Σάββατο 16 Μαΐου 2015

ΜΕ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΛΙΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΕΠΟΧΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ, ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΕΣΕΙΣ, κ. ΘΟΔΩΡΗ ΔΡΙΤΣΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ Η ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ, ΤΑ ΒΑΤΙΚΑ, ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ , ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΗΜΕΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΝΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ;;;;'

 'Νήσος Κύθηρα – Χώρα – ΤΚ 80100 – Τ: (0030)  27360 31213 – F: (0030) 27360 31919 – Πληροφορίες: Π. Αλεζίδου
URL:www.kythira.gr – E: mayor@kythira.gr
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ

Κύθηρα, 15-05-2015
Αριθμ. Πρωτ: 2184



ΠΡΟΣ: Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών,
Ακτή Βοιών 160, Νεάπολη.
ΚΟΙΝ: 1. Γραφείο Αναπλ. Υπουργού Ναυτιλίας
κ. Θ. Δρίτσα

2. Δήμο Ελαφονήσου
3. Δήμο Μονεμβασίας
4. Περιφερειάρχη Αττικής
5. Περιφερειάρχη Πελοποννήσου
6. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Νήσων Αττικής
7. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λακωνίας
8. Βουλευτές Νομού Λακωνίας
9. Βουλευτές Ά Πειραιά και Νήσων
Θέμα: Σχέδιο Ειδικού Κανονισμού Λιμένα Νεάπολης Βοιών περί Αγκυροβολίας πλοίων στον Όρμο Βατίκων Λακωνίας – Διατύπωση απόψεων.

ΚΥΘΗΡΑ Τέλη της 10ετίας του 30...

Έτσι φτιάχτηκε ο δρόμος προς τη Παλιόπολη... με τα χέρια των ανθρώπων (Κυθηρίων) .... Και εκεί δεν υπάρχουν εκτάσεις του δημοσίου... για ξεπούλημα... Μόνο ιδιωτικές εκτάσεις υπάρχουν και της Εγχωρίου.
Πηγή   
Kosmas Megalokonomos

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΜΗΝΟΣ Ο ΚΥΘΗΡΙΟΣ ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ ΤΟΥ DEXION

Φωτογραφία της Eleni Harou.
Γνωρίζατε ότι η λέξη dexion είναι η ελληνική λέξη δεξιόν; Γνωρίζατε ότι ο εφευρέτης του dexion ήταν Κυθήριος της Αυστραλίας με καταγωγή από τα Ντουριάνικα; Αλλά ας πάρομε τα πράγματα από την αρχή. To 19o αι. ο Ιωάννης Κομηνός-Σκορδίλης με το παρωνύμιο Βασιλιάς πήγε μετανάστης στην Αυστραλία από τα Ντουριάνικα των Κυθήρων. Εκεί στο Σίδνεϋ γεννήθηκε το 1902 ο πρώτος γιός του, ο Δημήτριος, ο οποίος το 1920 πήγε στην Αγγλία να σπουδάσει μηχανικός. Αποφοίτησε με άριστα, εγκαταστάθηκε μόνιμα στη Βρεττανία και αρχικά ασχολήθηκε με την τυπογραφία. Δημιούργησε μια επιχείρηση εκτύπωσης που την ονόμασε “krisson” από την αρχαία ελληνική λέξη κρείσσων που σημαίνει καλύτερος. Περί το 1939 ο μηχανικός και τυπογράφος Δημήτριος βλέποντας ότι τα παραδοσιακά ξύλινα ράφια είχαν προβλήματα, επινόησε ένα σύστημα συναρμολογούμενων

Συλλήψεις για όπλα σε Δήμο Ευρώτα και Γύθειο

Συνελήφθη σήμερα (15/5) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του δήμου Ευρώτα, ένας 44χρονος έλληνας για παράνομη κατοχή δύο κυνηγετικών όπλων. Για την ίδια υπόθεση αναζητείται ακόμη ένα άτομο.
Εξάλλου, σήμερα το πρώι στο Γύθειο συνελήφθη κι ένας 37χρονος γιατί σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε όχημα ιδιοκτησίας του, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος.
πηγή http://laconialive.gr

ΤΟ ΜΑΓΓΑΝΟΠΗΓΑΔΟ!

Φωτογραφία του Μιχάλης Πρωτοψάλτης.
Το Μαγγάνι αυτό σώζεται σε αρίστη κατάσταση.
Ευτυχώς για να θυμίζει πως γινόταν η άντληση και το πότισμα των καλλιεργειών, πριν από λίγες δεκαετίες!
Τέτοια συστήματα άντλησης υκαλλιεργειών, πριν από λίγες δεκαετίες!
Τέτοια συστήματα άντλησης υπήρχαν πολλά στο Κύθηρα, αλλά δυστυχώς έχουν καταστραφεί!

πηγή 
Μιχάλης Πρωτοψάλτης
Φωτογραφία του Μιχάλης Πρωτοψάλτης.

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΤΗΣ 16ης & 17ης ΜΑΪΟΥ 2015

ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ
Τό  Σάββατο 16 Μαΐου 2015 στό Πνευματικό Κέντρο Ποταμοῦ καί τήν Κυριακή 17 Μαΐου 2015 στό Λεοντσίνειο Πνευματικό Κέντρο Κεραμωτοῦ, περί ὥραν 7 μ.μ., θά γίνῃ ἡ μηνιαία Σύναξις τῆς Σχολῆς Γονέων καί Κηδεμόνων.
Ὁμιλητής ὁ Αἰδ/τος Πρωτ/ρος π.Παναγιώτης Μεγαλοκονόμος,
Θεολόγος,  Γεν. Ἀρχιερατικός Ἐπίτροπος
τῆς καθ' ἡμᾶς Ἱερᾶς Μητροπόλεως
μέ θέμα
Προγαμιαῖες  σχέσεις
Παρακαλοῦνται καί προσκαλοῦνται οἱ Ἀρχές καί φορεῖς τῆς νήσου μας, οἱ ἀγαπητοί Γονεῖς καί Κηδεμόνες καί ὅλοι οἱ συμπολίτες μας νά παρευρεθοῦν στίς συνάξεις αὐτές.
Μετά τήν ὁμιλία θά ἀκολουθήση ἐνδιαφέρουσα συζήτησις ἐπί τοῦ θέματος.
Μετ'εὐχῶν. 

Ο  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ   
† Ὁ Κυθήρων Σεραφείμ

Λύθηκε το θέμα με τα τραπεζοκαθίσματα στις παραλίες!!!

Λύθηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών, το μείζον θέμα που είχε δημιουργηθεί με την πλήρη απαγόρευση τραπεζοκαθισμάτων στις παραλίες, στους χώρους που ενοικιάζουν - και χρυσοπληρώνουν- ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις εστίασης, κ.λπ., κ.λπ..

Την λύση του θέματος είχε προαναγγείλει η Έλενα Κουντουρά στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΒΕΑ πριν από δύο περίπου εβδομάδες.
Σύμφωνα με την ΚΥΑ που δίνει το δικαίωμα στους δήμους να παραχωρούν τις παραλίες τους σε ιδιώτες για εκμετάλλευση, απαλείφθηκε η ρητή απαγόρευση που υπήρχε στην προηγούμενη για την  τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων από επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Βέβαια όπως προέβλεπε και η προηγούμενη ΚΥΑ η παραχώρηση γίνεται αποκλειστικά για την άσκηση δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν τους λουόμενους ή την αναψυχή του κοινού (όπως εκμίσθωση θαλάσσιων μέσων αναψυχής, σετ ομπρελών με ξαπλώστρες ή καθίσματα με ή χωρίς τραπεζάκι, λειτουργία τροχήλατου −αυτοκινούμενου ή μη− αναψυκτηρίου).

Πρόσκληση για την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 19-5-2015


ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ.ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ-ΜΑΝΟΣ ΤΡΙΦΥΛΛΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ 13/5/15


"Θέα Θάλασσα" Ristorante Pizza - Pasta-Kafe

"Θέα  Θάλασσα" Ristorante Pizza - Pasta-Kafe - Ένα κατάστημα στην Αγία Πελαγία με θεικές γεύσεις ! Ανοιχτά από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας , και φρέσκους χυμούς . Ξεκινώντας από τα ορεκτικά κρύα η ζεστά σας φτιάχνουμε πίτσα και διάφορες μακαρονάδες, τρικολόρε ζυμαρικά στη λαδόκολλα με μοτσαρέλα μαιντανό και φρέσκια ντομάτα με σπεσιαλιτέ μας την χωριάτικη μακαρονάδα! Και επειδή για μας η παράδοση είναι τρόπος ζωής, στην κουζίνα μας θα βρείτε παραδοσιακές συνταγές όπως Μουσακά ,Κότσι στη λαδόκολλα, Κοτόπουλο παιδάκι. Κεμπάπ με σως ταχίνι γιαούρτι και σύκο με επιλογή δική σας !!. Γεύση που θα γαργαλίσει τον ουρανίσκο σας είναι η μελιτζάνα με ντομάτα και διάφορα τυριά στο πήλινο ! Πολλές σαλάτες ,αλα -κρεμ μανιτάρια, και μια εξωτική γεύση που υπόσχεται να σας απογειώσει είναι το κοτόπουλο φιλέτο "Χαβάη"με ζουμερά κομμάτια ανανά . Φυσικά πολλές θαλασσινές γεύσεις όπως μυδοπίλαφο ,γαριδομακαρονάδες και καλαμάρι ψητό ! Σας περιμένουμε στο όμορφο περιβάλλον μας εσείς να θαυμάσετε την θέα της θάλασσας απολαμβάνοντας το ουζάκι η την παγωμένη μπύρα και εμείς να σας ταξιδέψουμε στον κόσμο των γεύσεων !!! Η αίθουσα του καταστήματος μας διατίθεται για γάμους,βαπτίσεις,γενέθλια,παιδικά πάρτυ,και γενικά οποιαδήποτε κοινωνική εκδήλωση.Οσο για τις τιμές μας !!! ξεχωρίζουν λόγω της οικονομικής κρίσης. Σας ενημερώνουμε ότι μπορούμε να σας τα φέρουμε στο σπίτι σας αν κατοικείται στην Αγία Πελαγία - Καραβά - η Ποταμό. Για παραγγελίες στο τηλέφωνο 2736033341. Διεύθυνση καταστήματος Ανέτα Παπαδάκη.