Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Σύσταση Αναπτυξιακού Οργανισμού από το Δήμο Κυθήρων

 


Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Παρασκευής02/10/2020, που έγινε με τηλεδιάσκεψη σε πραγματικό χρόνο, αποφασίστηκε η συμμετοχή του Δήμου μας στον υπό σύσταση Αναπτυξιακό Οργανισμό «ΕΥΠΛΟΙΑ» που δημιουργούν από κοινού οι νησιωτικοί Δήμοι της Αττικής, στο πλαίσιο των προβλέψεων του Νόμου 4674/2020.

Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός είναι ανώνυμη εταιρεία που ενεργεί υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας απαγορεύεται ρητά να συμμετέχουν ιδιώτες. Ο Αν. Οργανισμός, μεταξύ πολλών άλλων, θα μπορεί να αναλάβει τη λειτουργία των

υπηρεσιών δόμησης στα νησιά της Αττικής, καθώς όπως είναι γνωστό στις 31-10-2020 λήγει η διοικητική εξυπηρέτηση των νησιών μας από την Πολεοδομία του Δήμου Πειραιά μετά και την παράταση που δόθηκε κατόπιν αιτήματος του Δήμου μας.

Πρόεδρος του Δ.Σ. του υπό σύσταση Αναπτυξιακού Οργανισμού μέχρι το τέλος του 2023 ορίζεται εκ του Καταστατικού ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, με σύμφωνη ομόφωνη γνώμη των Δημοτικών Συμβουλίων και των Δημάρχων της Π.Ε. Νήσων, γεγονός άκρως τιμητικό για το Δήμο μας.

Σημειώνεται ότι οι δύο παρατάξεις της Αντιπολίτευσης ψήφισαν «παρών», τόσο στο συγκεκριμένο θέμα, όσο και σε όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για τον τρόπο της συνεδρίασης, καίτοι ήταν αυτές που ζητούσαν επιμόνως την

πραγματοποίηση τηλεδιάσκεψης. Επί του θέματος αυτού θα υπάρξει νέο δελτίο τύπου.


ΛΥΚΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ:ΛΗΞΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ

 


 Έληξε σήμερα, μετά από τρεις ημέρες, η κατάληψη του σχολείου μας.
Την Δευτέρα λειτουργούμε κανονικά με το υπάρχον πρόγραμμα .

ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID 19

 


ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID 19
Στον Δήμο με τα περισσότερα πιστοποιημένα κρούσματα και την μεγαλύτερη επικινδυνότητα (ιστορικό ελονοσίας, τεράστιος αριθμος αφροασιατών εργατών γης και της κοινότητας των Ρομά ) και το Κ.Υ Βλαχιώτη ‘’ανοχύρωτο’’ για έκτακτες καταστάσεις (τεστ ανίχνευσης κλπ).
Τα συμπεράσματα δικά σας…..
Όμως στη Λακωνία, η απόφαση επιχορήγησης από το ΥΠΕΣ αφορά τον Δήμο Ανατολικής Μάνης, στον οποίο θα διατεθεί ποσό ύψους 64.037 ευρώ και τον Δήμο Μονεμβασίας, που θα ενισχυθεί με 63.842 ευρώ.
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου ο κ. Θεοδωρικάκος είχε δεσμευθεί τότε για την καταβολή δεύτερης δόσης, με βάση την αποτύπωση της πραγματικής επιβάρυνσης των δήμων από τις επιπτώσεις των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό.
Είναι αλήθεια ότι η πρώτη δόση της βοήθειας δόθηκε, τον Μάιο, με οριζόντια κατανομή και στους 332 δήμους της χώρας (δηλαδή οι εν λόγω δήμοι σύμφωνα με το ΥΠΕΣ έλαβαν επιχορήγηση –και καλά έκαναν- και στην πρώτη δόση).
Επίσης αναμένεται και τρίτη δόση, με βάση τα επιπλέον οικονομικά στοιχεία που θα κατατεθούν από τους δήμους στον Κόμβο Διαλειτουργικότητας του Υπουργείου Εσωτερικών.
Είναι όμως δυνατόν σ’ ένα Δήμο (Ευρώτα) με τα περισσότερα επίσημα κρούσματα Κορονοϊού , με τις μεγαλύτερες υγειονομικές ανάγκες λόγω του τεράστιου αριθμού αφροασιατών εργατών γης και της κοινότητας των Ρομά να μην υπάρχει άμεση και έκτακτη επιχορήγηση τώρα;;;;;; (Και όπως δηλώνεται επισήμως στο ΥΠΕΣ λόγω καταγωγής υπάρχουν γνωριμίες και καλές σχέσεις).
Είναι δυνατόν το Κ.Υ Βλαχιώτη να παραμένει χωρίς τεστ και φαρμακευτικό υλικό θεραπείας των πιστοποιημένων και οικονομικά αδύνατων νοσούντων; Φυσικά εκκρεμεί η υλοποίηση του αιτήματος για έκτακτες προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού και ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΜΟΡΙΑΚΗΣ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ του COVID 19.
Συμπερασματικά για να λάβεις πρέπει να διεκδικήσεις με όλους τους τρόπους.
Ας γίνει τώρα συντονισμένα και ΟΜΟΦΩΝΑ….. και φυσικά όλοι έχουν λόγο και ρόλο στα δημόσια πράγματα !!!

Ηλιας Παναγιωτακακος

Ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, ενημερώνει σχετικά με τα αποτελέσματα των πρόσφατων τεστ κορωνοϊού (covid19)

 


Ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, ενημερώνει σχετικά με τα αποτελέσματα των πρόσφατων τεστ κορωνοϊού (covid19) που πραγματοποιήθηκαν αποχετευμένα σε περιοχή του Δήμου επισημαίνοντας τα εξής:

“Μετά από αίτημα του Δήμου προς τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ κο Αρκουμανέα, 3 κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ στις 30/9/2020 επισκέφθηκαν την Κοινότητα Αγ. Γεωργίου της Δ.Ε. Βοιών και πραγματοποίησαν 424 ανιχνευτικά Rapid tests, κυρίως σε αλλοδαπούς εργάτες γης. Όλα τα δείγματα που λήφθηκαν ήταν αρνητικά, κάτι πολύ καλό, που όμως αντικατοπτρίζει την κατάσταση που υπήρχε τη συγκεκριμένη ημέρα.

Επικεφαλής ήταν ο Διευθυντής του Κ.Υ. Αρεόπολης κος Ανάργυρος Μαριόλης, μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής Διαχείρισης της Κρίσης και η Διευθύντρια του Κ.Υ. Σπάρτης κα Ευσταθία Αραχωβίτη, τους οποίους ευχαριστούμε, καθώς και τα μέλη των κινητών μονάδων και το Διευθυντή κο Μιχαλέτο και τα μέλη του Κ.Υ. Νεάπολης για την επαγγελματική τους συμπεριφορά και αποτελεσματικότητά τους.

Θα πρέπει να συγχαρώ τους Προέδρους των Κοινοτήτων, που συνέβαλαν στην κινητοποίηση των εξετασθέντων και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του Αγ. Γεωργίου κο Παναγιώτη Μάρκο, ο οποίος φιλοξένησε ολόκληρη τη διαδικασία.

Ξεκίνησε το μάζεμα της ελιάς και αναμενόμενη είναι η εισροή χιλιάδων εργατών στο Δήμο μας, πρώτα στη Δ.Ε. Βοιών και μετά στις Δ.Ε. Μονεμβασίας, Ασωπού, Μολάων και Ζάρακα.

Η αύξηση αυτή του πληθυσμού, εγκυμονεί κινδύνους για τη διασπορά του κορωνοϊού, γι΄αυτό οι κάτοικοι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Αυτοί που προσλαμβάνουν εργάτες, καθώς και τα συνεργεία που εργάζονται μαζί τους, καθώς και αυτοί που ενοικιάζουν τα σπίτια τους, πρέπει να τηρούν αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας, αλλιώς θα μεταφέρουν τη μόλυνση στο σπίτι τους.

Ζητήσαμε και θα πρέπει η πολιτεία άμεσα να μεριμνήσει να δώσει μεγάλο αριθμό γρήγορων τεστ ανίχνευσης στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, ώστε να είναι δυνατόν να ελεγχθεί ευρέως ο πληθυσμός, ακόμη και να φθάσουμε στο σημείο αυτός που θέλει να προσληφθεί, να κάνει και να έχει το αρνητικό αποτέλεσμα.

Επίσης, πρέπει να ελεγχθεί η μεταφορά εργατών γης με τα λεωφορεία ή τους ιδιώτες με τον ίδιο τρόπο. Όσο δεν γίνεται αυτό, τόσο θα αυξάνεται ο κίνδυνος διασποράς και μάλιστα σε ευαίσθητες ηλικιακά ομάδες.”

Ο Δήμαρχος Μονεμβασίας
Ηρακλής Τριχείλης

 

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο στις περιοχές της Αττικής, της Αρκαδίας και της Κορινθίας καθώς και στη διακίνηση των συγκομισθεισών ποσοτήτων στην Ελληνική Επικράτεια

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο στην εγκατάσταση και καλλιέργεια φυτειών κάνναβης σημαντικής εκτάσεως, στις περιοχές της Αττικής, της Αρκαδίας και της Κορινθίας καθώς και στη διακίνηση των συγκομισθεισών ποσοτήτων στην Ελληνική Επικράτεια

Συνελήφθησαν δέκα (10) άτομα ( τρεις ημεδαποί και επτά αλλοδαποί) ως μέλη της οργάνωσης

Κατασχέθηκαν -622- δενδρύλλια κάνναβης, -90.300- γραμμ. φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης, -26.653- γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης, -18.255- ευρώ, ζυγαριές ακριβείας, κινητά τηλέφωνα κλπ

Υπολογίζεται ότι τα κέρδη που θα αποκόμιζαν από τη διακίνηση των συγκομισθεισών ποσοτήτων θα κυμαίνοντο από -1.500.000- έως -1.800.000- ευρώ

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο στην εγκατάσταση και καλλιέργεια φυτειών κάνναβης, σημαντικής εκτάσεως, στις περιοχές της Αττικής, της Αρκαδίας και της Κορινθίας, καθώς και στη διακίνηση των συγκομισθεισών ποσοτήτων στην Ελληνική Επικράτεια.

Για την αποδόμηση της ανωτέρω οργάνωσης, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση που εξελίχθηκε από τις πρώτες πρωινές ώρες της 1-10-2020 μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της 2-10-2020, σε δύσβατες ορεινές περιοχές της Αρκαδίας, της Κορινθίας και της Αττικής αλλά και σε οικίες της Αττικής, της Κορινθίας, της Λάρισας και της Αργολίδας και συμμετείχαν αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας., του Τ.Δ.Ν. της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, του Τ.Α. Τριπόλεως, του Τ.Α. Κορίνθου, του Τ.Α. Άργους και της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων (Ε.Κ.Α.Μ, Υπηρεσία Εναέριων Μέσων, Υπηρεσία Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων).

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν δέκα (10) μέλη της οργάνωσης. Πρόκειται για (4) άνδρες (δύο ημεδαποί και δύο αλλοδαποί) και (6) γυναίκες ( μία ημεδαπή και πέντε αλλοδαπές). Επίσης ως μέλη της οργάνωσης και συνεργοί των ανωτέρω, κατηγορούνται οκτώ (8) επιπλέον άτομα (επτά αλλοδαποί και ένας ημεδαπός).

Κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών και συνεχιζόμενης έρευνας του Τ.Δ.Ν. Λάρισας, αναφορικά με τη δράση εγκληματικής οργάνωσης η οποία δραστηριοποιείται στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης σε ορεινές δύσβατες περιοχές σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση των συγκομισθεισών ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, διενεργήθηκε αστυνομική έρευνα προς εξακρίβωση και διασταύρωση των ανωτέρω, με επακόλουθο τον εντοπισμό της εγκληματικής οργάνωσης και την πιστοποίηση της εγκληματικής της δράσης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η εγκληματική οργάνωση είχε ιεραρχική δομή με διακριτούς ρόλους των μελών της, ως προς την αρχηγία αυτής, τον υπεύθυνο για την εποπτεία και τον έλεγχο των φυτειών, την καλλιέργεια, τη φύλαξη, την προμήθεια με τον κατάλληλο εξοπλισμό και την ενημέρωση-επικοινωνία μεταξύ των μελών της.

Από τις έρευνες, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν (622) δενδρύλλια κάνναβης και ειδικότερα :

  • σε ορεινή περιοχή της Αρκαδίας φυτεία με -350- δενδρύλλια κάνναβης
  • σε δασική περιοχή της Αττικής φυτεία με -138- δενδρύλλια κάνναβης
  • σε δασική περιοχή της Κορινθίας φυτεία με -134- δενδρύλλια κάνναβης

Επιπρόσθετα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους -90- κιλών και -300- γραμμαρίων
  • ακατέργαστη κάνναβη βάρους -26- κιλών και -653- γραμμαρίων
  • -5- ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
  • -27- κινητά τηλέφωνα,
  • Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
  • το χρηματικό ποσό των -18.255- ευρώ
  • φορητός υπολογιστής
  • τάμπλετ
  • μεταλλική σιδερογροθιά
  • υλικά και εξοπλισμός ανάπτυξης και υδροδότησης της καλλιέργειας
  • υλικά και εξοπλισμός διαβίωσης

Από τη μεθοδολογία δράσης τους, τη δυναμικότητα των φυτειών και των εξ’ αυτών προσδοκώμενων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, την ιεραρχική τους δομή και τους ρόλους τους και τη δημιουργία κατάλληλων εγκαταστάσεων, προκύπτει η επαγγελματική υποδομή της οργάνωσης και υπολογίζεται ότι τα κέρδη που θα αποκόμιζαν θα κυμαίνοντο από -1.500.000- έως -1.800.000- ευρώ.

Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών









 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ COVID-19

 


Από τις 23/09/2020 έως και τις 30/09/2020 καταγράφονται στην περιοχή μας συνολικά 40 θετικά κρούσματα Covid-19 σε αλλοδαπούς εργάτες γης Αφροασιατικής καταγωγής. Ο Δήμος Ευρώτα, από την πρώτη στιγμή,μερίμνησε για την εύρεση και τη διαμόρφωση κατάλληλου χώρου στον οποίομεταφέρθηκαν και απομονώθηκαν όλοι οι αλλοδαποί εργάτες γης που εντοπίστηκαν θετικοί στον ιό και διέμενανστον Αγ. Ιωάννη (35 άτομα ), τη Γλυκόβρυση(3 ατομα) και στο Έλος (2 άτομα). Οι αστυνομικές αρχές συνδράμουν τοέργοτης ασφάλειας και της τήρησης της τάξης.

Έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα 1266 rapid tests εκ των οποίων 1013 σε εργάτες Αφροασιατικής καταγωγής και 253 σε δημότες μας. Οι περιοχές στις οποίες διενεργούνται έλεγχοι από κλιμάκια του ΕΟΔΥ είναι ο Αγ. Ιωάννης, η Γλυκόβρυση, το Έλος,η Σκάλα, το Αστέρι, η Μακρυνάρα, ο Λεήμονας, οι Άγιοι Ταξιάρχες, το Περιστέρι, η Μυρτιά και η Στεφανιά. Επίσης, μέσα στις επόμενες ημέρες, θα συνεχιστούν οι έλεγχοι τόσο στις προαναφερθείσες περιοχές όσο και στις υπόλοιπες κοινότητες του δήμου μας καθώς και στον καταυλισμό των Ρομά.

Την ώρα που η δημοτική αρχή καλείται να αντιμετωπίσει συντονισμένα καιαποτελεσματικά μία ιδιαιτέρως κρίσιμη και πρωτόγνωρη κατάσταση, υπάρχουν δυστυχώς κάποιοι που με πνεύμα ανευθυνότητας, επιδιώκοντας την προσωπική τους προβολή, προβαίνουν σε στείρες πολιτικές αντιπαραθέσεις, με σκοπό να υπονομεύσουν το σημαντικό έργο που γίνεται και να καλλιεργήσουν την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα των δημοτών μας.

Ωστόσο, είναι απολύτως αναγκαίο να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλογιστούν τις ευθύνες τους. Θα πρέπει όλοι μαζί να στηρίξουμε τις θετικές δράσεις που πραγματοποιούνται προκειμένου να εξαλειφθεί ο κίνδυνος διασποράς του ιού στην περιοχή μας.

Οι δημότες πρέπει να γνωρίζουν ότι η Δημοτική Αρχή , έχοντας απόλυτη συναίσθηση της κρισιμότητας της κατάστασης, μερίμνησε ώστε να ενεργοποιηθούν όλοι οι απαραίτητοι μηχανισμοί προκειμένου να διαγνωσθεί άμεσα το μέγεθος του προβλήματος και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Ευχαριστούμε θερμά τους κυρίουςΣωτήρη Τσιόδρα (Λοιμωξιολόγο, Επικεφαλής της ομάδας για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού), Βασίλη Παπαγεωργίου (Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας), Παναγιώτη Πρεζεράκο (Γ.ΓΔημόσιαςΥγείας), ΓεώργιοΠαναγιωτακόπουλο(ΑντιπρόεδροΕΟΔΥ), Γεώργιο Δελλή ( Επικεφαλής κλιμακίου ΕΟΔΥ), Ανάργυρο Μαριόλη (Μέλος της επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας και συντονιστής κλιμακίων), Παναγιώτη Νίκα (ΠεριφερειάρχηΠελοποννήσου),ΒασίληΔιαμαντόπουλο(Προϊστάμενοτης Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου), Χρήστο Χατζηχριστοδούλου (Καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας),που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στην περιοχή μας και συνέδραμαν αποφασιστικά με την εμπειρία και την επιστημονική τους γνώση τόσο στην ιχνηλάτηση της έκτασης του προβλήματος όσο και στη λήψη μέτρων έγκαιρης και αποτελεσματικής αντιμετώπισής του.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) βρίσκονται στο πλευρό μας παρέχοντας μάσκες και είδη πρώτης ανάγκης για τη στέγαση και τη σίτιση των αλλοδαπών που βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19.

Τέλος, ευχαριστούμε την Ελληνική Αστυνομία(Α.Τ. Ευρώτα ) καθώς και τους υπαλλήλους του Δήμου Ευρωτα για την συνδρομή τους στο δύσκολο έργο μας.

Καλούμε για άλλη μια φορά τους δημότες μας να επιδείξουν ψυχραιμίακαι μεσύνεσηνα τηρούν τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και την προστασία της υγείας όλων μας.



Ο Δήμαρχος Ευρώτα

Δήμος Βέρδος

Ζητούνται εθελοντές από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

 


Το Περιφερειακό Τμήμα Σπάρτης του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ, αναζητά νέους και νέες ηλικίας από 18 – 45 ετών, προκειμένου να στελεχώσει την ομάδα εθελοντών στον τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών.

Τα στελέχη θα εκπαιδευτούν δωρεάν για ένα 8μηνο από ειδικό εκπαιδευτή για τη διάσωση και διατήρηση της ανθρώπινης ζωής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης (σεισμός, πλημμύρα, φωτιά κ.λ.π).

Όσοι άνδρες και γυναίκες πληρούν τις ηλικιακές προϋποθέσεις και επιθυμούν να στελεχώσουν την ομάδα εθελοντών, να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του Περιφερειακού Τμήματος  Σπάρτης έως την 8η Οκτωβρίου 2020, στα τηλέφωνα 2731021649, 6936520521.

Δείτε τη σχετική ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕΒ.ΜΗΤΡ.ΚΥΘΗΡΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΕΡΑΝ ΣΥΝΟΔΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΗΣΙΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ