Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

ΛΑΚΩΝΙΑ.3o Laconia Summer Basketour

Δελτίο Τύπου Νο1
Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

3o Laconia Summer Basketour

Η διοργάνωση που πλέον έγινε θεσμός, το Laconia Summer Basketour, έρχεται για 3η συνεχή χρονιά να ταράξει τα αθλητικά δρόμενα της Λακωνίας και της Πελοποννήσου. Από τις 4 έως τις 11 Αυγούστου 2018, το Κλειστό Γυμναστήριο Μολάων στο Δήμο Μονεμβασίας θα φορέσει τα αθλητικά του για να υποδεχθεί τόσο τους αγώνες του 3on3 (4-5/8), όσο και αυτούς του Πρωταθλήματος 5on5 (7-11/8).
Την παρουσίαση του 3ου Laconia Summer Basketour για ακόμα μία χρονιά επωμίζεται η παρουσιάστρια τουEpsilon TV και της εκπομπής SplashΈλενα Κρεμλίδου που δηλώνει: «Είμαι πολύ χαρούμενη που για μια ακόμη χρονιά θα βρεθώ στο Laconia Summer Basketour, μια διοργάνωση η οποία ήταν από τις αγαπημένες μου πέρυσι το καλοκαίρι. Ανυπομονώ να έρθει η ημέρα που θα είμαι μαζί σας στο Κλειστό των Μολάων και αν πέρυσι καταφέραμε να το γεμίσουμε, φέτος θέλω να μην χωράμε».
Από το παρκέ της Basket League, έρχονται οι μαζορέτες Blue Fires της Κύμης για να βάλουν φωτιά στο Κλειστό των Μολάων με τις εκρηκτικές τους χορογραφίες.
Στο πλαίσιο των αγώνων του 3ου Laconia Summer Basketour 2018, θα πραγματοποιηθεί το 16ο «Τζαμπολ Αγάπης». Μαθητές και μαθήτριες της ειδικής αγωγής με μικρούς καλαθοσφαιριστές από την ομάδα του ΑΠΟΕΛ Μολάων, θα αγωνιστούν μεταξύ μικρού και μεγάλου τελικού το Σάββατο 11/8 με σύνθημα «Όλοι διαφορετικοί, αλλά όλοι ίδιοι με μία μπάλα μπάσκετ να ενώνει όλα τα παιδιά».
Οι συμμετοχές του πρωταθλήματος 5on5 έχουν «κλειδώσει» την ώρα που υπάρχουν ακόμα διαθέσιμες θέσεις για το τουρνουά του 3on3. Οι επαγγελματίες παίκτες από την μεριά τους για ακόμα μία χρονιά δηλώνουν το παρόν στην διοργάνωση και είναι έτοιμοι για νέες επιτυχίες.
«Όσο υποχρεωμένος αισθάνομαι να κάνω προπόνηση με την ομάδα μου, τόσο υποχρεωμένος αισθάνομαι το να βρίσκομαι σε τέτοιες εκδηλώσεις κοινωνικής προσφοράς. Φέτος η προσπάθεια που θα κάνουμε, θα είναι ακόμη μεγαλύτερη από ότι τις προηγούμενες», αναφέρει ο ύψους 2.02 φόργουοντ, Αλέξανδρος Σιγκούνας που φέτος θα αγωνίζεται με την φανέλα του Ρεθύμνου στη Basket League.
Από την μεριά του ο παίκτης της Α1 με την Κύμη, Κωστής Εζόμο τονίζει: «Από την πρώτη χρονιά που βρεθήκαμε κι εγώ και ο Άκης Καλλινικίδης στην περιοχή η τοπική κοινωνία και ο κόσμος στο σύνολο του μας έχει αγκαλιάσει και είναι σαν να πηγαίνεις κάθε χρόνο στο χωριό σου και να επισκέπτεσαι τους φίλους σου. Καλούμε τον κόσμο για άλλη μια χρονιά να στηρίξει αυτή την προσπάθεια».
Ο προαναφερθείς Άκης Καλλινικίδης αναφέρει: «Είμαστε σίγουροι πως οι διοργανωτές ετοιμάζουν εκπλήξεις και ακόμα περισσότερα πράγματα, οπότε ελπίζουμε και πάλι στην μαζική παρουσία του κόσμου, ενώ υποσχόμαστε πως θα κάνουμε και εμείς από την μεριά μας ότι είναι δυνατό για να γίνουν αυτές οι οκτώ ημέρες ακόμα καλύτερες».
Το Σάββατο 4 Αυγούστου 2018, θα πραγματοποιηθεί η συνέντευξη Τύπου του 3oυ Laconia Summer Basketour, στις 20:15 στο Κλειστό των Μολάων
Χορηγοί του 3ου Laconia Summer Basketour είναι οι Tzante Restaurant/CafeCafe Espresso BarLakoniaMagazine, Οινόμελο, Ημίχρονο Σπορ, Biogreco, 2p Design Studios, Βίκος ΑΕ και χορηγός επικοινωνίας το Life FM88.



ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ





Επτά τόνους (!) ειδών πρώτης ανάγκης συγκέντρωσαν οι Λάκωνες για τους πυρόπληκτους

Άκρως συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των λακώνων στο κάλεσμα του Ερυθρού Σταυρού Σπάρτης για τη συκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους της Αττικής. Τα συγκεντρωθέντα αγαθά έφθασαν τους επτά τόνους.
Η πρώτη αποστολή έφυγε χθες το απόγευμα από τα γραφεία της οργάνωσης προς τα κεντρικά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
http://laconialive.gr

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.Πρόσληψη εργατοτεχνικού προσωπικού για το μήνα Αύγουστο

Ο Δήμος Μονεμβασίας ανακοινώνει την πρόσληψη εργατοτεχνικού προσωπικού έως δέκα (10) ατόμων για το μήνα Αύγουστο στη Δημοτική Ενότητα Μονεμβασίας.
Η απασχόληση αφορά έως πέντε ημερομίσθια κατ’ άτομο κατά τον αναφερόμενο μήνα προκειμένου να καλυφθούν πρόσκαιρες και κατεπείγουσες ανάγκες των υπηρεσιών.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους στο Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού και Διοικητικής Μέριμνας του Δήμου Μονεμβασίας στην υπάλληλο Κολλιάκου Παναγιώτα έως τη Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018.
Περισσότερη πληροφόρηση στην ανακοίνωση της υπηρεσίας.

ΒΑΤΙΚΑ.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ ΕΝΟΡΙΑΣ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ΑΠΟ 1Ης ΕΩΣ 15Ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

1. Κάθε ημέρα του Δεκαπεντισμού εκτός Σαββάτου, παραμονής της Μεταμορφώσεως του Κυρίου μας και παραμονής της εορτής της Κοιμήσεως της Παναγιάς μας, θα τελείται η Ιερά Παράκλησις:
α) Εις τον Ενοριακό Ναό της Αγίας Τριάδος Νεαπόλεως στις 6:30μ.μ..
β) Εις τον Ιερό Ναό Παναγίας στο Παραδείσι στις 7:30μ.μ.
2. Θεία Λειτουργία θα τελείται:
α) Εις τον Ιερό Ναό Παναγίας στο Παραδείσι κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη.
β) Εις τη Νεάπολη σύμφωνα με το συνηθισμένο πρόγραμμα (Πέμπτη στον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου, Παρασκευή στον Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου, Σάββατον στον Ι. Ν. Αγίας Μελάνης, Κυριακή στον Ι. Ν. Αγίας Τριάδος)
3. Την 5η Αυγούστου θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Αρχιερατικό Μνημόσυνο όλων των νέων συμπολιτών μας που έφυγαν πρόωρα από κοντά μας.
4. Την 6η Αυγούστου εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου ημέρα Πέμπτη και ώρα 7:15μ.μ. θα τελέσει στον Ιερό Ναό Παναγίας Παραδεισίου την Ιερά Παράκληση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος, θα ομιλήσει και θα ευλογήσει το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Αγίας μας Εκκλησίας.
5. α)Την 15ην Αυγούστου εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Παραδείσι. Την παραμονή το εσπέρας στις 7:30 μ.μ. θα τελεστεί ο πανηγυρικός Εσπερινός ενώ την ημέρα της εορτής ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.
β) Θεία Λειτουργία θα τελεστεί και εις τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στη Νεάπολη.
Ο εφημέριος, οι ιεροψάλτες, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και η επιτροπή του Φιλοπτώχου Ταμείου της ενορίας μας, εύχονται εις όλους τους ευσεβείς χριστιανούς ο Πανάγιος Θεός να χαρίζει υγεία, χαρά και ευτυχία και η Μεγαλόχαρη Παναγία μας να σκεπάζει με τη Θεία Σκέπη της όλα τα παιδιά της.
π.Παναγιώτης Αρώνης

Πρόγραμμα Λειτουργίας Περιφερειακών Ιατρείων - Αύγουστος 2018


ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ


ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟ  ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΠΟΤΑΜΟΣ ΚΥΘΗΡΑ ΤΚ. 80200
ΤΗΛ. 27360 33476
FAX. 2736033404
agrosynpotamou@yahoo.gr
FB @synetairismos.potamou

FOR AGRICULTURAL OLIVE FACTORY CO-OPERATIVE OF POTAMOS KYTHIRON
POTAMOS KYTHIRA 80200
THL.27360 33476
FAX 2736033404
agrosynpotamou@yahoo.gr 
FB @synetairismos.potamou

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΘΗΡΩΝ

Ξεκίνησαν από σήμερα 01/08 και μέχρι τις 20/08 οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για την κάλυψη 20 θέσεων διαφόρων ειδικοτήτων στο Δήμο Κυθήρων, διάρκειας σύμβασης 8 μηνών, μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ.
Οι αιτήσεις γίνονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας ΟΑΕΔ.
Πληροφορίες σε αυτό το Link:
http://www.oaed.gr/-/programma-koinophelous-charaktera-se-d…

Ν.Π. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ
Κατά την παραμονή του στα Κύθηρα, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος επισκέφτηκε τα εκτελούμενα και προγραμματισμένα έργα συνολικής αξίας 22.500.000€. Συναντήθηκε, επίσης, με τοπικούς φορείς και πολίτες όπου συζήτησε μαζί τους για τα προβλήματα που τους απασχολούν και τους ενημέρωσε για τις δράσεις της και τα έργα της Περιφέρειας.
Συγκεκριμένα, ξεκινώντας από το έργο της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ Κυθήρων και Αντικυθήρων, ο Αντιπεριφερειάρχης διαπίστωσε ότι οι εργασίες προχωρούν ικανοποιητικά στα Κύθηρα και με την ολοκλήρωσή τους παύει οριστικά η πληρωμή των προστίμων.
Το συγκεκριμένο έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Κυθήρων. Συγκεκριμένα, η υλοποίηση του έργου «Διαχείριση Απορριμμάτων Κυθήρων – Αντικυθήρων», προϋπολογισμού 4.549.275,29 ευρώ, επιλύει οριστικά και αποτελεσματικά το μακροχρόνιο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα.
Στη συνέχεια, ο κ. Χατζηπέρος επισκέφθηκε τα Φράτσια για να διαπιστώσει την πορεία του έργου της ανάπλασης της πλατείας προϋπολογισμού 292.000 ευρώ με ΦΠΑ το οποίο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής. Μετά την τοποθέτηση των φωτιστικών, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί, εντός του Αυγούστου 2018.
Προχωρά η εκτέλεση του έργου της αναβάθμισης της οδού που συνδέει την Αγία Πελαγία με την Αγία Αναστασία. Τοποθετείται οχετός απορροής ομβρίων με απόληξη το παρακείμενο ρέμα που καταλήγει στη θάλασσα. Το έργο είναι σημαντικό και έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα για τον οικισμό της Αγίας Πελαγίας, καθώς θα κατασκευασθεί ένας ασφαλής και σύγχρονος δρόμος με αντιπλημμυρική θωράκιση, που θα επιλύσει ένα χρόνιο πρόβλημα πρόσβασης στις κατοικίες που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή, πρόβλημα που μέχρι σήμερα ουδείς αντιμετώπισε ουσιαστικά και αποτελεσματικά και που αποτελεί χρόνιο αίτημα κατοίκων και επισκεπτών.
Αναφορικά με τη «Μελέτη σκοπιμότητας και γενικού σχεδίου ανάπτυξης του διαδρόμου προσγείωσης και απογείωσης αεροσκαφών στον Κρατικό Αερολιμένα», αναμένεται έγκριση από την ΥΠΑ. Ο Αντιπεριφερειάρχης συντονίζει, συνεχώς, τις διαδικασίες έτσι ώστε να προχωρήσουμε στην οριστική μελέτη το συντομότερο δυνατό.
Επιπλέον, έχουν προγραμματισθεί και εκτελούνται λειτουργικά έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα στα νησιά των Κυθήρων και Αντικυθήρων, τα οποία όταν ολοκληρωθούν θα τα μεταμορφώσουν, όπως:
•Υδροδότηση Αγίας Πελαγίας πρ.3.100.000€
•Κατασκευή Νέων Αθλητικών Εγκαταστάσεων στη Θέση «Μανιτοχώρι» πρ. 510.000€.
•Ανακατασκευή γέφυρας Μάκρωνα, πρ. 1.800.000€.
•Μονάδα Προεπεξεργασίας και Δεξαμενή Ακαθάρτων των ΕΕΛ Καψαλίου Κυθήρων, πρ.200.000€.
•Κατασκευή και Λειτουργία Μονάδων Αφαλάτωσης στους Οικισμούς Αγ. Πελαγία και Διακόφτι, πρ. 1.300.000€.
•Οδοποιία, συνολικού πρ. 3.320.000€.
•Ανακαίνιση Παιδικού Σταθμού στη Θέση «Λογοθετιάνικα», πρ. 300.000€.
•Μελέτες Βιολογικών Καθαρισμών.
•Ανέγερση μνημείου ΜΝΗΜΗΣ και ΤΙΜΗΣ των Συμιακών σφουγγαράδων στα Αντικύθηρα, πρ. 75.000€.
•Αγροτική Οδοποιία.
Ο Αντιπεριφερειάρχης λαμβάνοντας υπόψη το ζήτημα της αλληλοεπικάλυψης των αρμοδιοτήτων και της πολυνομίας που έχουν δημιουργήσει μια εμφραγματική κατάσταση για την ανάπτυξη της Χώρας, διαπίστωσε ότι δεν αρκούν μόνο η θέληση, η καλή συνεργασία και οι πόροι. Αλλά θα πρέπει και νομοθετικά να υπάρχουν δυνατότητες αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των νησιών. Αυτό είναι το ζητούμενο, άλλωστε..

ΛΑΚΩΝΙΑ.Σοκ στη Μάνη: Τσακάλια κατασπάραξαν ηλικιωμένη

Ενώπιον ενός αποκρουστικού θεάματος βρέθηκαν την περασμένη Πέμπτη 26/7, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αρεόπολης. Συγκεκριμένα, μετά από ειδοποίηση  πολίτη στις Αρχές, οι αστυνομικοί έσπευσαν στον οικισμό Άνω Μπουλαριοί του Δήμου Ανατολικής Μάνης, όπου εντόπισαν το πτώμα μιας ηλικιωμένης γυναίκας, την οποία -σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο και εκτιμήσεις- είχαν κατασπαράξει τσακάλια.
Στη συνέχεια ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία με τη μεταφορά της σορού της άτυχης ηλικιωμένης για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.
ΠΗΓΗ http://www.lakonikos.gr

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΓ.ΣΟΦΙΑΣ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΤΡΙΜΜΗ


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΧΤΗΣ.Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΑΤΣΕΑ


Επι της ουσίας κ. Φατσέα:
1) Οι χαρακτηρισμοί προς το πρόσωπό μου και η υβριστική ανακοίνωσή σας, επειδή είπα το αυτονόητο ότι σαν αιρετός απουσιάζατε κι εσείς και οι συνάδελφοί σας από ένα τόσο σημαντικό γεγονός, δεν σας τιμούν ούτε σαν Δημοτικό Σύμβουλο, ούτε σαν επικεφαλής συνδυασμού, ούτε σαν εκπαιδευτικό, ούτε σαν τέως Λυκειάρχη, ούτε σαν άνθρωπο, καθώς μιλήσατε με εμπάθεια κι αυτό έδειξε τελικά πόσο σας ενοχλεί η αλήθεια.
2) Δεν υπάρχει Έλληνας που να μην συγκλονίστηκε και να μην βίωσε το Εθνικό πένθος από την καταστροφή στην Αττική, ωστόσο εσείς πρέπει να αποφασίσετε, τελικά δεν συμμετείχατε επειδή οι εκδηλώσεις αυτές ήταν μια ''φιέστα'' του Δημάρχου ή λόγω της Εθνικής τραγωδίας; Απ' ότι φαίνεται ούτε κι εσείς ξέρετε ακόμα... Χθες μιλούσατε για υποτιθέμενες φιέστες και σήμερα μιλάτε για την τραγωδία... πρέπει κάποια στιγμή όμως να αποφασίσετε γιατί περνάνε οι μέρες... Αντιλαμβάνομαι οτι βρίσκεστε σε σύγχυση. Αν πραγματικά δεν συμμετείχατε στις εκδηλώσεις λόγω πένθους, θα το είχατε ανακοινώσει πριν αυτές γίνουν και θα είχατε ενημερώσει και τον κόσμο για την στάση σας αυτή, σαν παράταξη και θα ήταν σεβαστή, οχι όμως να το θυμάστε κατόπιν εορτής κ. Φατσέα, όταν σας έγραψα οτι δεν παρουσιαστήκατε...
3) Μου προξενεί εντύπωση αφού δεν παρευρεθήκατε κι εφόσον τα video της εκδήλωσης δεν έχουν ακόμη δημοσιευθεί, πως γνωρίζετε με τόση σιγουριά αν είχε ή δεν είχε κόσμο; Σας πληροφορώ λοιπόν ότι είχε αρκετό κόσμο που τίμησε τους ήρωες του HMS GLOUCESTER, σε αντίθεση με εσάς. Αλλά ακόμα και κανένας πολίτης να μην παρευρισκόταν, εσείς ως αιρετός και μάλιστα ως επικεφαλής παράταξης ήσασταν υποχρεωμένος να είστε εκεί και να τιμήσετε τους ήρωες πολέμου και τους υψηλούς προσκεκλημένους.
4) Πραγματικά δεν βγάζουν νόημα αυτά που λέτε σε αυτή την παράγαφο... τι σχέση έχει η δύσκολη κατάσταση που βιώνει η χώρα μας και τα πολλά λάθη που έχουν γίνει με τις τιμητικές εκδηλώσεις για τους ήρωες πολέμου; Εσείς δηλαδή μέχρι να έρθει η ανάπτυξη στην Ελλάδα και να διορθωθούν τα κακώς κείμενα, δεν θα ξανασυμμετάσχετε σε εκδηλώσεις τιμής και μνήμης ηρώων, αλλά και σε Εθνικές επετείους; Είναι πραγματικά αστεία τα επιχειρήματά σας.
5) Με το άρθρο μου ανέδειξα την καθολική απουσία εκπροσώπησης από την αντιπολίτευση. Χωρίς καμία προσωπική αναφορά και χωρίς να μιλήσω ονομαστικά, καθώς δεν υπάρχει κάποιο προσωπικό πρόβλημα, αλλά αντίθετα υπάρχει η προσπάθεια ανάδειξης μιας κακής νοοτροπίας που επαναλαμβάνεται σε πολλές σημαντικές εκδηλώσεις, από κάποιους αιρετούς κι όχι μόνο, των Κυθήρων. Ας μην ήσασταν και οι 4 Δημοτικοί Σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης, ας ερχόταν έστω ένας... αλλά ούτε ένας από εσάς δεν ήρθε να εκπροσωπήσει την παράταξή σας και να τιμήσει τους ήρωες. Αυτό έγραψα κι αυτό είπα, το αυτονόητο δηλαδή. Κι επειδή λέτε οτι αυτό που σας είπα είναι αντιπαραγωγικό, αλήθεια την ώρα που γίνονταν οι εκδηλώσεις στο Καψάλι, από τις οποίες εσείς απουσιάζατε, τι κανατε εκείνη την ώρα εσείς για το Δήμο Κυθήρων;
6) Μην ανγχώνεστε κύριε Φατσέα, καταλαβαίνω την αγωνία σας ειδικά τώρα που πλησιάζουν οι εκλογές, όμως εγώ σας μιλάω ειλικρινά, δεν σκοπεύω να ασχοληθώ με την πολιτική όπως την εννοείτε και την ασκείτε εσείς. Οι δημοσιογράφοι αν δεν το ξέρετε ασχολούνται με την πολιτική, όπως και με πολλά άλλα θέματα, καταγράφοντας τα γεγονότα και τις εξελίξεις, μάλιστα υπάρχει και το πολιτικό ρεπορτάζ που αχολείται με θέματα πολιτικής και το οποίο εσείς απ' ότι φαίνεται αγνοείτε. Εγω με αυτό ασχολούμαι και θα συνεχίσω να ασχολούμαι, όχι με την ''πολιτική'' σας, ούτε με τις καρέκλες σας... μάλιστα σας βρήκα μια καλή, είναι στη φωτογραφία του θέματος, από εμένα χάρισμα, όλη δική σας!
7) Είστε αδιάβαστος κι ανενημέρωτος κ. Φατσέα, πράγμα άσχημο για έναν επικεφαλής παράταξης... απ' ότι φαίνεται διαβάζετε μόνο τα άρθρα που αναφέρονται σε πολιτικές καρέκλες... Αν διαβάζατε το blog του TSIRGO FM 105,6, θα γνωρίζατε πως την ίδια ημέρα σε σχετικό άρθρο που δημοσίευσα για την ''φιέστα'' στο αεροδρόμιο Κυθήρων, στην οποία φιέστα εσείς συμμετείχατε, το ανέφερα αυτό που λέτε κι ενημέρωσα ως όφειλα τον κόσμο. Οπότε σας προτείνω την επόμενη φορά πριν γράψετε κάποια ανακρίβεια να είστε καλύτερα ενημερωμένος, γιατί τα γραπτά ως γνωστόν μένουν κι εκτίθεστε.
Ορίστε και το σχετικό απόσπασμα:
«Τους Κυθήριους φαίνεται ότι "το άγαλμα δεν τους άγγιξε". Αντίθετα τους αγγίζει η προοπτική αναβάθμισης του αερολιμένα και εκείνο που κρατάμε από τη σημερινή εκδήλωση είναι η αναφορά του Διοικητή της ΥΠΑ κ. Λιντζεράκου ότι προχωρά και η διαδικασία της επέκτασης του διαδρόμου (με τη δημοπράτηση των μελετών από την Περιφέρεια) και η δημιουργία του πάρκου καυσίμων, αφού φαίνεται ότι μετά το 2014-15 η ΥΠΑ έχει αλλάξει στάση στο θέμα και έχει απομακρυνθεί από την μέχρι τότε άρνησή της να προωθήσει τα απαραίτητα έργα αναβάθμισης του αεροδρομίου μας. Φαίνεται ότι πλέον η διαδικασία της αναβάθμισης του αεροδρομίου μας έχει μπει στις σωστές βάσεις, η προμελέτη είναι θετική και τουλάχιστον οι διαδικασίες προχωρούν με την γνωστή βέβαια καθυστέρηση της γραφειοκρατίας, που δεν μπορεί να υπερβεί κανένας.»
8) Εδώ θα είμαστε πρώτα ο Θεός κ. Φατσέα και τον Οκτώβριο και θα δούμε τι θα πράξετε με την θέση που παραμένει κενή, για πάνω από έναν χρόνο στα έδρανα της μείζονος αντιπολίτευσης.
9) Γνωρίζω πολύ καλά τι σημαίνει η λέξη συγκυριακά κι επειδή το γνωρίζετε κι εσείς, γι' αυτό αγχώνεστε όσο πλησιάζουν οι εκλογές... όσο για τον ραδιοφωνικό σταθμό μου, επειδή κι εδώ είστε ανενημέρωτος, σας ενημερώνω λοιπόν ότι δεν περιήλθε στην ιδιοκτησία μου συγκυριακά, αλλά τον αγόρασα και μάλιστα σε χρόνο που δεν έχει καμία σχέση με το κλείσιμο του TTV. Επίσης η προσπάθεια σας, συσχεστισμού άσχετων γεγονότων μεταξύ τους, είναι προφανές οτι γίνεται εκ του πονηρού και για τη δημιουργία εντυπώσεων.
Τέλος η βιντεοσκόπηση των δημοτικών συμβουλίων, είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία, η οποία είναι μια προσφορά (δεν υπάρχει κανένα οικονομικό όφελος) του TSIRIGO FM 105,6 και του PHOTO CERIGO και θέλω κι από εδώ να ευχαριστήσω δημόσια τον κ.Βαλέριο Καλοκαιρινό, που υποστήριξε με την εμπειρία του απ' την πρώτη στιγμή την ιδέα μου και την προσπάθειά μου για την καταγραφή ξανά μετά από χρόνια, των Δημοτικών Συμβουλίων, αφιερώνοντας παρα πολλές ώρες από το χρόνο του και τον επαγγελματικό του εξοπλισμό, για να καταγράφονται τα δημοτικά συμβούλια και να ενημερώνεται ο κόσμος, τα οποία όλα δημοσιεύονται. Οπότε καλό θα ήταν αντι να αναρωτιέστε, την επόμενη φορά που θα τον δείτε να του πείτε κι εσείς ένα μπράβο κι ένα ευχαριστώ.
Η προχθεσινή σας ανακοίνωση με τις ύβρεις είχε ξεκάθαρο στόχο, όμως η προσπάθειά σας έπεσε στο κενό. Κοινώς πήγατε για μαλλί και βγήκατε κουρεμένοι κ. Φατσέα!
Σας προτρέπω να γίνετε περισσότερο παραγωγικός, να επικεντρωθείτε στα καθήκοντά σας και να αφήσετε τις επιθέσεις εντυπωσιασμού. Αφήστε τους δημοσιογράφους να κάνουμε τη δουλειά μας όπως γνωρίζουμε πολύ καλά.
Κλείνοντας θέλω να ξανατονίσω πως από πλευράς μου δεν υπάρχει κανένα προσωπικό θέμα με κανέναν αιρετό και με καμία παράταξη και ο σταθμός μου είναι πάντα ανοιχτός και σε εσάς όπως και σε όλους.
Επειδή όμως η δημόσια αντιπαράθεση δεν με εκφράζει, αντίθετα για μένα είναι ιδιαίτερα αντιπαραγωγική, καθώς δεν είμαι συνταξιούχος όπως εσείς, αλλά εργάζομαι πολλές ώρες και την ημέρα και τη νύχτα, δεν σκοπεύω να τη συνεχίσω, ούτε νομίζω έχει κάτι να προσφέρει πλέον, στον κόσμο που τη διαβάζει.

Καλό μήνα κ. Φατσέα με υγεία και χρόνια πολλά σε όλους τους Κυθηρίους σήμερα της Αγίας Ελέσης!

Παναγιώτης Μπαχτής
TSIRIGO FM 105.6

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κ.ΜΠΑΧΤΗ


Επί της ουσίας λοιπόν  κ. Μπαχτή
1) Το έργο  μου και την προσφορά μου ως εκπαιδευτικού και Λυκειάρχη το έχουν κρίνει οι εκατοντάδες μαθητές και οι οικογένειές τους εδώ στα Κύθηρα και οι χιλιάδες στην Αθήνα όπου υπηρέτησα. Δεν θα το κρίνετε εσείς, είστε πολύ μικρός…. Δυστυχώς όμως, στη μεταξύ μας διαμάχη όπου εγώ αντιδικώ μαζί σας με την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου και εσείς του δημοσιογράφου όπως λέτε, αποτελεί ανανδρία  και ύπουλο χτύπημα κάτω από τη μέση, το να χρησιμοποιείτε άλλη ιδιότητα του συνομιλητή σας  διαφορετική απ’ αυτή γύρω απ’ την οποία προέκυψε η διαμάχη, για να τον χτυπήσετε αποτελεσματικά, επειδή ντόμπρα και αντρίκια δεν μπορείτε. Αυτή είναι η παιδεία σας, σας συγχαίρω… Να προσπαθείτε να αμαυρώσετε την εικόνα ενός εκπαιδευτικού με 35 χρόνια προσφοράς μέσα στην τάξη, με μοναδικό στοιχείο ότι δεν παρευρέθη σε μια εκδήλωση του Δήμου!! Αυτό είναι ντροπή κ. Μπαχτή, σας μειώνει προσωπικά…
2) Στη συγκεκριμένη εκδήλωση δεν παρευρέθη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επειδή ήταν ημέρες Εθνικού Πένθους, υπήρχαν δεκάδες νεκροί… εδώ δίπλα μας, η τραγωδία ήταν νωπή. Ο Δήμαρχος όφειλε να ματαιώσει εντελώς την εκδήλωση, και σεις βρήκατε αυτή την ημέρα την ευκαιρία να επιπλήξετε τους δημοτικούς συμβούλους ότι δεν παρέστησαν; Εσείς δεν νιώσατε το Εθνικό  Πένθος, δεν σας άγγιξε;
3) Όπως γνωρίζετε ελάχιστος αριθμός συμπολιτών μας ήταν παρόντες στην εκδήλωση. Γιατί δεν συμμετείχαν οι πολίτες κ. Μπαχτή ; Έχει κάποια σημασία αυτό, τι λέτε;
4) Η πραγματική απότιση τιμής σε νεκρούς ήρωες κ. Μπαχτή δεν είναι με φανφάρες και ξύλινους λόγους, υποκριτικούς, που αυτοί που τους εκφωνούν δεν τους πιστεύουν. Οι αληθινοί αυτοί ήρωες αγωνίστηκαν για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι, όπως σωστά λέτε. Να είμαστε ελεύθεροι να δημιουργήσουμε μια ισχυρή πατρίδα, με ευημερία, πρόοδο και προκοπή για όλους. Όχι να καταστρέψουμε μια πατρίδα, να την καταστήσουμε υπερχρεωμένη, να κλέβουμε και να βγάζουμε τα λεφτά μας στο εξωτερικό, να μην λειτουργούν τα νοσοκομεία, τα σχολεία, η δικαιοσύνη, να μην υπάρχει προοπτική και μέλλον για τους νέους ανθρώπους, να αναγκάζονται να γίνονται μετανάστες τα παιδιά μας για να ζήσουν… Αν μπορούσαν οι αληθινοί αυτοί ήρωες να δουν πως καταντήσαμε την πατρίδα σήμερα, όχι φανφάρες δεν θα ήθελαν αλλά θα μας έπαιρναν με τις πέτρες…
Είδατε κ. Μπαχτή πόσο επιδερμική και επιπόλαια, και χωρίς κανένα προβληματισμό, είναι η αντίληψη που έχετε για τα πράγματα…
5) Εκφράζετε την καινοφανή άποψη ότι στις εκδηλώσεις του Δήμου είναι υποχρεωμένοι να προσέρχονται  όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι. Που το βρήκατε γραμμένο αυτό;  Ο Δήμος σε εκδηλώσεις εκπροσωπείται από τον Δήμαρχο ή τους Αντιδημάρχους ή κάποιο Δημοτικό Σύμβουλο είτε της συμπολίτευσης είτε της αντιπολίτευσης. Αυτό αρκεί. Το μοντέλο που προτείνετε είναι αντιπαραγωγικό και δημοσιοϋπαλληλικό και ανόητο βέβαια.
6) Αναρωτιέστε ότι «…  δουλειά του δημοσιογράφου δεν είναι η πολιτική; »!  Έλεος κ. Μπαχτή, σε ποιο πανεπιστήμιο το μάθατε αυτό, οι απόψεις σας αυτές είναι επικίνδυνες. Δουλειά του δημοσιογράφου είναι η ενημέρωση των πολιτών, το κυνήγι της είδησης και η αμερόληπτη μετάδοσή της στον κόσμο.  Άλλο πράγμα είναι η πολιτική κ. Μπαχτή, ρωτήστε κάποιους ανθρώπους που ξέρουν…
7) Απάντηση στο Υ.Γ 1:  Στην εκδήλωση του αεροδρομίου όπου παρευρεθήκαμε, το κέρδος ήταν ότι  μάθαμε από τον υποδιοικητή της ΥΠΑ ότι σύντομα θα υπάρξει πάρκο καυσίμων στο αεροδρόμιο Κυθήρων. Αυτό ήταν μια πολύ σημαντική αναπτυξιακή είδηση. Εσείς το επικοινωνήσατε στον κόσμο αυτό; ή μείνατε στις φωτογραφίες και τους ξύλινους λόγους.
8) Απάντηση στο Υ.Γ 2:  Ο σύμβουλος της παράταξης μας κ. Σουρής Ζαχαρίας μας ζήτησε να παραμείνει μέχρι τον Σεπτέμβριο όπου θα υπάρξει οριστική του απόφαση αν θα μετακινηθεί σε μεγάλη πόλη που έχει ζητήσει ή θα υπάρξει άλλη εξέλιξη. Αφήστε τις υποθέσεις και τη διαστρέβλωση.
9) Απάντηση στο Υ.Γ 3:  Σας διαβεβαιώνω  κ. Μπαχτή  ότι απολαμβάνω όποια θέση και αν έχω στο δημοτικό συμβούλιο χωρίς τη δική σας παραίνεση. Οφείλω ωστόσο να σας πω ότι λυπάμαι επειδή φαίνεται ότι δεν γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη «συγκυριακά» την οποία χρησιμοποιείτε. Σας πληροφορώ λοιπόν ότι και ο Δήμαρχος κ.  Χαρχαλάκης συγκυριακά έγινε δήμαρχος. Από επιλαχών της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας (με 1 ψήφο που είχε λάβει) μετά από συγκυριακές αλλεπάλληλες παραιτήσεις μελών και προέδρων έγινε Πρόεδρος της Επιτροπής. Στη συνέχεια εκμεταλλευόμενος και πάλι τη συγκυρία  της αιφνίδιας παραίτησης του αείμνηστου Μανόλη Στάθη από την ηγεσία του συνδυασμού που θα διεκδικούσε τη δημαρχία στις εκλογές  του 2014, και με την στήριξη ισχυρών τοπικών παραγόντων, έγινε δήμαρχος.
Και εσείς κ. Μπαχτή  συγκυριακά ανοίξατε το ραδιοφωνικό σας σταθμό. Εκμεταλλευτήκατε τη συγκυρία της διακοπής λειτουργίας του θρυλικού τηλεοπτικού σταθμού TTV του αείμνηστου Θοδωρή Τραβασσάρου και ανοίξατε το σταθμό σας.
Και τώρα προσπαθείτε απεγνωσμένα να με θίξετε ότι δήθεν «συγκυριακά» έγινα επικεφαλής της αντιπολίτευσης. Εγώ λοιπόν κ. Μπαχτή εκλέχτηκα δημοτικός σύμβουλος και στη συνέχεια μετά παραιτήσεις μελών της παράταξης μου, με εσωτερική ψηφοφορία μεταξύ των μελών-δημοτικών συμβούλων της παράταξης, όπως ορίζει ο νόμος, εκλέχτηκα και πάλι επικεφαλής. Αφήστε λοιπόν τις εξυπνάδες, δεν σας τιμούν.
Παρεμπιπτόντως θα ήθελα να σας ρωτήσω γιατί ενώ βιντεοσκοπούνται όλα τα δημοτικά συμβούλια, δεν αναρτώνται όλα στην ιστοσελίδα σας, ώστε να ενημερώνονται αμερόληπτα οι πολίτες, οι οποίοι δεν έχουν άλλο τρόπο να πληροφορούνται τι διαμείβεται σε κάθε δημοτικό συμβούλιο. Γιατί κάποια συμβούλια δεν βγήκαν ποτέ στη δημοσιότητα, υπάρχει λόγος;  Δεν νοθεύεται έτσι η αμερόληπτη ενημέρωση;
Τέλος οφείλω να σας πω ότι όταν διάβασα στα γραφόμενα σας το αμίμητο « όσο και να θέλουν κάποιοι, δεν θα φιμώσουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης», με έπιασαν ακατάσχετα γέλια. Να κοιμάστε ήσυχος κ. Μπαχτή, το τελευταίο πράγμα που μας απασχολεί είναι να σας φιμώσουμε! Είναι γελοίο. Θα θυμάστε όταν παλιά με προσκαλούσατε στο σταθμό σας, στο τέλος της εκπομπής πάντα σας έδινα συγχαρητήρια και σας επαινούσα για την ανεκτίμητη υπηρεσία που προσφέρετε στους πολίτες στον τόσο σημαντικό τομέα της ενημέρωσης. Και θα συνεχίσω να σας συγχαίρω εφόσον κάνετε ενημέρωση.  Όταν όμως μετατρέπετε τη δημοσιογραφία από ενημέρωση σε πολιτική τότε είστε σε πολύ λάθος δρόμο.

Ευχαριστώ  για την υπομονή σας
Σας εύχομαι καλή τύχη

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΑΤΣΕΑΣ
ΕΠΙΚΑΦΑΛΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΘΗΡΩΝ