Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΖΩΝΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ:ο επικαιροποιημένος χάρτης υγειονομικής ασφάλειας τι θα ισχύει για τα Κύθηρα και την Λακωνία από τα ξημερώματα

Τα νέα εξατομικευμένα μέτρα επιδημιολογικού συναγερμού και ο νέος Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας.

 ΓΚΡΙ χρώμα εξατομικευμένα μέτρα επιδημιολογικού συναγερμού.

 

Τα Κύθηρα κίτρινο  και η Λακωνία κίτρινο είναι στην ζώνη επιτήρησης (1)
Αναλυτικά: 
 
ΖΩΝΗ 1 - ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΚΙΤΡΙΝΟ ΧΡΩΜΑ.

Στην πρώτη ζώνη εντάσσονται όλοι οι νομοί που μέχρι τώρα παρουσίαζαν σχετικά λίγα κρούσματα. Αυτοί, δηλαδή, που μέχρι σήμερα είναι στο ΠΡΑΣΙΝΟ και το ΚΙΤΡΙΝΟ. Σε αυτές τις περιοχές θα ισχύουν τα γνωστά μέτρα, κάποια από τα οποία διευρύνονται. Ειδικότερα τα νέα μέτρα σε αυτές τις περιοχές είναι τα εξής:
1. Χρήση μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
2. Περιορισμός της κυκλοφορίας από τις 12 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.
3. Εφαρμογή τηλε-εργασίας 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
4. πλήρης τηλε-εκπαίδευση στα πανεπιστήμια.
5. Όχι συναθροίσεις


ΖΩΝΗ 2 – ΑΥΞΗΜΕΝΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ  ΚΟΚΚΙΝΟ

Στη ζώνη αυξημένου κινδύνου εντάσσονται οι περιοχές που βρίσκονται  στο ΚΟΚΚΙΝΟ, Δηλαδή, η Βόρεια Ελλάδα αλλά και η Αττική.
Σε αυτές τις περιοχές εκτός από τα μέτρα που ήδη ισχύουν, θα προστεθούν και οι εξής:
Ειδικά εκεί, στις προηγούμενες ρυθμίσεις, προστίθενται και οι ακόλουθες:
1. Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των χώρων εστίασης, πλην της κατ’ οίκον διανομής φαγητού και της παραλαβής απ’ το κατάστημα.
2. Αναστέλλεται η λειτουργία των χώρων ψυχαγωγίας, πολιτισμού και άθλησης: Μπαρ, καφέ, κινηματογράφοι, μουσεία και θέατρα όπως και κλειστά γυμναστήρια.
3. Σε αντίθεση με την άνοιξη, ωστόσο, δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός νομού.
Ελεύθερη κυκλοφορία, ανοικτά σχολεία και καταστήματα.
και στις δύο ζώνες θα υπάρχει ελεύθερη μετακίνηση χωρίς αποστολή SMS ενώ θα παραμένουν ανοικτά σχολεία και καταστήματα.
Το νέο πακέτο οικονομικών μέτρων θα περιλαμβάνει αποζημιώσεις, δάνεια, απαλλαγές και διευκολύνσεις που θα πλησιάσουν το 1,5 δις ευρώ


 

ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ:ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΚΑΤΑ 1 ΧΡΟΝΟ

 

 
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τις ηγεσίες των Υπουργείων Εσωτερικών και Περιβάλλοντος που αποδέχθηκαν το αίτημά μας και αίτημα της ΚΕΔΕ για την παράταση της υποχρέωσης σύστασης Υπηρεσίας Δόμησης σε όλους τους Δήμους κατά 1 χρόνο. Σύμφωνα με την τελευταία τροποποίηση, ήδη από σήμερα όλοι οι Δήμοι της Χώρας όφειλαν να λειτουργούν αυτόνομη ΥΔΟΜ, κάτι που ουσιαστικά ήταν ανεφάρμοστο λόγω έλλειψης προσωπικού. Μετέφερα στους αρμόδιους υπουργούς το σχετικό αίτημα, τόσο ως Δήμαρχος Κυθήρων όσο και ως Πρόεδρος της Επιτροπής Νήσων της ΚΕΔΕ καθώς το ζήτημα απασχολεί σχεδόν όλους τους νησιωτικούς Δήμους της Χώρας.
Με την παράταση κατά 1 χρόνο, ο Δήμος μας θα συνεχίσει να εξυπηρετείται από την ΥΔΟΜ του Δήμου Πειραιά προκειμένου μέσα στο διάστημα αυτό να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες σύστασης νέας ΥΔΟΜ για τα νησιά της Αττικής, που θα γίνει μέσω του νέου Αναπτυξιακού Οργανισμού που έχει συσταθεί για το σκοπό αυτό σύμφωνα με το νόμο 4674/2020.
Η σχετική τροπολογία που θα ψηφιστεί άμεσα στη Βουλή θα έχει αναδρομική ισχύ από 01-11-2020.

 

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ:ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ

 

Στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Γυμνασίου Κυθήρων πραγματοποιήθηκε ενδοσχολική επιμόρφωση με θέμα “Πρώτες Βοήθειες” για τους καθηγητές του σχολείου. Την παρουσίαση έκαναν δύο εξαιρετικές γιατροί του Νοσοκομείου Κυθήρων, η κ.Παναγιώτα Γράλιστα. χειρουργός, και η κ. Μ. Χρόνη, αγροτική ιατρός. Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου και δύο καθηγητές του συστεγαζόμενου ΓΕΛ Κυθήρων είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν βασικές αρχές της Καρδιοαναπνευστικής Ανάνηψης (ΚΑΡΠΑ) και να κάνουν πρακτική εφαρμογή επιτόπου. Ευχαριστούμε θερμά το διοικητή του νοσοκομείου κ. Γιώργο Μεγαλοκονόμο για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα της διευθύντριας και του συλλόγου διδασκόντων για παροχή εκπαίδευσης στις πρώτες βοήθειες.

Με απλό και κατανοητό τρόπο η χειρουργός κ. Γκραλίστα εξηγεί τις τεχνικές ΚΑΡΠΑ και απαντά σε ερωτήσεις των εκπαιδευτικών




Πρακτική άσκηση στις τεχνικές ΚΑΡΠΑ


ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα

 



ΛΑΚΩΝΙΑ:

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΟΥΚΑ ΘΕΛΕΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ, ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΑ ΜΟΥΛΩΧΤΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ 300%!! ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!!

Διανύουμε μία περίοδο που η αγωνία κάθε λαϊκής οικογένειας βρίσκεται στο βασικό ζήτημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας και όλος ο κόσμος, την πανδημία

Την ίδια στιγμή που κάθε οικογένεια ανησυχεί για την εξέλιξη της πανδημίας, για την υγεία των ευπαθών ομάδων, η δημοτική αρχή  «βρήκε παπά να θάψει», όπως λέει ο λαός μας. Αξιοποιεί με σχεδιασμό αυτές τις συνθήκες για να φέρει την αύξηση των τιμολογίων της Δ.Υ.Α.Σ. Επιδιώκει να φέρει τις αυξήσεις με τη λιγότερη λαϊκή αντίδραση, επενδύει στην αδυναμία μαζικής κοινωνικής αντίδρασης λόγω της πανδημίας.

Είναι ανάλγητοι!! Ενώ χάρισαν με προκλητικές αποφάσεις, χρέη στη ΔΕΥΑΣ δεκάδων χιλιάδων ευρώ σε μεγαλοεπιχειρηματίες (όπως έκαναν και οι προηγούμενες δημοτικές αρχές ),  στο λαό όχι μόνο δεν χαρίζονται, αλλά θέλουν να του φορτώσουν εξοντωτικές αυξήσεις εν μέσω πανδημίας, που πολλοί χάνουν τη δουλειά τους, κλείνουν τα μαγαζιά τους και οι αγρότες βλέπουν τη σοδειά τους είτε να παραμένει απούλητη, είτε να δίνεται στους μεγαλεμπόρους (στους οποίους χαρίζουν τα χρέη στη ΔΕΥΑΣ) σε εξευτελιστικές τιμές!!

Αντί να παλέψει για μέτρα ενίσχυσης του συστήματος Υγείας, όπως προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών, προσωπικού καθαριότητας στο νοσοκομείο Σπάρτης, αντί να παλέψει για τη στελέχωση των  Κέντρων Υγείας και όλες τις δομές που μπορούν να προστατέψουν την υγεία του λαού, η πρεμούρα τους είναι να φορτώσουν νέα οικονομικά βάρη στις πλάτες τους κόσμου.

Ο άθλιος τρόπος με τον οποίο η δημοτική αρχή εκμεταλλεύεται την έξαρση της πανδημίας για να κάνει πράξη τα σχέδιά της πρέπει να της γυρίσει μπούμερανγκ. 

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!!

Η δημοτική αρχή του κ. Δούκα και οι παρατάξεις Βαλιώτη, Αργειτάκου παρά τις όποιες διαφοροποιήσεις για τα μάτια του κόσμου, είναι πιστοί στην πολιτική της ΕΕ που οδηγεί στην εμπορευματοποίηση του νερού και στην κατ’ ουσία ιδιωτικοποίηση της ΔΕΥΑΣ.

Να είναι σίγουροι ότι όσες βουτιές και να κάνουν στα νερά του Ευρώτα, δεν θα ξεπλυθούν από τη ντροπή της αυτής της αντικοινωνικής και απαράδεκτης απόφασης! Η Σπάρτη είναι μικρή πόλη και όλοι θα ξέρουν ποιοι θα είναι αυτοί που θα ψηφίσουν την αύξηση της τιμής του νερού! Δεν θα μπορούν να σταθούν πουθενά από την κατακραυγή του κόσμου!

Καλούμε όλο τον κόσμο να αντιδράσει, τα σωματεία, τους φορείς, τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων! Να αποσυρθεί το θέμα των αυξήσεων από τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής!

Καμία αύξηση, στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΣ!

Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα

¨ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ¨ Η ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΙΣΣΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ COVID-19 ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

 


 
Δυστυχώς έχασε την μάχη με την ζωή την Κυριακή το βράδυ σε ηλικία 82 ετών η συμπατριώτισσα μας από τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα με covid-19 στα Κύθηρα.Πρόκειται για την άτυχη γυναίκα που  μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας  με αεροσκάφος c-130 της Πολεμικής Αεροπορίας όπως σας είχαμε ανακοινώσει στις 21 Οκτωβρίου. 
Η άτυχη ηλικιωμένη δυστυχώς κατέληξε την νύχτα της Κυριακής και η δυσάρεστη είδηση του θανάτου της κάνει το γύρο του νησιού από σήμερα το πρωί.
Είμαστε όλοι συντετριμένοι από τον θάνατο μιας αξιαγάπητης συμπατριώτισσας και πολύ καλής μας φίλης.
 
Η σελίδα μας και ο σταθμός μας εκφράζουν τα θερμότερα συλλυπητήρια στην οικογένεια της και στους οικείους της.
 
ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ 
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ...

ADELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ

Δ.Τ. ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΓΥΘΕΙΟΥ-ΚΥΘΗΡΩΝ

 


ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ

Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πειραιάς, 2/11/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατάθεση Αναφοράς

Ο Βουλευτής Α' Πειραιώς και Νήσων Νικόλαος Μανωλάκος, κατέθεσε σήμερα στις 2/11/2020 Αναφορά προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, με θέμα: «Προβλήματα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Κυθήρων - Νεάπολης» όπου ζητείται η πραγματοποίηση εκτάκτων επιδοτούμενων δρομολογίων από Γύθειο προς Κύθηρα – Αντικύθηρα - Κίσαμο, πλέον του ενός εβδομαδιαίου που ήδη εκτελείται, για όσο διάστημα το τακτικό πλοίο της γραμμής Κύθηρα – Νεάπολη, ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ, παραμένει εκτός δρομολογίων

Ακολουθεί η σχετική Αναφορά :

Κύριε Υπουργέ, σας στέλνω το δελτίο Τύπου της εταιρείας TRITTON FERRIES με το οποίο γνωστοποιείται ότι, την 28η Οκτωβρίου 2020, λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων, προκλήθηκε ζημιά, στο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο τους, ΄΄ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ΄΄, το οποίο εκτελεί καθημερινά δρομολόγια στη γραμμή Νεάπολη - Κύθηρα, και δύο φορές την εβδομάδα το επιδοτούμενο δρομολόγιο μέχρι τα ακριτικά Αντικύθηρα με αποτέλεσμα να βγει εκτός λειτουργίας για διάστημα τουλάχιστον δεκαπέντε ημερών, χρόνος που, κατ΄ εκτίμηση, απαιτείται για την επισκευή.

Το απρόβλεπτο αυτό γεγονός δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στη καθημερινότητα των κατοίκων των Κυθήρων – Αντκυθήρων, σε σχέση με θέματα τροφοδοσίας, εμπορίου, προσβασιμότητας, ασφάλειας, το οποίο επιτείνεται από την ανάγκη μετακίνησης περισσότερων επιβατών, λόγω της περιόδου της ελαιοκομίας. Δημιουργεί επίσης προβλήματα στην λειτουργία του Δήμου Κυθήρων, σε σχέση με δημόσια και δημοτικά έργα που εκτελούνται αυτήν την στιγμή αλλά και τίθεται σε κίνδυνο και η πολιτική προστασία του Νησιού, σε περίπτωση που θα παρουσιαστεί ανάγκη

Παρακαλείστε για την άμεση αντίδραση της πολιτείας, εγκρίνοντας την πραγματοποίηση εκτάκτων επιδοτούμενων δρομολογίων από Γύθειο προς Κύθηρα – Αντικύθηρα - Κίσσαμο, πλέον του ενός εβδομαδιαίου που ήδη εκτελείται, για όσο διάστημα το πλοίο ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ παραμένει εκτός δρομολογίων

Νικόλαος Μανωλάκος,

Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων Ν.Δ.

Συνελήφθη αλλοδαπός για κατοχή και καλλιέργεια κάνναβης στην Πάρο

 


Συνελήφθη αλλοδαπός για κατοχή και καλλιέργεια κάνναβης στην Πάρο

Κατασχέθηκαν -101- γραμμ. ακατέργαστη κάνναβη, ποσότητα κάνναβης σε επεξεργασία, -46- δενδρύλλια, -3- ζυγαριές και τεχνικός-καλλιεργητικός εξοπλισμός

Συνελήφθη χθες (1 Νοεμβρίου 2020) στην Πάρο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου, ένας αλλοδαπός κατηγορούμενος για κατοχή και καλλιέργεια κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών επιχειρησιακών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, χθες το μεσημέρι έπειτα από αξιολόγηση στοιχείων πραγματοποιήθηκε έρευνα στην κατοικία του κατηγορούμενου όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Κάνναβη ακατέργαστη βάρους 101,45 γραμμαρίων
  • 3 γυάλινα δοχεία (βάζα) που περιείχαν κάνναβη σε φάση επεξεργασίας
  • 35 φυτά κάνναβης, ύψους έως 50 εκατοστά, τα οποία καλλιεργούσε σε γλάστρες υπό ελεγχόμενες περιβαλλοντικές συνθήκες μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο
  • Πλήρης εξοπλισμός εσωτερικού τύπου καλλιέργειας κάνναβης
  • 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας

Επίσης, σε εξωτερικό χώρο της κατοικίας εντοπίστηκε μέσα σε θερμοκήπιο καλλιέργεια κάνναβης αποτελούμενη από 11 δενδρύλλια ύψους έως 50 εκατοστά.

Ο συλληφθείς οδηγείται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου. 


 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ COVID-19

 


Από τις 23/09/2020 έως και τις 30/09/2020 καταγράφονται στην περιοχή μας συνολικά 40 θετικά κρούσματα Covid-19 σε αλλοδαπούς εργάτες γης Αφροασιατικής καταγωγής. Ο Δήμος Ευρώτα, από την πρώτη στιγμή,μερίμνησε για την εύρεση και τη διαμόρφωση κατάλληλου χώρου στον οποίομεταφέρθηκαν και απομονώθηκαν όλοι οι αλλοδαποί εργάτες γης που εντοπίστηκαν θετικοί στον ιό και διέμενανστον Αγ. Ιωάννη (35 άτομα ), τη Γλυκόβρυση(3 ατομα) και στο Έλος (2 άτομα). Οι αστυνομικές αρχές συνδράμουν τοέργοτης  ασφάλειας  και της τήρησης  της τάξης.

Έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα  1266 rapid tests εκ των οποίων 1013 σε εργάτες Αφροασιατικής καταγωγής και 253  σε δημότες μας. Οι περιοχές στις οποίες διενεργούνται έλεγχοι από κλιμάκια του ΕΟΔΥ είναι ο Αγ. Ιωάννης, η Γλυκόβρυση, το  Έλος,η Σκάλα, το Αστέρι, η Μακρυνάρα, ο Λεήμονας, οι  Άγιοι Ταξιάρχες, το Περιστέρι, η Μυρτιά και η Στεφανιά. Επίσης, μέσα στις επόμενες ημέρες,  θα συνεχιστούν οι έλεγχοι τόσο στις προαναφερθείσες περιοχές όσο και στις υπόλοιπες κοινότητες του δήμου μας καθώς και στον καταυλισμό των Ρομά.

Την ώρα που η δημοτική αρχή καλείται να αντιμετωπίσει συντονισμένα καιαποτελεσματικά μία ιδιαιτέρως κρίσιμη και πρωτόγνωρη  κατάσταση, υπάρχουν δυστυχώς κάποιοι  που με πνεύμα ανευθυνότητας, επιδιώκοντας την προσωπική τους προβολή, προβαίνουν σε στείρες πολιτικές αντιπαραθέσεις, με σκοπό να υπονομεύσουν το σημαντικό έργο που γίνεται και να καλλιεργήσουν την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα των δημοτών μας.

Ωστόσο, είναι απολύτως αναγκαίο  να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και  να αναλογιστούν τις ευθύνες τους. Θα πρέπει όλοι μαζί να στηρίξουμε τις θετικές δράσεις που πραγματοποιούνται προκειμένου να εξαλειφθεί ο κίνδυνος  διασποράς  του ιού στην περιοχή μας.

Οι δημότες πρέπει να γνωρίζουν ότι η Δημοτική Αρχή , έχοντας απόλυτη συναίσθηση της κρισιμότητας της κατάστασης, μερίμνησε  ώστε να ενεργοποιηθούν όλοι οι απαραίτητοι μηχανισμοί προκειμένου να διαγνωσθεί άμεσα το μέγεθος του προβλήματος και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Ευχαριστούμε θερμά τους κυρίουςΣωτήρη Τσιόδρα (Λοιμωξιολόγο, Επικεφαλής της ομάδας για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού), Βασίλη Παπαγεωργίου (Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας), Παναγιώτη Πρεζεράκο (Γ.ΓΔημόσιαςΥγείας), ΓεώργιοΠαναγιωτακόπουλο(ΑντιπρόεδροΕΟΔΥ), Γεώργιο Δελλή ( Επικεφαλής κλιμακίου ΕΟΔΥ), Ανάργυρο Μαριόλη (Μέλος της επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας  και συντονιστής κλιμακίων), Αθανάσιο Δαβάκη (Βουλευτή Λακωνίας), Νεοκλή Κρητικό (Βουλευτή Λακωνίας), Σταύρο Αραχωβίτη (Βουλευτή Λακωνίας), Παναγιώτη Νίκα (ΠεριφερειάρχηΠελοποννήσου),ΒασίληΔιαμαντόπουλο(Προϊστάμενοτης Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου), Χρήστο Χατζηχριστοδούλου (Καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας),που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στην περιοχή μας και συνέδραμαν αποφασιστικά με την εμπειρία και την επιστημονική τους γνώση τόσο στην ιχνηλάτηση της έκτασης του προβλήματος όσο και στη λήψη μέτρων έγκαιρης και αποτελεσματικής αντιμετώπισής του.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) βρίσκονται στο πλευρό μας παρέχοντας μάσκες και είδη πρώτης ανάγκης για τη στέγαση και τη σίτιση των  αλλοδαπών που βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19.

Τέλος, ευχαριστούμε την Ελληνική  Αστυνομία(Α.Τ. Ευρώτα ) καθώς και τους υπαλλήλους του Δήμου Ευρωτα για την συνδρομή τους στο δύσκολο έργο μας.

Καλούμε για άλλη μια φορά τους δημότες μας να επιδείξουν ψυχραιμίακαι μεσύνεσηνα τηρούν τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια  και την προστασία της  υγείας όλων μας.

Ο Δήμαρχος Ευρώτα

Δήμος Βέρδος

ΣΤΗΝ ΝΕΑΠΟΛΗ ΤΟ¨AQUA JEWEL¨ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ

Προς εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, μέχρι την επαναδρομολόγηση του Πορφυρούσα, προστέθηκε ένα μη επιδοτούμενο δρομολόγιο από Κύθηρα για Νεάπολη με επιστροφή.


 

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ:ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΧΕΙΛΗΣ Για την ανάρτηση του κ. Νικολινάκου, όπου με αποκαλεί «ψεύτη και κλέφτη».

 


 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Μολάοι 2 Νοεμβρίου 2020
ΝΟΜΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Για την ανάρτηση του κ. Νικολινάκου,
όπου με αποκαλεί «ψεύτη και κλέφτη».
Επί μήνες, από την αρχή της πανδημίας μέχρι και τώρα ο κ. Νικολινάκος έψαχνε να βρει κάτι μεμπτό σε σχέση με τη διαχείρισή της από το Δήμο, προκειμένου να κατηγορήσει τη Δημοτική Αρχή και ειδικότερα εμένα προσωπικά.
Όσο περνούσε ο καιρός και ο Δήμος έμενε χωρίς κρούσματα, με αυξημένα μέτρα προστασίας, με έμπρακτη βοήθεια στις δομές υγείας, στους οίκους ευγηρίας και πλήρη εξυπηρέτηση των δημοτών, δεν του δινόταν η ευκαιρία να εξαπολύσει κατηγορίες, ενώ συνάμα συσσώρευε μίσος. Στο τέλος δεν άντεξε, θεώρησε ότι βρήκε την ευκαιρία και έσπευσε να με κατηγορήσει σαν ψεύτη και κλέφτη, από μία ανάρτηση σε απάντηση της δικής του, την οποία δεν έκανα καν εγώ!!! ούτε υπέγραψα, αλλά άλλος μέλος της παράταξής μου στη διαδικτυακή σελίδα της.
Η ανάρτηση αφορούσε στο γεγονός ότι τέθηκε σε καραντίνα αλλοδαπός εργάτης γης που δεν ήταν φορέας του ιού, αλλά στενή επαφή, παρότι δεν είναι αρμόδιος εκ του νόμου ο Δήμος για την εύρεση χώρων καραντίνας. Όπως συνηθίζει εξ άλλου ο κ. Νικολινάκος, δεν ζήτησε ενημέρωση ο ίδιος ή κάποιος από την παράταξή του σε σχέση με το θέμα αυτό, αλλά προτίμησε τη παραπληροφόρηση και τη λασπολογία μέσω διαδικτύου. Ούτε λόγος βέβαια για τη μεγάλη προσπάθεια που έκανε το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και ο υπεύθυνος υπάλληλος για την εξυπηρέτηση του απομονωμένου ανθρώπου!.
Με την ανάρτησή του αυτή ο κ. Νικολινάκος από τη μία κόπτεται για το χώρο καραντίνας του αλλοδαπού εργάτη γης και μας κατηγορεί ότι δεν έχουμε χώρους καραντίνας και από την άλλη μας συκοφαντεί ότι τα μέρη που επιλέγουμε να χρησιμοποιηθούν για το λόγο αυτό ( καραντίνα), θέλουμε να τα μετατρέψουμε σε “Hot Spot”, παρότι γνωρίζει ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια πιθανότητα, αλλά ούτε και δυνατότητα και η πολιτική της Δημοτικής Αρχής είναι κάθετα αντίθετη. Οι προτάσεις του για αγορά χώρων και κατασκευή οικημάτων, εκτός του ότι είναι ανεφάρμοστες, προσεγγίζουν στις δικές του κινδυνολογίες.
Δεν παραλείπει δε, να υποδαυλίζει αρνητικά και να υποσκάπτει με αναλήθειες κάθε προσπάθειά μας για ανεύρεση κατάλληλων χώρων καραντίνας.
Επειδή λοιπόν, ουδέποτε εξαπάτησα κάποιον ή είπα ψέματα, με τη παραπάνω ανάρτησή του ο κ. Νικολινάκος με προσέβαλε στη τιμή μου και την υπόληψή μου, τόσον με τους κακοήθεις χαρακτηρισμούς του όσον και με τη διάδοση αναληθειών που δεν έχουν σχέση με το πρόσωπό μου και την ιδιότητά μου, ενώ αποκρύπτει σκόπιμα την αλήθεια, για πρώτη φορά στη ζωή μου θα προσφύγω στα αρμόδια δικαστήρια, όπως με προκαλεί στην ανάρτησή του, μη έχοντας άλλο περιθώριο απάντησης στην προσβολή και την κακία.
Η χαρακτηρισμός του δε, ότι είμαι κλέφτης, χρησιμοποιώντας δήθεν τη παροιμία και διασπείροντας υπονοούμενα (ενώ στο κείμενό του δεν υποστηρίζει τον χαρακτηρισμό), είναι η μεγαλύτερη αισχρότητα και συκοφαντία που άκουσα στη ζωή μου και η οποία, ακόμα και καθ’ υπόνοια να λέγεται, δεν εξισορροπείται ούτε με προσφυγή στα δικαστήρια. Ακόμη και αν είχα ανάγκη χρημάτων, πόσο μάλλον που δεν έχω, η ηθική μου, οι αξίες μου και η ανατροφή μου ποτέ δεν θα μου επέτρεπαν αυτή τη προσέγγιση στη ζωή μου. Αντίθετα διέθεσα και διαθέτω προσωπικά πολλά χρήματα για το Δήμο, γεγονός που πολλοί γνωρίζουν και εργάζομαι ανελλιπώς από το πρωί μέχρι το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα.
Όσο για τη γνωστή και μη εξαιρετέα δημοτική σύμβουλο, που αναδημοσιεύει τις αναρτήσεις της παράταξης του κ. Νικολινάκου εναντίον μου και τις διανθίζει με επιπλέον δικές της λάσπες, θα προσφύγω επίσης στα αρμόδια δικαστήρια. Ο κατήφορός της δεν έχει πυθμένα, γεγονός που αντιλήφθηκε το χωριό της και την «απόδιωξε», σύντομα θα γίνει αυτό αντιληπτό και στη Νεάπολη που μετανάστευσε, μια και η ποιότητα του χαρακτήρα δεν αλλάζει. Για την ώρα έχει αποδυθεί σε «βιομηχανία» προσφυγών και αιτημάτων, προκειμένου να ακυρώσει έργα και ενέργειες της Δημοτικής Αρχής και στην πόλη της Νεάπολης.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΧΕΙΛΗΣ
 
 
"Ο ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ (λαϊκή παροιμία)
Ακόμα και εμείς που τον ξέρουμε τόσο καλά, εκπλαγήκαμε με την τελευταία ανάρτηση- απάντηση του.
Ενώ όλος ο κόσμος γνωρίζει (αφού ήταν σε κοινή θέα) ότι στο σημείο ακριβώς που περιγράψαμε στην ανάρτησή μας (σε ένα άθλιο ξεσκέπαστο καλύβι, χωρίς νερό και τουαλέτα) ήταν τοποθετημένος και επιτηρείτο επί πέντε ημέρες αλλοδαπός, που έπρεπε να παραμείνει σε καραντίνα, μας λέει ότι τον είχε σε τροχοβίλα 5 αστέρων.
Τον έβαλε σε κοντέϊνερ όταν τους έφαγε η κατακραυγή..(ξέρουν αυτοί από που).
Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται εκτός από ανίκανος και κοινός ΨΕΥΤΗΣ επιπέδου νηπιαγωγείου.
Είναι πιθανό να πιστεύει ότι επειδή θα μπλέξουν και άλλοι άνθρωποι, θα την γλιτώσει και εκείνος.
Λοιπόν για τελευταία φορά προειδοποιούμε άπαντες ότι από εδώ και πέρα αυτό δεν θα αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για εμάς.
Μάλιστα δε, αν τολμήσει να απαντήσει επιμένοντας στο ψέμα του, σε πρώτη ευκαιρία θα βρεθώ εκεί που πρέπει...
Αν μάλιστα διαφωνεί με τον χαρακτηρισμό που του αποδίδω τον προκαλώ να μου κάνει μήνυση.
Τώρα όμως ας πάμε στα τρέχοντα θέματα.
Αφού κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου και έδινε συνεντεύξεις σε κανάλια με αερολογίες, όταν το πρόβλημα μας χτύπησε την πόρτα, απεδείχθη για μια ακόμα φορά "λίγος".
Αποφάσισε πέρα από κάθε λογική να καταστρέψει την πανέμορφη περιοχή του Ζευγολατιού στην Συκιά δίπλα στην ιστορική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου επισκευάζοντας ένα κτήριο της Συκικής, το οποίο όταν του είχε ζητηθεί από κάποιο σύλλογο του χωριού, είπε ότι είναι υπό κατεδάφιση (απίστευτη συνέπεια ψεύδους).
Θέλει να καταστρέψει επίσης και το γήπεδο της μεταμόρφωσης το οποίο ζητά ο μολαϊκός με σκοπό αφού γίνει με χλοοτάπητα να το χρησιμοποιεί ως βοηθητικό.
Διαφωνούμε κάθετα και με τις δύο αυτές επιλογές.
Η σκέψη να κάνει σε κάθε κοινότητα τέτοιους χώρους δημιουργεί πρόβλημα ελέγχου από την αστυνομία και επίσης τεράστια όχληση στα χωριά, ανοίγοντας βέβαια στο μέλλον και το δρόμο για δομές φιλοξενίας μεταναστών, (εδώ είμαστε θα με θυμηθείτε).
Πρέπει κατά τη γνώμη μας, την οποία βέβαια δε λαμβάνει υπόψη του,να δημιουργηθεί μία μόνο τέτοια εγκατάσταση στην περιοχή και μία άλλη ίσως στα Βάτικα.
Χρήματα για δημιουργία τέτοιων χώρων έχει, αφού έχουν δοθεί επιπλέον ενισχύσεις από την πολιτεία λόγω covid 19.
Για ποιόν λόγο τα κρατάει άραγε;
Μπορούμε να υποδείξουμε και συγκεκριμένους χώρους αν ποτέ γίνει δημοτικό συμβούλιο.
Γνωρίζετε όμως ότι τα έχει καταργήσει στην πράξη ελέω κορωνοιού!
Τα συμπεράσματα δικά σας....
Παναγιώτης Νικολινάκος
Επικεφαλής αντιπολίτευσης Δήμου Μονεμβασίας"

Καρχαρίας σε βάθος 426 μέτρων μεταξύ Χανίων και Αντικυθήρων (εικόνα)

 


Ο υποβρύχιος φακός του ΑΔΜΗΕ «αιχμαλώτισε» έναν καρχαρία σε βάθος 426 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας!

Ο θηρευτής δεν φαίνεται να ενοχλείται από το υποβρύχιο καλώδιο υψηλής τάσης, που ποντίστηκε πρόσφατα ανάμεσα στα Αντικύθηρα και τα Χανιά.

«Η καινοτομία στα έργα του ΑΔΜΗΕ εναρμονίζεται απόλυτα με το φυσικό περιβάλλον», σημειώνει ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ).

 hania.news

Δήμαρχος Κυθήρων: Belvedere ολοκληρώνεται το εμβληματικό έργο της ανάπλασης της περιοχής, με ίδιους πόρους του Δήμου.

 


Δήμαρχος Κυθήρων:

Επισκέφθηκα το Belvedere όπου μετά από υποσχέσεις ετών (αν όχι δεκαετιών) ολοκληρώνεται το εμβληματικό έργο της ανάπλασης της περιοχής, με ίδιους πόρους του Δήμου. Ήδη ο ΔΕΔΔΗΕ εκτελεί τις εργασίες υπογειοποίησης των δικτύων στην περιοχή επέμβασης, ενώ έχει ξεκινήσει το τελικό στάδιο των κατασκευαστικών εργασιών. Με τους Αντιδημάρχους και τον Προϊστάμενο Τ.Υ. δώσαμε τις απαραίτητες οδηγίες για την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου που θα έχουμε τη χαρά να εγκαινιάσουμε σύντομα!




 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΔΟΥΝΙΑ:Ανάγκη βελτίωσης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Κυθήρων


 

Ανάγκη βελτίωσης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Κυθήρων

 

Την ανάγκη να βελτιωθεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυθήρων επισημαίνει η Βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων ΝΔ, Νόνη Δούνια, σε Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή.

Η ερωτώσα Βουλευτής αναφέρεται στη ζωτική σημασία της σύνδεσης  των Κυθήρων και των Αντικυθήρων με την Πελοπόννησο, όσον αφορά το εμπόριο, την τροφοδοσία, αλλά και την ασφάλεια των μονίμων κατοίκων των νησιών και ρωτά τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αν πρόκειται να προχωρήσει στην έγκριση δεύτερου επιδοτούμενου δρομολογίου από και προς το Γύθειο και να λάβει μέριμνα για τη δρομολόγηση πλοίου αντικατάστασης κατά την χρονική περίοδο της ετήσιας ακινησίας του τοπικού πλοίου.



Επισυνάπτεται το κείμενο της Ερώτησης και του δελτίου Τύπου.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΔΟΥΝΙΑ Βουλευτής Α ́Πειραιώς και Νήσων-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 

Ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κύριο Γιάννη Πλακιωτάκη Θέμα: Ανάγκη βελτίωσης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Κυθήρων Πειραιάς,2 Νοεμβρίου 2020  

Με αφορμή τον πρόσφατο «αποκλεισμό»των Κυθήρων, λόγω των ζημιών που υπέστη το πλοίο «Πορφυρούσα», το οποίο συνδέει το νησί με την Πελοπόννησο και το οποίο, σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρία,αναμένεται να επιστρέψει στα δρομολόγια στα μέσα Νοεμβρίου,αναδείχθηκε για ακόμα μια φορά, η αναγκαιότητα καλύτερης ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Κυθήρων. Η σύνδεση με την Πελοπόννησο είναι ζωτικής σημασίας για τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα,τόσο όσον αφορά στην τροφοδοσία/το εμπόριο, όσο και όσον αφορά την προσβασιμότητα και το αίσθημα ασφάλειας των μονίμων κατοίκων των νησιών.  

Για τον λόγο αυτό η ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυθήρων πρέπει να διασφαλιστεί με κάθε τρόπο. Πρέπει επιτέλους να δοθεί ένα τέλος στην προβληματική κατάσταση που δημιουργείται με κάθε βλάβη του επιδοτούμενου πλοίου, αλλά και διαχρονικά, κατά τη διάρκεια του Χειμώνα, κάθε φορά που διακόπτεται πλήρως, για χρονικό διάστημα δύο μηνών,η σύνδεση των Κυθήρων και των Αντικυθήρων με τη Νεάπολη, λόγω της ετήσιας ακινησίας του τοπικού πλοίου.

Αυτό θα γίνει μόνο με την έγκριση δεύτερου επιδοτούμενου δρομολογίου από και προς το Γύθειο, καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, αλλά και με τη δρομολόγηση πλοίου αντικατάστασης κατά τη χρονική περίοδο της ετήσιας ακινησίας του τοπικού πλοίου. Ασφαλώς,ανάλογη μέριμνα είναι καλό να ληφθεί και για την κάλυψη των περιφερειακών γραμμών από Πειραιά -Κρήτη -Γύθειο.Ο κύριος Υπουργός παρακαλείται να απαντήσει στο ακόλουθο ερώτημα:-Πρόκειται το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να βελτιώσει την ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυθήρων, με την έγκριση δεύτερου επιδοτούμενου δρομολογίου από και προς το Γύθειο, καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, καθώς και με τη δρομολόγηση πλοίου αντικατάστασης κατά τη χρονική περίοδο της ετήσιας ακινησίας του τοπικού πλοίου; 

Η ερωτώσα Βουλευτής Παναγιώτα Δούνια Βουλευτής Α ́ Πειραιώς και Νήσων ΝΔ

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ COVIT-19


 

ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΤΟ 1923

 


ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΤΟ 1923
Αγιογράφοι-ζωγράφοι 4
Φωτογράφοι 2
Αγγειοπλάστες 1
Αρτοποιοί 2
Βαρελοποιοί 2
Βαφείς 3
Επιπλοποιοί 2
Ζαχαροπλάστες 1
Κασσιτερωτές 1
Καφεπώλες- οινοπώλες 36
Κηροποιοί 2
Κοσμηματογράφοι 1
Κουρείς 6
Κρεοπώλες 14
Λεπτουργοί 1
Μάγειροι 3
Μηχανικοί πρακτικοί 1
Μοδίστρες 8
Μοδίστρες γυναικείων καπέλων 1
Ναυπηγοί πρακτικοί 2
Ξυλουργοί 18
Οπλοποιοί 3
Ράφτες 3
Σαμαράδες 2
Σιδηρουργοί 16
Υποδηματοποιοί 42
Φανοποιοί 4
Χαλκιάδες 3
Οι κτίστες στα Κύθηρα ήταν πάρα πολλοί, αλλά δεν αποζούσαν μόνο από το επάγγελμα του κτίστη. Όλοι ήταν και αγρότες.
 
ΠΗΓΗ: Σπύρου Στάθη "Κυθηραϊκη Επιθεώρησις 1923

Πόσο κοντά είναι το ''ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ '' από το ''ΒΟΗΘΑ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ "

Από Diakofti.gr

Η πρόσφατη περιπέτεια της Πορφυρούσας και τα προβλήματα που δημιουργούνται για μια ακόμη φορά στην Θαλάσσια επικοινωνία των Κυθήρων -Αντικυθήρων αναδεικνύουν πόσο κοντά είναι το ''ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ '' από το ''ΒΟΗΘΑ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ " Και καλά με τα στοιχεία της Φύσης δεν μπορούμε να τα βάλουμε ...μήπως θα έπρεπε να απαιτήσουμε από το Υπουργείο όταν φτιάχνουν τους όρους του Διαγωνισμού ...να προβλέπεται υποχρεωτική αντικατάσταση του πλοίου για όσο καιρό χρειαστεί ?? δεδομένου ότι αυτός που κερδίζει τον Διαγωνισμό και αναλαμβάνει το συγκοινωνιακό έργο δεσμεύει για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα την ίδια την γραμμή ...Δεν νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο να γίνει κατανοητή αυτή η απλή σκέψη... Για να σταματήσουν τα "παιγνίδια" -δικαιολογημένα η μη -με τις ζωές των νησιωτών η και των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στα νησιά !!!!