Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΔΗΣΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ Δ/Τ



ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ

ΔΗΣΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ


Πληρ. : Νίκος Ι. Κουφός

Τηλ. : 6932370777

ΣΠΑΡΤΗ                                                                                Σπάρτη, 13 Μαρτίου 2017





 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 και ώρα 7.00΄ μ. μ., στη Σπάρτη, σε αίθουσα του ξενοδοχείου « Μανιάτης », πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη διευρυμένη  Ολομέλεια του Νομαρχιακού Συντονιστικού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Λακωνίας, ( ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ – ΚΙΔΗΣΟ -  Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία ),  με τη συμμετοχή στελεχών από τις συλλογικότητες που απαρτίζουν τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

 Με κύριο στόχο την παραπέρα εμβάθυνση της ανασυγκρότησης του κεντροαριστερού χώρου τα θέματα που απασχόλησαν την Ολομέλεια ήταν :

Α) Ο πολιτικός σχεδιασμός και ο συντονισμός για την υλοποίηση πολιτικών δράσεων και εκδηλώσεων της ΔΗ.ΣΥ. σε όλους τους Δήμους της Λακωνίας και

Β)  Η ανάδειξη επίκαιρων ζητημάτων που απασχολούν τη λακωνική κοινωνία και η επεξεργασία τεκμηριωμένων προτάσεων πολιτικής για την τοπική οικονομία, την αυτοδιοίκηση, τις κοινωνικές υπηρεσίες, την παιδεία και την υγεία.

Τον πολιτικό σχεδιασμό και τις προτάσεις πολιτικής, στελέχη του Νομαρχιακού Συμβουλίου θα τα συζητήσουν σε ανοιχτές συναντήσεις μελών και υποστηρικτών της ΔΗΣΥ σε όλους τους Δήμους της Λακωνίας.



Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ (ΔΗΣΥ)

ΛΑΚΩΝΙΑΣ



Π.Υ.Γυθείου & ο Εθελοντικός Πυροσβεστικός Σταθμός Μυρτιάς: Εκπαίδευση Διασωστών

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου & ο Εθελοντικός Πυροσβεστικός Σταθμός Μυρτιάς, στα πλαίσια διαρκούς εκπαίδευσης μονίμων και εθελοντών πυροσβεστών οργάνωσαν στις 12/3/2017 πρακτική εκπαίδευση στην χρήση, τον χειρισμό και την εφαρμογή στην πράξη του διασωστικού εξοπλισμού   αναρρίχησης – καταρρίχησης.
Δεκάδες εθελοντές και μόνιμοι πυροσβέστες  παρακολούθησαν με πολύ προσοχή την θεωρητική εκπαίδευση με την οποία  ο πεπειραμένος διασώστης  Αρχιπυροσβέστης Κουμάνταρος Ελευθέριος ξεκίνησε το πρόγραμμα.
ΠΗΓΗ  https://krokeai.gr

Εγκρίθηκε η άδεια δόμησης για τις νέες σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις στο Μανιτοχώρι

Σήμερα 13/3 εγκρίθηκε η άδεια δόμησης για τις νέες σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις στο Μανιτοχώρι, εγκαταστάσεις που δεν έχουν γεωγραφικό περιορισμό αλλά θα εξυπηρετούν το σύνολο του νησιού. Επί πολλούς μήνες ωριμάζαμε τη μελέτη, πήραμε όλες τις εγκρίσεις και άδειες που απαιτούνται (αρχαιολογία, πολεοδομία, ΣΕΓΑΣ, Γενική Γραμματεία Αθλητισμού κ.λπ.) και το έργο πάει για Προγραμματική Σύμβαση με την Περιφέρεια η οποία το χρηματοδοτεί με 600.000€. Πρόκειται για ένα από τα πλέον σημαντικά αναπτυξιακά έργα στο νησί μας που προώθησε η Δημοτική μας Αρχή. Οι νέοι πλέον θα έχουν μια σοβαρή αθλητική υποδομή στη διάθεσή τους, που θα διαθέτει σύγχρονο γήπεδο μπάσκετ, ανοικτό χώρο οργάνων γυμναστικής (gym park) καθώς και τα 3 υποχρεωτικά αθλήματα για τις στρατιωτικές και αστυνονικές σχολές και τις γυμναστικές ακαδημίες, σύστημα πυρασφάλειας, φωτισμό και όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις. Επιπλέον θα υπάρχουν κυλικείο, αποδυτήρια, χώροι διοίκησης κλπ. Είμαστε περήφανοι που αξιοποιώντας τους εξαιρετικούς τεχνικούς μας συμβούλους φτάσαμε στο σημείο να ολοκληρώσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα μελέτες και αδειοδότήσεις, ώστε πλέον να απομένει μόνο η Προγραμματική Σύμβαση με την Περιφέρεια ώστε να δημοπρατηθεί το έργο.
Προχωράμε δυναμικά, ακόμα και αν κάποιοι λένε (ή γράφουν) ότι τα έργα τα βλέπουμε μόνο εμείς!

Stratos Charchalakis




ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΥ Κ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ !!!! Ο ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ Κ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ ΑΠΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 01/0417 ΕΩΣ  ΚΥΡΙΑΚΗ  02/04/2017 .
  


  
ΣΑΒΒΑΤΟ        01/04                           09.00-13.00 

ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ             17.30-21.00                               
  
ΚΥΡΙΑΚΗ        02/04    ΠΡΩΙ             09.30-14.00

BATIKA ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΤΑ "ΑΣΠΡΟΥΔΙΑ"

 Στον εντοπισμό και την κατάσχεση ναρκωτικών ουσιών προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών.
Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών από ιδιώτη, για τον εντοπισμό ενός ύποπτου δέματος στη θαλάσσια περιοχή «ΑΣΠΡΟΥΔΙΑ» του Λακωνικού κόλπου. Στο σημείο έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντόπισε στα βράχια την ύπαρξη ενός (01) αυτοσχέδιου επιμελώς συσκευασμένου δέματος, το οποίο περιείχε δύο (02) αυτοσχέδια δέματα με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους είκοσι επτά κιλών και διακοσίων γραμμαρίων  (27,200Kg).
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.
     Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr
 .

ΛΑΚΩΝΙΑ.Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση σε θέματα ηλεκτρονικού εγκλήματος με τον Μανώλη Σφακιανάκη

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση του Φιλόπτωχου ταμείου της ενορίας Μονεμβασίας σε συνεργασία με τον Δήμο Μονεμβασίας σήμερα το απόγευμα στο κτήμα Τσαφατίνου με κεντρικό ομιλητή τον στρατηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, εξειδικευμένο σε θέματα ηλεκτρονικού εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη. Ο εφημέριος Μονεμβασίας, Πατέρας Κωνσταντίνος Κρυπωτός καλωσόρισε το πλήθος κόσμου που προσήλθε, τονίζοντας την αμέριστη στήριξη του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη μας. Απεύθυνε ευχαριστίες στον Δήμαρχο Μονεμβασίας , στο Νομικό Πρόσωπο, την Κατερίνα Τσαφατίνου για την δωρεά του χώρου και στην επιχείρηση Μορέως Ήδιστα για την δωρεά των νηστίσιμων γλυκών. Εν συνεχεία παρουσίασε το πλούσιο βιογραφικό του Στρατηγού Μανώλη Σφακιανάκη και τον κάλεσε στο βήμα. Ο Στρατηγός της Ελληνικής Αστυνομίας δήλωσε εντυπωσιασμένος από την τεράστια προσέλευση των κατοίκων της περιοχής και μίλησε εγκάρδια για τον Πατέρα Κωνσταντίνο Κρυπωτό . Συνέχισε με την ομιλία του δίνοντας χρήσιμες πληροφορίες και πολύτιμες συμβουλές για την ορθή χρήση των ηλεκτρονικών μέσων δικτύωσης. Συγκινημένος μοιράστηκε με τους παρευρισκόμενους ορισμένα από τα συγκλονιστικότερα περιστατικά, που βίωσε στην πολυετή θητεία του, νεαρών παιδιών και ενηλίκων που εγκλωβίστηκαν στα μέσα ηλεκτρονικής δικτύωσης . Επικεντρώθηκε σε θέματα παιδοφιλίας, bulling μέσω διαδικτύου, ασφάλειας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εθισμού των παιδιών στη χρήση του διαδικτύου. Το κοινό τον παρακολούθησε εκστασιασμένο και χάρισε το πιο ζεστό χειροκρότημα. Επιπλέον ο Στρατηγός απάντησε με μεγάλη προθυμία στις ερωτήσεις που του υπέβαλλαν ορισμένοι από τους συντοπίτες μας . Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Δήμου Μονεμβασίας κ.Μαυρομιχάλης Κωνσταντίνος, η Αντιπεριφερειάρχης κ.Τζανετέα Ντία, ο Διοικητής Αστυνομικού τμήματος Μονεμβασίας κ.Γάγκας Νεκτάριος και η Υπολιμενάρχης Λιμεναρχείου Νεαπόλεως κ.Χριστοφοράκη Βασιλική.
 http://pakialakonias.gr