Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ

Από τη Χώρα Κυθήρων 
Κύθηρα 8 /12/2015
                            
                                                 Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Ι Ε Σ
Μετά την ολοκλήρωση (σχεδόν, ποσοστό 98%) των εργασιών ανακαίνισης και αποκατάστασης του Μουσείου Κυθήρων, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά και να συγχαρούμε, όλους όσους συνετέλεσαν στο πιο πάνω έργο με  τόση ευσυνειδησία και επιμέλεια ώστε  το νησί μας να αποκτήσει ένα ακόμη πολύτιμο κόσμημα.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε την κυρία Ελένη Τζωρτζοπούλου  η οποία προς τούτο ίδρυσε το σύλλογο «Φίλοι Μουσείων», επιστράτευσε ομογενείς από την Αυστραλία οι οποίοι έγιναν μέλη του συλλόγου και όλοι μαζί  πήγαν στο Αρμόδιο Υπουργείο και ζήτησαν και παρακάλεσαν. (Η Κυρία Τζωρτζοπούλου είναι γεννημένη στην Αυστραλία, στην Πατρίδα ήρθε 22 ετών)    

Το σύλλογο βόησε και ο Πρόεδρος του Κυθηραϊκού Συνδέσμου. (Ο Σύνδεσμος τη δεκαετία του 1970 είχε δωρίσει  την Αίθουσα για να στεγαστεί το Μουσείο).


Ένα τεράστιο Ευχαριστώ οφείλουμε και στην Ομάδα των Αρχαιολόγων με αρχηγό την ακούραστη Προϊστάμενη κυρία Χρυσουλάκη η οποία εργάστηκε με τόσο ζήλο και ενδιαφέρον που μας άφησε όλους άφωνους.

Τέλος οφείλουμε να ευχαριστήσουμε και τον εργολάβο κύριο Ηλιάδη γιατί και αυτός όπως  και τα συνεργεία του ήταν όλοι τους ιδιαίτερα ευσυνείδητοι και σωστοί.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΝΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΩΝΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ


Στις Βρυξέλλες οι Δήμαρχοι Κυθήρων - Σικίνου και Σκύρου

Σε τεχνικές και πολιτικές επαφές με στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες βρίσκονται οι Δήμαρχοι Κυθήρων- Σκύρου και Σικίνου για τα μείζονα θέματα των μικρων νησιωτικων δήμων, όσον αφορά και αναλογεί στα προγράμματα ΕΣΠΑ. 

Συγχρόνως προτείνονται και αναζητούνται λύσεις στα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν και είναι δυνατόν να τακτοποιηθούν μέσω των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Δηλώσεις Αραχωβίτη για τις αγροτικές πληρωμές

Πιστώθηκε χθες Δευτέρα, στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών, το 90% των δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης (ΔΒΕ). Όπως ενημερώνει ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης, το επιπλέον ποσό 30% του λεγόμενου «πρασινίσματος» που δεν συμπεριλαμβάνεται στα δικαιώματα βασικής ενίσχυσης, καθώς και το υπόλοιπο 10% των ΔΒΕ, αναμένεται να πιστωθούν στους λογαριασμούς μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.
Συνολικά δηλαδή ο παραγωγός θα λάβει μέχρι τότε το 85% του ποσού που έπαιρνε το 2014. Η μείωση κατά περίπου 15%, εξηγεί ο κ. Αραχωβίτης, οφείλεται στις αποφάσεις της Νέας ΚΑΠ, καθώς και στην παρακράτηση για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις και τους νέους παραγωγούς, όπως αποφασίστηκαν στις 28/8/2014 από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τη σύμφωνη γνώμη της τότε κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.
Υπάρχει βέβαια μια μεγάλη κατηγορία αγροτών, συμπληρώνει ο βουλευτής, η οποία λάμβανε επιδοτήσεις χαμηλότερες του μέσου όρου της περιφέρειάς της (δενδρώδεις, αρόσιμες ή βοσκότοπους), η οποία θα δει αύξηση της επιδότησης.
Ο κ. Αραχωβίτης υπογραμμίζει τέλος πως η φετινή πληρωμή έγινε με τήρηση όλων των κοινοτικών και εθνικών διατάξεων, “γεγονός που διαφυλάσσει τη χώρα μας από τα πρόστιμα των δεκάδων εκατομμυρίων που επιβάλλονταν τα προηγούμενα χρόνια και επιβάρυναν τους έλληνες φορολογούμενους”.
Πηγή http://www.laconialive.gr/

Σημαντικά συμπεράσματα για τα μικρά νησιά, στο Συνέδριο «ΕΞΥΠΝΕΣ Πολιτικές για ΕΞΥΠΝΑ Νησιά»



Σημαντικά και για τα μικρά νησιά είναι τα συμπεράσματα από το συνέδριο «ΕΞΥΠΝΕΣ Πολιτικές για ΕΞΥΠΝΑ Νησιά», αλλά και οι επόμενες ενέργειες κατά την συνεδρίαση του INSULEUR στη Κροατία.

Έτσι κατά το διήμερο συνέδριο συζήτησαν οι θεσμικοί φορείς της ΕΕ και των μελών κρατών της, θέματα και στρατηγικές πού άπτονται της νησιωτικής ευρωπαϊκής ένωσης.

Την διοργάνωση είχε το INSULEUR το οποίο και με την προεδρία του Γιώργου Μπενέτου συζήτησε και σχεδίασε τις επόμενες κινήσεις σε θέματα πού άπτονται τα νησιά της ΕΕ.


Το ΕΔΜΝ συμμετείχε και με την διπλή ιδιότητα (ως ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών και ως Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία μικρών Νησιών) και υπήρχε πλήρης ταύτιση απόψεων μεταξύ του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Λευτέρη Κεχαγιόγλου, των εκπροσώπων της ευρωπαϊκής επιτροπής και των συμμετεχόντων φορέων.

Τα συμπεράσματα από τον Πρόεδρο VIDOJE VUJIC, CCE – County Chamber Rijeka
1. Τα νησιά έχουν μοναδικά χαρακτηριστικά όπως και συγκεκριμένα προβλήματα και ευκαιρίες, και τα οποία καθορίζονται σε 4 περιοχές προτεραιότητας:

α. Ενεργειακή ανεξαρτησία των νησιών – να εξασφαλιστεί η μετάβαση από τις συμβατικές στις υβριδικές και τελικά στις πλήρεις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

β. Βιωσιμότητα – ενθάρρυνση της πρωτογενούς παραγωγής που θα ικανοποιούσε τη ζήτηση τροφίμων και τις απαιτήσεις του τοπικού πληθυσμού σε αυτό τον τομέα

γ. Συνδεσιμότητα μεταφορών

δ. Ανάπτυξη ολόκληρου του τομέα πολιτικών και στρατηγικών

2. Ενθάρρυνση των δραστηριοτήτων του πρωτογενούς τομέα για την αποφυγή του να μετατραπεί η νησιωτική επιχειρηματικότητα μια μονοκαλλιέργεια στην μορφή του τουρισμού και της φιλοξενίας

Αποζημιώσεις ΕΛΓΑ: 1,2 εκατ. € στη Λακωνία

Ολοκληρώθηκαν χθες από τον ΕΛΓΑ οι διαδικασίες αποστολής των ηλεκτρονικών αρχείων πληρωμής προς την τράπεζα Πειραιώς , προκειμένου να πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς 24.466 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους περίπου 32 εκατ. ευρώ.Αυτές αφορούν σε εκκαθαρίσεις ζημιών στη φυτική παραγωγή (κυρίως σε ελιές, οπωροφόρα δέντρα, σανοδοτικά φυτά, εσπεριδοειδή, χειμερινά κηπευτικά, βαμβάκια και καπνά), από διάφορα ζημιογόνα αίτια, για τα έτη 2014 και για το πρώτο τρίμηνο του 2015. Το συνολικό ποσό των αποζημιώσεων ανέρχεται για το νομό μας σε 1.210.461,98 ευρώ.
Πηγή http://www.laconialive.gr/

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.Ανακοίνωση σχετικά με αδέσποτα ζώα συντροφιάς‏

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΣΚΥΛΟ ΖΗΤΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΑΝ ΑΝΕΥΘΥΝΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ
Τα καθημερινά προβλήματα με τους αδέσποτους σκύλους, η ρύπανση σε ανοιχτούς δημοτικούς και ιδιωτικούς χώρους, η πρόκληση όχλησης από γαυγίσματα και περιστατικά σε σχέση με την ευημερία των ζώων, υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, επιβαρύνουν το περιβάλλον αλλά και καταπατούν κατάφορα τα δικαιώματα των σκύλων.
Αναμένουμε την ευαισθητοποίηση των ιδιοκτητών σκύλων προκειμένου να γίνουν υπεύθυνοι στα ζώα, στους συνδημότες τους, αλλά και στην καθαριότητα των χωριών μας μαζεύοντας τις ακαθαρσίες που αφήνουν πίσω τους τα κατοικίδιά τους.
«Ένας πολιτισμός κρίνεται από το πώς οι άνθρωποι συμπεριφέρονται στα ζώα. – Μαχάτμα Γκάντι»
(ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ)