Τρίτη 13 Ιουλίου 2021

ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ:ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΑΠΟ ΚΑΝΑΛΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΙΑΣ ΤΟ ΝΗΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ


Απόψε σε δελτίο ειδήσεων τηλεοπτικού σταθμού εθνικής εμβέλειας ακούστηκε ότι στα Κύθηρα το ποσοστό του εμβολιασμού είναι 35%. Πρόκειται για ΨΕΥΔΟΣ και ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΑ. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που πριν λίγο επιβεβαίωσα, επί συνόλου 3973 κατοίκων, πλήρως εμβολιασμένοι είναι 2660 (2.480 με τις 2 δόσεις του Pfizer και 180 με το μονοδοσικό της Johnson), ήτοι ποσοστό περίπου 70%. Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται κανονικά με το μονοδοσικό εμβόλιο, στο Νοσοκομείο Κυθήρων.

Οι ελάχιστες ακραίες απόψεις συνομωσιολογικού περιεχομένου, ΔΕΝ απηχούν τις απόψεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων του νησιού.
Το νησί είναι ΑΣΦΑΛΕΣ και σας περιμένει να το επισκεφθείτε!

Γεώργιος Δημακόγιαννης:Eμβολιαστκό Κέντρο Σπάρτης για covid-19 ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΟΛΟΙ?

 


Εμβολιασμένο πλήρως το 30% των Λακώνων)

Τα μάθαμε όλα Πρωθυπουργέ μου και στα ...μαρτυράμε δημόσια (...και αμαρτίαν ουκ έχομεν!):
Στο Νομό που η ΝουΔου λαμβάνει την πανελλήνια πρωτιά, με το 55%-65% των ψήφων (...από το 1974...) ΔΕΝ σπεύδουν για εμβολιασμό ούτε οι νεοδημοκράτες, στελέχη και ψηφοφόροι τής μεγάλης παράταξης στην Λακωνία!!

...Υποψιαζόμαστε μάλιστα ότι είναι τίποτα ...τζαμπατζήδες και ...ψέκες..., ή για κάποιο λόγο Εσύ, οι Υπουργοί και οι Ειδικοί (...και το προϊόν...) δεν (τούς) πείθετε...

...Οπότε τί να πούμε για τούς (λοιπούς) ακραίους τής Λακωνίας;!

ΝΕΟΚΛΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ:«Υλοποιείται το εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο Κροκεών»

 


«Υλοποιείται το εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο Κροκεών»


Μπαίνουμε στο τελικό στάδιο δημιουργίας του εθελοντικού πυροσβεστικού σταθμού Κροκεών, καθώς έπεσαν οι υπογραφές από τα συναρμόδια Υπουργεία.
Συνεπώς τώρα μένει η αποστολή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος και από εκεί στο Εθνικό Τυπογραφείο για την έκδοση του ΦΕΚ.
Από την πρώτη στιγμή που έφτασε στα χέρια μου το θέμα της δημιουργίας εθελοντικού πυροσβεστικού κλιμακίου στις Κροκεές, θεώρησα ότι θα ήταν μία πάρα πολύ σημαντική παρέμβαση για την αύξηση της πυρασφάλειας και πυροπροστασίας της ευρύτερης περιοχής.

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την εξέλιξη και θα ήθελα να συγχαρώ όσους και όσες συνέβαλαν από τη δική τους μεριά, πολιτικούς και μη, και να ευχαριστήσω τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής κ.Κολοκούρη για τη θετική εισήγηση, τον Πύραρχο, διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λακωνίας κ.Γιώργο Αλικάκο και τον Αντιπύραρχο κ. Κώστα Γραφάκο, διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου, ο οποίος στηρίζει έμπρακτα την εθελοντική προσφορά και στου οποίου την Υπηρεσία θα ανήκει το νέο εθελοντικός πυροσβεστικό κλιμάκιο στις Κροκεές.
Προχωράμε!

Πανηγύρια για τα...πανηγύρια φέτος χωρίς χορό και μόνο για καθήμενους: Τι ισχύει με τα νέα μέτρα


Το φετινό καλοκαίρι θα είναι...των καθημένων!

Τα πανηγύρια όπως τα ξέραμε, θα πρέπει να τα ξεχάσουμε για ένα ακόμα καλοκαίρι, καθώς δεν επιτρέπεται ούτε ο χορός ούτε οι όρθιοι.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για το νέο πλαίσιο λειτουργίας των κλειστών χώρων εστίασης, τα πανηγύρια θα διοργανώνονται στο εξής μόνο για καθήμενους και σύμφωνα με τους γενικούς όρους που αφορούν τα προστατευτικά μέτρα κατά του κορονοϊού.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι καταργείται το όριο που είχε τεθεί μέχρι σήμερα και το οποίο αφορούσε την εμβολιαστική κάλυψη της περιοχής που διοργανώνονται τα πανηγύρια.

«Η τήρηση των μέτρων για τον κορονοϊό είναι μονόδρομος», σημείωσε ο κ. Γεωργίαδης.

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι η πορεία της οικονομίας θα εξαρτηθεί, το αμέσως προσεχές διάστημα, από το πόσο θα τηρήσουμε τα μέτρα και την πρόσκληση για τον εμβολιασμό και ότι η τήρηση των μέτρων «αποτελεί μονόδρομο εθνικής συσπείρωσης για την προστασία του κοινού μας συμφέροντος, πρωτίστως υγειονομικά και δευτερευόντως οικονομικά».

Από τη συμπεριφορά του καθενός μας θα κριθεί το αποτέλεσμα μέσα στις επόμενες εβδομάδες πρόσθεσε ο ίδιος και επεσήμανε ότι παρόμοια μέτρα λαμβάνουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες.

Σε ό,τι αφορά στα μέτρα ο υπουργός τόνισε: «το φετινό καλοκαίρι θα είναι καλοκαίρι καθημένων. Η πανδημία δεν μας αφήνει κανένα περιθώριο. Τα ημερήσια κρούσματα διεθνώς αυξάνονται. Όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό, είναι ζήτημα καίριο να μην δοθεί η εντύπωση ότι χάνεται ο έλεγχος στην Ελλάδα, να εμφανίζεται συγκροτημένη εικόνα, να λειτουργούν οι επιχειρησεις απρόσκοπτα και να διασωθούν οι θέσεις εργασίας. Με γνώμονα το κοινό συμφέρον έως 31 Αυγούστου θα επιτρέπονται μόνο καθήμενοι πελάτες σε όλα τα νυχτερινά κέντρα».

newsbomb.gr

Έφυγε από τη ζωή ο Γιαννάκης, ο μοναχογιός του σπουδαίου Βασίλη Αυλωνίτη



 Έφυγε από τη ζωή ο μοναχογιός του Βασίλη Αυλωνίτη, Γιάννης ο οποίος μεγάλωσε τρέφοντας μεγάλη αγάπη για το θέατρο και τον κινηματογράφο, ωστόσο δεν απασχόλησε ποτέ τα φώτα της δημοσιότητας.

Μαζί με την αδερφή του, Ελένη, βρισκόταν πάντα στα παρασκήνια. Ηθοποιοί που έπαιζαν με τον Βασίλη Αυλωνίτη, ανέφεραν πως ο ίδιος είχε πάντα στο πλευρό του τα παιδιά του, τα οποία λάτρευε.

«Το τελευταίο διάστημα ο πατέρας μου ταλαιπωρήθηκε με την υγεία του, ωστόσο πάντα μιλούσε για τον πατέρα του και παππού μου και όσα έζησε μαζί του. Ήταν πολύ υπερήφανος άνθρωπος και έτσι θα τον θυμάμαι», λέει στην Espresso και τον Νίκο Νικόλιζα ο εγγονός του μεγάλου μας κωμικού, που πήρε και το όνομά του, Βασίλης Αυλωνίτης

Το μεσημέρι του Σαββάτου συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τον «Γιαννάκη» του Βασίλη Αυλωνίτη στο νεκροταφείο της Αργυρούπολης.

ΠΗΓΗ

thecaller.gr/

Η Ιερά Σύνοδος συστήνει την ελεύθερη επιλογή του εμβολιασμού ως την αποκλειστική λύση



Σήμερα, Τρίτη 13 Ιουλίου 2021, κατά την πρώτη Συνεδρία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της 164ης Συνοδικής Περιόδου για τον μήνα Ιούλιο υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, o Μακαριώτατος Πρόεδρος και οι Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί Μητροπολίτες υποδέχθηκαν τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλειο Κικίλια και τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σωτήριο Τσιόδρα.

Μετά την συνάντηση, ο κ. Κικίλιας, αφού ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την φιλοξενία και την υποδοχή, δήλωσε ότι ζήτησε την στήριξη της Εκκλησίας στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας μέσω ενημερωτικών δράσεων, έτσι ώστε όσοι έχουν αμφιβολία και φόβους, να εμβολιασθούν για να προστατευθεί το αγαθό της ζωής.

Ακολούθως ο κ. Τσιόδρας χαρακτήρισε εποικοδομητική την συνάντηση και τόνισε ιδιαίτερα ότι αυτή την στιγμή της μεγάλης διασποράς του ιού στην κοινωνία, ήταν χρήσιμο να ζητηθεί ο υποστηρικτικός λόγος από την Ιεραρχία στο πλήρωμα της Εκκλησίας, με την οποία είμαστε συνοδοιπόροι στην αναζήτηση της αλήθειας και ελπίζουμε με τον εμβολιασμό να επανέλθουμε σε μία κανονικότητα.

Από την πλευρά του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος έκανε λόγο για μια χρήσιμη και κρίσιμη συνάντηση τονίζοντας τα εξής: «Αφιερώσαμε λίγη ώρα για συζήτηση και για λήψη αποφάσεων, τόσο από την πλευρά των επισκεπτών εισηγητών, όσο και από την πλευρά των Μελών της ΔΙΣ, ώστε να βοηθήσουμε για το καλό του λαού μας. Ο κ. Υπουργός μάς μίλησε για πρακτικά θέματα και για σκέψεις αυτής της πορείας και για τα προβλήματα που παρουσιάζει η πανδημία. Ο κ. Καθηγητής μάς μίλησε για θέματα κυρίως της ειδικότητάς του. Έγιναν ερωταπαντήσεις και ακούστηκαν πολλές τοποθετήσεις. Εκείνο που βγαίνει σαν συμπέρασμα», ανέφερε χαρακτηριστικά, «είναι ότι όλοι θέλουμε η προσπάθεια να συνεχιστεί όσο μπορούμε, και η Εκκλησία θα κάνει αυτήν την προσπάθεια μέσα στις πνευματικές διαδικασίες με τρόπο πατρικό, πατερικό με μόνο κίνητρο την αντιμετώπιση όλων αυτών των κακών αποτελεσμάτων και προβλημάτων που παρουσιάζει η πανδημία».

Μετά το πέρας της συνάντησης η ΔΙΣ συνέχισε την Συνεδρία Της και απεφάσισε:

α) Να αποσταλεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος σχετική Εγκύκλιος προς τον Λαό με σκοπό την ενημέρωση των πιστών για την πνευματική και κανονική διδασκαλία της Εκκλησίας σε θέματα πανδημιών, συνιστώντας προσευχητική εγρήγορση και συχνή συμμετοχή στην λατρευτική Της ζωή.

β) Να συστήσει για μία ακόμη φορά την ελεύθερη επιλογή του εμβολιασμού ως την αποκλειστική και επιστημονικά ελεγμένη λύση αναχαίτισης της εξάπλωσης του ιού.

γ) Να υπενθυμίσει ότι μόνη αρμόδια να εκφέρει τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος επί όλων των ανακυπτόντων θεμάτων είναι η Δ.Ι.Σ. ως η διαρκής «συνοδική φωνή», ο Εκπρόσωπος δε Αυτής, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας είναι ο μόνος εκφραστής των αποφάσεών Της προς τα Μέσα της Ενημερώσεως.

δ) Να ελέγξει και περιορίσει κάθε παράλογη και μεμονωμένη φωνή απάδουσα προς το συνοδικό πολίτευμα της Εκκλησίας και την μακραίωνη κανονική Της Παράδοση προκειμένου να αποφευχθεί ο σκανδαλισμός των πιστών και η διακινδύνευση της υγείας όλων.

Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου
 της Εκκλησίας της Ελλάδος

ΑΓΡΙΝΙΟ:ΤΟΝ ¨ΤΣΑΚΩΣΑΝ¨ΜΕ ΤΟ ΛΙΠΑΣΜΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ


Συνελήφθη επ΄αυτοφώρω καλλιεργητής ναρκωτικών σε περιοχή του Αγρινίου

Εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν 61 δενδρύλλια κάνναβης

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, ένας αλλοδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, εντόπισαν, σε περιοχή του Αγρινίου, φυτεία κάνναβης που αποτελούνταν από 61 δενδρύλλια της ναρκωτικής ουσίας, το ύψος των οποίων έφθανε τα 2 μέτρα και 70 εκατοστά.

Ο καλλιεργητής της φυτείας συνελήφθη επ΄αυτοφώρω, χθες το απόγευμα, στο εσωτερικό της, τη στιγμή που μετέφερε λίπασμα για την περιποίηση των φυτών.

Τα δενδρύλλια καλλιεργούνταν σε γλάστρες και επί του εδάφους, ενώ ο συλληφθείς είχε εγκαταστήσει σύστημα ποτίσματος των φυτών, που είχε συνδέσει σε κανάλι νερού της περιοχής. Παράλληλα, στο εσωτερικό της φυτείας εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν πληθώρα γεωργικών εργαλείων και λίπασμα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.





ΚΚΕ: Με όχημα τον «υποχρεωτικό εμβολιασμό» επιχειρεί να κρύψει τις εγκληματικές της ευθύνες η κυβέρνηση

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση για τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού σχετικά με τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο πρωθυπουργός επιχειρούν ξανά -με όχημα αυτή τη φορά τον “υποχρεωτικό εμβολιασμό”- να μετακυλίσουν στο λαό την κύρια ευθύνη για την εξέλιξη της πανδημίας και τις καθυστερήσεις στα ποσοστά του εμβολιασμού, αλλά και να δημιουργήσουν όρους “κοινωνικού αυτοματισμού”, προκειμένου να κρύψουν τις εγκληματικές τους ευθύνες.

Η ανακοίνωση μέτρων “υποχρεωτικότητας”, που ξεκινάει στην Ελλάδα και σ’ άλλες χώρες της ΕΕ, φανερώνει την υποκρισία των κυβερνήσεων, οι οποίες την ίδια στιγμή αρνούνται να πάρουν τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας, διατηρούν την υποχρηματοδότηση των δημοσίων συστημάτων Υγείας και τον εμπορευματοποιημένο χαρακτήρα τους, συντηρούν τον συγχρωτισμό σε κρίσιμους χώρους, όπως είναι τα Μέσα Μεταφοράς και οι χώροι δουλειάς και αποδέχονται τα πρωτόκολλα-“λάστιχο” των μεταφορικών και τουριστικών ομίλων.

Οι πραγματικές αιτίες που υπονομεύουν τον αναγκαίο και γρήγορο εμβολιασμό του λαού, πρέπει να αναζητηθούν στις κυβερνητικές ελλείψεις και παλινωδίες γύρω από τα αναγκαία μέτρα προστασίας, στις αντιφατικές ανακοινώσεις σχετικά με τον εμβολιασμό, στις καθυστερήσεις και τους ανταγωνισμούς μονοπωλίων και κρατών, στις λογικές της “ανταποδοτικότητας” που καλλιέργησε η κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα, στο γεγονός ότι η αντιμετώπιση της πανδημίας ανάγεται σε ατομική και όχι κοινωνική – κρατική ευθύνη. Αυτή η πολιτική είναι η πραγματική απειλή για την προστασία της υγείας του λαού από τον ιό, τροφοδοτώντας ταυτόχρονα τον φόβο και τον ανορθολογισμό.

Η υποχρεωτικότητα θα μπορούσε να εξετασθεί μόνο για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων, όπως για παράδειγμα οι εργαζόμενοι στην Υγεία και την Πρόνοια, κάτω από ορισμένες αυστηρές προϋποθέσεις, όπως η εξαντλητική και προσωποποιημένη ενημέρωση, ο πλήρης προληπτικός έλεγχος για ενδεχόμενες εξαιρέσεις από τον εμβολιασμό, η υγειονομική επιτήρηση των εμβολιασμένων, η παρακολούθηση και η επιστημονική καταγραφή των αποτελεσμάτων του εμβολιασμού. Και φυσικά χωρίς αυτή η υποχρεωτικότητα να ανοίγει “παράθυρο” καταπάτησης συνταγματικών δικαιωμάτων, γενίκευσης ή ευκαιρίας για μέτρα σε βάρος εργαζομένων, στο πλαίσιο και των σημερινών ιδιωτικοποιημένων υπηρεσιών στο χώρο της Υγείας και της Πρόνοιας.

Αυτοί οι όροι, που απαιτούν τη θωράκιση του δημοσίου συστήματος Υγείας και ιδιαίτερα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, όχι μόνο δεν διασφαλίζονται στο πλαίσιο της σημερινής πολιτικής, αλλά αντίθετα υπονομεύονται συστηματικά».

Εδώ και τώρα μέτρα για την ζωή και την υγεία των πυροσβεστών.


Παραθέτουμε δελτίο τύπου της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης  Πυροσβεστών;

Φτάνει πια!!!  

Όχι άλλη ανθρωποθυσία!!!

Εδώ και τώρα μέτρα για την ζωή και την υγεία των πυροσβεστών.

Την Δευτέρα 12/07/2021 ένας ακόμα συνάδελφος μας έχασε τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας και ενώ εργαζόταν ως ομαδάρχης πεζοπόρου τμήματος στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Πέμπτης 08/07 στην περιοχή Κατάβαση της Χίου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο συνάδελφος ο οποίος επιχειρούσε ξανά ως ομαδάρχης πεζοπόρου από την Παρασκευή το πρωί έως και το πρωί του Σαββάτου στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Την Δευτέρα το πρωί και λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του αισθάνθηκε αδιαθεσία και έχασε τις αισθήσεις του. Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών μέσων το πλησιέστερο ασθενοφόρο δεν διέθετε οδηγό με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η διακομιδή του συναδέλφου στο νοσοκομείο περί την μιάμιση ώρα. 

Η συνεχιζόμενη ανθρωποθυσία φαίνεται ότι δεν έχει συγκινήσει καμία από τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών που αρνούνται συστηματικά να πάρουν μέτρα προστασίας για την ζωή και την υγεία των πυροσβεστών από τους επαγγελματικούς κινδύνους και ασθένειες. Αντιθέτως με την ψήφιση του νόμου 4662/2020 η σημερινή κυβέρνηση συνέβαλε στην επιπλέον εντατικοποίηση της εργασίας και την χειροτέρευση των εργασιακών συνθηκών των πυροσβεστών. 

Η εγκληματική αδιαφορία όλων αυτών των κυβερνήσεων έχει σαν αποτέλεσμα να φτάσουν τους 59 οι καταγεγραμμένοι θάνατοι πυροσβεστών εν ώρα υπηρεσίας στα 95 χρόνια λειτουργίας του, με του 40 από αυτούς τα τελευταία 23 χρόνια που έχει αναλάβει το Π.Σ. και την δασοπυρόσβεση. 

Το πάγιο αίτημα της παράταξής μας για θέσπιση Π.Δ. για τις εγγενείς δραστηριότητες στο Πυροσβεστικό Σώμα κατ’ εφαρμογή του νόμου περί υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία, δεν βρίσκει ανταπόκριση ούτε στις μέχρι τώρα κυβερνήσεις αλλά ούτε και στις συνδικαλιστικές μας ηγεσίες, οι οποίες αρκούνται στην παρουσία τους σε τελετές μνήμης και εκφράσεις συλλυπητήριων χωρίς να απαιτούν και να διεκδικούν από την πολιτεία, όπως επιβάλλεται, μέτρα για την προστασία των συναδέλφων όπως:

Καταγραφή των επαγγελματικών ασθενειών και των συνεπειών τους, καθώς και των βλαπτικών παραγόντων που έρχονται σε επαφή οι πυροσβέστες κατά την διάρκεια των συμβάντων και επηρεάζουν επιβαρυντικά την υγεία τους. 

Προληπτικούς ελέγχους των εμπλεκομένων πυροσβεστών μετά από επέμβαση και συμμετοχή σε ύποπτα για την φύση τους συμβάντα.

Τακτικές προληπτικές εξετάσεις με ευθύνη της υπηρεσίας τουλάχιστον ανά εξάμηνο, με ατομικό μητρώο όλων των πυροσβεστών για να προλαμβάνονται παρόμοια με την περίπτωση του συναδέλφου μας αιφνίδια περιστατικά, όπως και με την περίπτωση των τριών συναδέλφων μας  που μετά από τις μεγάλες πυρκαγιές του 2012 στο νησί της Χίου σε διάστημα τεσσάρων μηνών, κατέληξαν συνέπεια κυρίως καρδιολογικών παθήσεων.

Είναι σίγουρο ότι αρκετοί θάνατοι συναδέλφων που επέρχονται εκτός υπηρεσίας, σχετίζονται με τις άθλιες και απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες των πυροσβεστών                   ( ατελείωτες ώρες εργασίας στα μεγάλα συμβάντα, συνεχόμενες επιφυλακές, εργασία σε υψηλές θερμοκρασίες κ.α. ), οι οποίες λειτουργούν σωρευτικά στην μεγάλη καταπόνηση του ανθρώπινου οργανισμού! 

Καθορισμό ανώτατων χρονικών ορίων εμπλοκής σε επιχειρησιακά συμβάντα των πυροσβεστών.

Ιατρούς εργασίας και ασθενοφόρα πλήρως επανδρωμένα και εξοπλισμένα που θα είναι σε άμεση ετοιμότητα και θα ακολουθούν σε κάθε μεγάλο συμβάν τις πυροσβεστικές δυνάμεις. 

Δεν μπορεί και δεν πρέπει να ανεχόμαστε πλέον την υποκριτική στάση και τα κροκοδείλια δάκρυα των κυβερνήσεων που ενώ δέχονται τις αξιώσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ από μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους για να ρεφάρουν τις απώλειες των κερδών τους από την πανδημία, την ίδια στιγμή:

Το προσωπικό του Π.Σ. πρέπει να ελπίζει στις « ευγενείς » προθέσεις φιλανθρωπικών ιδρυμάτων για να λάβει κάποια χορηγία για τον εξοπλισμό του.

Οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες ζητιανεύουν  από ιδιώτες και επιχειρήσεις τα μέσα ατομικής προστασίας που απαιτούνται για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Δεν παρέχονται ακόμα και σε συνθήκες πανδημίας επαρκείς υπηρεσίες καθαριότητας και απολυμάνσεις στους χώρους εργασίας.

Αποκαλύπτεται με το χειρότερο τρόπο η πλήρης απαξίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας όταν στο πέμπτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας με πληθυσμό άνω των πενήντα χιλιάδων το πλήρωμα του Ε.Κ.Α.Β. επαρκεί για να ένα μόλις ασθενοφόρο για να καλύψει τις ανάγκες όλου του νησιού της Χίου.

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών με αφορμή τον αιφνίδιο θάνατο του συναδέλφου Ματθαίου Χρυσούλη  απαιτεί από την κυβέρνηση:

Να ληφθούν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες της οικογένειας του εκλιπόντος συναδέλφου. 

Να διερευνηθούν όλες οι παράμετροι κατά την διάρκεια επέμβασης στο συμβάν που τυχόν σχετίζονται με τον θάνατο του συνάδελφου μας και τον τραυματισμό ενός ακόμη. 

Την άμεση θεσμοθέτηση όλων των αναγκαίων μέτρων για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζόμενων στο Π.Σ. κατά την διάρκεια της αντιμετώπισης των συμβάντων και να εφαρμοστούν πλήρως οι σχετικές διατάξεις για τους χώρους εργασίας των πυροσβεστών.

Την άμεση κάλυψη με ευθύνη του κράτους όλων των αναγκών σε μέσα ατομικής προστασίας.

Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των πραγματικών κενών του Π.Σ. καθώς και η μονιμοποίηση όλων των πενταετών και εποχικών πυροσβεστών για να σταματήσει επιτέλους η ολοένα και μεγαλύτερη εντατικοποίηση της εργασίας μας που είναι η κύρια αιτία των δεκάδων θανάτων από το 1998 και μετά.

 

ΕΝΩΤΙΚΗ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

H ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ Ομ.Καθηγ.ΚΟΥΛΑΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗ ΣΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΤΑ ΚΟΝΤΟΛΙΑΝΙΚΑ ΣΤΙΣ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ


 

Ο Δήμος Μονεμβασίας σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Μολάων, θα διαθέσει δωρεάν rapid test για τους πολίτες.

Ο Δήμος Μονεμβασίας σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Μολάων, θα διαθέσει δωρεάν rapid test για τους πολίτες.

Τα τεστ θα διενεργούνται στους Μολάους, στη Μαθητική Εστία, από 15 έως τις 23 Ιουλίου 2021 και ώρες από 9:00 έως 11:00 το πρωί.

Τα αποτελέσματα θα καταχωρούνται στο σύστημα ΗΔΙΚΑ, εάν είναι αρνητικό ο εξεταζόμενος θα μπορεί να εκτυπώνει το πιστοποιητικό ή αντίστοιχα, εάν είναι θετικό να προβαίνει σε εξέταση με μοριακό τεστ.

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΚΥΘΗΡΑ ΚΑΙ ΒΑΤΙΚΑ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αγανάκτηση για τις (2) μέχρι στιγμής διακοπές της Δ.Ε.Η. σήμερα στα Κύθηρα αλλά και στην περιοχή των Βατίκων.



Στα Κύθηρα σημειώθηκαν (2) ολιγόλεπτες διακοπές τις πρωινές και τις μεσημβρινές ώρες,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ κάποια σχετική ανακοίνωση.

Ως αποτέλεσμα των διακοπών ήταν η αγανάκτηση του κόσμου που επικοινωνούσαν μαζί μας αν ξέρουμε κάτι...

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Δήμαρχο Κυθήρων αν γνώριζε κάτι για το θέμα μας είπε πως δεν είχε καμία ενημέρωση και πως θα διαμαρτυρηθεί για την απαράδεκτη κατάσταση στον Πρόεδρο του ΔΕΔΔΗΕ.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ με την θερμοκρασία στα ύψη να έχουμε και τις διακοπές ρεύματος να μας ταλαιπωρούν,και χωρίς την στοιχειώδη ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ ΩΣ ΟΦΕΙΛΑΝ 

¨ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΜΑΣ¨ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΣΤΡΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ 18 ΚΑΙ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ


 

Ξεκινά η κατασκευή 7 νέων παιδικών χαρών στα Κύθηρα



Υπεγράφη από το Δήμαρχο Κυθήρων κ. Ευστράτιο Χαρχαλάκη και τον Πρόεδρο της αναδόχου εταιρείας ΖΙΤΑΚΑΤ ΑΤΕΒΕ κ. Διονύσιο Ζαφειρόπουλο η σύμβαση για την κατασκευή 7 νέων παιδικών χαρών στο νησί μας. Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 240.000€, εκ των οποίων ποσό 204.000€ καλύπτεται από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ του Υπουργείου Εσωτερικών.

Προβλέπεται η προμήθεια και τοποθέτηση νέων πιστοποιημένων και ασφαλών οργάνων παιδικών χαρών στον Κάλαμο, τον Καραβά, το Διακόφτι, το Λιβάδι (σε χώρο πλησίον του γηπέδου που παραχωρήθηκε από τον Ι.Ν. Παναγίας Κοντελετούς), τα Λογοθετιάνικα, τα Φριλιγκιάνικα και το Κεραμωτό.

Παράλληλα, ο Δήμος μας προετοιμάζει ακόμα μία μελέτη για νέες παιδικές χαρές στον Ποταμό (στη θέση του πρώην Νηπιαγωγείου) και στα Μητάτα (σε χώρο που έχει παραχωρηθεί από τον τοπικό Σύλλογο) καθώς και για ορισμένες επιπλέον εργασίες στις ήδη αναβαθμισμένες παιδικές χαρές των Κοντολιανίκων, της Αγ. Πελαγίας, του Αβλέμωνα και του Ποταμού, που θα υποβληθεί για χρηματοδότηση στο Πράσινο Ταμείο.


“Αυτοί και μόνο, ένας στα Κύθηρα κι ένας στο Μεσολόγγι” – Πολύ δυνατό κείμενο του Καθηγητή ΑΠΘ, Θεόφιλου Πουταχίδη

 


Μεγάλα βελόνια και κίτρινοι ανθοί

Γράφει ο Θεόφιλος Πουταχίδης

Παρεμβαίνει η κυβέρνηση και ζητάει είσοδο στους ναούς μόνο για εμβολιασμένους - Συνεδριάζει σήμερα η Ιερά Σύνοδος



Με Β.Κικίλια και Σ.Τσιόδρα η σημερινή συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου


Η κυβέρνηση παρεμβαίνει στα εσωτερικά ζητήματα της Εκκλησίας, καθώς η σημερινή συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου θα πραγματοποιηθεί παρουσία του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, οι οποίοι αναμένεται να ζητήσουν να γίνουν υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί για τους ιερείς και να μπαίνουν οι πιστοί μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού στους ναούς. 

Άλλωστε προσφάτως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συναντηθεί με το Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και του είχε ζητήσει η Εκκλησία να κάνει ότι μπορεί ώστε να πειστούν οι πολίτες να εμβολιαστούν, με τον Ιερώνυμο τότε να απαντά θετικά. 

Ενώ και τις τελευταίες ημέρες αρκετοί Μητροπολίτες έχουν ζητήσει να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός τόσο για τους ιερείς, όσο και για τον υπόλοιπο πληθυσμό.

«Να πείσουμε τους συμπολίτες μας οι οποίοι εξακολουθούν και είναι καχύποπτοι απέναντι στα εμβόλια να σπεύσουν να εμβολιαστούν.
Αυτό αφορά ειδικά τους πιο ηλικιωμένους συμπολίτες μας οι οποίοι και κινδυνεύουν περισσότερο σε περίπτωση που αρρωστήσουν.

Είναι πραγματικά πάρα πολύ στενάχωρο όταν βλέπουμε και σήμερα ακόμα να έχουμε εισαγωγές στα νοσοκομεία, εισαγωγές στις εντατικές, συμπολίτες μας να χάνουν τη ζωή τους και σχεδόν όλοι να είναι ανεμβολίαστοι ενώ είχαν τη δυνατότητα να προστατευτούν μέσα από το εμβόλιο.

Γι' αυτό και θέλω να σας ζητήσω ακόμα μια φορά την παρότρυνσή σας και ενδεχομένως μέσω και των κηρυγμάτων των ιερέων στο ποίμνιο ώστε να κάνουν οι καχύποπτοι αυτό το πρόσθετο βήμα, να τους πείσουμε ότι αυτό είναι κάτι το οποίο δεν είναι απλά επιβεβλημένο για να επανέλθουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς αλλά είναι στοιχειώδης αυτοπροστασία δικιά τους και των οικογενειών τους.
Το έχετε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν και θέλω να σας ευχαριστήσω, θα το ζητήσω να το κάνετε μια φορά ακόμα», είχε τονίσει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Καθοριστική η συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου

Σήμερα, Τρίτη, στη Μονή Πετράκη πρόκειται να συνεδριάσει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ) στην οποία το παρών μεταξύ άλλων θα δώσουν τόσο ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας όσο και ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας.
Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν είναι και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των κληρικών και ακόμα η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού από την πλευρά των πιστών ώστε να εισέρχονται στους ναούς.

πηγη