Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

ΛΑΚΩΝΙΑ.Λιμενικό Ταμείο Μονεμβασίας: Πρόσληψη ενός ναυαγοσώστη

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μονεμβασίας ανακοίνωσε ότι θα προσλάβει έναν ναυαγοσώστη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, από τις 10 Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου 2015.
Ο υποψήφιος πρέπει να είναι κάτοχος πτυχίου αναγνωρισμένης σχολής ναυαγοσωστικών μέσων και να πληροί τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται για τους μόνιμους υπαλλήλους του πρώτου μέρους του Ν. 3584/07.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στα γραφεία του Λιμενικού Ταμείου (Πλατεία Ηρώων – Νεάπολη Λακωνίας, τηλέφωνο 27343 60128) και αρμόδιος για την παραλαβή είναι ο υπάλληλος κ. Γιώργος Κοντραφούρης, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Πηγή  http://laconialive.gr

ΠΛΟΙΟ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι πλοιοκτήτες του πλοίου "ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ" ενημερώνουν το επιβατηγό κοινό, κατόπιν των εξελίξεων, ότι δεν τίθεται θέμα καυσίμων και μη εκτέλεσης δρομολογίων . Τα δρομολόγια θα εκτελούνται κανονικά σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Τοποθέτηση Δημάρχου Μονεμβασίας Ηρακλή Τριχείλη για το Δημοψήφισμα, όπως αυτή εκφράστηκε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30ης Ιουνίου 2015.

"Ως Δήμαρχος και υπεύθυνος για τους δημότες, αλλά και σαν ηγέτης της περιοχής του Δήμου Μονεμβασίας και του πρώην Δήμου Ασωπού, αλλά και σαν ένας άνθρωπος ο οποίος έχω ζήσει πάρα πολλές καταστάσεις -πολύ αμυδρά πρόλαβα και του 1974 την επιστράτευση- αλλά και σαν ένας άνθρωπος που έχω δουλέψει επί πάρα πολλά χρόνια -έχω περάσει τα 30 χρόνια δουλειάς ήδη- και συναισθανόμενος τις κρίσιμες περιστάσεις που περνάει η χώρα.
Η άποψή μου είναι ότι έστω και την τελευταία στιγμή με πολύ μεγάλη προσπάθεια θα πρέπει να βρεθεί μια λύση και η χώρα να μην οδηγηθεί σε δημοψήφισμα. Αυτό είναι το ευκταίο. Πρέπει λοιπόν απόψε, απόψε είναι και μια τελευταία προθεσμία, αφού θα πρέπει να πληρώσουμε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, να βρεθεί μια λύση. Σε περίπτωση που δε βρεθεί αυτή η λύση, θα πρέπει όλοι να προτάξουμε να μη διχαστεί η χώρα. Ο Έλληνας όπως ξέρετε πάρα πολύ καλά, έχει μια έφεση τα μικρότερα ή τα μεγαλύτερα να τα μεγεθύνει ακόμα περισσότερο και να στρέφεται στο διπλανό του. Η ιστορία μας έχει διδάξει πάρα πολλές τέτοιες περιπτώσεις, δε θα ‘θελα να τις απαριθμήσω.

ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ «OXI» ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ


undefined
Στις 5 Ιουλίου, ο λαός μας καλείται να πάρει μια απόφαση ιστορικής σημασίας· μια απόφαση καθοριστική για τον τόπο μας, τη ζωή μας, το μέλλον των παιδιών μας. Στις 5 Ιουλίου καλούμαστε, με απόλυτα δημοκρατικό τρόπο, να πούμε «Ναι» ή «Όχι» στην πρόταση που επιχειρούν να επιβάλουν στην Ελλάδα οι δανειστές της.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ,ΝΑΙ στην Ελλάδα! ΝΑΙ στην Ευρώπη! ΝΑΙ στο Ευρώ! ΝΑΙ στην ομοψυχία του Ελληνικού Λαού!


Συμπατριώτισσες – Συμπατριώτες
Φίλες και Φίλοι
Το κρίσιμο δημοψήφισμα της Κυριακής βρίσκει την Ελλάδα στη χειρότερη κατάσταση μετά την Δικτατορία. Περάσαμε πολλές πολιτικές κρίσεις, οικονομικές δυσκολίες, φυσικές καταστροφές και εθνικές ταπεινώσεις, όμως, ποτέ ξανά η κοινωνία μας δεν βίωσε μια τέτοια παγκόσμια απομόνωση και ταπείνωση, ποτέ ξανά οι Έλληνες δεν περίμεναν ώρες κάτω από τη ζέστη για 60€ ημερήσιου δελτίου επιβίωσης. Οι στιγμές που ζούμε είναι αναμφίβολα ιστορικές και πρέπει να έχουμε βαθειά επίγνωση της αλήθειας για να τις ξεπεράσουμε.

Η ΛΙΜΝΗ ΤΗΣ ΠΑΛΙΟΧΩΡΑΣ.

Ένα από τα σπουδαιότερα τουριστικά αξιοθέατα των Κυθήρων που συγκεντρώνει ιστορικό, αρχαιολογικό και γεωλογικό ενδιαφέρον είναι η μεσαιωνική καστροπολιτεία της Παλιόχωρας, η Βυζαντινή πρωτεύουσα των Κυθήρων. Είναι χτισμένη πάνω σε μια μικρή βραχώδη έκταση που την περιζώνει μια βαθειά και απότομη χαράδρα που διακλαδίζεται και σχηματίζει το γκρεμό του αγίου Κοσμά και το Μαύρο Φρύδι με τεφροκόκκινα βράχια κατακόρυφα σκισμένα τόσο απότομα που προκαλεί δέος. Η χαράδρα αυτή που σχηματίστηκε από τεράστιους τεκτονικούς σεισμούς,

Η ΛΙΜΝΗ ΤΗΣ ΠΑΛΙΟΧΩΡΑΣ.

Φωτογραφία της Eleni Harou.Ένα από τα σπουδαιότερα τουριστικά αξιοθέατα των Κυθήρων που συγκεντρώνει ιστορικό, αρχαιολογικό και γεωλογικό ενδιαφέρον είναι η μεσαιωνική καστροπολιτεία της Παλιόχωρας, η Βυζαντινή πρωτεύουσα των Κυθήρων. Είναι χτισμένη πάνω σε μια μικρή βραχώδη έκταση που την περιζώνει μια βαθειά και απότομη χαράδρα που διακλαδίζεται και σχηματίζει το γκρεμό του αγίου Κοσμά και το Μαύρο Φρύδι με τεφροκόκκινα βράχια κατακόρυφα σκισμένα τόσο απότομα που προκαλεί δέος. Η χαράδρα αυτή που σχηματίστηκε από τεράστιους τεκτονικούς σεισμούς,

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ Κ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΙΟΥΛΙΟ 2015