Τρίτη 13 Ιουλίου 2021

Δ11 για τα 4 νέα ΑΙΟΛΙΚΑ - Ο ΑΓΩΝΑΣ για τη ΣΩΤΗΡΙΑ του ΚΑΒΟΜΑΛΙΑ συνεχίζεται!



Ομοσπονδία Βατικιώτικων Συλλόγων Λακώνων Αττικής

Δ11 για τα 4 νέα ΑΙΟΛΙΚΑ - Ο ΑΓΩΝΑΣ για τη ΣΩΤΗΡΙΑ του ΚΑΒΟΜΑΛΙΑ συνεχίζεται!

Η Ομοσπονδία των Βατικιώτικων Συλλόγων στην Αττική κατέθεσε το έγγραφο Δ11 στη δημόσια διαβούλευση για τα 4 νέα αιολικά της εταιρείας ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΥΡΙΤΙΟΥ Α.Ε. στις θέσεις "Κρανί", "Μεγάλη Κουτσουβέρα" - "Κοκκίνου", "Κριθίνα" και "Βάρδια".
Κατ' αρχάς, αποδεικνύουμε ότι η συγκεκριμένη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που κατατέθηκε από την εταιρεία είναι copy paste από άλλη μελέτη για τη Βοιωτία! Αυτό αποδεικνύεται όχι μόνον από τις αναφορές στη Βοιωτία, αλλά και από το γεγονός ότι ο μελετητής αγνοεί σημαντικά περιβαλλοντικά, χωροταξικά, πολιτιστικά και ιστορικά στοιχεία του τόπου μας.
Επιπροσθέτως, ο Ομότιμος Καθηγητής Γεωλογίας του Παν. Πατρών, κ. Χρήστος Καταγάς αποδεικνύει ότι αιολικά ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να εγκαθίστανται σε περιοχές με καρστικά πετρώματα (χαρακτηριστικό παράδειγμα η χερσόνησος του Μαλέα, με τα τόσα σπήλαια), καθώς αυτό εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για τον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής.
Η αρχαιολόγος κ. Έλενα Ζαββού αναφέρει τις αρχαιότητες που υπάρχουν στην περιοχή του Αγίου Μηνά, όπου πρόκειται να εγκατασταθεί ο σταθμός Ανύψωσης Τάσης των αιολικών, σε οικόπεδο 12 στρεμμάτων.
Ο tour operator, κ. Έρικ Κάουτσι, με εξειδικευμένο πακέτο εκδρομών στην Πελοπόννησο και πελάτες από όλες τις αγγλόφωνες χώρες, αναφέρεται στις επιπτώσεις της ανεξέλεγκτης εγκατάστασης αιολικών στα βουνά της χώρας μας.
Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία αποδεικνύει με χάρτες και επίσημα στοιχεία ότι η χερσόνησος του Μαλέα είναι ένα σπουδαιότατο μεταναστευτικό πέρασμα πουλιών, όπου εντοπίζονται είδη σπάνιων και προστατευόμενων πτηνών, όπως ο γύπας, ο ασπροπάρης και ο σπιζαετός. Εξαιρετική, όπως πάντα, η συμβολή του Συλλόγου "ΤΟΥΛΙΠΑ ΓΟΥΛΙΜΗ" στη συγκέντρωση όλων των στοιχείων για τη χλωρίδα και την πανίδα του τόπου μας.
Παραθέτουμε εδώ το Δ11 της Ομοσπονδίας, προκειμένου ο καθένας να το χρησιμοποιήσει εξ ολοκλήρου ή όποια τμήματα θέλει για το δικό του Δ11: https://drive.google.com/.../1jvf0o.../view...
Υπενθυμίζουμε ότι καταθέτουμε το έγγραφο Δ11, αφού έχουμε κάνει την εγγραφή μας στο Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο, σε αυτήν εδώ τη διεύθυνση: https://eprm.ypen.gr/src/App/w2/3353...
Eυχαριστούμε θερμά όσους βοήθησαν στη σύνταξη του κειμένου της Ομοσπονδίας, Πανεπιστημιακούς, απλούς πολίτες, άλλους Συλλόγους του τόπου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου