Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, υπ. βουλευτή Λακωνίας Κινήματος Αλλαγής στο ρ/σ Adelin 107,3 fm Κύθηρα

 
Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής την επομένη των εκλογών
Εύχομαι να έχουμε ήρεμες εκλογές και η κυβέρνηση, που θα προκύψει την επομένη των εκλογών της 7ης Ιουλίου, να εφαρμόσει την εντολή της λαϊκής κυριαρχίας. Οι πολίτες πρέπει να πάνε να ψηφίσουν, ώστε η χώρα να μπει σε μια νέα εποχή αφήνοντας πίσω τα δύσκολα προηγούμενα χρόνια. Το μήνυμα που εκπέμπουμε ως Κίνημα Αλλαγής είναι να μας δώσει δύναμη ο λαός για να μπορέσουμε να είμαστε παρόντες και να εξασφαλίσουμε την προοδευτική κατεύθυνση της χώρας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να επικρατήσουν αντιδραστικές δυνάμεις στη Νέα Δημοκρατία, που δεν θα εφαρμόσουν προγράμματα υπέρ του πολίτη.
 
Ο άνθρωπος και η κοινωνική αλληλεγγύη στο επίκεντρο του προγράμματος του Κινήματος Αλλαγής στη Λακωνία
Το πρόγραμμα του Κινήματος Αλλαγής έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και την κοινωνική αλληλεγγύη. Τα κύρια προβλήματα της Λακωνίας συνδέονται με την οικονομία και την ανεργία. Πράξεις όπως η μεταφορά της Νοσηλευτικής από την Σπάρτη στην Τρίπολη είναι μια ενέργεια που εντείνει αυτά τα προβλήματα. Προσωπικά έχω δεσμευτεί ότι αν θα επανεκλεγώ βουλευτής, δεν πρόκειται να επιτρέψω κάτι τέτοιο. Ένα άλλο ζήτημα που πλήττει τον νομό είναι η ανασφάλεια των πολιτών αλλά και οι ελλιπείς δομές υγείας. Γι αυτό χρειάζεται στήριξη και πολλαπλή ενίσχυσή τους με εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό. Πρέπει επίσης να στηριχθούν οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Οι αγρότες -των οποίων η παραγωγή είναι ευάλωτη λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών- περνάνε δύσκολα και πρέπει να βοηθηθούν. Η πρότασή μου είναι να δημιουργηθεί ένας πανελλαδικής εμβέλειας Οργανισμός Παραγωγής και Διαχείρισης του Ελαιολάδου, με άμεση πιλοτική εφαρμογή στη Λακωνία. Με καλύτερο σχεδιασμό και καινοτόμες ιδέες θα το παλέψουμε για τη Λακωνία.
 
Η Ελλάδα πρέπει να “αλλάξει σελίδα”
Είμαστε απέναντι στην τυχοδιωκτική Αριστερά που μας έφερε ένα αχρείαστο μνημόνιο. Ο Τσίπρας υπερφορολόγησε τη μεσαία τάξη. Η φορολογία πρέπει να μειωθεί. Πρέπει να δοθεί ανάσα στον μικρομεσαίο επιχειρηματία. Όλα αυτά θα τα δούμε στις 8 Ιουλίου. Το Κίνημα Αλλαγής θα δώσει “ψήφο ανοχής” στη Νέα Δημοκρατία να περάσει εκείνα τα νομοθετήματα που είναι αναγκαία προκειμένου η χώρα να επιστρέψει στην κανονικότητα. Εξάλλου η παράταξή μας ποτέ δεν πήγε απέναντι στη χώρα αλλά εξασφάλισε πάντα την σταθερότητά της. Δεν μας ενδιαφέρουν οι καρέκλες εξουσίας. Η Ελλάδα πρέπει να προσελκύσει σοβαρές επενδύσεις για να έχουμε επιτέλους ανάπτυξη. Βέβαια, δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε με μια Νέα Δημοκρατία άκρως νεοφιλελεύθερη, που θα μειώσει το κοινωνικού κράτος και τις κοινωνικές δαπάνες. Η χώρα πρέπει να αλλάξει σελίδα οριστικά. Σε αυτή την κατεύθυνση η στήριξη του μεταρρυθμιστικού κέντρου είναι αναγκαία, για να συμβάλουμε στην αλλαγή της χώρας προς το καλύτερο.
 
Ευθύνη του Τσίπρα η ακύρωση του ντιμπέιτ των αρχηγών πολιτικών κομμάτων
Το ντιμπέιτ ακυρώθηκε γιατί ο κ. Τσίπρας ήθελε να ενισχύσει το δίπολο ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ και να αφήσει εκτός τους υπόλοιπους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων. Την ίδια πρακτική εφάρμοσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νικόλαος Βούτσης, διαταράσσοντας την κοινοβουλευτική διαδικασία και παραβιάζοντας τον Κανονισμό της Βουλής. Στις δημοκρατίες δυτικού τύπου αυτές οι τακτικές δεν επιτρέπονται, καθώς οι μειοψηφίες προστατεύονται και έχουν λόγο.
 
Λύση μέσα από τους διεθνούς οργανισμούς στην ένταση που δημιουργεί ο Ερντογάν
Είμαι άνθρωπος της σύνεσης και της συνέπειας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η ασπίδα προστασίας μας. Η Ελλάδα δεν πρέπει να ανεβάσει τους τόνους γιατί σκοπός του Ερντογάν είναι να εξάγει την πίεση που δέχεται από την απώλεια της δημαρχίας της Κωνσταντινούπολης και την αμφισβήτησή του στο εσωτερικό της χώρας, μετά από 15 χρόνια κυριαρχίας. Αυτού το είδους οι διαφορές λύνονται με διεθνείς συζητήσεις και στο πλαίσιο των διεθνών οργανισμών, που εξασφαλίζουν την ειρήνη και την άμυνα της περιοχής και που πρέπει να έχουν πλήρη ενημέρωση από την Ελλάδα για να “ρίξουν” την ένταση στο Ανατολικό Αιγαίο και στη Μεσόγειο.
 
Διεθνής μάστιγα τα ναρκωτικά
Τα ναρκωτικά είναι μια μάστιγα που πλήττει τους ανθρώπους διεθνώς, αγγίζοντας και τον νομό μας. Πίσω από αυτά κρύβονται σκοτεινές δυνάμεις. Τα ναρκωτικά δημιουργούν τεράστια κοινωνικά και οικογενειακά προβλήματα. Όσο μπορεί κανείς, πρέπει να αποφεύγει τις ναρκωτικές ουσίες που μόνο κακό κάνουν στον ψυχισμό και στην υγεία του ατόμου αλλά και στην κοινωνία. Εύχομαι σε όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται σε μια τέτοια κατάσταση να βρουν όσο πιο γρήγορα γίνεται την πόρτα εξόδου από αυτή την περιπέτεια. Η ελληνική κοινωνία θα πρέπει να “σκύψει” περισσότερο πάνω από αυτά τα άτομα και να τα βοηθήσει. Πρέπει να βρούμε τον τρόπο να τα “αγκαλιάσουμε” και να τα φέρουμε κοντά μας, με τη βοήθεια επαγγελματιών στο πλαίσιο όλων των δομών απεξάρτησης και προγραμμάτων επανένταξης στην κοινωνία. Με πολλή αγάπη δηλώνω παρών για να τους βοηθήσω και όλοι μαζί να καταπολεμήσουμε τη μάστιγα των ναρκωτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου