Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΓΥΘΕΙΟ ΛΑΚΩΝΙΑΣ - ΕΥΑ ΚΑΙΛΗ / ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ


ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ.Την Παρασκευή θα βρίσκομαι στα αγαπημένα Κύθηρα.



Την Παρασκευή θα βρίσκομαι στα αγαπημένα Κύθηρα.
Θα ήταν τιμή μου και μεγάλη χαρά να παρευρεθείτε στη συγκέντρωση μου το βράδυ στις 20:30 στο καφενείο του Γρηγοράκη στα Αρωνιάδικα.
Σας περιμένω!

Εντοπίστηκαν δύο (2) όμορες φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης σε δύσβατη δασική περιοχή στο Πόρτο Ράφτη



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εντοπίστηκαν δύο (2) όμορες φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης σε δύσβατη δασική περιοχή στο Πόρτο Ράφτη
Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί υπεύθυνοι για την οργάνωση, καλλιέργεια και εποπτεία των φυτειών
Εκριζώθηκαν -690- δενδρύλλια κάνναβης και κατασχέθηκε ο εξοπλισμός καλλιέργειας των δενδρυλλίων
Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων, εξερεύνησης περιοχών πρόσφορων για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και καταστολής της δράσης καλλιεργητών, εντόπισε στην περιοχή του Πόρτο Ράφτη, φυτείες με δενδρύλλια κάνναβης.
Ειδικότερα, η ανωτέρω Υπηρεσία με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της ΕΛ.ΑΣ, εντόπισε δύο (2) όμορες φυτείες, καλλιεργούμενες με φυσική μέθοδο, σε δύσβατη δασική περιοχή του Πόρτο Ράφτη.
Όπως διαπιστώθηκε, στις δύο (2) φυτείες, που επικοινωνούσαν μεταξύ τους με δύσβατο μονοπάτι, οι κατηγορούμενοι είχαν εγκαταστήσει μηχανισμούς αυτόματου ποτίσματος (μπεκ), τους οποίους μέσω ελαστικών σωληνώσεων, είχαν συνδέσει με παρακείμενο αντλιοστάσιο, απ’ όπου διοχετευόταν το απαραίτητο για την άρδευση νερό.
Επιπρόσθετα, σε μία εκ των φυτειών είχαν εγκαταστήσει δεξαμενή ύδατος, χωρητικότητας 1.500 λίτρων, από την οποία αντλούσαν νερό, εφεδρικά. Πλησίον επίσης των φυτειών εντοπίσθηκε πρόχειρη μεταλλική κατασκευή θερμοκηπίου, το οποίο χρησιμοποιούσαν για γεωργικές εργασίες σχετιζόμενες με τα δενδρύλλια (ανάπτυξη, ωρίμανση, αποξήρανση) σε διάφορες φάσεις της καλλιέργειας, καθώς και κλινοσκεπάσματα, στρώματα και άλλα αντικείμενα, τα οποία χρησιμοποιούσαν οι δράστες κατά την παραμονή τους στο σημείο.
Κατόπιν των ανωτέρω, πρωινές ώρες της 25-6-2019, οργανώθηκε επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 35 και 36 ετών, υπεύθυνοι για την οργάνωση, καλλιέργεια και εποπτεία των φυτειών.
Εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά -690- δενδρύλλια κάνναβης ( -410- η πρώτη και -280- η δεύτερη φυτεία) και κατασχέθηκαν υλικά και εξοπλισμός καλλιέργειας των δενδρυλλίων.
Κατασχέθηκαν επίσης Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μικροποσότητα και σπόροι κάνναβης και ένα επιπλέον δενδρύλλιο κάνναβης.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. 
 http://www.astynomia.gr









Ανακοίνωση για τα καλοκαιρινά δρομολόγια των λεωφορείων



Τα καλοκαιρινά δρομολόγια των λεωφορείων που ανακοινώθηκαν  είναι ελάχιστα και  δημιουργούν εύλογες απορίες.
Πώς δέχτηκε ο κ.  Δήμαρχος  να κατευθύνεται όλη η κίνηση απο το βόρειο τμήμα του νησιού στο νότιο με δυνατότητα αυθημερόν επιστροφής και να μην ισχύει το αντίστροφο ; 
Είναι δυνατόν εάν κάποιος επιθυμεί να πάει με το λεωφορείο από το νότο στον βορρά να πρέπει να διανυκτερεύσει και να κουβαλάει και κανένα sleeping bag ;
Γιατί έγινε  αποδεκτή η κατάργηση κάθε δρομολογίου απο το Διακόφτι προς τον κεντρικό άξονα ;
Εάν θέλουμε σοβαρότητα και εξυπηρέτηση ζητάμε τα εξής ΑΜΕΣΑ.
  1. Διπλά καθημερινά δρομολόγια με αφετηρία πρωινή απο Αγία Πελαγία και Καψάλι. Επιστροφή το απόγευμα και από τα δύο τέρματα.
  2. Δρομολόγια απο Διακόφτι για την εξυπηρέτηση του ΙΟΝΙΣ από Πειραιά.
  3. Ορισμός συγκεκριμένου σημείου στάσεων και σηματοδότηση με τό πρόγραμμα δρομολογίων σε κάθε στάση για σωστή πληροφόρηση.
Εάν ο κ. Δήμαρχος εννοεί πραγματικά ότι  δεν δέχεται τον τοπικισμό πρέπει να δράσει άμεσα  και να  στηρίξει ΟΛΟ το νησί χωρίς διακρίσεις.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Αντώνης Πρωτοψάλτης
Δημήτρης Φατσέας
Μανώλης Χάρος

Οι νεοεκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι
Δημήτρης Κοντολέων
Γιώργος Διδυμιώτης
Μάνος Τριφύλλης

ΡΕΘΥΜΝΟ.Δάσος από δενδρύλλια κάνναβης - 1.335 «νάνους» ξερίζωσαν οι αστυνομικοί

 
Τα εκατοντάδες δενδρύλλια ήταν έτοιμα για συγκομιδή
Στα ίχνη της πρώτης μεγάλης φυτείας του καλοκαιριού βρέθηκαν αστυνομικοί το πρωί της Τετάρτης σε περιοχή του Ρεθύμνου. Σε 8 διαφορετικούς χώρους εντόπισαν συνολικά 1.335 δενδρύλλια κάνναβης ειδικής ποικιλίας (νάνους). Μάλιστα τα δενδρύλλια ήταν έτοιμα για συγκομιδή αφού κάποιοι τα είχαν καλλιεργήσει με ιδιαίτερη… φροντίδα. Για την υπόθεση συνελήφθησαν ένας 42χρονος , ένας 39χρονος και ένας 28χρονος αλλοδαπός και κατασχέθηκε το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν.

Αναλυτικά σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Αστυνομίας:
Ολοκληρώθηκε σήμερα (26.06.2019) το πρωί συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνου, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκε φυτεία, όπου καλλιεργούντο επιμελώς σε οκτώ (8) ειδικά διαμορφωμένους χώρους, χίλια τριακόσια τριάντα τρία (1.335) δενδρύλλια κάνναβης (νάνοι), στο στάδιο της συγκομιδής, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν δύο ημεδαποί ηλικίας 42 και 39 ετών και 28χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενοι για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οργανώθηκε σήμερα το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ρεθύμνου.

Στην επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου.
Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκαν σε αγροτική περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Χρωμοναστήρι του Δήμου Ρεθύμνης συνολικά χίλια τριακόσια τριάντα τρία (1.335) δενδρύλλια κάνναβης ειδικής ποικιλίας (νάνοι)  ευρισκόμενα στο στάδιο της συγκομιδής, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.Συγχρόνως με την ανεύρεση της φυτείας αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης αναζήτησαν εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο ημεδαπούς και τον αλλοδαπό.

Ακολούθησαν έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων και σε χώρους που χρησιμοποιούσαν, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά πλήθος στοιχείων κινητής τηλεφωνίας, γεμιστήρας πιστολιού, ενώ σε χώρο κοντά σε  ποιμνιοστάσιο που διατηρεί ο 42χρονος, βρέθηκαν ακόμη δύο (2) δενδρύλλια κάνναβης.                   Επιπλέον κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο τέλεσης παράνομων ενεργειών.
Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στο κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνης.
 https://www.neakriti.gr

ΧΑΘΗΚΕ ΚΙΝΗΤΟ ΣΤΟ ΔΙΑΚΟΦΤΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ



Χάθηκε χτες το απόγευμα στο λιμάνι στο Διακόφτι την ώρα αποβίβασης ένα κινητό XIAOMI με χρυσή θήκη και μαύρα hands free .
Είναι κλειδωμένο με δαχτυλικό  αποτύπωμα που σημαίνει ότι είναι άχρηστο για όποιον το βρει αλλά πολύ σημαντικό για μένα λόγο σοβαρού προβλήματος υγείας .
Υπάρχουν μέσα στοιχεία συνταγών φαρμακευτικής  αγωγής και τα τηλ των γιατρών μου ,παρακαλώ όποιος το έχει βρει να το παραδώσει στο αστυνομικό τμήμα Ποταμού η Χώρας. 
Μένω  στον Καραβά. 
Χρυσάνθη Λουκίδου-Ράπτη.

ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΘΗΡΩΝ.ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟ



Οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ καλούνται, την Τετάρτη 26/6 σε συνάντηση προετοιμασίας για τις εκλογές. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Μυλοπόταμο Κυθήρων, στις 8 το βράδυ, στο καφενείο Άμπελος.

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, υπ. βουλευτή Λακωνίας Κινήματος Αλλαγής στο ρ/σ Adelin 107,3 fm Κύθηρα

 
Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής την επομένη των εκλογών
Εύχομαι να έχουμε ήρεμες εκλογές και η κυβέρνηση, που θα προκύψει την επομένη των εκλογών της 7ης Ιουλίου, να εφαρμόσει την εντολή της λαϊκής κυριαρχίας. Οι πολίτες πρέπει να πάνε να ψηφίσουν, ώστε η χώρα να μπει σε μια νέα εποχή αφήνοντας πίσω τα δύσκολα προηγούμενα χρόνια. Το μήνυμα που εκπέμπουμε ως Κίνημα Αλλαγής είναι να μας δώσει δύναμη ο λαός για να μπορέσουμε να είμαστε παρόντες και να εξασφαλίσουμε την προοδευτική κατεύθυνση της χώρας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να επικρατήσουν αντιδραστικές δυνάμεις στη Νέα Δημοκρατία, που δεν θα εφαρμόσουν προγράμματα υπέρ του πολίτη.
 
Ο άνθρωπος και η κοινωνική αλληλεγγύη στο επίκεντρο του προγράμματος του Κινήματος Αλλαγής στη Λακωνία
Το πρόγραμμα του Κινήματος Αλλαγής έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και την κοινωνική αλληλεγγύη. Τα κύρια προβλήματα της Λακωνίας συνδέονται με την οικονομία και την ανεργία. Πράξεις όπως η μεταφορά της Νοσηλευτικής από την Σπάρτη στην Τρίπολη είναι μια ενέργεια που εντείνει αυτά τα προβλήματα. Προσωπικά έχω δεσμευτεί ότι αν θα επανεκλεγώ βουλευτής, δεν πρόκειται να επιτρέψω κάτι τέτοιο. Ένα άλλο ζήτημα που πλήττει τον νομό είναι η ανασφάλεια των πολιτών αλλά και οι ελλιπείς δομές υγείας. Γι αυτό χρειάζεται στήριξη και πολλαπλή ενίσχυσή τους με εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό. Πρέπει επίσης να στηριχθούν οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Οι αγρότες -των οποίων η παραγωγή είναι ευάλωτη λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών- περνάνε δύσκολα και πρέπει να βοηθηθούν. Η πρότασή μου είναι να δημιουργηθεί ένας πανελλαδικής εμβέλειας Οργανισμός Παραγωγής και Διαχείρισης του Ελαιολάδου, με άμεση πιλοτική εφαρμογή στη Λακωνία. Με καλύτερο σχεδιασμό και καινοτόμες ιδέες θα το παλέψουμε για τη Λακωνία.
 
Η Ελλάδα πρέπει να “αλλάξει σελίδα”
Είμαστε απέναντι στην τυχοδιωκτική Αριστερά που μας έφερε ένα αχρείαστο μνημόνιο. Ο Τσίπρας υπερφορολόγησε τη μεσαία τάξη. Η φορολογία πρέπει να μειωθεί. Πρέπει να δοθεί ανάσα στον μικρομεσαίο επιχειρηματία. Όλα αυτά θα τα δούμε στις 8 Ιουλίου. Το Κίνημα Αλλαγής θα δώσει “ψήφο ανοχής” στη Νέα Δημοκρατία να περάσει εκείνα τα νομοθετήματα που είναι αναγκαία προκειμένου η χώρα να επιστρέψει στην κανονικότητα. Εξάλλου η παράταξή μας ποτέ δεν πήγε απέναντι στη χώρα αλλά εξασφάλισε πάντα την σταθερότητά της. Δεν μας ενδιαφέρουν οι καρέκλες εξουσίας. Η Ελλάδα πρέπει να προσελκύσει σοβαρές επενδύσεις για να έχουμε επιτέλους ανάπτυξη. Βέβαια, δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε με μια Νέα Δημοκρατία άκρως νεοφιλελεύθερη, που θα μειώσει το κοινωνικού κράτος και τις κοινωνικές δαπάνες. Η χώρα πρέπει να αλλάξει σελίδα οριστικά. Σε αυτή την κατεύθυνση η στήριξη του μεταρρυθμιστικού κέντρου είναι αναγκαία, για να συμβάλουμε στην αλλαγή της χώρας προς το καλύτερο.
 
Ευθύνη του Τσίπρα η ακύρωση του ντιμπέιτ των αρχηγών πολιτικών κομμάτων
Το ντιμπέιτ ακυρώθηκε γιατί ο κ. Τσίπρας ήθελε να ενισχύσει το δίπολο ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ και να αφήσει εκτός τους υπόλοιπους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων. Την ίδια πρακτική εφάρμοσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νικόλαος Βούτσης, διαταράσσοντας την κοινοβουλευτική διαδικασία και παραβιάζοντας τον Κανονισμό της Βουλής. Στις δημοκρατίες δυτικού τύπου αυτές οι τακτικές δεν επιτρέπονται, καθώς οι μειοψηφίες προστατεύονται και έχουν λόγο.
 
Λύση μέσα από τους διεθνούς οργανισμούς στην ένταση που δημιουργεί ο Ερντογάν
Είμαι άνθρωπος της σύνεσης και της συνέπειας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η ασπίδα προστασίας μας. Η Ελλάδα δεν πρέπει να ανεβάσει τους τόνους γιατί σκοπός του Ερντογάν είναι να εξάγει την πίεση που δέχεται από την απώλεια της δημαρχίας της Κωνσταντινούπολης και την αμφισβήτησή του στο εσωτερικό της χώρας, μετά από 15 χρόνια κυριαρχίας. Αυτού το είδους οι διαφορές λύνονται με διεθνείς συζητήσεις και στο πλαίσιο των διεθνών οργανισμών, που εξασφαλίζουν την ειρήνη και την άμυνα της περιοχής και που πρέπει να έχουν πλήρη ενημέρωση από την Ελλάδα για να “ρίξουν” την ένταση στο Ανατολικό Αιγαίο και στη Μεσόγειο.
 
Διεθνής μάστιγα τα ναρκωτικά
Τα ναρκωτικά είναι μια μάστιγα που πλήττει τους ανθρώπους διεθνώς, αγγίζοντας και τον νομό μας. Πίσω από αυτά κρύβονται σκοτεινές δυνάμεις. Τα ναρκωτικά δημιουργούν τεράστια κοινωνικά και οικογενειακά προβλήματα. Όσο μπορεί κανείς, πρέπει να αποφεύγει τις ναρκωτικές ουσίες που μόνο κακό κάνουν στον ψυχισμό και στην υγεία του ατόμου αλλά και στην κοινωνία. Εύχομαι σε όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται σε μια τέτοια κατάσταση να βρουν όσο πιο γρήγορα γίνεται την πόρτα εξόδου από αυτή την περιπέτεια. Η ελληνική κοινωνία θα πρέπει να “σκύψει” περισσότερο πάνω από αυτά τα άτομα και να τα βοηθήσει. Πρέπει να βρούμε τον τρόπο να τα “αγκαλιάσουμε” και να τα φέρουμε κοντά μας, με τη βοήθεια επαγγελματιών στο πλαίσιο όλων των δομών απεξάρτησης και προγραμμάτων επανένταξης στην κοινωνία. Με πολλή αγάπη δηλώνω παρών για να τους βοηθήσω και όλοι μαζί να καταπολεμήσουμε τη μάστιγα των ναρκωτικών.

ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ 27.6.2019


Συνεχίζουμε!
Μαζί, διαχρονικά και αποτελεσματικά !
Αύριο Πέμπτη 27/6 θα σας περιμένω να τα πούμε από κοντά:
9:00 ΧΩΣΙΑΡΙ
9:45 ΣΚΟΥΤΑΡΙ
10:50 ΚΟΤΡΩΝΑΣ
11:30 ΚΟΚΚΑΛΑ
12:15 ΑΡΕΟΠΟΛΗ
13:15 ΔΡΟΣΟΠΗΓΗ

19:00 ΒΡΟΝΤΑΜΑΣ

20:30 ΒΟΡΔΟΝΙΑ

ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ.Δραστηριότητα ημέρας

Συνεχίζοντας την πορεία της ΝΔ προς τη νίκη στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, ο Κώστας Κατσαφάδος, υπ. Βουλευτής της ΝΔ στην Ά Πειραιά και στα νησιά, πραγματοποίησε επισκέψεις στις γειτονιές του Νέου Φαλήρου και στα Καμίνια. Παράλληλα επισκέφθηκε ΚΑΠΗ των περιοχών.
Ο Κώστας Κατσαφάδος, αφού ευχαρίστησε τους συγκεντρωμένους για την στήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια, επισήμανε ότι η ΝΔ έχει στρατηγικό σχεδιασμό για να γίνουν οι γειτονιές βιώσιμες , δημιουργώντας παράλληλα συνθήκες ασφάλειας για τους πολίτες και τόνισε: « Στόχος της ΝΔ, είναι οι πολίτες να νιώθουν σιγουριά και ασφάλεια στα σπίτια τους, στη δουλειά τους, στις καθημερινές μετακινήσεις και δραστηριότητές τους.
Για αυτό η ΝΔ θα ενισχύσει τις περιπολίες στις γειτονιές, με ένστολη αστυνόμευση, πεζή και εποχούμενη σε όλη τη διάρκεια του 24ωρου, ενώ θα επαναφέρει άμεσα την ομάδα ΔΕΛΤΑ, προχωρώντας παράλληλα στην πρόσληψη 1500 αστυνομικών».
Στη συνέχεια ο κ. Κατσαφάδος αναφέρθηκε στην ανάγκη την ολοκλήρωση των υποδομών ώστε ο Πειραιάς να βρεθεί στην πρώτη γραμμή του αναπτυξιακού σχεδίου της κυβέρνησης ΝΔ, με στόχο να αξιοποιηθούν επενδύσεις στον τουρισμό και στη ναυτιλία.
Μιλώντας στα ΚΑΠΗ ο κ. Κατσαφάδος ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ θα είναι δίπλα σε όσους έχουν περισσότερη ανάγκη, γιατί δεν νοείται ανάπτυξη χωρίς κοινωνική συνοχή και κοινωνική συνοχή χωρίς κοινωνική αλληλεγγύη. Για αυτό η ΝΔ θα αυξήσει στο ένα δις τον προϋπολογισμό για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, και θα καθιερώσει την κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων σε συγκεκριμένες ομάδες ασθενών.
 
Κώστας Κατσαφάδος 
Υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ Ά Πειραιώς & Νήσων 
Αναπληρωτής Τομεάρχης Ενέργειας & Περιβάλλοντος



 

ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ.Πρόσκληση Κεντρικής Προεκλογικής Ομιλίας 1/7/2019

Με σύνθημα: «Ξανά Μπροστά - για την Ελλάδα που μας αξίζει», ο Κώστας Κατσαφάδος,  υποψήφιος Βουλευτής  με τη ΝΔ, στην  Ά Πειραιώς και νήσων, πραγματοποιεί την Δευτέρα 1η Ιουλίου, στις 8:30 μμ , στην Πλατεία Κοραή, την κεντρική προεκλογική του ομιλία.

Περιοδεία της Ελένης Σταματάκη στις Σπέτσες

 

Περιοδεία της Ελένης Σταματάκη στις Σπέτσες
Περιοδεία στις Σπέτσες πραγματοποίησε την Τρίτη, 25/6,  η Υποψήφια βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Σταματάκη, συνοδευόμενη από μέλη και φίλους της τοπικής οργάνωσης.
Επισκέφτηκαν καταστήματα του νησιού, συναντήθηκαν και συνομίλησαν   με δεκάδες πολίτες και επαγγελματίες, εκπροσώπους φορέων  και αναπτύχθηκαν συζητήσεις με τους κατοίκους πάνω στα τοπικά προβλήματα και γενικότερα σε θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους της περιοχής.
Με σύνθημα «ψηφίζουμε για_τη_ζωή_μας  για_τον_Πειραιά  για_τα_νησιά_μας», η  κ. Σταματάκη, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές στέλνει το δικό της ενωτικό μήνυμα για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.
«Η ανάγκη για ισόρροπη ανάπτυξη ανάμεσα στην ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα αποτελεί μια πρόκληση. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δούλεψε για την εξασφάλιση ισότιμης πρόσβασης σε κοινωνικά, πολιτιστικά αγαθά και υπηρεσίες και το αντιστάθμισμα του μεταφορικού κόστους. Η εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου είναι το σημαντικότερο μέτρο, που αμβλύνει το αίσθημα της απομόνωσης και ενισχύει σημαντικά την αναπτυξιακή προοπτική των νησιών. Ήδη εφαρμόζεται για τη μεταφορά κατοίκων και εμπορευμάτων σε ακτοπλοϊκά αλλά και αεροπορικά εισιτήρια, εφαρμόζεται πιλοτικά το μέτρο για τα καύσιμα και από το 2020 θα εφαρμοστεί για όλα τα νησιά. Το υπουργείο Παιδείας έχει κάνει εντατική προσπάθεια για την κάλυψη των κενών στα σχολεία και τις ανάγκες των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που φτάνουν στα νησιά. Το υπουργείο Υγείας έχει δουλέψει για την αναβάθμιση των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και τη στελέχωσή τους. Παράλληλα, με τη δημιουργία χρηματοδοτικών εργαλείων και ενός υποστηρικτικού μηχανισμού υλοποίησης έργων, σε συνεργασία με τους κατά τόπους δήμους και την περιφέρεια, δόθηκε δυνατότητα ουσιαστικής αναβάθμισης των υποδομών. Τόσο από την περιφέρεια και τους δήμους όσο και από το υπουργείο Εσωτερικών, με το πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι & ΙΙ» και το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχουν γίνει σημαντικές ενέργειες για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας, τη στήριξη του αθλητισμού και του πολιτισμού, την οδοποιία και την αναβάθμιση και των λιμανιών. Επιπλέον, έγινε μια σταθερή προσπάθεια να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη ακτοπλοϊκή σύνδεση. Για το επόμενο διάστημα, χρειάζεται να αξιοποιηθούν όλες οι αναπτυξιακές δυνατότητες των νησιών, πέρα από τον τουρισμό που αποφέρει κέρδος τους θερινούς μήνες. Να δοθούν κίνητρα για να γυρίσει ο νέος κόσμος στα νησιά και να ζήσει εκεί. Ως άμεσα μέτρα, ήδη έχουν ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό, η μείωση του φόρου εισοδήματος για τους κατοίκους των νησιών κάτω από 3.100 πληθυσμό και η μείωση του ΕΝΦΙΑ στα νησιά κάτω των 1000 κατοίκων, από 1/1/2020»