Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ.Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκαν,στον Μυστρά, οι εκδηλώσεις μνήμης για τα 563 χρόνια από την άλωση της Κωνσταντινούπολης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκαν χθες, 29 Μαΐου, στον Μυστρά, οι εκδηλώσεις μνήμης
για τα 563 χρόνια από την άλωση της Κωνσταντινούπολης, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ κ. Τέρενς Κουίκ.
Μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, τελέσθηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τα εγκαίνια του Ινστιτούτου Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.



ΕΤΟΙΜΟΚΛΗΣ.«ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΡΑΣΗ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος».



ΕΤΟΙΜΟΚΛΗΣ

Σπάρτη        
    30      - Μαΐου     -
2016


Σύλλογος Δράσεων σε 4 Άξονες
Αριθμ.Πρωτ.
 64
Διάσωση – Άνθρωπος – Περιβάλλον - Πολιτισμός

 

Τμήμα            :    Περιβάλλοντος

 
Ταχ.Δ/νση     
:
Λεωνίδου 72


Α΄/ΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Β /ΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

        

         
ΠΡΟΣ:
Ταχ.Κώδ.
:
231  00  Σπάρτη

Πληροφ.

:
Βασίλαρος Γεώργιος (Πρόεδρος)
Τηλέφωνο
:
6946282150
Fax
:


E-mail
:
etoimokles@gmail.com
ΚΟΙΝ:









Θέμα: «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΡΑΣΗ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος».
       
O Πολιτιστικός Σύλλογος δράσεων Ετοιμοκλής, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Σπάρτης για την Παγκοσμία Ημέρα Περιβάλλοντος, προσκαλεί τα παιδιά   στη δράση:
«Ο Ετοιμοκλής και οι μικροί γεωργοί».

Δρώμενα: 1. Ομαδικό κολάζ – ζωγραφική με αναδυόμενο περιβαλλοντικό θέμα.
                 2. Ατομική κατασκευή: Το δέντρο μου.
                     Ατομική ζωγραφική: Το βιβλιαράκι του φυτού μου.
                 3. Φύτεμα σπόρων.
                 4. Παραμύθι: Φυτρώνει, φυτρώνει το φυτό – Θεατρικό παιχνίδι.
                 5. Ομαδική εικαστική δημιουργία με χαρτοκολλητική.
                 6. Πριν ανακυκλώσω χρησιμοποιώ
                 7. Μαζεύω καπάκια χαρίζω χαμόγελα

               
Σας περιμένουμε την Κυριακή 5 Ιουνίου στο πάρκο του Γουδέ  10:30 π.μ.




      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                         Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




ΒΑΣΙΛΑΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                                        ΧΥΤΟΥΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Δήμος Κυθήρων: Πρόσληψη ενός (1) ατόμου με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου Ορισμένου χρόνου δίμηνης διάρκειας .







--------------------------
Πηγή: kythira.gr
--------------------------
__________________

Σύμβαση της Περιφέρειας Αττικής για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας ρεμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων

Σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Κατασκευή Τεχνικών Έργων και λοιπές εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας ρεμάτων εντός των διοικητικών ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων», προϋπολογισμού 500.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), υπέγραψε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.
Το έργο, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, αφορά σε εργασίες συντήρησης, επισκευής, αποκατάστασης ζημιών καθώς και ανακατασκευή τεχνικών έργων σε ρέματα που βρίσκονται στα όρια χωρικής αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων (στους Δήμους Αίγινας, Κυθήρων, Σαλαμίνας, Τροιζηνίας-Μεθάνων). Οι παρεμβάσεις θα γίνουν σε σημεία που παρουσιάστηκαν μεγάλα προβλήματα από υπερχειλίσεις των ρεμάτων με αποτέλεσμα την κάλυψη με νερό μεγάλων εκτάσεων των παραρεμάτιων περιοχών, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ                               
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ               30-05-2016

Ημερίδα για Αγροτικά και Κτηνιατρικά θέματα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στην αίθουσα του Κυθηραϊκού Συνδέσμου στην Χώρα Κυθήρων στις 26 Μαΐου,  η ημερίδα με θέμα «Αγροτικά και Κτηνιατρικά θέματα» που διοργάνωσε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων.

   
Η ημερίδα είχε σκοπό την έγκυρη ενημέρωση των ενδιαφερομένων, για την φυτοπροστασία, τους οινοποιήσιμους αμπελώνες, την οινική νομοθεσία, την αδειοδότηση πτηνο-κτηνοτροφικών μονάδων και κτηνιατρικά θέματα. 
   
Η Προϊσταμένη της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Νήσων και συντονίστρια της ημερίδας, κ. Σταματίνα Ράφτη, απηύθηνε τον χαιρετισμό του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων και τόνισε ότι η Περιφέρεια και η ΠΕ Νήσων στηρίζουν την πρωτογενή παραγωγή γιατί μέσα από αυτήν θα έλθει η επιδιωκόμενη ανάπτυξη  και είναι δίπλα στους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους μελισσοκόμους.   
   
Ακολούθησε γόνιμη συζήτηση και εκδηλώθηκε το έντονο ενδιαφέρον των φορέων  για διαρκή ενημέρωση. Το ενδιαφέρον της πε Νήσων για την πρωτογενή παραγωγή έχει και μία άλλη παράμετρο, πολύ σοβαρή, που είναι το σταμάτημα της ερημοποίησης των νησιών μας. Για τον λόγο αυτό συνεργάζεται με την Αναπτυξιακή Διαδημοτική Επιχείρηση της Ανατολικής Πελοποννήσου «ΠΑΡΝΩΝ» στο πλαίσιο του προγράμματος LEADER

ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ.Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων Green Week

Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων Green Week
από τους:
KEAN – Kύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων 
&
Δήμος Ευρώτα
ΔΕΥΤΕΡΑ 30/05 –Επενδύοντας στις Πράσινες Πόλεις
• «Επίσκεψη και ξενάγηση στην Βιοκλιματική Πλατεία των Πηγών»
10.00 π.μ. : Περιήγηση των μαθητών της Γ’ και Δ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκάλας στην Πλατεία των Πηγών. Παρουσίαση της Πλατείας των Πηγών, των χαρακτηριστικών και των πλεονεκτημάτων που διαθέτει ο χώρος.
ΤΡΙΤΗ 31/05 – Επενδύοντας στην Εξοχή
• «Καλλιεργώ – Παράγω – Καταναλώνω τα προϊόντα του τόπου μου»
10.00 π.μ. : Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Δαφνίου θα φυτέψουν λαχανικά και λουλούδια στο προαύλιο του σχολείου τους. Η διαμόρφωση, η καλλιέργεια, η συντήρηση και η επέκταση ενός Φρουτόκηπου με αρχικό στόχο οι μαθητές να γίνουν οι ίδιοι κοινωνοί και συμμέτοχοι του κύκλου ζωής των δένδρων και τελικό στόχο να καταναλώνουν τα προϊόντα του τόπου μας στον κατ’ εξοχήν αγροτοκτηνοτροφικό Δήμο.
• «Επίσκεψη – Ενημέρωση μαθητών με θέμα τον Κύκλο του Νερού»
12.25 μ.μ. : Οι μαθητές της Δ΄τάξης του Δημοτικού Σχολείου Βλαχιώτη θα ενημερωθούν για τον «Κύκλο Ζωής Του Νερού». Τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να κατανοήσουν την αξία του νερού ως «Πηγή Ζωής» και να ευαισθητοποιηθούν στο ζήτημα της λελογισμένης χρήσης του.
ΤΕΤΑΡΤΗ 1/06 – Επενδύσεις που γίνονται πραγματικότητα
• Επίσκεψη και Περιήγηση στην περιοχή του Βιολογικού Καθαρισμού Λυμάτων του Δήμου Ευρώτα 
09.30 π.μ. : Οι μαθητές της Γ’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκάλας θα ξεναγηθούν στα εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού Λυμάτων του Δήμου Ευρώτα. Ένα έργο σπουδαίο που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Οι μαθητές θα γνωρίσουν τον τρόπο λειτουργίας του και την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Υγρών Αποβλήτων.
Πέμπτη 02 / 06 – Επενδύοντας στις Θάλασσες
• «Καθαρισμός Παραλίας»
09.15 π.μ. : Οι μαθητές τις ΣΤ’ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκάλας, σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού, θα λάβουν μέρος στην εθελοντική δράση καθαρισμού της παραλίας στην περιοχή του Λεήμονα. Στόχος της δράσης αυτής είναι η κατάδειξη της σπουδαιότητας της «Καθαρής Παραλίας» προκειμένου να διαφυλαχθεί η βιωσιμότητα του θαλάσσιου οικοσυστήματος. Πρόκειται για μια ουσιαστική πράξη σεβασμού του περιβάλλοντος, της παραλίας και της θάλασσας.

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.Διανομή τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής ,στα πλαίσια του Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ)»



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Διανομή τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής από το Δήμο Μονεμβασίας, στα πλαίσια του Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ)»

Διανομή τροφίμων (νωπό κοτόπουλο, είδη παντοπωλείου, είδη οπωροπωλείου) πρόκειται να πραγματοποιήσει ο Δήμος Μονεμβασίας στους ωφελούμενους  του Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ)», μέσω της Κοινωνικής Σύμπραξης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η διανομή στους ωφελούμενους θα γίνει ως εξής:

Οι ωφελούμενοι που κατά την υποβολή της αίτησης τους δήλωσαν τόπο κατοικίας τις  ΔΕ Μολάων, Ασωπού, Ζάρακα και Μονεμβάσιας θα  προσέλθουν  στους Μολάους,  Τετάρτη 1 Ιουνίου, ώρα 10.00 π.μ. – 14.00 μ.μ. και την Πέμπτη  2 Ιουνίου, ώρα 9.00 π.μ. – 13.00 μ.μ. στο χώρο της Μαθητικής Εστίας Μολάων (είσοδος υπογείου  από οδό Καλλιφατίδη).

          Οι ωφελούμενοι που κατά την υποβολή της αίτησης τους δήλωσαν τόπο κατοικίας την   ΔΕ Βοιών  θα προσέλθουν στην Νεάπολη,  Τετάρτη 1 Ιουνίου, ώρα 12.00 π.μ. – 14.00 μ.μ. και την Πέμπτη  2 Ιουνίου, ώρα 9.00 π.μ. – 13.00 μ.μ. οδός Φλέμινγκ 8.  



            Οι ωφελούμενοι θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά (μέσω sms), στα κινητά τηλέφωνα που έχουν δηλώσει κατά την υποβολή της αίτησης, για το σημείο διανομής που θα προσέλθει ο καθένας για την παραλαβή των ειδών.

Ο κάθε ωφελούμενος θα πρέπει να έχει μαζί του το βιβλιάριο κοινωνικής του ασφάλισης ή άλλο επίσημο έγγραφο απ’ όπου προκύπτει ο ΑΜΚΑ του.

            Όπως ορίζει το πρόγραμμα, σε περίπτωση που ο ωφελούμενος δεν δύναται να προσέλθει αυτοπροσώπως στο σημείο διανομής τα προϊόντα δύναται να παραλαμβάνονται από τρίτο πρόσωπο που φέρει εξουσιοδότηση με βεβαίωση γνησίου υπογραφής ή συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο.

            Επειδή η διανομή περιλαμβάνει νωπά προϊόντα, τα οποία δεν επιτρέπεται να καταψύχονται οι ποσότητες που θα μείνουν αδιάθετες θα προωθηθούν άμεσα σε δομές που δύνανται να τα αξιοποιήσουν.



ΕΠΙΣΥΜΑΝΣΗ : Οι ωφελούμενοι που δεν παρέλαβαν τα  προϊόντα που τους αναλογούσαν κατά την πρώτη διανομή μπορούν να τα παραλάβουν μαζί με τα είδη της δεύτερης διανομής. Οι ποσότητες που θα παραμείνουν αδιάθετες θα προωθηθούν άμεσα σε δομές που δύνανται να τις αξιοποιήσουν.

Περισσότερες πληροφορίες θα δίνονται στο τηλέφωνο 2732360570.          

                                                                                                        ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ