Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Γύθειο: Χειροπέδες σε τέσσερις για όπλα και συσκευές ανίχνευσης μετάλλων – χρυσού

Συνελήφθησαν την Παρασκευή το απόγευμα στο Γύθειο τρεις έλληνες ηλικίας 48, 52 και 57 ετών και ένας 69χρονος ουκρανός, για παράνομη κατοχή όπλων και συσκευών ανίχνευσης μετάλλων – χρυσού, ενώ ο 57χρονος κατηγορείται και για παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών.
Σε αυτοκίνητο που επέβαιναν οι συλληφθέντες οι αστυνομικοί βρήκαν μία συσκευή ανίχνευσης μετάλλων – χρυσού, δύο όργανα ραβδοσκόπησης, τρίμματα χρυσού, τρία μαχαίρια, δύο φυσίγγια διαφόρων τύπων, έναν κάλυκα πολεμικού όπλου και διάφορα σκαπτικά εργαλεία. Σε έρευνες που ακολούθησαν στο σπίτι και σε κατάστημα του 52χρονου σε τοπική κοινότητα του δήμου Ανατολικής Μάνης βρέθηκαν δύο φορητοί ασύρματοι και ένα μαχαίρι. Εξάλλου, στο σπίτι του 57χρονου στο Χαϊδάρι εντοπίστηκαν 13.08 γραμμάρια εκρηκτικών υλών, 150 γραμμάρια πυρίτιδας, 12 πυροκροτητές, 5 κροτίδες, 8,5 μέτρα βραδύκαυστο φυτίλι, ένα γκλοπ, 7 φυσίγγια, ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και δύο σκληροί δίσκοι, διάφορα έγγραφα και αντικείμενα.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για -τα κατά περίπτωση- αδικήματα της παράβασης των νομοθεσιών για τα όπλα, τα βεγγαλικά και τα εκρηκτικά, καθώς και για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Πηγή  http://www.laconialive.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου