Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Στη μνήμη του αδικοχαμένου Ματθαίου Μάντζιου

 
 
Πέρασαν κιόλας πέντε ολόκληρα χρόνια από τον ξαφνικο και άδικο χαμό σου αγαπημένε μας Ματθαίο. Ήταν 12 Σεπτεμβρίου του 2014, ημέρα Παρασκευή όταν ήσουν βραδυνή βάρδια στον
πυροσβεστικό σταθμό Καλλιθέας όπου υπηρετουσες.
         Μαύρη Παρασκευή όπως απεδείχθη εκ των υστέρων για όλους μας.
        Κληθηκες ως επικεφαλής για κατάσβεση πυρκαγιάς στην οδό Ιπποκράτους 4,σε κτήριο του Π.φαληρου,όπου κινδύνευαν και άνθρωποι.
       Ατρόμητος όπως ησουν,και όπως η λέξη αλτρουισμός είναι απόλυτα συνυφασμένη με τον Πυροσβέστη, δίχως να υπολογίσεις την επικινδυνότητα του συμβάντος αφού κινδύνευαν συνάνθρωποι σου,μαζί με συναδέλφους σου όρμησες στο φλεγόμενο και γεμάτο καπνούς κτήριο.
        Όμως προδομένος από τους δικούς σου ανθρώπους,... συνοδοιπόρους στα δύσκολα, προσπαθώντας ,άφησες τη ζωή και τα όνειρα σου στις φλόγες εκείνες, στους καπνούς εκείνους,στο μέρος εκείνο...
       Και ύστερα ήρθε ο αβάσταχτος πόνος,ο οδυρμος,η αγανάκτηση,τα αναπάντητα ερωτήματα για τους δικούς σου,και για όλους εμάς που σε γνωρίζαμε.Που γνωρίζαμε το μεγαλείο της ψυχής σου και τις σπάνιες ευαισθησίες σου.
        Μοναδική μικρή "παρηγορια",η δικαίωση στους μακρύς και δύσκολους αγώνες των πολυαγαπημενων δικών σου ανθρώπων,των γονιών σου και της αδερφής σου,για τις αδιαμφισβήτητης ποινικές ευθύνες (ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ) των προϊσταμένων σου.
         Για εγκληματική ολιγορια,κλπ,κλπ.
       Θα σε θυμόμαστε πάντα,θα σε θαυμάζουμε πάντα,θα πονάμε πάντα αγαπημένε μας ΜΑΝΘΟ.
        Αφιέρωμα στη μνήμη σου,το ποίημα μου αυτό.
Του Ανθ/Γου ΠΣ ε.α. Γ.Παναγιωτακοπουλου
ΠΗΓΗ  http://www.bloko.gr

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥ Π.Κ.ΚΥΘΗΡΩΝ ΕΠΙΠΥΡΑΓΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ 

Ο Προϊστάμενος του Π.Κ. Κυθήρων Επιπυραγός κ. Λάζαρος Κωνσταντίνου και το προσωπικό θα ήθελαν να ευχαριστήσουν θερμά για την συμμετοχή τους στην επιτυχή αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε την 24-08-2019 και ώρα 19:29΄ στη θέση Μανταλά Τ.Κ. Κοντολιανίκων ν. Κυθήρων τους παρακάτω:
Τον Δήμαρχο Κυθήρων και το προσωπικό, ειδικότερα τους κ.  Αντιδημάρχους Ζαντιώτη Παναγιώτη και Κατσανεβάκη Ιωάννη.
Τους Προέδρους Κοινοτήτων Κοντολιανίκων κ. Κασιμάτη Ιωάννη, Καρβουνάδων κ. Κασιμάτη Τζάννε Ιωάννη και Μητάτων κ. Σκλάβο Γεώργιο.
Τον Διοικητή του Ναυτικού Παρατηρητηρίου Πλωτάρχη (Ε.) Εμμ. Αμπλιανίτη Π.Ν. και το προσωπικό.
 Τον Διοικητή του Α.Τ. Κυθήρων Υπαστυνόμο Β΄ κ. Γιαννακόπουλο Παναγιώτη και το προσωπικό.
Τον Λιμενάρχη Νεαπόλεως Πλωτάρχη Λ.Σ. κ. Μοτσάκο Θεόδωρο και τον Λιμενοσταθμάρχη  Ανθυπασπιστή Λ.Σ. κ. Τσώλη Δ. Λάμπρο, καθώς και το προσωπικό.
Τον Επικελευστή (ΦΑΡ) Μιχαήλ Ντοκόπουλο Φαροφύλακα Φάρου Μουδαρίου επιτηρητή Φάρου Καψαλίου και τον πατέρα του κ. Αλέξανδρο  Ντοκόπουλο.
Τον Δασονόμο κ. Αρβανίτη Σταύρο.
Τον κ. Τραβασάρο Ανδρέα για την ενεργή συνδρομή με ερπυστριοφόρο όχημα και τους κ. Πετρόχειλο Γεώργιο και Σουρή Νικόλαο για την ενεργή συνδρομή τους με τους εκσκαφείς ιδιοκτησίας τους, όπως επίσης τις επιχειρήσεις Αφοι Ν. Λουράντου και Αφοι Γλυτσού, και τους  ιδιώτες  κ.  Καλοκαιρινό Βαλέριο και κ. Τζάννε Ιερώνυμο για τις υδροφόρες και οχήματα που διέθεσαν.
Τους Εθελοντές Πυροσβέστες του Π.Κ. Κυθήρων και κ. Ανδρουλιδάκη Ζαχαρία.
Την πλοιοκτήτρια εταιρεία Triton Ferries για την άμεση ανταπόκριση μεταφοράς οχημάτων και προσωπικού, όπως επίσης και την καταβολή προσπάθειας επιστροφής των δυνάμεων στις Υπηρεσίες τους, χωρίς να παραμείνουν με αναμονή στο λιμάνι, παρά την αυξημένη τουριστική κίνηση των ημερών.


                                                                                                            Ο Προϊστάμενος 


                                                                                                    Λάζαρος Π. Κωνσταντίνου
                                                                                                                 Επιπυραγός

K.ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ.Εύχομαι καλή πρόοδο σε όλους τους μαθητές!

Εύχομαι καλή πρόοδο σε όλους τους μαθητές! Καλή δύναμη στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, που θα δώσουν τα εφόδια στα παιδιά μας για ένα καλύτερο αύριο!

ΛΑΚΩΝΙΑ.Μήνυμα του αντιπεριφερειάρχη Θ. Βερούτη για το νέο σχολικό έτος


Μήνυμα με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2019-2020 εξέδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης.
Συγκεκριμένα, αναφέρει τα εξής:
«Αξιότιμοι εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες, αγαπητοί μαθητές,
Ξεκινά μια νέα σχολική χρονιά. Εύχομαι ολόψυχα να είναι εποικοδομητική, δημιουργική, με υγεία και διάθεση για συστηματική προσπάθεια, με σκοπό την επίτευξη των στόχων σας. Θα ήθελα ειλικρινά να σας διαβεβαιώσω ότι εγώ προσωπικά, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της Περιφερειακής Αρχής, συνεργαζόμαστε με τους αρμόδιους φορείς, ώστε να προσφέρουμε στα παιδιά μας ένα κατάλληλο, ασφαλές και ποιοτικό σχολικό περιβάλλον. Στους μαθητές, στα παιδιά μας, εύχομαι η νέα σχολική χρονιά να είναι καλοτάξιδη, γεμάτη νέες γνώσεις, κοινωνικές και συναισθηματικές εμπειρίες. Στους εκπαιδευτικούς, εύχομαι καλή δύναμη στο έργο τους και να τους υποσχεθώ, ότι θα έχουν την αμέριστη συμπαράστασή μας σε τυχόν προβλήματα ή ελλείψεις, που θα συναντήσουν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Στους γονείς, εύχομαι να έχουν μια καλή συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, μέσω των συλλόγων γονέων, ώστε να δίνονται προτεραιότητα και λύσεις στα τρέχοντα ζητήματα που προκύπτουν.
Εύχομαι σε όλους μια δημιουργική χρονιά.
Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λακωνίας
Θεόδωρος Ν. Βερούτης»

Ανακοίνωση πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση έργου από την Κ.Ε.Π.ΠΕ.Δ.Μ.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Παιδείας & Περιβάλλοντος Δήμου Μονεμβασίας ανακοινώνει ότι για την κάλυψη των αναγκών των δομών της, προτίθεται να συνάψει συμβάσεις μίσθωσης έργου για διάστημα δέκα (10) μηνών και συγκεκριμένα:
Για το ΚΔΑΠ Μολάων δύο άτομα ειδικότητας με αντικείμενο τη Διδασκαλία Αγιογραφίας – Ζωγραφικής και Κοινωνιολόγου.
Το διάστημα υποβολής των αιτήσεων είναι από 11/09/2019 έως και 20/09/2019.
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε την ανακοίνωση της Κοινωφελούς Επιχείρησης.

Μήνυμα του βουλευτή Λακωνίας ΣΥΡΙΖΑ Σταύρου Αραχωβίτη για τη νέα σχολική χρονιά

Μήνυμα του βουλευτή Λακωνίας ΣΥΡΙΖΑ Σταύρου Αραχωβίτη για τη νέα σχολική χρονιά

Ο βουλευτής Λακωνίας ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης επισκέφθηκε σήμερα το ΕΠΑΛ Σπάρτης και το  1οΓυμνάσιο και Λύκειο Σπάρτης, όπου παρέστη στον αγιασμό και ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.
Σε μήνυμά του ο κ. Αραχωβίτης αναφέρει:
«Η έναρξη της σχολικής χρονιάς συνιστά μια νέα αφετηρία γεμάτη στόχους, προσδοκίες και όνειρα στο δύσκολο αλλά συναρπαστικό δρόμο των μαθητών προς την κατάκτηση της γνώσης.
Σ’ αυτήν την πορεία, εύχομαι σε κάθε μαθήτρια και μαθητή, σε κάθε εκπαιδευτικό και σε κάθε γονέα και κηδεμόνα να εφοδιαστούν με ψυχική δύναμη, υπομονή αλλά και πίστη για την πραγμάτωση των στόχων τους.
Μια φορά μόνο είναι κανείς 17 χρόνων. Με την ανεμελιά, με τις χαρές και τις στεναχώριες, με τις αποφάσεις που θα χαράξουν την πορεία της ζωής. Με τα εφόδια και τις γνώσεις που λαμβάνουμε.
 Στο πλαίσιο των ευθυνών μου, η φροντίδα θα είναι συνεχής για την διασφάλιση ποιοτικής δημόσιας και δωρεάν παιδείας και ενός σχολικού περιβάλλοντος που θα συμβάλει στην επίτευξη των στόχων και επιδιώξεών σας.
Καλή σχολική χρονιά και καλή πρόοδο.»
 .dimotikiagoratislakonias.gr

Ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Geoffrey Pyatt επέλεξε τα Κύθηρα για λίγες μέρες ξεκούρασης


Ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Geoffrey Pyatt επέλεξε τα Κύθηρα για λίγες μέρες ξεκούρασης με την οικογένεια του. Εκθείασε το υψηλό επίπεδο καθαριότητας του νησιού μας για το οποίο βέβαια έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμα. Εντυπωσιαστηκε από τις παραλίες, τα τοπικά προϊόντα, την αυθεντική τσιριγωτικη φιλοξενία. Τον ευχαριστούμε.
Stratos Charchalakis

ΒΑΤΙΚΑ.ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΟ ¨ΛΥΚΙΜΙ ΣΚΛΑΒΟΥΝΑΣ¨23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

 
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίων Αποστόλων Βοιών, στην προσπάθειά του να κρατήσει τις παραδόσεις και αποχαιρετώντας το καλοκαίρι,θα διοργανώσει όπως κάθε χρόνο,Πανηγύρι,στο πανέμορφο εξωκλήσι και τοπίο,στο Λυκίμι Σκλαβούνας,την Δευτέρα 23 Σεπτέμβρη 2019 το βράδυ,παραμονή εορτής Παναγίας Μυρτιδιώτισσας.
Θα σας διασκεδάσει μέχρι πρωίας το συγκρότημα ¨ΛΑΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ¨Μπάμπης Αρώνης,Νίκος Σαλέας,Δημήτρης Καρατζής.
Στο τραγούδι η Ιωάννα Αλειφέρη !!!
Στο αρμόνιο ο Κυριάκος!!!
Μεζέδες στα κάρβουνα,Παγωμένα ποτά,γλέντι και χορός μέχρι το πρωί !!!
Σας περιμένουμε να αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι