Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

ΝΕΑΠΟΛΗ.ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ.


Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 6/10/2015

Φωτογραφία του Stratos Charchalakis.
Προγραμματισμένες συναντήσεις του Δημάρχου στην Αθήνα
Ο κ. Δήμαρχος ολοκληρώνοντας τις επαφές του για ζητήματα του Δήμου στην Αθήνα, συναντήθηκε την Τρίτη 06/10 με :
1. Τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Παναγιώτη Χατζηπέρο με τον οποίο είχε μακρά συνεργασία πάνω σε σειρά ζητημάτων του Δήμου, όπως το θέμα της μεταφοράς των μαθητών για το οποίο η Περιφέρεια εξέδωσε αναλυτική ενημέρωση με τις πραγματικές διαστάσεις του ζητήματος, το ζήτημα της απουσίας μόνιμου ιατρού από τα Αντικύθηρα, της ολοκλήρωσης του κεντρικού δρόμου που απενεπλάκη από τα σοβαρά εμπόδια που αντιμετώπιζε καθώς και του προγραμματισμού εκτέλεσης των νέων έργων της Περιφέρειας στα Κύθηρα και Αντικύθηρα. Παράλληλα τον ενημέρωσε για την παρουσία και τις επαφές του στην Ελβετία με αφορμή τα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης του Ναυαγίου των Αντικυθήρων.
2. Τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΛΑΝΕ κ. Χαράλαμπο Σαλβαράκη με τον οποίο συζήτησε ζητήματα που αφορούν την περιφερειακή ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας, κυρίως ενόψει της προκήρυξης των νέων μισθώσεων αγόνων γραμμών 2016-2017. Η ΛΑΝΕ έλαβε ήδη παράταση της σύμβασης μέχρι 31/10/2016.
3. Το νέο Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχο κ. Γεώργιο Γιακουμάκη ΠΝ, τον οποίο συνεχάρη για την πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων του και του ζήτησε την παρέμβαση του Πολεμικού Ναυτικού για την διάνοιξη του δρόμου προς το Φάρο Μουδαρίου καθώς και την έγκριση της εκ νέου παρουσίας της Μπάντας του Π.Ν. στα Κύθηρα κατά τις εκδηλώσεις του Δήμου Κυθήρων 2016. Πρόταση του Δημάρχου είναι η πραγματοποίηση ειδικής τιμητικής εκδήλωσης για το Ναύαρχο Νικόλαο Φιλοσοφώφ, ενόψει και του έτους Ελλάδας - Ρωσίας 2016 το οποίο έχει κηρυχθεί με διάταγμα του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, πρόταση που έτυχε θερμής υποστήριξης από τον κ. Αρχηγό και τους επιτελείς του. Τέλος τον ευχαρίστησε για τη συμβολή του Π.Ν. στις έρευνες του Ναυαγίου των Αντικυθήρων.

Φωτογραφία του Stratos Charchalakis.

Σταύρος Αραχωβίτης στη Βουλή.

Οι προηγούμενες πολιτικές στον τομέα της Αγροτικής πολιτικής απέτυχαν παταγωδώς. Στους έλληνες αγρότες οφείλονται χρήματα, τόσο από τον ΕΛΓΑ όσο και από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, που ανάγονται στο 2011, ακόμα και παλαιότερα. Τα πρόστιμα που έρχονται από τα γνωστά πακέτα, ξεπερνούν τα 3 δις. ευρώ. Η πρωτογενής παραγωγή συρρικνώθηκε στο 3% του ΑΕΠ.Αυτήν την κατάσταση παρέλαβε η σημερινή κυβέρνηση. Όμως, επειδή ακριβώς έχουμε διαφορετική λογική, θα αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα προκειμένου να αναστρέψουμε αυτό το περιβάλλον, τόσο για τον έλληνα αγρότη όσο και για την ελληνική οικονομία. Και θα τα καταφέρουμε.

Προγραμματισμένη συνάντηση με τον Δήμαρχο Κυθήρων

ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     06/10/2015

Προγραμματισμένη συνάντηση με τον Δήμαρχο Κυθήρων

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η προγραμματισμένη από 10ημέρου συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Νήσων κ. Παναγιώτη Χατζηπέρου με τον Δήμαρχο Κυθήρων κ. Ευστράτιο Χαρχαλάκη.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα :
•Μεταφορά των μαθητών
Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον Δήμαρχο ότι η Περιφέρεια Αττικής έκανε όλες τις προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες έγκαιρα. Δυστυχώς όμως  μία μερίδα μεταφορέων δεν είχε τον απαιτούμενο χρόνο προσαρμογής στον νέο τύπο διαγωνισμών, με αποτέλεσμα κάποια δρομολόγια να μείνουν αδιάθετα και να δημιουργηθεί ένα πρόσκαιρο πρόβλημα στη μεταφορά των μαθητών.
Συγκεκριμένα, είχε ζητηθεί η μεταφορά 429 μαθητών. Για την εξυπηρέτηση των αναγκών αυτών μεταφοράς, δημιουργήθηκαν 40 δρομολόγια  (25 δρομολόγια με ταξί ,7 με μικρό λεωφορείο και 8 με λεωφορείο).
Με τον παραπάνω διαγωνισμό ανατέθηκαν σε 12 προσωρινούς μειοδότες τα 25 από τα 40 δρομολόγια, που αφορούν 256 μαθητές από τους 429 , οι οποίοι σήμερα μεταφέρονται.
Στην συνέχεια και για την εύρυθμη λειτουργία νομοθετήθηκε η παράταση των περσινών δρομολόγιων, εφόσον είναι ίδια με τα δρομολόγια του φετινού διαγωνισμού μέχρι να βγει και να ολοκληρωθεί νέος διαγωνισμός για τα δρομολόγια που δεν υπήρχε προσφορά.
Έτσι παρατάθηκαν άλλα δύο δρομολόγια που αφορούν σε 8 μαθητές .Τα υπόλοιπα 13 δρομολόγια δεν μπορούσαν να παραταθούν , είτε γιατί  σχεδιάστηκαν με διαφορετικό τρόπο από πέρυσι ,σύμφωνα με τα αιτήματα των σχολείων αλλά και των  Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων (δημιουργήθηκαν με ανταποκρίσεις από τους οικισμούς στις κεντρικές λεωφόρους όπου και γίνεται μετεπιβίβαση ), είτε γιατί αρνήθηκαν οι μεταφορείς ( υπάρχει μόνο μία τέτοια περίπτωση) να δεχθούν την παράταση.
Όλα τα παραπάνω δημιούργησαν ένα πρόσκαιρο πρόβλημα στην μεταφορά μαθητών , που προσπαθούμε να λύσουμε όσο το δυνατόν συντομότερα ,με διαδικασίες όμως σύννομες με την χρηστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος.
Αναφορικά με την πλήρωση των κενών θέσεων στα σχολεία, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει ο Αντιπεριφερειάρχης, το θέμα θα κλείσει μέχρι τέλος του μήνα.
•Ενημέρωση του Αντιπεριφερειάρχη για τα εγκαίνια της έκθεσης του Ναυαγίου των Αντικυθήρων στη Βασιλεία της Ελβετίας, η οποία έχει μεγάλη επιτυχία, επισκεψιμότητα και προβολή για τα νησιά των Κυθήρων και Αντικυθήρων.
•Όσον αφορά την πλήρωση της θέσης του γιατρού στα Αντικύθηρα, εξετάζεται η περίπτωση καλύψεως από στρατιωτικό γιατρό.
•Το έργο του κεντρικού οδικού άξονα των Κυθήρων, το οποίο βρίσκεται σε ικανοποιητική πορεία εξέλιξης
•Προγραμματισμός των νέων έργων που θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια στον Δήμο Κυθήρων, όπως είναι τα λιμάνια για τα οποία όμως πρέπει να γίνει νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να χαραχθεί αιγιαλός και χερσαία ζώνη λιμένος.

ΑΔΕΙΑΣΕ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ !!!

 
Πέτυχε ο σχεδιασμός  του Ειδικού Γενικού Γραμματέα, κ. Τζανέτου ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΥ,όσον αφορά την απεγκατάσταση των  προσφύγων           από την Πλατεία Βικτωρίας.

Ξέσπασμα με αιχμές του Δημάρχου Κυθήρων για την κριτική στο ταξίδι του στην Ελβετία

Βαθύτατα ενοχλημένος εμφανίζεται ο Δήμαρχος Κυθήρων Αντικυθήρων Στράτος Χαρχαλάκης, για την κριτική που γίνεται με ψιθύρους, ως προς το 10ήμερο ταξίδι στην Ελβετία.
Με ανάρτησή του, αφήνει αιχμές για τον παλαιοκομματισμό ορισμένων, δίνοντας για την ουσία του ταξιδιού του και την αιχμηρή εξήγηση… «για να βγάλουμε το νησί από την αφάνεια που το είχαν βουλιάξει ορισμένοι, θεωρώντας ότι αν στρώσουμε όλους τους δρόμους με άσφαλτο θα είμαστε ανεπτυγμένοι»!
ΟΛΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗ
«Υπάρχουν εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης που σε άλλες χώρες της Ευρώπης δεν θα τους εξέλεγαν ούτε για 10 μέρες. Η Ελλάδα, λόγω της μεγάλης πενίας σε σοβαρά στελέχη του δημοσίου βίου (όχι ότι δεν υπάρχουν, αλλά οι πραγματικά αξιόλογοι δεν ασχολούνται), τους αναγάγει σε αυτοκράτορες. Οι άνθρωποι αυτοί αρνούνται να δουν την πραγματικότητα, δεν μπορούν να αρθρώσουν υπεύθυνο δημόσιο λόγο, είναι πολύ κατώτεροι των περιστάσεων σε σημαντικές αποφάσεις και εφευρίσκουν διάφορες κατηγορίες για να βάλλουν κατά εκείνων που επέλεξε ο λαός και οι οποίοι καθημερινά δικαιώνουν την επιλογή αυτή.
Επειδή διάβασα και άκουσα κάποια πράγματα, ενημερώνω. Στην Ελβετία δεν πήγαμε για διακοπές ούτε για εκδρομή. Πήγαμε για να κάνουμε διεθνή προβολή των νησιών μας όπως και κάναμε. Για να δώσουμε την εικόνα ενός σύγχρονου εξωστρεφούς Δήμου, αποσπώντας πολλά συγχαρητήρια. Για να βγάλουμε το νησί από την αφάνεια που το είχαν βουλιάξει ορισμένοι, θεωρώντας ότι αν στρώσουμε όλους τους δρόμους με άσφαλτο θα είμαστε ανεπτυγμένοι. Επί 7 ημέρες τρέξαμε παντού, κάναμε πολλές επαφές (όχι για να πιούμε καφέ, αλλά επαφές ουσίας με συγκεκριμένη agenda) και γυρίσαμε έχοντας βάλει σοβαρές βάσεις για αύξηση του τουρισμού από την Ελβετία σε μήνες εκτός σεζόν. Το μπαλάκι τώρα είναι στους επαγγελματίες του τουρισμού. Είδομεν.
Δυστυχώς ορισμένοι δεν μπορούν να αντέξουν το ότι η δημοτική μας αρχή έχει ήδη υπερβεί πολλές προσδοκίες κάνοντας πράξη το πρόγραμμά της, λύνοντας προβλήματα της καθημερινότητας, βάζοντας τάξη σε ζητήματα που επί χρόνια αφέθηκαν στην τύχη τους και διαφημίζοντας το Τσιρίγο σε όλο τον κόσμο μέσα από την τηλεόραση, το διαδίκτυο και τα ΜΜΕ.
Κάποιοι φοβούνται την αλλαγή. Την αληθινή αλλαγή που συγκρούεται με τα συμφέροντα και που θίγει τις καθεστωτικές αντιλήψεις.
Κάποιοι υπερασπίζονται με νύχια και με δόντια το παλαιό, τον παλαιοκομματισμό, τον αναχρονισμό και το «δε βαριέσαι».
Κάποιοι ανακαλύπτουν εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν και συνδέουν άσχετες καταστάσεις για να δικαιολογήσουν την παραπαίουσα και φυλλορροούσα πολιτική τους ύπαρξη.
Κάποιοι ενοχλούνται επειδή ενημερώνουμε καθημερινά τον κόσμο με δελτία τύπου, ίσως γιατί η δική μας γραφή είναι πολύ πιο αληθής, συγκροτημένη και σοβαρή από το παρελθόν. Μα καλά, έχουν την εντύπωση ότι ο κόσμος ασχολείται μαζί τους;
Πιστεύουν στα αλήθεια ότι πείθουν έστω και έναν με όσα κατά καιρούς μας προσάπτουν; Δεν ισχυριζόμαστε ότι σε 1 χρόνο τα κάναμε όλα τέλεια, εξάλλου ποτέ δεν υποσχεθήκαμε κάτι τέτοιο. Είμαστε περήφανοι όμως γιατί ο Δήμος πάει πολύ καλλίτερα από πριν σε όλα τα επίπεδα. Και όσα προβλήματα υπάρχουν και ανακύπτουν τα αντιμετωπίζουμε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας.
Όσο νωρίτερα αντιληφθούν ορισμένοι ότι πρέπει να αποτινάξουν το πεθαμένο παρελθόν του παλαιοκομματισμού, τόσο καλλίτερα για τους ίδιους.
Εμείς πάμε μπροστά με σύγχρονο τρόπο, ενισχύουμε την ευρωπαϊκή μας παρουσία και διάσταση, αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα τεχνοκρατικά και όχι πολιτικάντικα, δίνουμε λύσεις οριστικές σε χαώδεις καταστάσεις που κανείς μέχρι σήμερα δεν έλυσε (π.χ. κληροδοτήματα, λιμάνια κ.λπ.), αλλάζουμε τη νοοτροπία της άσκησης διοίκησης (π.χ. τρόπος διαγραφών οφειλών, ανείσπρακτες οφειλές, προσκλήσεις δημοσίων έργων κ.λπ.), ασκούμε εξωστρεφή πολιτική παντού κάτι που αναγνωρίζουν πολλοί συνάδελφοι Δήμαρχοι σε όλη την Ελλάδα, ξεφεύγουμε από το παλιό και απορρίπτουμε οριστικά τους ελάχιστους εναπομείναντες εκπροσώπους του.
Ταυτίζουμε τη λειτουργία του Δήμου μας με τις σύγχρονες ευρωπαϊκές πρακτικές, αυτές που εκείνοι που μας κατηγορούν δεν έχουν καν γνωρίσει. Ας είχαν έκαναν τουλάχιστον τη στοιχειώδη αυτοκριτική για όσα λάθη και προβλήματα μας άφησαν… Αλήθεια, θα βρουν το θάρρος έστω και μία φορά να ζητήσουν μια δημόσια συγνώμη για αυτά;»
Πηγή  http://limani24.gr

ΤΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ «Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΥΚΟΣ»

Το χειμερινό πρόγραμμα δραστηριοτήτων για παιδιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κυθήρων θα αρχίσει το Σάββατο 10 Οκτωβρίου. Από τις 12:30 έως τις 2:30, η Μαίρη Καλλιγέρου θα παρουσιάσει το μουσικό παραμύθι «Ο Πέτρος και ο Λύκος» σε παιδιά του Δημοτικού. Θα ακολουθήσουν δημιουργικές δραστηριότητες με αφορμή το παραμύθι και τη μουσική του Προκόφιεφ με την αφηγήτρια και με τη Γεωργία Τσέρη.

Ανακοίνωση Γυμνασίου Κυθήρων


Ενημερώνουμε τους αγαπητούς γονείς και μαθητές καθώς και όλους τους φίλους του Γυμνασίου Κυθήρων στο διαδίκτυο, ότι το ιστολόγιο με τίτλο “Γυμνάσιο Κυθήρων” και ηλεκτρονική διεύθυνση “gymnasiokithira.blogspot.com” δεν αντιπροσωπεύει πλέον το σχολείο μας
 
Η διαχείριση του μετά τον Ιούνιο του 2015 γίνεται από άτομα ξένα προς το σχολείο, και οποιαδήποτε ανακοίνωση, ανάρτηση, προφίλ κλπ εμφανίζονται σε αυτό μετά τον Ιούνιο του 2015 δεν έχουν τη συγκατάθεση της Διευθύντριας ή του Συλλόγου Καθηγητών του Γυμνασίου Κυθήρων.
 Ιδιαίτερα το προφίλ με το όνομα Ntinos έχει αυθαίρετα προστεθεί και μας είναι εντελώς άγνωστο. 
Ελπίζουμε ότι οι αρμόδιες αρχές στις οποίες έχουμε απευθυνθεί θα δώσουν σύντομα λύση σε αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση. 
Στο μεταξύ ελπίζουμε ότι οι φίλοι του σχολείου μας θα δείξουν κατανόηση. 

ΒΑΤΙΚΑ.ΕΝΟΡΙΑ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ,ΟΙ ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΕΣ ΞΕΚΙΝΟΥΝ