Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ


Mια σοβαρή κυβέρνηση θα είχε φροντίσει η επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου, όχι μόνο να είχε προετοιμαστεί επαρκώς αλλά και να συνδέεται με την αποδοχή των Διεθνών Συνθηκών και των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου.
Ένας σοβαρός Πρωθυπουργός θα είχε ακυρώσει την επίσκεψη του κ.Ερντογάν μετά τις χθεσινές του δηλώσεις με τις οποίες έθεσε ευθέως ζήτημα αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης, των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.
Αποδεικνύεται ότι η εξωτερική πολιτική και η ασφάλεια της χώρας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την διαχειρίζονται ο κ.Τσίπρας μαζί με τον κ.Καμμένο.
Δεν είναι απλά ανεπαρκείς.
Είναι επικίνδυνοι.


Kostas Katsafados

Η απάντηση Κοντονή για το πόρισμα της πυρκαγιάς στα Βάτικα

Απάντηση στην πρόσφατη ερώτηση του βουλευτή ΝΔ Λακωνίας Θανάση Δαβάκη για την πορεία της δικαστικής διερεύνησης των αιτιών της πυρκαγιάς στα Βάτικα έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρος Κοντονής.
Στην απάντηση του ενημερώνει ότι έχει συνταχθεί πόρισμα για τα αίτια της πυρκαγιάς, σύμφωνα με την από 27-9-2017 έκθεση πραγματογνωμοσύνης –από πραγματογνώμονα μηχανικό ΕΜΠ- για τα αίτια και τις συνθήκες εκδήλωσης της πυρκαγιάς και ότι η εν λόγω ποινική δικογραφία απεστάλη από την εισαγγελία Πρωτοδικών Γυθείου, την 2/10/2017, στον πταισματοδίκη Αθηνών και επεστράφη, την 16/10/2017, στην ως άνω εισαγγελία και θα χρεωθεί προς επεξεργασία σε εισαγγελικό λειτουργό.
Σε συνέχεια των ανωτέρω, ο κ. Δαβάκης δήλωσε ότι μετά την απάντηση του υπουργού το θέμα παραμένει ανοικτό, ο ίδιος θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της εισαγγελικής έρευνας και ελπίζει πως σύντομα θα υπάρχουν νεότερες εξελίξεις
.http://laconialive.gr

ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΙΩΝ 2017

Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, στον Ιερό Ναό της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας, στο Νέο Φάληρο, η Ένωση των Απανταχού Αντικυθηρίων ο "ΑΓΙΟΣ ΜΥΡΩΝ" τέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο των ευεργετών, δωρητών και απανταχού Αντικυθηρίων στο οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ.κ Σεραφείμ. 


Με την λήξη αυτού όλοι οι παρευρισκόμενοι μετέβησαν στο κυλικείο του ιερού ναού όπως κάθε χρόνο για τα καθιερωμένα. 

Στο μνημόσυνο παρευρέθηκαν ο συμπατριώτης μας Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κος Παναγιώτης Χατζηπέρος , ο συμπατριώτης μας Δήμαρχος Κυθήρων & Αντικυθήρων κος Ευστράτιος Χαρχαλάκης όπως επίσης ο πρόεδρος της Κυθηραϊκής Αδελφότητας κος Βρεττός Κυπριώτης , ο επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης κος Ιωάννης Γλυτσός και οι πρώην πρόεδροι της Ένωσης κύριοι Ιωάννης Γαλανάκης και Βασίλειος Πατακάκης

ΤΟ Δ.Σ

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΙΕΡΕΩΣ ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ

Το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Δεκεμβρίου 2017 θα πάει στα Αντικύθηρα ο Δεσπότης μας.

Στις 16/12 θα λειτουργήσει στον Άγιο Μύρωνα και θα αναβιώσει τον παλαιό εορτασμό του προστάτη των οικόσιτων ζώων Αγίου Μόδεστου, του οποίου υπάρχει εικόνα στον Ναό.

Στην συνέχεια θα κάνει την χειροτονία ενός νέου Ιερέως, ο οποίος στο μέλλον θα διαδεχθεί τον π.Αντώνιο στο νησί.




Την Κυριακή στις 17/12 ο Σεβασμιώτατος θα κάνει το πανηγύρι του Αγίου Διονυσίου στον ομώνυμο Ναό.

Όσοι συμπατριώτες μπορούν, θα ήταν πολύ καλό να κατέβουν στο νησί, καθώς είναι η πρώτη φορά που θα γίνει χειροτονία Ιερέως εκεί.
---------------------------------------
Πηγή: antikythira-enosi.gr
---------------------------------------

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 7/12/2017

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 7/12/2017
Την Τετάρτη 6/12, ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης μετέβη στο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη με τον Πρόεδρο του Τμήματος, Καθηγητή Γεωλογίας κ. Ευθύμιο Λέκκα και την επιστημονική ομάδα που έχει αναλάβει την εκπόνηση των μελετών μεταπυρικής αποτίμησης για τις καμένες εκτάσεις των Κυθήρων. Οι διακεκριμένοι μελετητές ανέλυσαν στο Δήμαρχο τα επιστημονικά δεδομένα των εκπονούμενων μελετών και συζητήθηκαν αρκετά ζητήματα που αφορούν τις καμένες εκτάσεις. Όπως αναφέρθηκε και από το Δήμαρχο στο τελευταίο Δ.Σ., στους πρώτους μήνες του 2018, το σύνολο της επιστημονικής ομάδας με τον Καθηγητή κ. Λέκκα θα παρουσιάσουν τα πορίσματά τους στους δημότες των Κυθήρων σε ανοικτή εκδήλωση - ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί από το Τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Δήμο Κυθήρων, στα Κύθηρα.
Στη συνέχεια επισκέφθηκε την έδρα της εταιρείας "ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε." στην Αγ. Παρασκευή, μαζί με τον Τεχνικό Σύμβουλο του Δήμου κ. Δημήτρη Μπογιατζή, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Ηλία Μοναχολιά, την Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλο κα. Στέλλα Κοβλακά και τον Διευθυντή Αιολικής και Ηλιακής Ενέργειας κ. Γεώργιο Καψάλη και στελέχη της εταιρείας. Η συνάντηση είχε ως αντικείμενο την αρχική εξέταση πλαισίου συνεργασίας του Δήμου Κυθήρων με την εταιρεία προκειμένου να εξευρεθούν προτάσεις και λύσεις για την ενεργειακή αυτονομία των Κυθήρων και Αντικυθήρων, με σεβασμό στο περιβάλλον. Επισημάνθηκε η ανάγκη μείωσης του ενεργειακού κόστους για τη λειτουργία των δημοτικών υποδομών που σήμερα είναι ιδιαίτερα κοστοβόρες (γεωτρήσεις, αντλιοστάσια, δίκτυο φωτισμού, σχολεία, βιολογικός καθαρισμός κ.λπ.) αλλά και η δυνατότητα των Αντικυθήρων να αποτελέσουν ένα ενεργειακά βιώσιμο νησί με την χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η διοίκηση της εταιρείας δήλωσε τη θέλησή της να συνδράμει με κάθε τρόπο στην προσπάθεια ενεργειακής αναβάθμισης των δύο νησιών και στις επόμενες εβδομάδες θα συνταχθεί σχέδιο μνημονίου συνεργασίας (MoU) προκειμένου αυτό να αποτελέσει βάση συζήτησης και διαπραγμάτευσης για περαιτέρω ενέργειες, ώστε όταν υπάρξουν συγκεκριμένες προτάσεις να τεθούν και στην κρίση του Δ.Σ. και της τοπικής κοινωνίας.

Διαχείριση Απορριμμάτων Κύθηρα-Αντικύθηρα(VIDEO)


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΠΑΝΑΤΑΧΟΥ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΙΩΝ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΕ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΥ ΓΙΑ ΟΚΤΩ ΜΗΝΕΣ