Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID 19

 


ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID 19
Στον Δήμο με τα περισσότερα πιστοποιημένα κρούσματα και την μεγαλύτερη επικινδυνότητα (ιστορικό ελονοσίας, τεράστιος αριθμος αφροασιατών εργατών γης και της κοινότητας των Ρομά ) και το Κ.Υ Βλαχιώτη ‘’ανοχύρωτο’’ για έκτακτες καταστάσεις (τεστ ανίχνευσης κλπ).
Τα συμπεράσματα δικά σας…..
Όμως στη Λακωνία, η απόφαση επιχορήγησης από το ΥΠΕΣ αφορά τον Δήμο Ανατολικής Μάνης, στον οποίο θα διατεθεί ποσό ύψους 64.037 ευρώ και τον Δήμο Μονεμβασίας, που θα ενισχυθεί με 63.842 ευρώ.
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου ο κ. Θεοδωρικάκος είχε δεσμευθεί τότε για την καταβολή δεύτερης δόσης, με βάση την αποτύπωση της πραγματικής επιβάρυνσης των δήμων από τις επιπτώσεις των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό.
Είναι αλήθεια ότι η πρώτη δόση της βοήθειας δόθηκε, τον Μάιο, με οριζόντια κατανομή και στους 332 δήμους της χώρας (δηλαδή οι εν λόγω δήμοι σύμφωνα με το ΥΠΕΣ έλαβαν επιχορήγηση –και καλά έκαναν- και στην πρώτη δόση).
Επίσης αναμένεται και τρίτη δόση, με βάση τα επιπλέον οικονομικά στοιχεία που θα κατατεθούν από τους δήμους στον Κόμβο Διαλειτουργικότητας του Υπουργείου Εσωτερικών.
Είναι όμως δυνατόν σ’ ένα Δήμο (Ευρώτα) με τα περισσότερα επίσημα κρούσματα Κορονοϊού , με τις μεγαλύτερες υγειονομικές ανάγκες λόγω του τεράστιου αριθμού αφροασιατών εργατών γης και της κοινότητας των Ρομά να μην υπάρχει άμεση και έκτακτη επιχορήγηση τώρα;;;;;; (Και όπως δηλώνεται επισήμως στο ΥΠΕΣ λόγω καταγωγής υπάρχουν γνωριμίες και καλές σχέσεις).
Είναι δυνατόν το Κ.Υ Βλαχιώτη να παραμένει χωρίς τεστ και φαρμακευτικό υλικό θεραπείας των πιστοποιημένων και οικονομικά αδύνατων νοσούντων; Φυσικά εκκρεμεί η υλοποίηση του αιτήματος για έκτακτες προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού και ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΜΟΡΙΑΚΗΣ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ του COVID 19.
Συμπερασματικά για να λάβεις πρέπει να διεκδικήσεις με όλους τους τρόπους.
Ας γίνει τώρα συντονισμένα και ΟΜΟΦΩΝΑ….. και φυσικά όλοι έχουν λόγο και ρόλο στα δημόσια πράγματα !!!

Ηλιας Παναγιωτακακος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου