γιορτή του Αγίου Μηνά συμπίπτει με τη γιορτή του Αγίου Μαρτίνου των Καθολικών και στις βενετοκρατούμενες περιοχές ταυτίζονται οι δυο άγιοι που ειναι και οι δυο στρατιωτικοί. Στα Κύθηρα τιμάται στους εξής ναούς:
Άγιος Μηνάς στα Λογοθετιάνικα
Άγιος Μηνάς στο Διακόφτι
Άγιος Μηνάς στα Αλοϊζιανικα
Άγιος Μηνάς στα Κυπριωτιάνικα
Άγιος Μηνάς στο Καλαδί
Άγιος Μηνάς στο Στραπόδι
Άγιος Μηνάς στη Χώρα, στα Πηγάδια, που ταυτίζεται με το San Martino, το καθολικό μοναστήρι της Βενετοκρατίας.
Ο Άγιος Μηνάς στα Λογοθετιανικα χτίστηκε απο τον παπά Μανωλη Λογοθετη στις αρχές του 17ου αι. Το 1886 ο ναός εγκαινιάστηκε ευρύτερος και μεγαλοπρεπεστερος. Το πωρινο καμπαναρίο έγινε με δαπάνη των απανταχού ενοριτών και εγκαινιάστηκε το 1926.


Eleni Harou

Πρόσκληση στην εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών στη Σπάρτη

Ο Κύκλος Ιδεών στη Σπάρτη 

Ο Κύκλος Ιδεών για την Εθνική Ανασυγκρότηση
​σας προσκαλεί στη δημόσια συζήτηση στη Σπάρτη, με θέμα:

«Ποιο μέλλον για την Ελλάδα;

Μπορεί να αποφευχθεί το τέταρτο μνημόνιο;»

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016, στις 19:00 
στο ξενοδοχείο Sparta Inn (Θερμοπυλών 109)

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:
ο Λευτέρης Κουσούλης, πολιτικός επιστήμονας  
ο Γιάννης Κουτσομύτης, αρθρογράφος/ αναλυτής 
και o Ευάγγελος Βενιζέλος

Συντονίζει: ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης, Παναγιώτης Κομνηνός 

EKTAKTO ! Παραδόθηκε ο ένας εκ των δύο διακινητών στα Αντικύθηρα

Μόλις πριν λίγο εμφανίστηκε τελείως εξαντλημένος και ζήτησε βοήθεια από τον παππά Αντώνη Λιγοψυχάκη στα Αντικύθηρα ο ένας εκ των δύο καταζητουμένων διακινητών που αναζητούνταν από δυνάμεις της ΕΛΑΣ και της ΕΛΑΚΤ.


Είναι φανερό ότι η φύση του νησιού δεν φάνηκε φιλική στους κρυπτόμενους δραπέτες και τους ώθησε στην μοναδική λύση, δηλαδή την παράδοση.

Ακόμη διαφαίνεται ότι σύντομα θα βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας και ο έτερος των διαφευγόντων.

Για ότι νεώτερο θα σας κρατήσουμε ενήμερους...

ΕΚΤΑΚΤΟ! ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΤΩΡΑ

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΕΝΑΣ ...EK ΤΩΝ ΔΥΟ ΔΙΑΚΙΝΗΤΩΝ.ΝΕΟΤΕΡΑ ΣΕ ΛΙΓΟ...

ΛΑΚΩΝΙΑ.Διανομή Φρούτων απο τον Δήμο Ευρώτα.

Δωρεάν διανομή φρούτων στους δικαιούχους των επισιτιστικών προγραμμάτων θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Ευρώτα την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016, από τις 09:00 έως τις 13:00 στον χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου Βλαχιώτη.

               Συγκεκριμένα θα διανεμηθούν ακτινίδια. Οι δικαιούχοι παρακαλούνται για την έγκαιρη προσέλευσή τους καθώς θα τηρηθούν αυστηρά οι καθορισμένες ώρες διανομής.

Οι ωφελούμενοι κατά την προσέλευσή τους θα πρέπει να προσκομίσουν κάποιο από τα κάτωθι δικαιολογητικά :

  • αστυνομική ταυτότητα

  • διαβατήριο

  • βιβλιάριο υγείας

  • άδεια οδήγησης

Πληροφορίες :

Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Ευρώτα στο τηλέφωνο 2735360030.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΥΡΩΤΑ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΡΥΠΙΩΤΗΣ

ΛΑΚΩΝΙΑ.Η γιορτή του Αγίου Νεκταρίου στη Συκιά

Με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη γιορτάστηκε η εορτή του αγίου Νεκταρίου, στο ομώνυμο ιερό προσκύνημα στη Συκιά. Η προσέλευση των προσκυνητών ήταν αθρόα, καθώς πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες πανηγύρεις της Λακωνίας.
Στον ιερό ναό φυλάσσεται απότμημα του ιερού λειψάνου του αγίου. Οι εκατοντάδες προσκυνητές είχαν σχηματίσει μεγάλη ουρά και περίμεναν υπομονετικά, προκειμένου να φθάσει η σειρά τους για να προσκυνήσουν.
Στον πανηγυρικό εσπερινό προεξήρχε και μίλησε ο αρχιερατικός επίτροπος Μολάων αρχιμανδρίτης π. Γεράσιμος Πετρολέκας, ενώ συμμετείχαν ιερείς των ενοριών της περιοχής. Μετά το πέρας του εσπερινού τελέσθηκε η ιερά παράκληση στον άγιο, και τα μεσάνυκτα τελέσθηκε από τον εφημέριο του ιερού προσκυνήματος, πρωτοπρεσβύτερο π. Σταύρο Βαρρά, ιερά αγρυπνία για τους αγρυπνούντες προσκυνητές.
Την κυριώνυμη ημέρα ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος χοροστάτησε στον όρθρο και προεξήρχε της αρχιερατικής θείας λειτουργίας, καθώς επίσης και της ιεράς λιτανεύσεως του ιερού λειψάνου και της εικόνας του θαυματουργού αγίου Νεκταρίου, πλαισιούμενος από τον αρχιμανδρίτη π. Γεράσιμο Πετρολέκα και ιερείς της περιοχής, ενώ μίλησε επικαίρως για τις πολλές αρετές και το έργο του τιμωμένου αγίου.
 http://www.laconialive.gr/
(με πληροφορίες από monemnasianews.gr,
φωτό Λίτσα Ποδάρα-Αβδούλου)

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την πώληση καυσόξυλων

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, με ανακοίνωσή της, ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό αναφορικά με τις υποχρεώσεις των πωλητών καυσόξυλων και καυσίμων στερεής βιομάζας.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, σύμφωνα με τα άρθρα 132 και 133 της Υπουργικής Απόφασης Α2-718/2014 (ΦΕΚ 2090/Β/2014) «Κωδικοποίηση κανόνων διακίνησης και εμπορίας προϊόντων και παροχής υπηρεσιών», και προκειμένου να αποφεύγονται τυχόν φαινόμενα παραπλάνησης, ισχύουν τα εξής:
Λιανική πώληση καυσόξυλων
1. Οι λιανοπωλητές καυσόξυλων οφείλουν να εξασφαλίζουν με κάθε πρόσφορο τρόπο την προστασία των καυσόξυλων από δυσμενείς καιρικές συνθήκες που ενδέχεται να αλλοιώσουν τα χαρακτηριστικά των προς διάθεση προϊόντων.
2. Η λιανική πώληση καυσόξυλων γίνεται κατ’ όγκο με μονάδα μέτρησης είτε το «χωρικό κυβικό μέτρο στοιβαχτού» (m3 στοιβαχτού) είτε το «χωρικό κυβικό μέτρο χύδην» (m3 χύδην), τα οποία ορίζονται ως εξής:
• χωρικό κυβικό μέτρο στοιβαχτού νοείται ο όγκος του κυβικού μέτρου που καταλαμβάνεται από τακτικά στοιβαγμένα καυσόξυλα, συμπεριλαμβανομένων των ενδιάμεσων κενών.
• χωρικό κυβικό μέτρο χύδην νοείται ο όγκος του κυβικού μέτρου που καταλαμβάνεται από χύδην καυσόξυλα, συμπεριλαμβανομένων των ενδιάμεσων κενών.
Ο καταναλωτής οφείλει να ενημερώνεται για το αν η προσφερόμενη τιμή αναφέρεται σε στοιβαχτή ή χύδην μορφή πώλησης.
3. Στους χώρους πώλησης οι λιανοπωλητές οφείλουν να αναρτούν σε εμφανές σημείο τιμοκατάλογο ανά είδος ξύλου, με την τιμή σε m3 χύδην και m3 στοιβαχτού, αντίστοιχα, καθώς και τον όγκο των περιεκτών (κλωβοί, παλέτες, σάκοι, κλπ), που ενδεχομένως χρησιμοποιούν για τη διάθεση των καυσόξυλων. Επίσης οφείλουν να διαθέτουν κατάλληλο εξοπλισμό μέτρησης μήκους για τον υπολογισμό του όγκου.
4. Απαγορεύεται η πώληση ή δωρεάν διάθεση οποιασδήποτε ξυλείας εμποτισμένης με πισσέλαιο (κομμένη ξυλεία από παλιούς στύλους ΔΕΗ/ΟΤΕ) ή «πράσινης» ξυλείας (εμποτισμένης με άλατα) ή οποιασδήποτε τεχνητής ξυλείας συγκολλημένου ξύλου (κόντρα πλακέ, νοβοπάν, ινοσανίδων/MDF), καθώς η καύση των ανωτέρω προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην υγεία και στο περιβάλλον.
Λιανική πώληση καυσίμων στερεής βιομάζας
1. Τα προσυσκευασμένα καύσιμα στερεής βιομάζας κατά τη λιανική τους πώληση πρέπει να αναγράφουν στη συσκευασία τους, μεταξύ άλλων, τα εξής:
• εμπορική μορφή προϊόντος (πέλετς ξύλου, μπριγκέτες ξύλου, ροκανίδια ξύλου – woodchips, δαδί, καυσόξυλα, μη ξύλινα πέλετς, ελαιοπυρήνας, πυρηνόξυλο, χημικά επεξεργασμένη βιομάζα κτλ),
• προέλευση – πηγή (πχ είδος ξυλείας) – κλάση (βάσει προτύπου ΕΛΟΤ),
• τόπος παραγωγής,
• ονομαστική ποσότητα περιεχομένου σε χιλιόγραμμα (kg),
• μέγιστη υγρασία (%),
• εμπορική ονομασία – στοιχεία του υπεύθυνου διάθεσης του προϊόντος.
Επιπλέον, στο χώρο διάθεσής τους πρέπει να υπάρχει πινακίδα όπου θα αναγράφονται εμφανώς η εμπορεύσιμη μορφή, η προέλευση, η πηγή και η κλάση τους (βάσει προτύπου ΕΛΟΤ).
2. Η λιανική πώληση των καυσίμων στερεής βιομάζας (πλην των καυσόξυλων) γίνεται κατά βάρος με μονάδα μέτρησης το χιλιόγραμμο (kg).
 http://www.laconialive.gr/

Δημοτικό Σχολείο Φριλιγκιανίκων 1978

ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα , Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Τα επτά Επτανησιακά πολιτιστικά σωματεία, που έχουν έδρα την Αθήνα και συνεργάζονται πάνω από τριάντα (30) χρόνια, ισότιμα, αρμονικά και με καταγεγραμμένη επιτυχία, προχώρησαν και τυπικά στη διαρκή και μόνιμη συνένωση των δυνάμεών τους, υλοποιώντας έτσι την επίσημα εκφρασμένη θέληση χιλιάδων μελών και φίλων, που εκπροσωπούν μεγάλη πλειοψηφία των Επτανησίων . 
Η «ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ» με έδρα την Αθήνα είναι πλέον γεγονός, θεσμοθετώντας έτσι την ενιαία έκφραση των Επτανησίων, μέσα στο πολυπολιτισμικό περιβάλλον που διαμένουν μόνιμα και όχι μόνο. 
Η προαναφερθείσα θεσμοθέτηση, έγινε όπως ακριβώς οι ίδιοι σχεδίασαν μέσα από πολύχρονες διαδικασίες ελεύθερης και δημοκρατικής έκφρασης των μελών των σωματείων, διαβούλευσης των οργάνων τους και ώριμης απόφασής τους. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίστηκε η προσήλωση όλων σε προσπάθειες για επίτευξη κοινών σκοπών, μέσα από ειλικρινή συλλογική συνεργασία, η οποία διασφαλίζεται από το στοιχείο της ισότιμης εκπροσώπησης και συμμετοχής κάθε νησιού και το στοιχείο της εθελοντικής προσφοράς, όπως το καταστατικό προβλέπει. 
Για την επίτευξη κοινών σκοπών, με δραστηριότητες οι οποίες δεν θα αποβλέπουν στο κέρδος, όπως επιδιώκουν εταιρείες που λειτουργούν τελευταία ανάμεσά μας, με το προσωπείο της εκπροσώπησης των απανταχού Επτανησίων και του Επτανησιακού πολιτισμού, παγιδεύοντας συμπατριώτες με δραστηριότητες που δεν έχουν σχέση με ηγεμονικές αντιλήψεις φορέων, αλλά με θεσμοθετημένες, ολοκάθαρες και κυρίως ειλικρινείς, σφυρηλατημένες συνεργασίες ομάδων ανθρώπων, όπως προβλέπει το καταστατικό. 
Η ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ξεκινά την πορεία της φιλοδοξώντας να διαγράψει μια ιστορική διαδρομή, υπηρετώντας τον Επτανησιακό μας πολιτισμό, τα νησιά του Ιονίου πελάγους, σύμφωνα με τις παρακαταθήκες όλων εκείνων που οραματίστηκαν, πάνω από τριάντα χρόνια πριν και σύμφωνα με τις προσδοκίες των σημερινών Επτανησίων που μας οδήγησαν στη μεγαλειώδη εκδήλωση στο Ηρώδειο, την 4η Ιουλίου 2014. 
ΕΝΩΣΗ ΖΑΚΥΝΘΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ «Ο ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ» ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ » ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» 
ΚΥΘΗΡΑΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 
ΕΝΩΣΗ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΙΘΑΚΗΣΙΩΝ 
ΕΝΩΣΗ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΞΙΝΩΝ «Ο ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ» ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΦΑΡΑΚΛΑΔΩΝ «Η ΕΥΓΕΡΟΣ» ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Δ.Ε 
ΔΙΟΝ. ΚΟΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΑΙΚ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Από το ΚΕΠ Υγείας Δ. Μονεμβασίας



Στην Αίθουσα Θεάτρου του Γυμνασίου Μολάων, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Νοεμβρίου το πρωί, Ενημερωτική Εκδήλωση για την άνοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ, από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Μονεμβασίας σε συνεργασία με την Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τις εξαιρετικές ομιλίες δύο εξειδικευμένων στο θέμα ομιλητών και να υποβάλουν σ’ αυτούς τις ερωτήσεις τους.

Ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τους ομιλητές , τον κ. Βασίλειο Λύρα, Νευρολόγο, υπεύθυνο του ιατρείου μνήμης στο Κέντρο ημέρας ατόμων με άνοια Παγκρατίου και την κ. Ελένη Μαργιώτη Κλινική Νευροψυχολόγο, συντονίστρια του Κέντρου Ημέρας ατόμων με άνοια Αμαρουσίου. Επίσης ευχαριστεί την Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών για την ανταπόκριση στην πρόσκληση του Δήμου μας.



                                                                                            Από το ΚΕΠ Υγείας Δ. Μονεμβασίας

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Γυθείου

1.Σας γνωρίζουμε ότι σε εκτέλεση (δ) σχετικής,  δεν θα διεκπεραιώνονται προσωρινά αιτήσεις που αφορούν στην έκδοση νέας άδειας χειριστή ταχυπλόου σκάφους προς αντικατάσταση της παλαιάς. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Γενικής Αστυνομίας του Λιμεναρχείου Γυθείου στον αριθμό  τηλεφώνου 27330 22262.
2.Παρακαλούμε για την ευρύτερη δημοσίευση των προεκτεθέντων από τα Μ.Μ.Ε. που διαθέτετε με σκοπό την ευρεία ενημέρωση των ενδιαφερομένων και παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία τυχόν απαιτηθεί.

Ο ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ  
Πλωτάρχης  Λ.Σ. ΓΙΑΝΝΟΥΡΑΚΟΣ Παναγιώτης
http://githio-click.gr/

ΛΑΚΩΝΙΑ.Δύο συλλήψεις για ναρκωτικά στο Βλαχιώτη

Δύο άντρες 46 και 67 ετών συνελήφθησαν προχθές το απόγευμα στο Βλαχιώτη για παράνομη κατοχή ναρκωτικών. Ο 46χρονος κατείχε μικροποσότητα ηρωίνης, την οποία, όπως προέκυψε, θα προμήθευε στον 67χρονο. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του πρώτου βρέθηκαν ακόμη πέντε ναρκωτικά χάπια.
 http://www.laconialive.gr/