Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Απόφαση Διορισμού Διοικητή στο Γενικό Νοσοκομείο - Κ . Υ . ΚΥΘΗΡΩΝ « ΤΡΙΦΥΛΛΕΙΟ » , αρμοδιότητας της 2 ΗΣ Υ.ΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου



Πρόσκληση για την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 15-7-2016


ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ


Θερινές εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κυθήρων
Το Γραφείο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων διοργανώνει μια σειρά εκπαιδευτικών δράσεων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κυθήρων για τα παιδιά που κάνουν διακοπές στο νησί. 
Μέσα από το παιχνίδι και τα βιωματικά εργαστήρια τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να προσεγγίσουν τα εκθέματα και να δημιουργήσουν τους δικούς τους δεσμούς με το μουσείο.
Πρόγραμμα
Τρίτη 19/7/2016, 10.30 π.μ. – 12μ.μ.
«Το παιχνίδι της ανασκαφής ή η ανασκαφή σαν παιχνίδι»
Μια πρώτη προσέγγιση με τον κόσμο του μουσείου μέσα από ένα βιωματικό εργαστήριο ανασκαφής.
Τετάρτη 20/7/2016, 10.30 π.μ. – 12μ.μ.
«Ιστορίες του πηλού και της πέτρας»
Τα παιδιά ανακαλύπτουν μέσα στο μουσείο τα ίχνη από το πέρασμα των πρώτων ανθρώπων που ήρθαν στο νησί και προσπαθούν να φανταστούν τη ζωή τους.
Πέμπτη 21/7/2016, 10.30 π.μ. – 12μ.μ.
«Ταξίδια σε αρχαίες θάλασσες»
Μαθαίνουμε παίζοντας και παίζουμε μαθαίνοντας για τη ναυσιπλοΐα στην αρχαιότητα για τους ναυτικούς, τα καράβια και τους δρόμους της θάλασσας.
Παρασκευή 22/7/2016, 10.30 π.μ. – 12μ.μ.
«Θεοί, ήρωες και ένα… τέρας»
Οι μικροί επισκέπτες ανακαλύπτουν τα μυθικά πλάσματα που κατοικούν στο μουσείο και μαθαίνουν τις ιστορίες τους.
Το πρόγραμμα που επιμελήθηκε και παρουσιάζει η αρχαιολόγος Εύη Πίνη, υπεύθυνη του Γραφείου Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της ΕΦΑΔΥΑΤ , διοργανώνεται σε συνεργασία με την Δημοτική βιβλιοθήκη Κυθήρων και εθελοντών.
Απευθύνεται σε παιδιά από 5 – 12 ετών
Για δηλώσεις συμμετοχής:
ΣΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΤΑ ΚΟΝΤΟΛΙΑΝΙΚΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 11:30-2:30 
ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ τηλ.27360 31739

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΗΝ "ΚΡΥΟΒΡΥΣΗ" 19 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΙΚΟ ΞΩΚΛΗΣΙ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΣΤΗΝ "ΚΡΥΟΒΡΥΣΗ" ΛΑΚΩΝΙΑΣ !!!
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΕΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ "ΚΡΥΟΒΡΥΣΗ" ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΝΑ ΧΟΡΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΟΥΜΕ .ΠΟΛΛΑ ΨΗΤΑ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΠΑΓΩΜΕΝΑ ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ

Τα παράνομα γραμματόσημα «από τα Κύθηρα» επί Κατοχής!

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ.( ΦΩΤΟ-VIDEO )

 Ο Αρχάγγελος Λακωνίας είναι χωριό που βρίσκεται την ανατολική ακτή του Λακωνικού Κόλπου, στο νότιο άκρο του ευρύτερου όρμου Ξυλής, η παραλία του οποίου διαγράφει ομώνυμο ορμίσκο.
Το όνομά του έλαβε από την ομώνυμη εκκλησία του χωριού που δεσπόζει στη παραλία του. Οι κάτοικοι του Αρχαγγέλου ασχολούνται κυρίως με την γεωργία και την αλιεία καθώς και με τον θερινό τουρισμό. Σημειώνεται ότι στη γύρω περιοχή έχουν εντοπιστεί κοιτάσματα μαγγανίου.
Ο Αρχάγγελος Λακωνίας άλλοτε αποτελούσε οικισμό της κοινότητας Δαιμονίας της επαρχίας Επιδαύρου Λιμηράς του Νομού Λακωνίας. Σήμερα υπάγεται στο Δήμο Ασωπού στο δημοτικό διαμέρισμα Δαιμονίας του αυτού Νομού. Το 1971 αριθμούσε 24 μόλις κατοίκους, το 1981 έφθασαν τους 46 ενώ στη τελευταία απογραφή του 2001 αριθμούσε πλέον 66 κατοίκους 

Πηγή   https://el.wikipedia.org/



 ΦΩΤΟ ADELIN 107,3 FM WEB TV ΚΥΘΗΡΑ





ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ



Ο δήμος μας και φέτος, καταθέτει τη δική του πολιτιστική πρόταση ως αντίδοτο στη διάχυτη αίσθηση απαισιοδοξίας, επιλέγοντας τον Πολιτισμό ως ένα από τα πλέον ασφαλή μονοπάτια υπέρβασης της κρίσης.

Ο πολιτισμός είναι έκφραση ανθρώπου και βασικό στοιχείο παιδείας. Αποτελεί δύναμη, ενέργεια, προοπτική. Αυτή τη δύναμη επιχειρούμε κι εμείς να διοχετεύσουμε, μέσα από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και αυτού του καλοκαιριού, σε όλους τους δημότες αλλά και τους επισκέπτες του Δήμου Μονεμβασίας. Δεν θεωρούμε τον πολιτισμό πολυτέλεια. Αντίθετα πιστεύουμε ότι μπορεί να γίνει όχημα για αλλαγή κλίματος, μέσον για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας , τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και την προσφορά μιας δημιουργικής διεξόδου από τα σύγχρονα κοινωνικά αδιέξοδα. Επιδίωξή μας είναι, όχι απλά η διασκέδαση αλλά η αληθινή ψυχαγωγία των ανθρώπων σε κάθε γωνιά του Δήμου, από τα μεγάλα κέντρα ως στις μικρές γραφικές παραλίες του και ως το πιο απομακρυσμένο ορεινό χωριό του.



Στο σχεδιασμό των φετινών καλοκαιρινών εκδηλώσεων προσπαθήσαμε να πετύχουμε έναν συνδυασμό δράσεων που να συνδέεται με την ανάδειξη του φυσικού τοπίου, της τοπικής ιστορίας, των παραδόσεων και της πολιτιστικής μας  κληρονομιάς αλλά και της σύγχρονης πολιτιστικής δημιουργίας στον τόπο μας.   



Μεγάλο μέρος των εκδηλώσεων, οι περισσότερες από τις οποίες είναι πια καθιερωμένες ως θεσμοί, βασίζεται σε δομές του Δήμου, πολιτιστικούς φορείς καλλιτεχνικά εργαστήρια,  ομάδες ερασιτεχνών καλλιτεχνών και πολλούς εθελοντές. Όλοι ξεπερνούν κάθε χρόνο τους εαυτούς τους ( τις προσδοκίες μας ) σε διάθεση και προσφορά και τους ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό.





Το Ν.Π. του Δήμου Μονεμβασίας υποστηρίζει και υπηρετεί  τη συλλογική διάθεση που διαπιστωμένα υπάρχει στον τόπο μας, δημιουργώντας προϋποθέσεις ανάπτυξης ποιοτικών πρωτοβουλιών. Φέτος μάλιστα για πρώτη φορά το φυλλάδιο που κρατάτε στα χέρια σας έγινε με χορηγίες επαγγελματιών  της περιοχής μας και τους ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξή τους στην προσπάθειά μας.  



Ξεφυλλίζοντας το φυλλάδιο μας θα διαπιστώσετε ότι το πρόγραμμα των εκδηλώσεων διαμορφώθηκε έτσι, ώστε να καλύπτει μια ευρεία γκάμα απαιτήσεων. Θεατρικές παραστάσεις, μουσικές βραδιές, παιδικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές, αθλητικές δραστηριότητες, εκθέσεις, συναυλίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες, είναι βέβαιο ότι θα μας χαρίσουν όμορφες και δροσερές καλοκαιρινές στιγμές.



Σας καλούμε λοιπόν να χαρείτε κάθε στιγμή αυτού του πολιτιστικού καλοκαιριού, απολαμβάνοντας ένα αρμονικό συνταίριασμα ήχων, εικόνων, συμβολισμών και συναισθημάτων. 



                                                              Με εκτίμηση



                                                            Η πρόεδρος του Ν.Π.





                                                           Παναγιώτα  Αλειφέρη

Δράσεις από τον “Δίαυλο” Λακωνίας για την Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας «Δίαυλος», πραγματοποίησε  όπως είχε προγραμματιστεί,  σειρά εκδηλώσεων με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών, στη Νεάπολη Δ. Μονεμβασίας και στην Ελαφόνησο .

  • Το Σάββατο  25η Ιουνίου και ώρα:  20:30 μ.μ.,  πραγματοποιήθηκε  η πρωτοποριακή παράσταση για την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο με τίτλο: «Η Φάρμα του Διαδικτύου» από την θεατρική ομάδα «Χιλιοδέντρι».

Η παράσταση έλαβε χώρα στο  παλαιό Δημοτικό σχολείο Νεαπόλεως, του Δήμου Μονεμβασίας.

  • Την Κυριακή 26η Ιουνίου, και ώρα 21:00μ.μ., πραγματοποιήθηκε  μουσική παράσταση από την Φιλαρμονική Δημοτικής Ενότητας Βοιών Δ. Μονεμβασίας , στην Πλατεία του Λιμανιού στην Ελαφόνησο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα  Επιστημονικά Στελέχη του Κέντρου,  θα θέλαμε να αποδώσουμε θερμές ευχαριστίες  στους  Δήμους  Μονεμβασίας & Ελαφονήσου, στο Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού & Αθλητισμού Δ. Μονεμβασίας, στην Φιλαρμονική Δημοτικής Ενότητας Βοιών Δ. Μονεμβασίας και την Μαέστρο κα Φερδιανάκη Φανή καθώς και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βατίκων, για την βοήθεια και αγαστή συνεργασία, στοιχεία απαραίτητα για την επιτυχή  πραγματοποίηση των προαναφερθέντων εκδηλώσεων  .

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε   και τους χορηγούς επικοινωνίας που επικοινώνησαν  την συγκεκριμένη εκδήλωση στο κοινό, ώστε να ενημερωθεί και να συμμετέχει.

 Πηγή http://www.report24.gr/