Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Συναντήσεις της νέας διοίκησης της ΕΕΤΑΑ με θεσμικούς εκπροσώπους της Τ.Α. της Θεσσαλονίκης

Συναντήσεις εργασίας με τον Πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.ΠΕ.), Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη κ. Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, είχαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) κ.κ. Ηλίας Γιάτσιος και Σπύρος Σπυρίδων αντίστοιχα, την Τρίτη 14 Ιαουαρίου, στη Θεσσαλονίκη.

 Οι συναντήσεις, έγιναν σε πολύ καλό κλίμα, με όλες  τις πλευρές να επικεντρώνονται στις προοπτικές μιας σύγχρονης Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τον νέο αναβαθμισμένο ρόλο της ΕΕΤΑΑ, σύμφωνα με τις πρόσφατες θετικές πρωτοβουλίες του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκου.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη δράση που υλοποιεί η ΕΕΤΑΑ για τη «Δικτύωση και επιμόρφωση των Στελεχών των Δήμων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για την εκπόνηση Τοπικών Σχεδίων Κοινωνικής Δράσης», με στόχο τη διαμόρφωση προτάσεων για τις ανάγκες και προτεραιότητες της Κοινωνικής Πολιτικής.

Από την πλευρά της διοίκησης της ΕΕΤΑΑ τέθηκε επίσης το θέμα της οργανωμένης και συστηματικής τεχνικής και συμβουλευτικής στήριξης όλων των δήμων, ιδιαίτερα των πιο μικρών που στερούνται οργανωμένες τεχνικές υπηρεσίες. Τόσο ο κ. Γιάτσιος όσο και ο κ. Σπυρίδων δήλωσαν ότι σε πολύ σύντομο διάστημα θα συγκεκριμενοποιηθούν νέες πρωτοβουλίες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών με την υλοποίηση του νέου αναπτυξιακού προγράμματος για την τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ αναφέρθηκαν και σε δράσεις για την απλούστευση και προτυποποίηση διαδικασιών καθώς και την προώθηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης με στόχο τη δραστική μείωση της γραφειοκρατίας που θα καταστήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεσματικότερη και φιλικότερη προς τους δημότες.

*Στην πρώτη φωτογραφία: Από αριστερά  ο Πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ Ηλίας Γιάτσιος, Ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ , Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ Σπύρος Σπυρίδων


*Στην δεύτερη φωτογραφία  από αριστερά : Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ Σπύρος Σπυρίδων, ο Δήμαρχος θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας  και ο Πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ Ηλίας Γιάτσιος

*Στην τρίτη φωτογραφία από αριστερά Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ Σπύρος Σπυρίδων, ο Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη και Πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας Ιγνάτιος Καϊτεζίδης και ο Πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ Ηλίας Γιάτσιος



 

ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ__



ΚΥΘΗΡΑΪΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (Κ.Ι.Π.Α.)ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ (MedINA) 
                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ__________________ 

Το Κυθηραϊκό ΊδρυμαΠολιτισμού και Ανάπτυξης (Κ.Ι.Π.Α.),και το Μεσογειακό Ινστιτούτο για την Φύση και τον Άνθρωπο (MedINA)στοχεύουν να καταρτίσουν ένα κοινωφελές πρόγραμμα υποστήριξης και προαγωγής της ποιοτικής αγροτικής ανάπτυξης. 
Το πρόγραμμα αυτό συμβαδίζει απόλυτα με τον βασικό σκοπό του Ιδρύματος ο οποίος είναι, σύμφωνα και με τον τίτλο του, η ποιοτική ανάπτυξη της κοινωνίας του νησιού μας. 
Αντιστοίχως,το MedINA έχει ασχοληθεί επιτυχώς με σχετικά θέματα και μπορεί να μεταφέρει την τεχνογνωσία που έχει αποκομίσει από αντίστοιχα προγράμματα.Άλλωστε, οι δύο φορείς συνεργάζονται αρμονικά από το 2017 στο πρόγραμμα ανάπτυξης ολοκληρωμένου δικτύου μονοπατιών στα Κύθηρα ‘KytheraTrails’. 
 Η απόφαση που ελήφθη κινείται με γνώμονα τη δημιουργία εκείνων των προϋποθέσεων που απαιτούνται για να αναδειχθούν τα Κύθηρα ως ένα «πράσινο νησί», που προστατεύει τα παραδοσιακά του προϊόντακαι τα διακινεί με αξιοπιστία στις αγορές τροφίμων,.Κάποια κυθηραϊκά προϊόντα είναι ήδη αναγνωρισμένα για την ποιότητά τους, αλλά και τη διατροφική και γαστρονομική τους αξία.Σκοπός του Προγράμματος θα είναι η υποστήριξη των άμεσα εμπλεκομένων(αγροτών,συνεταιρισμών,επιχειρήσεων επεξεργασίας προϊόντων πρωτογενούς παραγωγής κ.λπ.) με στόχο την επίτευξη μίας αειφόρου αγροτικής ανάπτυξης του νησιού και την προσφορά στον άνθρωπο μιας ποιοτικής και υγιεινής διατροφής.
 Έτσι, θα ενδυναμωθεί η τοπική οικονομία, παράλληλα με τη διατήρηση της ποιότητας του περιβάλλοντος και του παραδοσιακού αγροτικού τοπίου των Κυθήρων.
2Η παρουσίαση της προσπάθειας θα αρχίσει από τους πρώτους μήνες του 2020 με λεπτομερή ενημέρωση των Κυθηρίων, αγροτών και μη, για τους σκοπούς του υπό σχεδίαση προγράμματος και για τον τρόπο υλοποίησής του. 
Το Πρόγραμμα αυτό, με την πραγματική στήριξη όλων των Κυθηρίων και των φίλων των Κυθήρων και ιδιαίτερα των αγροτών και των ιδιοκτητών αγροτικής γης,θα αποβεί ορόσημο για ένα καλύτερο μέλλον του νησιού μας. Εάν τα Κύθηρα καταστούν ένα πραγματικά «πράσινο αγροτικό νησί», θα μπορέσουν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον σε παγκόσμιο επίπεδο και να προωθήσουν με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες τα εξαιρετικά παραδοσιακά ποιοτικά τους προϊόντα.  
Το ΚΙΠΑ κάνει έκκληση προς όλους του Κυθηρίους και τους φίλους των Κυθήρων για ουσιαστική ηθική και υλική στήριξη του Προγράμματος που θα παρουσιαστεί αναλυτικότερα το ερχόμενο διάστημα

Η ΑΓΡΙΑ ΦΥΣΗ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ.ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΝΕΡΟ ΣΤΟ ΠΕΤΡΟΥΝΙ

Ο οικισμός Πετρούνι στα Κύθηρα έχει υψόμετρο 310 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 36,3177439581 και γεωγραφικό μήκος 22,9342444657. 
Το μεγαλείο της ΑΓΡΙΑΣ ΦΥΣΗΣ των Κυθήρων.
Φωτογραφίες από την πηγή στο Πετρούνι με το σιδηρόνερο με τις εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες...

Εκτός από το Πετρούνι,πηγές με σιδηρόνερο στα Κύθηρα υπάρχουν και στις περιοχές Άγιος Μάμας,Όχελες,και Μαγγάνων στον Καραβά.
---------------------------------------------------------------------------------
Φωτογραφίες-video Γιώτα Πολίτη
adelin 107,3 fm 




ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ


ΤΟ 40/ΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ(ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ) ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Το 40/ήμερο μνημόσυνο του Αειμνήστου Δημητρίου Πρωτοψάλτη (Πορφυρούσα) θα τελεστεί την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίας Πελαγίας Κυθήρων

ΚΥΘΗΡΑ:ΑΕΡΟΔΙΑΚΟΜΙΔΗ ΤΑΞΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ !

Με αφορμή την χθεσινή αεροδιακομιδή από τον Κρατικό Αερολιμένα Κυθήρων "Αλέξανδρος Αριστ. Ωνάσης" έρχεται πάλι στην επικαιρότητα ο σπουδαιότερος ρόλος του αεροδρομίου του νησιού μας, "το ταξείδι για την σωτηρία της ανθρώπινης ζωής" !
Τελικά τα Κύθηρα είναι ευλογημένος τόπος, έχει ένα Νοσοκομείο "στολίδι", στελεχωμένο με εξαιρετικούς γιατρούς, των περισσοτέρων ειδικοτήτων, διαθέτει όμως και την δυνατότητα, όταν τα περιστατικά δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν στο Νοσοκομείο του νησιού, ευτυχώς πολύ λίγα, "το ταξείδι για την σωτηρία"!



Με άψογη συνεργασία των πληρωμάτων και των ιπτάμενων μέσων της Πολεμικής Αεροπορίας (C 27J Spartan, C 130 Hercules, Super Puma) των συντονιστών και των διασωστών του ΕΚΑΒ, των γιατρών και νοσηλευτριών - των του Τριφύλλειου Νοσοκομείου Κυθήρων και του σε 24ωρη επιφυλακή προσωπικού της ΥΠΑ στον Κρατικό Αερολιμένα, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, οργανώνεται το σπουδαιότερο ταξείδι, το ταξείδι για την σωτηρία της ανθρώπινης ζωής, μιάς ανεκτίμητης αξίας, που και με την βοήθεια της Μυρτιδιώτισσας στις πλείστες των περιπτώσεων έχει ευτυχή κατάληξη !
______________________________________________________
Θερμά συγχαρητήρια στον Αερολιμενάρχη κύριο Σταύρο Παιζάνο και στο προσωπικό το Κρατικού Αερολιμένα Κυθήρων
"Αλέξανδρος Αριστ. Ωνάσης"

ADELIN 107,3 FM