Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

ΛΑΚΩΝΙΑ.«Ξεκινά η Πράσινη Εβδομάδα στον Δήμο Ευρώτα»


Περιβαλλοντικές δράσεις θα λάβουν χώρα στον Δήμο Ευρώτα αυτή την εβδομάδα στο πλαίσιο συμμετοχής του Δήμου στον θεσμό «Green Week» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, που έχει καθιερωθεί στις 5 Ιουνίου. Η οργάνωση και η υλοποίηση των δράσεων ανήκει στον Δήμο Ευρώτα και το ΚΕΑΝ, ενώ σε αυτές θα συμμετέχουν κυρίως δημοτικά σχολεία και φορείς της περιοχής.
Μέσα από ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων (Εργαστήρι Ανακύκλωσης, Φύτευση, Παρουσιάσεις Περιβαλλοντικών Προγραμμάτων, Εκπαιδευτικά Παιχνίδια κ.ά.), που θα ολοκληρωθούν με τη διεξαγωγή συνεδρίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον, να κατανοήσουν την έννοια «Σεβασμός στο Περιβάλλον» και να μυηθούν σε καινοτόμες πρακτικές. Γενικότερα στόχος της «Πράσινης Εβδομάδας» είναι η κατάδειξη των κύριων περιβαλλοντικών προβλημάτων και η ανάδειξη των μεθόδων που θα μετριάσουν τις επιπτώσεις αυτών και θα οδηγήσουν στην εξοικονόμηση φυσικών πόρων.
Η ανταπόκριση των μαθητών, αλλά και όλων των πολιτών στις εργασίες της «Πράσινης Εβδομάδας» θα ενδυναμώσει τις προσπάθειες του Δήμου Ευρώτα για τη βιώσιμη διαχείριση του περιβάλλοντος και θα στείλει ένα αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου