Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Γεννητούρια στο Νοσοκομείο Κυθήρων μετά από πολλά χρόνια !!!


Στην Αμερική για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα η ελληνική αποστολή του Cheerleading

Στην Αμερική για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα η ελληνική αποστολή του Cheerleading

Για πρώτη φορά στην ιστορία, ελληνικό ζευγάρι σε παγκόσμια διοργάνωση


Στο Ορλάντο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής βρίσκεται η ελληνική αποστολή του Cheerleading, προκειμένου να λάβει μέρος για πρώτη φορά στα χρονικά, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cheerleading 2019 που διεξάγεται 24 με 26 Απριλίου στο Walt Disney World® Resort.

Το ζευγάρι από τον Αθλητικό Σύλλογο Εύαθλοι Τρικάλων, Φίλιππος Θεοχάρης και Ευαγγελία Βενέτη, που στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ζευγαριών τον Δεκέμβριο στην Αθήνα είχαν λάβει την 3η θέση, θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην κατηγορία Senior Cheer Hip Hop. Να τονίσουμε πως παρότι το ελληνικό cheerleading απαριθμεί πλήθος διακρίσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το ζευγάρι από τα Τρίκαλα θα είναι η πρώτη ελληνική συμμετοχή σε παγκόσμια διοργάνωση. Τους δύο αθλητές συνοδεύει η προπονήτριά τους Γιούλια Πατεράκη και ο πρόεδρος του συλλόγου από τα Τρίκαλα, Σταύρος Σούλιος.

Της ελληνικής αποστολής στην Αμερική ηγούνται ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Cheerleading, Μιχάλης Φουντεδάκης και το μέλος και νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας, Ιωάννης Ζουμπούλης. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο Έλληνες εκπρόσωποι, θα λάβουν μέρος, ως επίσημοι καλεσμένοι, στην γενική συνέλευση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας που θα πραγματοποιηθεί τις ημέρες διεξαγωγής των αγώνων.

«Είναι τεράστια τιμή και χαρά για όλα τα μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Cheerleading το γεγονός ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος η Ελλάδα έχει παρουσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cheerleading με τη συμμετοχή του ζευγαριού από τα Τρίκαλα, το οποίο ελπίζουμε να δούμε στην πρώτη οχτάδα της κατηγορίας που διαγωνίζεται, δεδομένης και της θέσης που κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Παράλληλα, η αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας θα έχει τη δυνατότητα να λάβει μέρος ενεργά στη Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, βοηθώντας έμπρακτα στην εξέλιξη και ανάπτυξη του αθλήματος, ενόψει και των Ολυμπιακών Αγώνων. Θα μας δοθεί η ευκαιρία να συναντηθούμε και να συναγωνιστούμε με ομάδες υψηλού επιπέδου», ανέφερε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μιχάλης Φουντεδάκης, κατά την αναχώρηση της Ελληνικής αποστολής για την Αμερική.


ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟ



ΕΥΧΕΤΗΡΙΑ ΚΑΡΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ Μαρία Μουλού Κύθηρα Αντικύθηρα Μένουμε εδώ

Όλοι εμείς που γεννηθήκαμε στα Κύθηρα ή επιλέξαμε να ζούμε εδώ, αποτελούμε το Δήμο Κυθήρων – Αντικυθήρων. Και μόνο αν εμείς, οι πολίτες αυτού του τόπου, δραστηριοποιηθούμε και ενδιαφερθούμε ειλικρινά, θα καταφέρουμε να βρούμε λύσεις για τα προβλήματα που δυσκολεύουν τις ζωές μας και να προχωρήσουμε μπροστά.
 
Γι’ αυτό και συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του Δημήτρη Κοντολέοντα “ΚΥΘΗΡΑ-ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΔΩ”, μια και οι καιροί είναι δύσκολοι και τα λόγια δε φτάνουν, αλλά χρειάζονται κοινές δράσεις  και συνεργασίες με όσους θέλουν να γίνει το νησί μας : ο τόπος που αγαπάμε να ζούμε και να δημιουργούμε.
 
Γι’ αυτό μένουμε στο εμείς , σταθεροί στους στόχους μας και επι-μένουμε : για προϋποθέσεις ανάπτυξης του νησιού, ώστε να κρατήσει τον κόσμο του όλο το χρόνο, όχι μόνο το καλοκαίρι. Για δημιουργία εναλλακτικού τουρισμού και οικοτουρισμού και προώθηση των ντόπιων προϊόντων. Για δημιουργία υποδομών στον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Για άνοιγμα της τοπικής κοινωνίας σε όσους αγαπούν το νησί και θέλουν να ενταχθούν και να δημιουργήσουν.Έτσι θα ζωντανέψει κάθε γωνιά του νησιού μας και η πλούσια λαϊκή παράδοση θα μπολιαστεί δημιουργικά με νέα στοιχεία, για να βιώσει ένα καλύτερο μέλλον.
Επι-μένουμε λοιπόν, και ελπίζουμε ότι θα δημιουργηθούν σύντομα,  οι συνθήκες ώστε να μένουμε όλο και περισσότεροι εδώ, στον τόπο που αγαπάμε.
 
Μαρία Μουλού
φιλόλογος, Μεταφράστρια -επιμελήτρια λογοτεχνικών κειμένων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ.Μαριέτα Φυρού Κύθηρα Αντικύθηρα Μένουμε εδώ

Στηρίζω την προσπάθεια των παιδιών γιατί φέρνουν  φρέσκιες ιδέες στο γερασμένο μας νησί και γιατί δεν «πατρονάρονται» από κάθε λογής πολιτικάντηδες.
Πολλοί τους κατηγορούν πως κυνηγούν το «άπιαστο», πως έχουν μεγάλες ιδέες,  καταδικασμένες να μείνουν ιδέες. Αλλά πώς θα ήταν το νησί μας αν κάποιοι δεν είχαν οραματιστεί και δεν είχαν δουλέψει για το αεροδρόμιο, το λιμάνι, το νοσοκομείο, το μουσείο;
Παίρνοντας δύναμη από τους νέους του συνδυασμού «Κύθηρα Αντικύθηρα Μένουμε εδώ» οραματίζομαι κι εγώ ένα σύγχρονο σχολικό συγκρότημα κι ένα θεματικό πάρκο για την Ενετοκρατία στο Κάστρο. Αυτά για αρχή!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ.Βασιλική Πετροχείλου Κύθηρα Αντικύθηρα Μένουμε εδώ

Γέννημα θρέμα των Κυθήρων, στο όμορφο χωριό των Φρατσίων, έμαθα τα πρώτα γράμματα και έζησα τις πρώτες εμπειρίες ζωής κοντά στον αγρότη, κτηνοτρόφο, κρεοπώλη πατέρα μου τον Γιώργο το Μπόνη.
Ένας από τους λόγους που με ώθησε να είμαι υποψήφια με την παράταξη του Δημήτρη Κοντολέων είναι η δημοκρατική φυσιογνωμία του και η αξιόλογη ομάδα, που θεωρώ ότι δρα ως ήρεμη δύναμη, κάτι που λείπει συνήθως από προεκλογικό αγώνα. Είναι ένας ελάχιστος φόρος τιμής στο δικό μου μικρό ήρωα το Μπόνη (πατέρα μου), που σ’ όλη του τη ζωή δούλεψε τη γη του Τσιρίγου και καρπώθηκε τ’ αγαθά της.
Για να γυρίσουν τα παιδιά μας στη γη που γεννήθηκαν κι αγάπησαν, για να γεμίσουν οι πλατείες, τα καφενεία, τα χωριά μας με νέους με στόχους και όνειρα!

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ-Ε.Κ.Ε.ΠΥ.ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ








Με επιτυχία και για πρώτη φορά διεξήχθη στο Γ.Ν.-Κ.Υ. ΚΥΘΗΡΩΝ - "ΤΡΙΦΥΛΛΕΙΟ"

ΑΣΚΗΣΗ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ Ε.Κ.Ε.ΠΥ Και των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ, ΕΚΑΒ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ,ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ ΕΟΔ ΚΥΘΗΡΩΝ,ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ, Σήμερα Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου 2019.
Το σενάριο της Άσκησης που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα και το σχεδιασμό του Ε.Κ.Ε.ΠΥ (Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας) προέβλεπε προσομοίωση σε πραγματικές συνθήκες,της εκκένωσης του κτιρίου,σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης με βασική στόχευση (όπως οφείλει να πράττει το Νοσοκομείο) την εξασφάλιση της ασφάλειας των ασθενών που νοσηλεύονται.
Πραγματοποιήθηκε άμεση μεταφορά των νοσηλευομένων (εθελοντών) εκτός του κτιρίου σε χώρο που είχε δημιουργηθεί ταυτόχρονα,ώστε να εξασφαλίζεται η ασφαλής συνέχιση της θεραπείας τους.Στον εν λόγω χώρο είχαν τοποθετηθεί κρεβάτια,ιατρομηχανολογικός εξοπλισμός,παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και παροχή νερού ,ώστε να συνεχιστεί αδιάλειπτα και με ασφάλεια η νοσηλεία τους.
Ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκαν 
Απεγκλωβισμός από το δώμα του κτιρίου με σκάλα (Πυροσβεστική)
Απεγκλωβισμός με χρήση ιμάντα από τους διασώστες ΕΟΔ Κυθήρων.
Διάσωση εργαζομένου και ασθενή με ΚΑΡΠΑ (ΕΚΑΒ)
Διαχείριση πλήθους  και κυκλοφορίας από την Αστυνομία και το Δήμο.
Η Άσκηση έγινε παρουσία του προέδρου του Ε.Κ.Ε.ΠΥ κ.Νικολάου Παπαευσταθίου και τον Διευθυντή Σχεδιασμού του Ε.Κ.Ε.ΠΥ κ.Νικολάου Μίχου.
ΦΩΤΟ-ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΩΤΑ ΠΟΛΙΤΗ ADELIN107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ
Θα ακολουθήσει videο από την Άσκηση και μικρή συνέντευξη από τον Πρόεδρο του Ε.Κ.Ε.ΠΥ κύριο Παπαευσταθίου Νικόλαο