Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΔΟΥΝΙΑ:Ανάγκη βελτίωσης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Κυθήρων


 

Ανάγκη βελτίωσης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Κυθήρων

 

Την ανάγκη να βελτιωθεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυθήρων επισημαίνει η Βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων ΝΔ, Νόνη Δούνια, σε Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή.

Η ερωτώσα Βουλευτής αναφέρεται στη ζωτική σημασία της σύνδεσης  των Κυθήρων και των Αντικυθήρων με την Πελοπόννησο, όσον αφορά το εμπόριο, την τροφοδοσία, αλλά και την ασφάλεια των μονίμων κατοίκων των νησιών και ρωτά τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αν πρόκειται να προχωρήσει στην έγκριση δεύτερου επιδοτούμενου δρομολογίου από και προς το Γύθειο και να λάβει μέριμνα για τη δρομολόγηση πλοίου αντικατάστασης κατά την χρονική περίοδο της ετήσιας ακινησίας του τοπικού πλοίου.



Επισυνάπτεται το κείμενο της Ερώτησης και του δελτίου Τύπου.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΔΟΥΝΙΑ Βουλευτής Α ́Πειραιώς και Νήσων-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 

Ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κύριο Γιάννη Πλακιωτάκη Θέμα: Ανάγκη βελτίωσης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Κυθήρων Πειραιάς,2 Νοεμβρίου 2020  

Με αφορμή τον πρόσφατο «αποκλεισμό»των Κυθήρων, λόγω των ζημιών που υπέστη το πλοίο «Πορφυρούσα», το οποίο συνδέει το νησί με την Πελοπόννησο και το οποίο, σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρία,αναμένεται να επιστρέψει στα δρομολόγια στα μέσα Νοεμβρίου,αναδείχθηκε για ακόμα μια φορά, η αναγκαιότητα καλύτερης ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Κυθήρων. Η σύνδεση με την Πελοπόννησο είναι ζωτικής σημασίας για τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα,τόσο όσον αφορά στην τροφοδοσία/το εμπόριο, όσο και όσον αφορά την προσβασιμότητα και το αίσθημα ασφάλειας των μονίμων κατοίκων των νησιών.  

Για τον λόγο αυτό η ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυθήρων πρέπει να διασφαλιστεί με κάθε τρόπο. Πρέπει επιτέλους να δοθεί ένα τέλος στην προβληματική κατάσταση που δημιουργείται με κάθε βλάβη του επιδοτούμενου πλοίου, αλλά και διαχρονικά, κατά τη διάρκεια του Χειμώνα, κάθε φορά που διακόπτεται πλήρως, για χρονικό διάστημα δύο μηνών,η σύνδεση των Κυθήρων και των Αντικυθήρων με τη Νεάπολη, λόγω της ετήσιας ακινησίας του τοπικού πλοίου.

Αυτό θα γίνει μόνο με την έγκριση δεύτερου επιδοτούμενου δρομολογίου από και προς το Γύθειο, καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, αλλά και με τη δρομολόγηση πλοίου αντικατάστασης κατά τη χρονική περίοδο της ετήσιας ακινησίας του τοπικού πλοίου. Ασφαλώς,ανάλογη μέριμνα είναι καλό να ληφθεί και για την κάλυψη των περιφερειακών γραμμών από Πειραιά -Κρήτη -Γύθειο.Ο κύριος Υπουργός παρακαλείται να απαντήσει στο ακόλουθο ερώτημα:-Πρόκειται το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να βελτιώσει την ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυθήρων, με την έγκριση δεύτερου επιδοτούμενου δρομολογίου από και προς το Γύθειο, καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, καθώς και με τη δρομολόγηση πλοίου αντικατάστασης κατά τη χρονική περίοδο της ετήσιας ακινησίας του τοπικού πλοίου; 

Η ερωτώσα Βουλευτής Παναγιώτα Δούνια Βουλευτής Α ́ Πειραιώς και Νήσων ΝΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου