Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Τραγωδία στα Βάτικα: Τραυματίστηκε θανάσιμα ενώ έκοβε δέντρο στους Αγ. Αποστόλους Λακωνίας!

Τη ζωή του έχασε ένας 51χρονος άνδρας, κάτοικος Αγίων Αποστόλων Βοιών Λακωνίας, μετά από ατύχημα κατά τη διάρκεια αγροτικών εργασιών.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου», το μοιραίο συνέβη περίπου στις 10:30΄ το πρωί της Τρίτης (26/3). Κατά τη διάρκεια κοπής δέντρου με αλυσοπρίονο σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας του 51χρονου στη θέση «Κάτω Χούνοι» Αγίων Αποστόλων, ένα μεγάλο κλαδί κόπηκε και τραυμάτισε θανάσιμα τον άνδρα στο κεφάλι. Ο 51χρονος διεκομίσθη εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης, ωστόσο απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βοιών.

Δηκτική απάντηση του Δημάρχου Κυθήρων στον αγεωγράφητο Νίκο Ξυδάκη!

Είναι τα Κύθηρα στο Αιγαίο;
Βεβαίως κ. Ξυδάκη, ΕΙΝΑΙ! Το Αιγαίο είναι μια τεράστια γεωγραφική θαλάσσια περιοχή, που για λόγους πολιτικούς, ιστορικούς και άλλους έχει κατατμηθεί σε γεωγραφικές υποενότητες - υποπελάγη: π.χ. το Καρπάθιο πέλαγος, το Ικάριο, η θάλασσα Κυθήρων, το Κρητικό Πέλαγος, το Μυρτώο, ο Σαρωνικός, η θάλασσα των Σποράδων, το Θρακικό Πέλαγος κ.λπ. είναι όλα μαζί κομμάτια του μεγάλου γεωγραφικού παζλ που εδώ και μερικές χιλιάδες χρόνια ονομάζεται ΑΙΓΑΙΟΝ. Τα μέρη συνιστούν το όλον!

Παραφράζοντας τη φράση του Πλάτωνα που υπήρχε στην είσοδο της Ακαδημίας του, συμβουλεύω τον κ. Ξυδάκη:
"μηδείς αγεωγράφητος εισίτω μοι τη θύρα"
Οι αιρετοί, ειδικά οι αιρετοί, οφείλουν να είναι προσεκτικοί και κυρίως διαβασμένοι στις δημόσιες δηλώσεις τους...


Stratos Charchalakis

Δ.Τ. Συμμετοχή Σ. Σπυρίδων σε συνεδρίαση της EE για το ΕΣΠΑ 2021-27

Στη Ρουμανία που έχει την προεδρία της ΕΕ πραγματοποιούνται την περίοδο αυτή μια σειρά από σημαντικές συναντήσεις. Κύριο θέμα στη σημερινή συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής για το ΕΣΠΑ (COTER) οι πολιτικές που θα διευκολύνουν την υλοποίηση έργων και δράσεων των 330 δις euro που θα διατεθούν για την επόμενη περίοδο 2021-2027. Στόχος η δημιουργία μεγαλύτερης συνοχής στο βιοτικό επίπεδο των πολιτών σε όλη την ΕΕ. Ο κ Σπύρος Σπυρίδων 1ος Αντιπρόεδρος της COTER σε παρέμβασή του τόνισε την σπουδαιότητα της αλληλεγγύης που έχει ανάγκη η ΕΕ, ιδιαίτερα την περίοδο αυτή που αμφισβητούνται βασικές αρχές της, και ζήτησε λιγότερη γραφειοκρατία και μεγαλύτερη στήριξη κρατών- μελών που αντιμετωπίζουν οικονομική και μεταναστευτική κρίση, όπως η Ελλάδα.

Σπύρος Σπυρίδων, Διδάκτορας Δημόσιας διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου, μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών, πρώην Περιφερειάρχης και Δήμαρχος.

Απάντηση στο ΜΚΕ Απάντηση Αναφοράς με επιστολή τους αναφέρονται στην καθυστέρηση (πλέον της 25ετίας), της κατασκευής φράγματος στον παραπόταμο Κελεφίνας στην Λακωνία στο αίτημα των αγροτών της περιοχής για την άρδευση των καλλιεργειών



ΛΑΚΩΝΙΑ.Το απογευμα η κηδεια του Δ . Διαμαντακου


Σε ηλικία 58 ετών απεβίωσε ο Δημήτρης Διαμαντάκια,χτυπημένος από την επάρατη νόσο.
Ο εκλιπών υπηρέτησε με ευσυνειδησία το σώμα της Αστυνομίας, απ` όπου και συνταξιοδοτήθηκε.
Πολυσχιδεις οι δραστηριότητες του αείμνηστου Δημήτρη με δράση την Τοπική Αυτοδιοίκηση έχοντας το αξίωμα του Αντιδημάρχου στον πρώην Δήμο Σκάλας και στον Καλλικρατικό Δήμο Ευρώτα.
Πολυγραφότατος με βιβλία γύρω από την Ιστορία,τα ήθη,τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου.
Ήταν μέλος του Δ.Σ (πρόεδρος),της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας.
Συμμετείχε δραστήρια στους συλλόγους της Δ.Κ Σκάλας και ανέδειξε την Τ.Κ Φιλισίου,τόπο γέννησης και καταγωγής του.
Υπήρξε υποδειγματικός οικογενειάρχης.
Η σορός του εκλιπόντος θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό Αγίας Τριαδος Σκαλας σημερα Τριτη  και ώρα 15:00 μ.μ  οπου θα τελεστεί και η εξόδιος ακολουθία στις 16.00 μ.μ
Στη συνέχεια, η σορός θα μεταφερθεί στο Νεκροταφείο του Φιλισιου όπου θα ταφεί .