Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΚΟ ΙΧΘΥΟΣΑΥΡΟ ΣΤΙΣ ΑΜΜΟΥΤΣΕΣ ΚΥΘΗΡΩΝ

Σημαντικά νέα για τον προιστορικό ιχθυόσαυρο στις Αμμούτσες  Κυθήρων.

Μετά από επικοινωνία του σταθμού μας με τον Πρόεδρο της Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων-Αντικυθήρων κύριο Ευάγγελο Βενάρδο ενημερωθήκαμε για το θέμα που είχαμε δημοσιεύσει στις 22 Νοεμβρίου. 

ΚΥΘΗΡΑ:Ο ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΙΧΘΥΟΣΑΥΡΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΑΜΜΟΥΤΣΕΣ-ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ ΠΟΥΛΑΚΗ ΤΟ ΕΤΟΣ 1971¨

   
Το Πανεπιστημίου Αθηνών μετά από επιστολή του Προέδρου κυρίου Βενάρδου τον Νοέμβριου του 2020 βλέπε εδώ την επιστολή : https://www.eghorios.gr/610-2/σχετικά με τον
ιχθυόσαυρο,το αρμόδιο τμήμα του Πανεπιστημίου επικοινώνησε μαζί του για τη σπουδαιότητα του ευρήματος στις Αμμούτσες και αμέσως μετά το lockdown η ομάδα του αρμόδιου τμήματος θα προχωρήσει σε έρευνες στην ευρύτερη περιοχή,καθώς πιστεύεται ότι υπάρχουν πολύ σημαντικά ευρήματα που χρονολογούνται περίπου 50-60 εκατομμυρίων ετών.

Οι έρευνες θα διεξαχθούν με τη συνδρομή της επιτροπής εγχωρίου περιουσίας Κύθήρων-Αντικυθήρων.

Γιώτα Πολίτη adelinfm 

ΛΑΚΩΝΙΑ:Η Ν.Μ Μολάων συμμετέχει ενεργά στην Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού!


Η Ν.Μ Μολάων συμμετέχει ενεργά στην Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού!

Έχοντας ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του προσωπικού μας, ξεκινάμε το Σάββατο 16/1 τον εμβολιασμό των συμπολιτών μας, άνω των 85 ετών!
Το Νοσοκομείο Μολάων, δίνοντας το παρόν στη 1η γραμμή της μάχης έναντι του Covid-19, θα λειτουργήσει και ως Εμβολιαστικό Κέντρο της ευρύτερης περιοχής!
Οι Πολίτες οι οποίοι θα παραπέμπονται μέσω της εφαρμογής του Υπουργείου στο Εμβολιαστικό μας Κέντρο, θα προσέρχονται για τον εμβολιασμό στο επιδεικνύοντας το SMS που έχουν παραλάβει στο κινητό τους! Ξεκινάμε!
Το εμβολιαστιακό κέντρο που αναπτύχθηκε στον περιβάλλοντα χώρο της Ν.Μ Μολάων ειδικά για αυτό το σκοπό, υλοποιήθηκε με δωρεά των οικίσκων από το Δήμο Μονεμβασίας!
Ένα προσωπικό ευχαριστώ στον Δήμαρχο κ. Τριχείλη Η. για την υποστήριξη και τη συνεργασία!


ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΚΑΚΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑΣ.(μέρος πρώτο)

Κοσμάς Μεγαλοκονόμος:

Στης Κακής Λαγκαδιάς το φαράγγι

που χορούς των υδάτων γροικώ

προσχωρώ στης καρδιάς την ανάγκη

στο λιμναίο γυαλί να σε δω!!!

(Από το βιβλίο: "Κόρη της Μοίρας - Η γιαγιά η Μηνού")

Τα άλλα ... Κύθηρα... 

Διαβαίνοντας το επικίνδυνο φαράγγι της Κακής Λαγκάδας που οδηγεί στην καστροπολιτεία της Παλαιόχωρας.(μέρος πρώτο)

Ονειρική ομορφιά !!!

ΠΡΟΣΟΧΗ κατολισθήσεις βράχων επικίνδυνη διαδρομή !

ADELIN FM  ΦΩΤΟ ΓΙΩΤΑ ΠΟΛΙΤΗ

Ο Κυθήριος ποιητής Πάνος Φύλλης την τραγούδησε με τους στίχους: “Λίμνη μου απόκρυφη κρηνόνερο γεμάτη Και φιλενάδα κανακάρισα του μπάτη, Άς με δεχόσουν στον ακύμαντον αφρό σου Κάθε κρυφό να ξεφυλλίσω μυστικό σου. Να μάσω πλούτον ασημένιο, με φεγγάρι Και με τον ήλιο αφροκομένο κεχριμπάρι. Και τα μεσάνυχτα πεντάλφες να φορέσω Στις ξελογιάστρες νεραϊδόνυφες ν’ αρέσω. Να σύρω πρώτος το χορό, να ξεφαντώσω, Δίχως τον ξάστερο βυθό σου να θολώσω. Παλιοχωρίτισα λιμνούλα στον αφρό σου Το φιλντισένιο μια στιγμούλα ας με δεχόσου Να ξαποστάσω απ’ της πόλης μου τη δίνη Μεσ’ τη δική σου ανιστόρητη γαλήνη! ” ΠΑΝΟΣ ΦΥΛΛΗΣ